-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
από ποια χώρα είναι;
Εδώ πάντως μπορείς να δεις τα format των διαφόρων ΑΦΜ για τις EU χώρες:
http://www.hmrc.gov.uk/vat/managing/int ... -codes.htmΔεν γράφει καθόλου ΦΠΑ, ή έχει στήλη ΦΠΑ χωρίς ποσό;
Κανονικά, αν ο άλλος έχει ΑΦΜ πρέπει να αναγράφει στήλη με ΦΠΑ ακόμα κι αν εκεί λέει 0, ή exempt ή κάτι τέτοιοΑπό Κύπρο είναι.
Δεν αναφέρεται πουθενά ΦΠΑ, ούτε καν έχει στήλη. -
Πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από λογιστή η δήλωση Ε1; Επειδή βλέπω ότι στην δική μου περίπτωση είναι εύκολη μπορώ να την κάνω μόνος μου (ηλεκτρονικά εννοείται) ;
-
Επιχείρηση έχεις ή είσαι ε.ε.;
-
Οχι μισθωτός!
-
Ε, τότε τι συζητάμε. Μόνος σου θα την κάνεις.
-
To λέω γιατί βλέπω στο έντυπο Ε1 κάτω κάτω ότι γράφει και λογιστής για υπογραφή...
-
Αυτό ανέκαθεν γραφόταν στα έντυπα των δηλώσεων. Τώρα μόλις το επιβεβαίωσα σε έντυπο του 2001. Αλλά έχει σημασία καθότι Ε1 υποβάλουν κι οι ε.ε. και όσοι έχουν εισόδημα από επιχείρηση, τις οποίες δηλώσεις κάνουν οι λογιστές.
-
Θενξ Φαμας!
-
ξεκινησε η υποβολη Ε1? Διοτι στο gsis δεν βλεπω καπου λινκ για το Ε1 του 2012.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οχι μισθωτός!Είναι αρκετά εύκολο, Διαβάζεις τις οδηγίες και προχωράς.
Τα βασικά όμως βγαίνουν από το χαρτί της μισθοδοσίας, αρκεί να επιλέξεις τα σωστά νούμερα στη σωστή θέση. Τις αποδείξεις πάλι εύκολο, ένα νούμερο στο σωστό μέρος.
Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα σε κάποια πράματα θέλει λίγο προσοχή.
Πρέπει να έχεις κάποια στοιχεία για τα σπίτια σου (πχ τετραγωνικά, πότε φτιάχτηκε κλπ).
Κάποια θέματα με μειώσεις φόρου ή αγοραπωλησίες κλπ. Ή αν έχεις έσοδα από ενοίκια οπότε θέλεις κι άλλο χαρτί το Ε2.
Πάντως εγώ εδώ και λίγα χρόνια τις κάνω μόνος μου. Το ξεκίνησα όταν κατάλαβα ότι ο λογιστής στον οποίο ο πατέρας μου είχε δώσει ολονών έκανε λάθη και αυτοσχεδιασμούς που μου κόστιζαν. Ρωτώντας κανένα φίλο ή εδώ μέσα μια χαρά θα τα πας. -
onyx δεν έχω τίποτα. Μόνο το αμάξι στο όνομά μου και μία μηχανή. Τον μισθουλάκο μου και τίποτα άλλο.
Για τα άλλα πονοκεφαλιάζει ο πατέρας.έκανα το εξής, κατέβασα μέσω του taxis την περσινή Ε1 σε pdf και είδα τι είχε συμπληρώσει πέρσι.
επίσης είδα ότι δεν αλλάζει και πολλά το έντυπο του 12 σε σχέση με του 11.θα προσπαθήσω μόνος μου γιατί 60€ για 5 νούμερα πλέον είναι πολλά κατ' εμέ, no offence λογιστάδες του φόρουμ
-
Κάπου μένεις, θα πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία, ακόμα κι αν μένεις με τους γονείς σου θα πρέπει να το λες.
-
Αν μπορειτε δυο διευκρινησεις γιατι με τις οδηγιες δεν βγαζω ξεκάθαρη ακρη...
Κανω τη Φ δηλωση των γονεων μου, συνταξιουχων και με 67% ο ενας. Το αφορολογητο ειναι 5000€ +2000€ λογω αναπηριας αν καταλαβα καλα. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι το ποσο των αποδειξεων που πρέπει να εχω. Οι αποδειξεις ειναι το 25% αλλα πιανου ποσου? Του αφορολογητου, του πραγματικου εισοδηματος (~8500€ και των δυο) ή του τεκμαρτου ~14000€ για να ισχύσει το αφορολογητο? Οι αποδειξεις μετρανε και για τους δύο ή θα πρέπει να είναι Χ2? Φαντάζομαι αυτες τις κραταμε σε συρταρι καλα φυλαγμενες για τυχον ελεγχο λογω ηλεκτρονικης δηλωσης.
Επισης μιας και ανοιξε το gsis για το Ε1 υπάρχει δυνατοτητα δοκιμαστικης υποβολης δήλωσης για να τσεκαρουμε αν ολα ειναι καλα και αν μας 'αρεσει' το εκκαθαριστικο? -
Για το μεγαλύτερο εισόδημα δλδ. του τεκμαρτού θα πρέπει να υπολογίσεις αποδείξεις 25%. Οι αποδείξεις δλδ. 3500€ σε σένα πάνε αναλογικά με το ποσό του καθενός, αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει. Σου κάνει κανονικά εκκαθάριση, το gsis απλά τρώει ακόμα τα γνωστά κολλήματα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κάπου μένεις, θα πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία, ακόμα κι αν μένεις με τους γονείς σου θα πρέπει να το λες.ονυχ καθυστερημένα ρωτώ, που το γράφω αυτό και τι γράφω;
-
Πιν. 7 ,Νο 10, Ενοίκιο που πληρώσατε για κύρια κατοικία της οικογένειας
Ονομ/μο και ΑΦΜ του γονέα, και τικ στο ΝΑΙ στο κουτάκι Φιλοξενία. -
Σε ευχαριστω πολυ
-
Να ρωτήσω κάτι , πρέπει να πάω στην εφορία ή στο ΚΕΠ να πάρω κλειδάριθμο ή θα σταλεί στο σπίτι όπως παλαιότερα τα έντυπα? Δεύτερον πάνω στο ίδιο θέμα, παλαιότερα (πριν καμμιά 7 ετία είχα πάρει κλειδάριθμο αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ τελικά για ηλεκτρονική υποβολή και έχασα και τα password) Αυτό έχει κάποια σημασία για φέτος ? (θα φαίνομαι λχ οτι είμαι ήδη χρήστης και δεν θα μου στείλουν κωδικούς?)
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι , πρέπει να πάω στην εφορία ή στο ΚΕΠ να πάρω κλειδάριθμο ή θα σταλεί στο σπίτι όπως παλαιότερα τα έντυπα? Δεύτερον πάνω στο ίδιο θέμα, παλαιότερα (πριν καμμιά 7 ετία είχα πάρει κλειδάριθμο αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ τελικά για ηλεκτρονική υποβολή και έχασα και τα password) Αυτό έχει κάποια σημασία για φέτος ? (θα φαίνομαι λχ οτι είμαι ήδη χρήστης και δεν θα μου στείλουν κωδικούς?)Πρέπει να τσεκάρεις στο www.gsis.gr αν σου έχουν στείλει. Αυτό το Σ/Κ δε λειτουργεί η σελίδα οπότε δε μπορώ να σου δώσω ακριβές link αλλά δεν είναι δύσκολο. Αν δεν σου έχουν στείλει θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τους κωδικούς που ήδη έχεις, χωρίς να χρειαστεί να πας από το μητρώο για κλειδάριθμο... και εφόσον έχασες το password όπως λες, πάρε ένα τηλέφωνο στο help desk από Δευτέρα να σε βοηθήσουν.
-
υπαρχει χωρος αποθηκης διπλα στο σπίτι, νομιμο αλλα δεν εχει δηλωθει ποτε στο Ε9. Μπορώ να το δηλώσω τώρα? Θα υπαρξει πρόστιμο και μετα θα υπάρχει φόρος ιδιοκτησιας κλπ για αυτο το κομματι?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος