Ο χρήστης taurus έγραψε:
Περί μοτοσυκλέτας και διοδίων...
Μια και η μοτοσυκλετιστές σε αυτή τη χώρα είναι χρήστες β' κατηγορίας (βλ. ανυπαρξία TEO Pass, μπαριέρες γκιλοτίνες κτλ), καλό θα ήταν να δείχνουμε μεγαλύτερη κατανόηση και ευγένεια. Και να καταλάβουμε οτι πολλές φορές για κάποιους δεν ειναι επιλογή η χρήση της μοτοσυκλέτας, ώστε να λουστούν εθελοντικά τα μειονεκτήματά της, αλλά ανάγκη, είτε για λόγους κόστους, είτε για λόγους χρόνου.
Κάποιοι από τους λόγους που αναφέρθηκαν, όπως πχ η ζέστη και τα καυσαέρια που τρώει ο μοτοσυκλετιστής στα διόδια περιμένοντας είναι πραγματικότατοι και λογικό ειναι να μην μπορεί να τους καταλάβει κάποιος που δεν έχει αποχωριστεί ποτέ την πολυτέλεια του κλιματιστικού του. Ακόμα και το καλοκαιρινό μπουφάν να φοράω, όταν έχει 30 βαθμούς και σταθώ 10 λεπτά στα διόδια, η αφυδάτωση έρχεται σύντομα και αυτό δεν ειναι καλό ούτε για τη δική μου ασφάλεια, ούτε για την ασφάλεια των υπολοιπων χρηστών του δρόμου. Να μη σας πω για το πώς γίνεται η ζελατίνα από μέσα κιόλας από το καυσαέριο που τρώω καθημερινά, σε σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα, για να πάρετε μια ιδέα οτι δε μιλάμε για αμελητέα ποσότητα. Από τη στιγμή που δε μου δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσω το pass, πιστευω οτι είναι δίκαιο να μου παραχωρήσει κάποιος τη θέση του (όχι με το έτσι θέλω, προς θεού), όπως θα την παραχωρούσα και εγώ αν έβλεπα κάποιον στο σούπερ μάρκετ να κρατάει ένα κουτί προφυλακτικά ενώ εγώ έχω 2 καρότσια γεμάτα.
Προσωπικά εγώ κάνω περίπου οτι περιέγραψε και ο Nass, κάθομαι πριν το γκισέ κάνοντας την όποια προετοιμασία και όταν κάποιος μου κάνει νόημα (πιστέψτε με, κάνουν περισσότεροι απ΄οτι φαντάζεστε), πάω και πληρώνω. Μάλιστα φροντίζω όσο το δυνατόν να πάω στο τέρμα δεξιά ταμείο, ώστε να κυλήσω λίγο παραπέρα τη μηχανή μόλις πληρώσω και να βάλω γάντια/τακτοποιήσω ψιλά την ώρα που πληρώνει ο επόμενος.
Εννοείται οτι δε μιλάμε για περίπτωση που υπάρχουν 3 αυτοκίνητα όλα κι όλα να περιμένουν να πληρώσουν, αλλά όταν έχει κίνηση/μαζική έξοδο.
Πέστε να με φάτε τώρα.
Ναι ρε μαστορα, το bold ειναι αυτονοητο*, αλλα οταν βλεπω απαντησεις τυπου 'ε ενταξει κ αυτος μπορει να σου πει αντε γαμησου εγω περναω με το ετσι θελω', η αντιμετωπιση ειναι μια.
*Παρ'ολα αυτα εγω ΔΕΝ το κανω οταν ειμαι με το μηχανακι, περιμενω στην ουρα. Ακριβως επειδη θεωρω (κ αυτο ειναι το σχολιο μου για τα απο πανω) οτι ολα τα κακα της μηχανης ειναι δικο μου προβλημα, εφ'οσον εγω επιλεγω να τη χρησιμοποιησω, κ σε καμμια περιπτωση δεν ψαχνω να βρω λογους για να δικαιολογησω/ωραιοποιησω/κανω να φανει 'απαραιτητη' η παρακαμψη της ουρας.
Μιλησες για μαζικη εξοδο. Μα ακριβως εκει ειναι που ειναι χειροτερο για τους απο πισω, γιατι εχουν ηδη περιμενει Χ ωρα κ εσυ τους στελνεις πιο πισω, ενω αυξανονται κ οι μηχανες που πιθανα θα κανουν κατι τετοιο ακριβως (στατιστικα, αφου ειναι πολλα οχηματα που περνουν απο εκεινα τα διοδια).