-
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα τη βοήθεια σας επί του θέματος. Έχω ένα οικόπεδο (καταλαμβάνει μια γωνία του τετραγώνου) σε μια περιοχή επί κεντρικού δρόμου και θα το μετατρέψω σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι επειδή είναι σε γωνία και η είδοσος του επί της κεντρικής οδού , πολλοί πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους στη γωνία, η οποία έχει μήκος 2 μέτρα απο την είσοδο μου , επιτρέπεται να βάψω την άκρη του πεζοδρομίου ή αλλιώς τσιμεντένιο τοιχάκι με κίτρινη μπογιά ?
ο λόγος που το κάνω είναι επειδή θέλω να φαίνονται η πινακίδες μου που θα τοποθετηθούνε και θα προωθούν την επιχείρηση μου και δεύτερον για να είμαι απόλυτα νόμιμος (άλλη πιθανή λύση η τοποθέτηση ενός αφαιρούμενου κώνου)
ευχαριστώ πολύ
-
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα τη βοήθεια σας επί του θέματος. Έχω ένα οικόπεδο (καταλαμβάνει μια γωνία του τετραγώνου) σε μια περιοχή επί κεντρικού δρόμου και θα το μετατρέψω σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι επειδή είναι σε γωνία και η είδοσος του επί της κεντρικής οδού , πολλοί πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους στη γωνία, η οποία έχει μήκος 2 μέτρα απο την είσοδο μου , επιτρέπεται να βάψω την άκρη του πεζοδρομίου ή αλλιώς τσιμεντένιο τοιχάκι με κίτρινη μπογιά ?
ο λόγος που το κάνω είναι επειδή θέλω να φαίνονται η πινακίδες μου που θα τοποθετηθούνε και θα προωθούν την επιχείρηση μου και δεύτερον για να είμαι απόλυτα νόμιμος (άλλη πιθανή λύση η τοποθέτηση ενός αφαιρούμενου κώνου)
ευχαριστώ πολύ
-
ευχαριστώ πολύ
-
Ο χρήστης michaelred έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα τη βοήθεια σας επί του θέματος. Έχω ένα οικόπεδο (καταλαμβάνει μια γωνία του τετραγώνου) σε μια περιοχή επί κεντρικού δρόμου και θα το μετατρέψω σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι επειδή είναι σε γωνία και η είδοσος του επί της κεντρικής οδού , πολλοί πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους στη γωνία, η οποία έχει μήκος 2 μέτρα απο την είσοδο μου , επιτρέπεται να βάψω την άκρη του πεζοδρομίου ή αλλιώς τσιμεντένιο τοιχάκι με κίτρινη μπογιά ?
ευχαριστώ πολύ
o KOK αναφέρει οτι απαγορεύεται το παρκάρισμα 10 μέτρα από διασταύρωση νομίζω
-
Το οποιο δεν εχει καμμια σημασια κ πρακτικη εφαρμογη στη καθημερινη ζωη.
michaelred
Οτιδηποτε απο αυτα, θελει αδεια. Βασικα οτιδηποτε κανεις σε 'δημοσιο' σημειο/χωρο/μερος, δηλαδη ειτε βαλεις σημανση, ειτε βαψεις, ειτε οτιδηποτε γινει στο πεζοδρομιο ή στο δρομο (που ανηκει στο δημο), σιγουρα θα θελει καποιου ειδους αδεια. -
και άδεια από που μπορώ να πάρω... ? τροχαία ή δήμο ?
-
Ο χρήστης michaelred έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα τη βοήθεια σας επί του θέματος. Έχω ένα οικόπεδο (καταλαμβάνει μια γωνία του τετραγώνου) σε μια περιοχή επί κεντρικού δρόμου και θα το μετατρέψω σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι επειδή είναι σε γωνία και η είδοσος του επί της κεντρικής οδού , πολλοί πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους στη γωνία, η οποία έχει μήκος 2 μέτρα απο την είσοδο μου , επιτρέπεται να βάψω την άκρη του πεζοδρομίου ή αλλιώς τσιμεντένιο τοιχάκι με κίτρινη μπογιά ?
ευχαριστώ πολύ
Είχα πριν χρόνια γωνιακό κατάστημα και λόγω μετρό είχα πρόβλημα με το παρκάρισμα. Ρώτησα γνωστό στην τροχαία για άδεια και μου είπε 'τρέχα γύρευε', οπότε το έβαψα μόνος μου χωρίς άδεια. Τύπωσα και τον ΚΟΚ, που αν θυμάμαι καλά αναφέρει για απαγόρευση στάθμευσης 10 μέτρα από διασταύρωση και 20 από στοπ. Κάποια στιγμή είχε έρθει η Τροχαία για κάποια διένεξη που είχα για το θέμα και με ρώτησε ο μπατσ..τροχαίος 'ποιος το έβαψε αυτό?', 'εγώ' του είπα 'αφού απαγορεύεται από τον ΚΟΚ ούτως ή άλλως'. Δεν μου είπε τίποτα παραπάνω. Η ειρωνεία είναι ότι χρόνια μετά και αφού το κακό είχε παραγίνει (το παρκάρισμα στις γωνίες είναι μερικές ΚΑΙ επικίνδυνο για κάποιον που βγαίνει από το στοπ) ήρθε ο Δήμος και έβαψε 5 μέτρα σε κάθε πλευρά της γωνίας.
Θα σου πρότεινα και να το βάψεις και να πάρεις αυτούς τους μετακινούμενους κώνους (1-2). Τους ψηλούς όμως που φαίνονται γιατί τους χαμηλούς δεν τους βλέπουν όλοι. Σιγά σιγά με τον καιρό θα το σέβονται. Βάλε και λίγο ευγένεια και μην έρχεσαι σε αντιπαράθεση.
Επίσης μην πάρεις όποιο χρώμα να είναι από χρωματοπωλείο. Υπάρχουν ειδικά στα είδη οδοποιίας για να αντέχουν σε ήλιο, βροχή, λάστιχα. Υπάρχει σε σπρέι (ακριβό) και σε μπιτόνι 5κιλο που θα το περάσεις με πινέλο. Υπάρχει επίσης και προσωρινό που σβήνει μόνο του με τον καιρό, μην πάρεις αυτό. Και το σπρέι και το μπιτόνι αντέχουν για πολύ καιρό. Το σπρέι είναι πιο εύχρηστο βέβαια. Χρησιμοποίησε και χαρτοταινία σαν 'πλαίσιο' εκεί που θα βάψεις, για να σου βγαίνει ίσιο γιατί είτε με σπρέι είτε με πινέλο δεν μπορείς να το κάνεις ευθεία.
-
σας ευχαριστώ όλους με καλύψατε πλήρως
Οικόπεδο σε γωνία - σήμανση γωνία