-
Τα ΚΝΑΤ που λέγαμε κάποτε .....
Αν θέλανε να έχουν λαική συναίνεση απλά θα μπορούσαν να εμποδίσουν όποιον βουλευτή ήθελε να πάει στην περιφέρεια του .
Αλλά η ουσία είναι να πουλήσει συνδικαλισμό . Οπως σήμερα που είχαν πορεία οι οικοδόμοι
Οσοι είναι σε ηλικία οικοδόμου είναι μετανάστες , όσοι ήταν οικοδόμοι είναι τώρα συνταξιούχοι . Οπότε καταλαβαίνετε τα 100 άτομα της πορείας ποιοί ήτανε .
-
Mια απεργία από την οποία δεν θα ενοχληθεί κανένας έχει άραγε νόημα? Η απεργία θέλει μαγκιά. Στην Ελλάδα βέβαια ισχύει το γνωστό 'μακρία από τον κώλο μου και όπου μπει. Να μη με ενοχλεί κανείς γιατί βιάζομαι να πάω στη δουλειά μου και μετά να χωθώ στην τρύπα μου'. Όταν όμως θα χτυπήσουν και τη δική μου πόρτα τότε και οι άλλοι θα λένε τα ίδια. Είναι και ένα ωραίο κείμενο για αυτό αλλά δεν το έχω πρόχειρο. 'δεν με αφορά' κάπως πηγαίνει.
Εντιτ, το βρήκα:
ΜΑRΤΙΝ ΝΙΕΜΟLLER . «Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα. Μετά ήρθαν για μένα, αλλά μέχρι τότε δεν είχε μείνει πια κανείς να μιλήσει για μένα..»
-
Ωραια αυτα τα ρομαντικα, αλλα εγω ρωταω ευθεως:
αυτοι που απεργουν, εχουν δικαιωμα να αναγκαζουν αλλους να απεργησουν? Ακομα χειροτερα, εχουν δικαιωμα να κλεινουν/καταλαμβανουν ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χωρους?
-
Πάντως συνδικαλιστές και ΔΥ δεν είδα να στενοχωρήθηκαν γιά το ότι το 50 % του πληθυσμού είναι άνεργοι .
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ωραια αυτα τα ρομαντικα, αλλα εγω ρωταω ευθεως:αυτοι που απεργουν, εχουν δικαιωμα να αναγκαζουν αλλους να απεργησουν? Ακομα χειροτερα, εχουν δικαιωμα να κλεινουν/καταλαμβανουν ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χωρους?
Αν δεν τους 'αναγκάσουν' να απεργήσουν αυτοί θα τους 'αναγκάσει' ο εφοπλιστής να εργαστούν. Προτιμώ το πρώτο. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε αποκλειστεί το σύνταγμα για τους πολίτες από την αστυνομία/κυβέρνηση. Δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για αυτό. Δημόσιος χώρος δεν ήταν? Δεν ήμουν Έλληνας που ήθελα και εγώ να γιορτάσω? Μπορεί να ακουστεί παράλογο (και έχω 'ενοχληθεί' αρκετές φορές από απεργίες κλπ) αλλά προτιμώ να μου αποκλείσουν δημόσιο χώρο από το να μην καταλάβω καν ότι κάνουν απεργία. Εννοείται ότι για ανάγκες νησιών, υγείας και δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα.
Πάντως συνδικαλιστές και ΔΥ δεν είδα να στενοχωρήθηκαν γιά το ότι το 50 % του πληθυσμού είναι άνεργοι .
Όσους Δ/Υ ξέρω έχουν φάει πραγματική μείωση (πέρα από το τι λένε να κανάλια) 40+%. Νομίζω ότι στους περισσότερους από αυτούς έχει μπει πολύ βαθιά και απλά κοιτάνε πως θα τα βγάλουν πέρα οι ίδιοι πλέον. Θα μου πεις 'καλά να πάθουν, ας μην διοριζόντουσαν'. Άλλο αυτό.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Όσους Δ/Υ ξέρω έχουν φάει πραγματική μείωση (πέρα από το τι λένε να κανάλια) 40+%. Νομίζω ότι στους περισσότερους από αυτούς έχει μπει πολύ βαθιά και απλά κοιτάνε πως θα τα βγάλουν πέρα οι ίδιοι πλέον. Θα μου πεις 'καλά να πάθουν, ας μην διοριζόντουσαν'. Άλλο αυτό.Eχει συζητηθεί αυτο το θεμα πολλές φορές. Ο καθε τομεας κοιταζει τα δικά του. Και στην Ελλάδα μπορεί και ο ένας κλάδος να διασπαστεί αναλογα με την ποδοσφαιρική ομαδα ή ακομα και με την ομάδα αιματος! Τι περιμενουμε?
-
Στην παρούσα φάση πάντως, οι ναυτεργάτες που απασχολούνται στην ακτοπλοϊα, σε τι προσβλέπουν;
Ρωτάω σοβαρά, βλέποντας τις εταιρίες να βουλιάζουν στα χρέη....
-
Σε ό, τι προσέβλεπαν τα σωματεία φορτοεκφορτωτών, όταν ζητούσαν όσα ήθελαν κ εργαζόντουσαν όποτε κ όσο ήθελαν.
Ένιωθαν untouchables κ η κατάληξη ήταν η υποθήκευση του μέλλοντος. Οι ίδιοι μια χαρά πέρασαν, τώρα έχουν κ την σύνταξή τους, κανένα θέμα. Έ? -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Στην παρούσα φάση πάντως, οι ναυτεργάτες που απασχολούνται στην ακτοπλοϊα, σε τι προσβλέπουν;Ρωτάω σοβαρά, βλέποντας τις εταιρίες να βουλιάζουν στα χρέη....
Με άρση καμποτάζ = ανεργία στο 110% , με ένα ΝΑΤ που όχι μόνο βουλιάζει αλλά ταλαιπωρεί το 99% των ασφαλισμένων του, με απλήρωτους ήδη ναυτεργάτες εσύ σε τι λες να αποσκοπεί; Οταν έκαναν πριν λίγες εβδομάδες απεργία ή μάλλον όταν ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να κάνουν έπεσαν όλοι οι αγρότες της κρήτης να τους φάνε. Την σταμάτησαν. Τώρα, γράφεται ότι είναι άσκοπη. Προφανώς έπρεπε να τους αφήσουν να καταστραφούν τότε. Ολοι κοιτάνε την βόλεψή τους. Καιρός είναι να κοιτάξουν και οι ναυτεργάτες την δική τους. Τέλος το παραμύθι ότι βουλιάζουν από χρέη γιατί πρέπει να αγγίζει τους εργαζόμενους; Οταν είχαν υπερκέρδη τα μοιράζονταν με τους ναυτεργάτες; Πολύ Βεντούρη διαβάζετε μερικοί. Και ξαναλέω, δεν υπάρχει περίπτωση οι ναυτεργάτες να εμποδιστούν από κανένα ΠΑΜΕ. Αν ήθελαν έφευγε το πλοίο. Προφανώς ξεχειλίζουν από ευτυχία μέσα στο καράβι και δεν φεύγουν.
ΝΟΤΕ: Δεν υπάρχει απεργία που να μην ενοχλήσει κάποιον άλλον εργατικό τομέα. &-
-
Η άρση του καμποτάζ, απ' όσο θυμάμαι, δεν έχει να κάνει με κανένα μνημόνιο. Ήταν υποχρέωση της χώρας βάσει άλλων (κοινοτικών) συνθηκών.
Δεν ξέρω αν η Ελλάδα δικαιούται να το διατηρήσει, μάλλον όχι. Αλλά αν το διατηρήσει, κάποιες συνέπειες θα τις έχει, ίσως πρόστιμα.
Προσωπικά, είμαι υπέρ αυτής της απεργίας. Αλλά οι εικόνες με τους ροπαλοφόρους ερεθίζουν, ειδικά όταν μπροστά τους έχουν ανήμπορους ταξιδιώτες με τις οικογένειές τους να ξεροσταλιάζουν. -
Δηλαδη μας λες οτι ποτε στο παρελθον δεν εχει εξαναγκαστει εργαζομενος σε απεργια, κ δεν εχει αποκλειστει δημοσιος χωρος, κ για αυτο δεν θα γινει κ τωρα?
-
Εσύ σε αυτό κολλάς; Οι απεργίες δεν γίνονται για το καλό του κλάδου; Θέλεις να μου πεις ότι ο ναυτεργάτης 'εξαναγκάζεται' σε απεργία γιατί κατά τα άλλα ζει μέσα στην ευτυχία του εργασιακού του περιβάλλοντος και δεν θέλει να αλλάξει τίποτα; Σκέφτεσαι σαν αφεντικό και φαίνεται...
-
Ασχετο
-
Καλοστέριωτος αν και μιλάς με smilies γέροντα!
-
Βρήκες δουλειά, Βασίλη?
-
Αλλαξε και η τοποθεσια του Βιλλ!!!! Αντε με το καλο...
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βρήκες δουλειά, Βασίλη?Iδια δουλεια αλλαγη τοπου κατοικιας/εργασιας.
-
Καλή αρχή.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΑσχετοΑν και δεν το συνηθίζω - καθότι μισάνθρωπος - ένα κι από μένα
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...