-
υπάρχει περιοχή της αττικής που λέγετε/λεγόταν Βερνήλια ή κάπως ετσί ???
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
υπάρχει περιοχή της αττικής που λέγετε/λεγόταν Βερνήλια ή κάπως ετσί ???Μήπως Βίλια;
-
δεν ξέρω, μπορεί κιολας
υποτίθεται οτι είναι ενα μικρό χωρίο κάπου έξω απο την αθήνα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν ξέρω, μπορεί κιολαςυποτίθεται οτι είναι ενα μικρό χωρίο κάπου έξω απο την αθήνα
Aν λέμε το ίδιο, είναι μια ώρα δρόμος από Αθήνα, στο δρόμο παλαιάς εθνικής οδού Αθήνας - Θήβας, στο ύψος ανάμεσα σε Οινόη (Μάζι) και Κάζα, κάνεις αριστερά και έφτασες.
http://maps.google.gr/maps?saddr=Α ... s&t=m&z=11
-
το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να ξέρω αν είναι οντως αυτό
περίμενα να είναι κάποια περιοχή που λεγόταν έτσι και αλλαξε ονομα.
τεσπα
-
Δες και αυτό: http://www.vilia.org/ Πλέον, λόγω Καλλικράτη, ανήκει στον δήμο Μάνδρας (Ειδύλλια είναι η παλιά ονομασία).
-
Ψαχνω μια λατινικη εκφραση που μεταφραζεται περιπου ως 'μετα το οποιο δεν υπηρξε' (~καταληκτικη ημερομηνια για κατι ας πουμε) και αν καλοθυμαμαι ειχε τις λεξεις ante quem non. Με αναζητησεις βρισκω εκφραση με το terminus [...] αλλα δεν το θυμαμαι ετσι.
Το 'χα διαβασει σε χρονολογηση γεγονοτων: οτι πχ το 1900 ειναι η χρονια ante quem non (;) για το ταδε χαρακτηριστικο. -
Aυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται στην αρχαιολογία, το terminus ante quem (όριο πριν από) και terminus post quem (όριο μετά από).
Το non δηλώνει άρνηση και δεν μου ρχεται φράση με αυτό μέσα. Αν μιλάμε για χρονιά ίσως υπάρχει το annus μέσα, annus ante quem(?) (χρονιά μετά την οποία ). -
Άσχετο, αλλά σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μια σούβλα (όχι μεγάλη, κατά προτίμηση με μοτέρ) να την στήσουμε στο μπαλκόνι για το αρνί (ή κατσίκι) του φετινού Πάσχα, και αναρωτιώμουν από που να αγοράσουμε και πόσο μπορεί να κοστίζει. Σε κανένα Praktiker αν πάω θα βρω κάτι?
Διευκρύνιση: όταν λέω σούβλα εννοώ όλη την κατασκευή που χρειάζεται, δηλαδή και τον σκελετό της ψησταριάς όπου θα στηριχθεί η σούβλα, και τον χώρο για κάρβουνα κλπ. Δηλαδή σούβλα, μοτέρ και μεταλλικό περίβλημα για να get the job done.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Άσχετο, αλλά σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μια σούβλα (όχι μεγάλη, κατά προτίμηση με μοτέρ) να την στήσουμε στο μπαλκόνι για το αρνί (ή κατσίκι) του φετινού Πάσχα, και αναρωτιώμουν από που να αγοράσουμε και πόσο μπορεί να κοστίζει. Σε κανένα Praktiker αν πάω θα βρω κάτι?Διευκρύνιση: όταν λέω σούβλα εννοώ όλη την κατασκευή που χρειάζεται, δηλαδή και τον σκελετό της ψησταριάς όπου θα στηριχθεί η σούβλα, και τον χώρο για κάρβουνα κλπ. Δηλαδή σούβλα, μοτέρ και μεταλλικό περίβλημα για να get the job done.
39,90 μαζι με το μοτερ, Πρακτικερ
-
Τέλεια, θα πάω παρασκευή να δω τι έχει και να πάρω μία.
-
Εχει και το lidl αλλα δεν συγκρατησα τιμες,το μοτερ εχει καπου 12Ε
-
Ιταλία μπορώ να ταξιδέψω μόνο με τη ταυτότητα ( με λατινικούς χαρακτήρες ), ή πρέπει να χω και διαβατήριο ? Με αεροπλάνο εννοώ.
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Ιταλία μπορώ να ταξιδέψω μόνο με τη ταυτότητα ( με λατινικούς χαρακτήρες ), ή πρέπει να χω και διαβατήριο ? Με αεροπλάνο εννοώ.Μπορεις
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Ιταλία μπορώ να ταξιδέψω μόνο με τη ταυτότητα ( με λατινικούς χαρακτήρες ), ή πρέπει να χω και διαβατήριο ? Με αεροπλάνο εννοώ.μπορείς και μόνο με την ταυτότητα σου αρκεί αυτή να είναι η νεώτερη με την παράλληλη αναγραφή και στα αγγλικά!
-
Ευχαριστώ παίδες.
-
Σε τι μαγαζι ψαχνω για πλεξιγκλάς?
-
στα μαγαζιά που εμπορεύονται πλέξιγκλας έχω δει ένα πάντως στην Λ. Κύπρου στην Αργυρούπολη, αυτό πρέπει να είναι http://www.xo.gr/profile/profile-807558438/el/
-
Μου περασε απο το μυαλο.
Π.χ. σε μαγαζιά με τζάμια μπορει να έχουν ή είναι μαγαζιά που ασχολούνται μόνο με πλεξιγκλάς?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μου περασε απο το μυαλο.Π.χ. σε μαγαζιά με τζάμια μπορει να έχουν ή είναι μαγαζιά που ασχολούνται μόνο με πλεξιγκλάς?
Ναι, θα μπορούσες να βρεις εκεί. Αλλά ίσως εξαρτάται και από το κατάστημα. Εγώ για παράδειγμα είχα βρει σε κατάστημα που εξειδικευόταν σε συστήματα αλουμινίου, στον Πειραιά.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)