Apr 13, 2012, 4:19 PM

Σε διαστάσεις 235/35/19 91Υ, τις μαμίσιες μου δηλαδή, έκανα την παρασπονδία και χτύπησα (δυο φορές μάλιστα, δυο 4άδες) τα παρακάτω...

P Zero Corsa Direzionale... Λέω παρασπονδία, γιατί έχουν κωδικό Κ1 και είναι μπροστινά φεραρίσια... Εντούτοις, οι διαστάσεις τους είναι οι μόνες ακριβώς όμοιες με τις δικές μου αριθμητικά.

Η πράξη έδειξε ότι είναι ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ά σε στεγνό και βρεγμένο. Πολλά σάιτς μεταπρατών τα αναφέρουν ως σέμι. Η μάνα τους όμως, η Πιρέλι, κι αυτό μετράει, τα δίνει ούλτρα χάι περφόρμανς...

Τα μειονεκτήματά τους είναι ότι είναι δυσεύρετα σχετικά, ακριβά - 1.250 γιούρια στις διαστάσεις μου - και με περιορισμένη διάρκεια ζωής, πράμα λογικό με treadwear 60. Α, κάνουν κι έναν κάποιο βόμβο - όχι πολύν πάντως.

Η πρώτη μου 4άδα με έβγαλε για 8.000 βολτίσια χλμ. (θα μπορούσε να φτάσει και 10.000 χλμ. - ίσως να βιάστηκα), με ένα μεγαρίσιο track day.

η δεύτερη 4άδα μου έχει 1.000 χλμ. βολτίσια, 3 track days και φυλάσσεται εκτός αυτ/του τώρα. Θα με βγάλει, υπολογίζω, για 2 track days ακόμα.

Όταν λέμε βολτίσια χλμ., εννοούμε και 'κυνήγι' φυσικά...

Είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε πρόσφυση από ultra high performance ελαστικό...