-
μετά από 35.000 σε λιγότερο από 2 χρόνια .... είμαι αρκετά έως πολύ ικανοποιημένος με τα exalto2 205/55/16 91V, δεν έχουν χάσει την απόδοση τους, ενώ το πέλμα τους, (με ένα μπρος πίσω στα 20.000) είναι σε πολύ καλό σημείο, χωρίς βέβαια να κάνω καγκουριές....
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Έτσι λοιπόν ο λαστιχάς καλείται να 'σπρώξει' τον πελάτη προς μια επιλογή. Ποια όμως; αυτή με την καλύτερη οικονομία; με το καλύτερο κράτημα στο βρεγμένο; με το χαμηλότερο θόρυβο; με την καλύτερη άνεση; Δεδομένου ότι ο μέσος οδηγός δεν έχει καμιά διάθεση ή γνώση για να ασχοληθεί με τέτοια διλήμματα, θεωρώ θεμιτό να προτείνει ο λαστιχάς κάτι αξιοπρεπές, που να του αφήνει το μέγιστο κέρδος...Νομίζω ότι ένας σωστός επαγγελματίας έχει υποχρέωση να κάνει το καλό για τον πελάτη του ώστε αυτός να το εκτιμήσει και να ξαναπάει και να στείλει κι άλλους. Δηλαδή να τον ρωτήσει αν έχει κάποια προτίμηση σε κάποια ιδιότητα. Πχ η αδελφή μου παρά τις προσπάθειές μου να την εκπαιδεύσω δεν ενδιαφέρεται για όλα τα άλλα αλλά νιώθει μια περίεργη έλξη για όλες τις τρύπες που υπάρχουν στο οδόστρωμα. Της έχω πει να το λέει από μόνη της στον λαστιχά αλλά θεωρώ ότι ο ίδιος ο λαστιχάς θα έπρεπε να την ρωτήσει. Συνήθως όμως πάμε μαζί επειδή ακόμα κι αν το πει ο λαστιχάς πάλι αυτό που θέλει να πουλήσει θα της προτείνει. Αυτό είναι που κατακρίνω ότι προτείνει μόνο αυτό που βγάζει μεγαλύτερο κέρδος σε βάρος των αναγκών του πελάτη του και αυτό δεν το θεωρώ θεμιτό.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μετά από 35.000 σε λιγότερο από 2 χρόνια .... είμαι αρκετά έως πολύ ικανοποιημένος με τα exalto2 205/55/16 91V, δεν έχουν χάσει την απόδοση τους, ενώ το πέλμα τους, (με ένα μπρος πίσω στα 20.000) είναι σε πολύ καλό σημείο, χωρίς βέβαια να κάνω καγκουριές....Ακριβώς τα ίδια ελαστικά, στην ίδια διάσταση και χλμ. έχω κάνει και΄γω, μετά από 3 χρόνια όμως και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον.
-
Υπαρχουν τα pilot sport 3.
-
Δεν μπαίνω μέσα στην ενότητα για να συμβουλέψω!!!.
Άπλα για να αποδιασαφηνίσω κάποια πράγματα.
Ο λαστιχάς επηρεάζετε άμεσα, από την γύρο του αντιπολίτευση.
Από της πόσες φορές το κάλεσαν σε σεμινάρια, με μετά μπουφέ και ποτά.
Και τέλος το μπόνους στο τέλος του χρόνου, που εξαρτάτε από την ετήσια πώληση. Ορισμένα τέτοια και κάτω από το τραπέζι. Είναι ήδη πολύ βασανισμένοι, πιστέψτε με.
Έτσι μένει να δώσουν λόγο οι χρήστες!. Μα με τον λόγο «είμαι ευχαριστημένος» δεν βοηθούν!. Γιατί είναι ευχαριστημένοι?. Γενικώς και αορίστως, και εγώ να τρέξω να αγοράσω?. Χάσατε.
Τι κάνετε με το αυτοκίνητο?.
Που κινήστε?.
Με τι καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες?.
Πόσο το φορτώνεται?.
Τι αυτοκίνητο έχετε?.
Και τότε απλά ξεκινάτε το ψάξιμο…..
Μια και μπήκα στον ντορβά, θα προσπαθήσω να βοηθήσω, μα θέλω τα πάρα πάνω.
Α. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για αυτό πρέπει να βρεις σωστό επαγγελματία και να συνεννοείστε με ματιές μόνο! Ο δικός μου με το που μπαίνω στο μαγαζί μου λέει: 'Για Σέρρες ή για Πετροκέρασα αυτή τη φορά Ίλαρχε;'OMOΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥυυυ...
που να δεις τι γελιο πεφτει οταν παω για ευθυγραμμιση εντωμεταξυ εχω στειλει αρκετα subaru στον ευθυγραμμισα μου και εχει κρατημενες τις ρυθμισεις μου και βαζει σε ολους τα ιδια. στελνω και εναν φιλο με forester για μια απλη ευθυγραμμιση,τον ρωταει ο μαστορας 'τι ρυθμισεις θελεις', απανταει ο φιλος 'δεν ξερω, οτι κανεις και στον cyberguy' και μετα απο 30 λεπτα με παιρνει τηλεφωνο να μου πει οτι το αμαξι του πηγαινει οπου νανε στα καλα καθουμενα (ειχε δωσε αβερτα καμπερ σε 80/20 λαστιχα )
-
update για τα Federal 595RSR.
στεγνο, εξαιρετικα. πλευρικη προσφυση , φρένα , ΑBS, αμεσοτητα τιμονιου, εξαιρετικοτατο. καμια απολυτως παρατηρηση.
βρεγμενο, τραγικο. με μια τιμονια, στην ευθεια, χαλαρά γραφει ολη η 1η, ολη η 2α και μερικη 3η. οταν με τελειωμενα Avon (τελειωμενα ομως!) εγραφε η 1η και η μιση 2α.
γενικως γ@μω τα λαστιχα, για στεγνες συνθηκες. παρολα αυτα, θα το προτιμησω ξανα για πολιτικη χρηση... -
Υπάρχει κάτι δοκιμασμένο για 265-70-18;
Όχημα 4χ4 2,5 τόνων με χρήση 99% σε άσφαλτο. -
Από περιέργεια, πόσα διαφορετικά μοντέλα ελαστικών υπάρχουν σε 265-70-18;;
-
Ελα ντε! Αν βγαινει το michelin latitude tour ή το pirelli str νομιζω πως θα σου ταιριαξει. (για θηριωδες αγροτικο δε μιλαμε??)
-
Παιδιά γεια σας, νέος στο Forum. Ευχαριστώ για την ενημέρωση που παρέχετε.
Ερώτηση : Θα αλλάξω λάστιχα στο Astra G 1.4 (2000), είχα τα Michelin Primacy 195/60/15 88Η (νομίζω Primacy Pilot),
μαλακά λάστιχα, είμαι ευχαριστημένος αλλά δυστυχώς δεν παράγονται πια.
Μεταφέρω την οικογένεια, θέλω να μην κοπανάμε στις λακκούβες, σύντομο φρενάρισμα και κάποια καλά κρατήματα
σε στροφές, όταν οδηγώ μόνος -όχι ακραία πράγματα ! ... Μου προτάθηκαν, όλα γύρω στα 340 € :- GoodYear Efficient Grip (λέγεται πως είναι ιδιαίτερα καλό σε βρεγμένο...;)
- Conti Eco Contact
- Yokohama C.drive2
- Energy Saver (όλα με σιλικόνη στο πέλμα... λες να με πέρασαν για οικολόγο
... Ενώ λοιπόν το Energy το απορρίπτω με αυτά που διαβάζω εδώ, εσείς έχετε γνώμη για τα άλλα 3 ;
Ειδικά για το GoodYear, που μου γυάλισε αν και το φοβάμαι για σκληρό, ενώ με βεβαίωσε ο πωλητής
ότι είναι το ίδιο μαλακό με Michelin ?
... ά, και μη μου πείτε να αλλάξω και το αυτοκίνητο μαζί με τα λάστιχα, θα το φέρω βαρέως! -
Yoko C.Drive ή Conti PremiumContact. Ειδάλλως Hankook K115.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Yoko C.Drive ή Conti PremiumContact. Ειδάλλως Hankook K115.Ετσι απλα;
Νομιζω οτι θα πρεπει να αναφερεις τα υπερ και τα κατα,αλλιως δεν βοηθας. -
Ο χρήστης J99 έγραψε:
Παιδιά γεια σας, νέος στο Forum. Ευχαριστώ για την ενημέρωση που παρέχετε.
Ερώτηση : Θα αλλάξω λάστιχα στο Astra G 1.4 (2000), είχα τα Michelin Primacy 195/60/15 88Η (νομίζω Primacy Pilot),
μαλακά λάστιχα, είμαι ευχαριστημένος αλλά δυστυχώς δεν παράγονται πια.
Μεταφέρω την οικογένεια, θέλω να μην κοπανάμε στις λακκούβες, σύντομο φρενάρισμα και κάποια καλά κρατήματα
σε στροφές, όταν οδηγώ μόνος -όχι ακραία πράγματα ! ... Μου προτάθηκαν, όλα γύρω στα 340 € :- GoodYear Efficient Grip (λέγεται πως είναι ιδιαίτερα καλό σε βρεγμένο...;)
- Conti Eco Contact
- Yokohama C.drive2
- Energy Saver (όλα με σιλικόνη στο πέλμα... λες να με πέρασαν για οικολόγο
... Ενώ λοιπόν το Energy το απορρίπτω με αυτά που διαβάζω εδώ, εσείς έχετε γνώμη για τα άλλα 3 ;
Ειδικά για το GoodYear, που μου γυάλισε αν και το φοβάμαι για σκληρό, ενώ με βεβαίωσε ο πωλητής
ότι είναι το ίδιο μαλακό με Michelin ?
... ά, και μη μου πείτε να αλλάξω και το αυτοκίνητο μαζί με τα λάστιχα, θα το φέρω βαρέως!Ολα ,εκτος απτα Yokohama ειναι οικολογικα.
Εγω σου προτεινω να βαλεις τα dunlop fastresponse τα οποια ειναι μεν πιο σκληρα απτα τρια οικολογικα αλλα εχουν καλυτερο κρατημα.
Τα Yokohama τα αποριπτω διοτι ειχα παραπονα για κακο κρατημα στο βρεγμενο και αργουν πολυ να ζεσταθουν+ η υψηλη τιμη αγορας-βλ Θεοχαρακης.
Απτα τρια αυτα οικολογικα ,πρωτο και καλυτερο ερχεται το Michelin αλλα και πιο ακριβο,τα Eco Contact δεν τα δουλευω ,δεν τα ξερω,τα Efficient Grip ειναι οπως σου το ειπαν,μαλακα λαστιχα ,εχω βαλει αρκετα τετοια,σχολια δεν ειχα ουτε αρνητικα ουτε θετικα,βλεπεις οι καιροι ειναι τετοιοι που κανεις δεν τρεχει στον δρομο για να βγαλει συμπερασματα.
Ολα τα οικολογικα εχουν μαλακο πλαινο,απο κει και περα ρωτα για τις εγγυησεις που σου δινουν και αν σηκωνει η τσεπη βαλε Michelin. -
Τα Efficient Grip, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέει το όνομά τους. Inefficient Splip (αναποτελεσματικό γλίστρημα) θα έπρεπε να τα λένε! Δεν μου άρεσαν καθόλου σε Focus Mk3 150 ίππων ούτε από άποψη πρόσφυσης, ούτε πληροφόρησης. Αυτά σε στεγνό, σε βρεγμένο δεν έχω ιδέα.
Για τα Yoko όμως συμφωνώ μόνο εν μέρει με τον προλαλήσαντα. Όντως θέλουν ζέσταμα και είναι πιο σπορτίφ λάστιχο από τα υπόλοιπα. Όταν όμως ζεσταθούν, πάνε αεροπορία, σαφώς πολύ καλύτερα από τα άλλα λάστιχα της λίστας. Εκεί που διαφωνώ είναι στο βρεγμένο, καθώς δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο θέμα αν και δεν είναι σε καμία περίπτωση βροχολάστιχο.
Θα σου πρότεινα τα Premium Contact 5 (καινούρια, έρχονται σε λίγο καιρό αλλά λογικά θα συνεχίσουν την πολύ καλή παράδοση των PC2), αντί των διαφόρων οικολογικών. Αν θες κάτι ακόμα πιο σπορ, πας στα Υοκο C.Drive 2 που φοράω κι εγώ και πραγματικά χαίρομαι υπό πίεση.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Yoko C.Drive ή Conti PremiumContact. Ειδάλλως Hankook K115.
Ετσι απλα;
Νομιζω οτι θα πρεπει να αναφερεις τα υπερ και τα κατα,αλλιως δεν βοηθας.Έχουν αναφερθεί παλαιότερα, Χρήστο, γι' αυτό και δε λέω κάτι περισσότερο. Ας ψάξει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος και μερικές σελίδες.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Από περιέργεια, πόσα διαφορετικά μοντέλα ελαστικών υπάρχουν σε 265-70-18;;Τα μόνα που βρήκα στην περιοχή είναι κάποια αγνώστου πατρός(ντεμέκ θυγατρική της goodyear). Εννοώ ότι θέλω κάτι επώνυμο.>
Ελα ντε! Αν βγαινει το michelin latitude tour ή το pirelli str νομιζω πως θα σου ταιριαξει. (για θηριωδες αγροτικο δε μιλαμε??)
Θηριώδες είναι, αλλά δεν είναι αγροτικό. Τζιπ είναι.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Από περιέργεια, πόσα διαφορετικά μοντέλα ελαστικών υπάρχουν σε 265-70-18;;
Τα μόνα που βρήκα στην περιοχή είναι κάποια αγνώστου πατρός(ντεμέκ θυγατρική της goodyear). Εννοώ ότι θέλω κάτι επώνυμο.>
Θηριώδες είναι, αλλά δεν είναι αγροτικό. Τζιπ είναι.
Τώρα τι φοράει;
Υπάρχει και το Toyo Open County A/t
http://www.toyotire.gr/tire/pattern/open-country-at
Για στοκ δεν φαντάζομαι να το βρεις πάντως οποιοδήποτε φαντ;aζομαι σε αυτή την διάσταση , μάλλον θα χρειαστείς τηλέφωνο και παραγγελία
Edit:
Ρίξε μια ματιά και σε αυτή την αναζήτηση
http://www.e-elastika.gr/search?q=265%2F70%2F18Τα λέει μάλιστα και άμμεσα διαθέσιμα
χμμμμ -
Υokohama geolandar ,απτα καλυτερα .
Αμφιβαλλω αν θα εχουν οι αντιπροσωποιες τετοιο λαστιχο,μονο παραγγελια και θα περιμενεις λιγο καιρο ,εκτος και αν σταθεις τυχερος και υπαρχουν. -
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους (Sinanai, ΧρήστοςΣ8, RealZeus) για τη γρήγορη ανταπόκριση.
Βρήκα τα GoodYear EfficientGrip στα 300 € και κυρίως με 1 χρόνο εγγύηση, ακόμα και για δική μου ευθύνη
-- έτσι είπαν, η ιστορία θα (ελπίζω να μην) δείξει...-- και λέω να τα βάλω σύντομα.
Σεβαστές οι παρατηρήσεις σου REALZEUS αλλά το ταπεινό μου 1.4 Astra δε θα έχει τις απαιτήσεις για κράτημα
των 150 αλόγων του Focus. Εγώ με το ζόρι αν θα έχω -στην πράξη- 75-80 άλογα (και μερικά θα είναι γαϊδουράκια).
Συμφωνώ για την αξία των Yoko και Conti, (για Dunlop δεν έχω ιδέα) ... Αλλά ...
... όταν την παλεύω μήνα με το μήνα με 700€ και 5 στόματα, η εγγύηση 1 έτους και 40 € λιγότερα, με έλκουν τρελά...
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, αν τα βάλω θα σας πω πρώτες εντυπώσεις. Καλό Πάσχα !
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]