-
Καλώς ή κακώς η διαφορά στην ποιότητα φαίνεται.
Και αν το p/l είναι παστωμένο στις γλυκαντικές ουσίες μπορεί να είναι πιο νόστιμο αλλά σαν προϊόν είναι χειρότερο.Υπάρχει πάντα και το ανέκδοτο με τον Γεώργιο Α' και το κοκορέτσι...
-
Για όσους κλαίνε για την έλλειψη linguine από την πάστα του Killkiss (όπως μαθαίνω), κυκλοφορούν και Μέλισσα. Σύντομα ελπίζω να βγουν (ίδια, αλλά φτηνότερα) κι απ' τα Μελισσόπουλα.
-
Σε απορρυπαντικά κλπ είδη που θα ακουμπήσουν στο δέρμα μου και του παιδιού μου δεν παίρνω ανώνυμα.
Αλλά για άλλα είδη είμαι πιο εύκολος.
Σε πολλά οικονομικά προϊόντα νιώθω γεύσεις που είναι λάθος, συντηρητικά κλπ.Τα μακαρόνια Μέλισσα είχε ένα πακέτο 3 που το ένα ήταν σε χάρτινη συσκευασί που έμοιαζε με παλιό. Τα μακαρόνια από αυτό το πακέτο ήταν εξαιρετικά!!
-
Ο χρήστης thess-hjke έγραψε:
Δεν υπάρχει περίπτωση εργοστάσιο να αλλάζει τη γραμμή παραγωγής μόνο για τα Private Label. Χώρια τη δυσφήμιση αν τελικά βρεθεί κάτι εκτός προδιαγραφών.Η ίδια γραμμή παραγωγής, δεν είναι ανάγκη να βγάζει προϊόν σταθερής ποιότητας. Για την ακρίβεια είναι μάλλον απίθανο.
Πόσο μάλλον αν μιλάμε για καλλιεργούμενα πράγματα.Στο παράδειγμα που έφερα, το ίδιο εργοστάσιο έβγαζε ξηρούς καρπούς καρπούς διαλογής από Α μέχρι Δ (ή όπως σκατά τα χαρακτήριζαν). Το καθένα φυσικά με διαφορετικές τιμές.
Ε, το SM τους ζήτησε Ε. Αυτοί τους έδωσαν Δ.
Βγάζουν όμως και Α και Β και Γ. Από την ίδια γραμμή παραγωγής. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ουτε οι μανατζερ-προισταμενοι του private label εχουν 2λιτρο εταιρικο,κινητο μεχρι 100 ευρω το μηνα και μπονους των 10000 ευρω το χρονο.
Γιατί να μην έχουν;
Γιατι δεν χρειαζεται να εχουν.Παει ο Σκλαβενιτης-Γαλαξιας κλπ στον παραγωγο/παρασκευαστη για μακαρονια/ντοματοπελτε κλπ και κλεινουν την συμφωνια βαση προδιαγραφων που θα ζητησει το σουπερμαρκετ.
Τι πάει να πει δεν χρειάζεται να έχουν
Και πως αυτό για τη συμφωνία σημαίνει ότι δεν χρεώνουν την εταιρεία με ό,τι γουστάρουν;
Εγώ σου λέω ότι έχουν.
Όχι δίλιτρο, αλλά καμιά 10ριά 4λιτρα και βάλε -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τι πάει να πει δεν χρειάζεται να έχουν
Και πως αυτό για τη συμφωνία σημαίνει ότι δεν χρεώνουν την εταιρεία με ό,τι γουστάρουν;
Εγώ σου λέω ότι έχουν.
Όχι δίλιτρο, αλλά καμιά 10ριά 4λιτρα και βάλεδεν σε καταλαβαινω...για εξηγησε τι θελεις να πεις,ποιοι ειναι αυτοι που θα χρεωσουν την εταιρια με οτι γουσταρουν?
τα 10, 4λιτρα ποιος θα τα οδηγει? διευθυντες και ιδιοκτητες ειναι 3 ολοι και ολοι.Μηπως εννοεις οτι θα εχουν απο 3 ο καθενας + αυτον που θα ποτιζει τις αζαλεες?
-
Το ζήτημα είναι ποιος τα έχει, ή ότι τα έχουν;
Ε, βάλε από 3 ο καθένας, από 2 το κάθε τους παιδί, άλλα 2 για τη κάθε σύζυγο... Δεν είναι δύσκολο να μαζευτούν τα νούμερα -
Μια και το γυρισαμε στα private label,το τελευταιο ευρημα μου ειναι γαλοπουλα βραστη Γαλαξίας
Κορυφαια γευση,χαμηλότατη τιμη,του ΑΒ δεν κλανει μια. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το ζήτημα είναι ποιος τα έχει, ή ότι τα έχουν;
Ε, βάλε από 3 ο καθένας, από 2 το κάθε τους παιδί, άλλα 2 για τη κάθε σύζυγο... Δεν είναι δύσκολο να μαζευτούν τα νούμεραο ''αλλος'' ομως εχει και αυτα, και την διαφημιση,και τα παγια χ20 και διευθυντες και και και....Αυτο λεω τοση ωρα.
Ο Γκιγκιζας θελει στρατο για να πολεμησει στην αγορα την μισκο και ολους τους ανταγωνιστες του.Ο private label να πολεμησει ποιον? Εχει την συμφωνια με τον Σκλαβενιτη/Μαρινοπουλο/Γαλαξια και ουτε διαφημιση,ουτε στρατος πωλησεων,ουτε δωρακια για να μπω στο πρωτο ραφι πιστα,ουτε συμβουλια με 300 ατομα σε ξενοδοχεια,ουτε 50 εταιρικα αυτοκινητα με τις βενζινες τους για 20-30-50κ χλμ ετησιως,ουτε γραφεια για 50 ατομα σε ''κεντρικο'' δρομο,ουτε ουτε ουτε. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μια και το γυρισαμε στα private label,το τελευταιο ευρημα μου ειναι γαλοπουλα βραστη Γαλαξίας
Κορυφαια γευση,χαμηλότατη τιμη,του ΑΒ δεν κλανει μια.o Γαλαξίας έχει και φοβερό pl αιγινιτικο φυστίκι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κορυφαια γευση,χαμηλότατη τιμη,του ΑΒ δεν κλανει μια.Μολις πριν λιγο αγορασα γαλοπουλα βραστη 10 φετες απο Γαλαξια 1,90,και τυρι για τοστ αλλες 10 φετες στα 1,66 ευρω.Μηπως εκανα μαλακια που δεν αγορασα απο επωνυμη εταιρια που τα ειχε στα 5,50 ευρω τις 10+10 φετες?Μηπως ειμαι τσιπης? Λες να ειναι β διαλογης το τυρι?
-
Εντάξει, κινούμαστε μεταξύ 'το γαμήσαμε κ ψόφησε' κ 'κ να 'ξερες τι λες...'
Όποιος λέει ότι ο ντοματοχυμός που πουλάει ο Χ ντοματάς με το σήμα του Ψ ευρώ κ αυτός που που πουλάει με άλλο σήμα 50% (ή 20 ή 30 ή 40) φτηνότερα είναι το ίδιο πράγμα, απλούστατα δεν ξέρει τι λέει. Το αυτό όποιος πιστεύει ότι στο ντοματάδικό μου όπου φτιάχνω pl ντοματοχυμούς, πιάνω ποιότητα (πχ) Κύκνος με τιμή Κύκνος/2.
Τώρα, το να θέλετε να ψοφήσει η κατσίκα του Κίκιζα είναι αναμενόμενο, αφού είστε Έλληνες.
Α, κ εμένα ένας φίλος μου είπε ότι ένας φίλος του του είπε ότι μια που πηδούσε είχε έναν άντρα που είχε έναν φίλο που του είχε πει κάτι σπουδαίο επί του θέματος, αλλά ξέχασα τι.
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το Lidl μέχρι πριν περίπου ένα χρόνο έφερνε grana pandano στα 11€/κιλό....Το lidl στην αρχή έφερνε αληθινό pecorino Romano, το οποίο έπαιρνα κατά κόρον, μαζί με grana padano. Κάποια στιγμή η ποιότητα άλλαξε, δεν λέω ότι φέρνει κακό τυρί (περί ορέξεως λουκανικόπιτα) αλλά pecorino romano δεν είναι πλέον αυτό που φέρνει. Ούτε από μακριά. Όσο για grana padano, κόστιζε από κάποια στιγμή κ μετά περισσότερο απ' ότι στο μπακάλικο της γειτονιάς μου.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εντάξει, κινούμαστε μεταξύ 'το γαμήσαμε κ ψόφησε' κ 'κ να 'ξερες τι λες...' .το μονο σιγουρο που κινουμαστε, ειναι οτι καποιοι δεν ξερουν να δικαιολογησουν την κατα 200%-300% ακριβοτερη τιμη ακομα και ενος πακετου ζυμαρικων.
Όποιος λέει ότι ο ντοματοχυμός που πουλάει ο Χ ντοματάς με το σήμα του Ψ ευρώ κ αυτός που που πουλάει με άλλο σήμα 50% (ή 20 ή 30 ή 40) φτηνότερα είναι το ίδιο πράγμα, απλούστατα δεν ξέρει τι λέει. Το αυτό όποιος πιστεύει ότι στο ντοματάδικό μου όπου φτιάχνω pl ντοματοχυμούς, πιάνω ποιότητα (πχ) Κύκνος με τιμή Κύκνος/2.
οταν στο λεει ο κολλητος σου πωλητης επωνυμης εταιριας ζυμαρικων,και πωλητης αντιστοιχης εταιριας οσπριων ομως?Και αυτοι το γαμησανε και ψοφησε?Οταν μεσω της συζηγου ξερω απο που εισαγουν,ποσο κοστιζει μεχρι και κοστος μεταφορικων, με τι περιθωριο κερδους δουλευουν,και οταν ειναι και -50% απο τα επωνυμα παλι δεν ξερουμε τι λεμε?
Τώρα, το να θέλετε να ψοφήσει η κατσίκα του Κίκιζα είναι αναμενόμενο, αφού είστε Έλληνες.
αυτο καταλαβες? Μα αφου και τα private label που αγοραζω Ελληνικα ειναι Eιδες που το γαμησαμε και ψοφησε,και ναξερες τι λες?
Α, κ εμένα ένας φίλος μου είπε ότι ένας φίλος του του είπε ότι μια που πηδούσε είχε έναν άντρα που είχε έναν φίλο που του είχε πει κάτι σπουδαίο επί του θέματος, αλλά ξέχασα τι.
Καπου μπερδευτηκες Ηλια.Εσενα σου ειπαν.Εγω τα βλεπω καθημερινως μεσα απο την δουλεια μου, και της δουλειας της γυναικας μου τα τελευταια 20 χρονια.
θα μας εξηγησεις τελικα τι εχουν τα μακαρονια αυτα που κοστιζουν 200-300% παραπανω απο ενα αλλο Ελληνικοτατο μακαρονι?
Εξηγησε το μας επισης και για το χαρτι υγειας,το ξυραφακι μιας χρησεως,για το σαπουνι πιατων,καθως και για τους Ελληνικοτατους χυμους σε συγκριση με τους επωνυμους.Επισης εξηγησε μου και για το τυρι τοστ και γαλοπουλα που αγορασα με -40% τι εχω χασει σε συγκριση με το ''επωνυμο'' -
Ωπα,για τα μακαρονια (flame topic σημερα) θα κανω ενσταση.
Σαφως και δεν ειναι ολα ιδια.
Η διαφορα εγκειται στα ποσοστα των υλικων και στον τροπο ψησιματος.
Αλλο πραγμα ειναι ενα μακαρονι που αποτελει μειγμα αυγων και κακης ποιοτητας αλευριου,και αλλο πραγμα το Barilla.
Προσωπικα κατανοω γιατι ενα Barilla ειναι ακριβοτερο απο ενα misko,δεν κατανοω ομως με τιποτα την τιμη των De Cecco -
Α, τους ξεχάσαμε τους ντοματάδες?
Πάει καλά!
Ζυμαρικά: Πάντα υπήρχαν κάποια ακριβότερα από κάποια άλλα.
Κάποτε η Μπαρίλα πηρε την ομάδα ποδοσφαίρου της Roma, όλοι στη Ρώμη έτρωγαν Μπαρίλα κ στην υπόλοιπη Ιταλία δεν την είχε ακουστά κανείς. Ε, μετά η Μπαρίλα αγόρασε μια Ελληνική εκεί στην Πάτρα κ όλοι στο Ελ την έμαθαν (για την Ιταλία, δεν είμαι βέβαιος). Επειδή (λόγω δουλειάς) δεν μου είπαν αλλά είδα, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ναι, υπάρχει ποιοτική διαφορά. Αν αυτή μπορεί να την καταλάβει κάποιος, ποιός κ πως, δεν γνωρίζω, όμως. Ούτε είμαι βέβαιος ότι σε ... γευστική δοκιμή θα ξεχωρίζαμε (αν όχι προτιμούσαμε) όλοι τα ακριβότερα.ΑΛΛΑ, στο θέμα μας (που μετά ... ξεχάστηκε), η μπαρίλα ΔΕΝ θα βγάλει pl μακαρόνι ίδιο με τι δικό της στη μισή τιμή, δε μπα να κρατήσεις την ανάσα σου μέχρι να σκάσεις.
-
η μπαρίλα ΔΕΝ θα βγάλει pl μακαρόνι ίδιο με τι δικό της στη μισή τιμή,
Κανένας που σέβεται τον ευαυτό του (την κονόμα του δηλαδής...), δεν θα βγάλει το ίδιο προιόν στην αγορά στη μισή τιμή, και θα φέρει και το όνομά του επάνω φαρδιά πλατιά.Θα το κάνει αλλιώς, διαβάστε παρακάτω.
Φίλος έκανε πριν από 20 χρόνια πρακτική στη Γερμανία για το πτυχίο του, εργαζόμενος σε ένα ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ εργοστάσιο φωτιστικών. Ήταν στη γραμμή παραγωγής, και ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν λαμπτήρες άλλης συσκευασίας από την παραγωγή αλλά το περιεχόμενο ήταν το ίδιο αφού οι μηχανές έπαιρναν και συσκεύαζαν από τους ίδιους. Ήταν πλ, οι οποίοι όμως ήταν 100% ίδιοι με τους ορίτζιναλ.
Κρίσιμη λεπτομέρεια.
Το νέο κουτί έφερε άλλο , άσχετο, εμπορικό όνομα, και δεν αναγραφόταν πουθενά η μαρκάτη προέλευσή του, μόνο τα βατ. Δεν είναι χαζοί αυτοί που έχτισαν ένα όνομα να το γκρεμίσουν έτσι εύκολα.Αλλά και ένα άλλο.
Γνωστό σε μένα τυροκομείο φτιάχνει δύο ποιότητες φέτας, η δεύτερη καταλήγει σε χαμηλότερη τιμή στην αγορά σε μικρές αλυσίδες. Όμως έχει λίγο διαφορετική σύσταση και χρόνο ωρίμανσης από την καλή.Πλ το πρώτο παράδειγμα, πλ και το δεύτερο. Καμμία σχέση όμως μεταξύ τους.
-
Οτι κανει η VW με την Skoda δλδ.
-
Eπειδή η συζήτηση θα πάει στο μου είπε αυτός , σου είπε ένας φίλος άκρη δε θα βγάλουμε. Εδώ θα έπρεπε να επέμβει το κράτος ή κάποιο Ινστιτούτο καταναλωτή και να τεστάρει τα συγκεκριμένα προιόντα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
...Φίλος έκανε πριν από 20 χρόνια πρακτική στη Γερμανία για το πτυχίο του, εργαζόμενος σε ένα ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ εργοστάσιο φωτιστικών. Ήταν στη γραμμή παραγωγής, και ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν λαμπτήρες άλλης συσκευασίας από την παραγωγή αλλά το περιεχόμενο ήταν το ίδιο αφού οι μηχανές έπαιρναν και συσκεύαζαν από τους ίδιους. Ήταν πλ, οι οποίοι όμως ήταν 100% ίδιοι με τους ορίτζιναλ.Κρίσιμη λεπτομέρεια.
Το νέο κουτί έφερε άλλο , άσχετο, εμπορικό όνομα, και δεν αναγραφόταν πουθενά η μαρκάτη προέλευσή του, μόνο τα βατ. Δεν είναι χαζοί αυτοί που έχτισαν ένα όνομα να το γκρεμίσουν έτσι εύκολα...Κοίτα, άλλο το βιομηχανικό προϊόν (κ μάλιστα ΑΦΟΥ έχει ολοκληρώσει την απόσβεση του κόστους εξέλιξής του) κ άλλο το τρόφιμο.
Αντίστοιχο παράδειγμα (γνωστό σε όλους μας) θα μπορούσε να είναι το κόστος των ανταλλακτικών των αυτοκινήτων μας. Αλλά, είπαμε, άλλο πράμα! -
Το να εχεις ποιοτικο ελεγχο και διαφορετικη γραμμη παραγωγης,ειναι πραγματα που στοιχιζουν και αρα δεν πολυπαιζουν στην Ελλαδα!Προσωπικα τα pl προιοντα τα αντιμετωπιζω με βαση το ονομα που φερουν,πχ απο το carrefour θα παρω μονο χαρτι κουζινας γιατι ξερω οτι η αλυσιδα δεν δινει δεκαρα για την ποιοτητα ή το ονομα της στην αγορα.
Σε οτι αφορα τα Barilla, μπορει θεωρητικα να μην ριχνουν την τιμη τους,ομως παιζουν παρα πολυ συχνα προσφορες.
Αυτο γενικοτερα ειναι μια ταση της εποχης,σου λενε δεν ριχνω την τιμη αλλα σου κανω προσφορα για να παρεις 3-5-10 τεμαχια μαζεμενα.
Σούπερμαρκετ