-
Το ασφαλιστικο γραφείο έχει σε αρχείο φωτοτυπια της αδειας και του διπλωματος.
Ακομα και οταν αλλαζω εταιρια, δεν μου ζητανε τιποτα.Απο την αλλη, δοκιμαστε να ασφαλιστειται πχ στην anytime.
Θα σας ζητησει με ΦΑΞ την αδεια.
Οποτε κανεις δεν θελει το προτοτυπο.Βεβαια υπαρχουν πολλοι τροποι για να καταθεσεις πινακιδες και να εχεις γνησια χαρτια (και πινακιδες)
αν εχεις τη διαθεση να κανεις τη λαμογια, τροποι υπαρχουν, αλλα να μην τα (ξανα)γραφουμε εδω... -
Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για το νέο Honda Civic 1.6 diesel
Με νέο πετρελαιοκινητήρα υψηλής απόδοσης θα είναι διαθέσιμο το Civic, προσφέροντας παράλληλα μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Το μοτέρ 1,6 i-DTEC είναι το πρώτο κινητήριο σύνολο της σειράς «Earth Dreams Technology» της Honda που θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη. Η παραγωγή του θα αρχίσει στο βρετανικό εργοστάσιο της εταιρείας στα τέλη του 2012.
Ο αλουμινένιος πετρελαιοκινητήρας είναι ο ελαφρύτερος 1,6 λίτρου, με τον συνδυασμό υλικών ελαφρού βάρους και του υπερσυμπιεστή να βελτιώνει την απόδοση, την απόκριση στο γκάζι και να πετυχαίνει κορυφαία ισορροπία κατανάλωσης και επιδόσεων. Αποδίδει 120 ίππους και 300Nm ροπής, με τις εκπομπές CO2 να είναι στα 95 γρ./χλμ., κάτι που σημαίνει απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας για την ελληνική αγορά.
http://www.zougla.gr/automoto/article/m ... -16-diesel
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για το νέο Honda Civic 1.6 dieselΈνα μήνυμα-φωτορομάντζο από το μεθαυριανό μας πρωθυπουργό:
OMG!
Ανεπίτρεπτο να μου τη φέρουν έτσι!Για μισό, είμαι ακόμα Υπουργός Οικονομικών!
Με μια τροπολογία...
...θα αλλάξω τα τέλη!
Θα σου βάλω και σως για να γλυστράει, ομορφάααααντρα μου! -
Ακριβώς. Θα είναι από τις περιπτώσεις που το ελληνικό καθεστώς θα προσαρμοστεί άμεσα στις τεχνολογικές προόδους με την ανάλογη αναπροσαρμογή στο όριο....
Ενώ άμα είναι να χάσει λεφτά η προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες κάνει δεκαετίες.... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Η τροχαία θα εμφανιστεί εφόσον κληθεί από κάποιον εμπλεκόμενο/αυτόπτη μάρτυρα. Εγώ, π.χ., καλώ ΠΑΝΤΑ την τροχαία! Η διαφορά είναι ότι άλλα περιπολικά έχουν 'βάρδια' για ατυχήματα με τραυματισμό κι άλλα για χωρίς τραυματισμό. Α, κι ότι σε περίπτωση τραυματισμού γίνεται έρευνα για απόδοση ποινικών ευθυνών στην πορεία της οποίας σίγουρα θα αποκαλυφθεί η πλαστογραφία.
Έχω ακούσει και έχει γραφτεί και στο forum ότι η τροχαία δεν εμφανίζεται πλέον αν δεν υπάρχει τραυματισμός. Τώρα αν ήταν ράδιο αρβύλα όλα αυτά δεν μπορώ να το ξέρω. Από προσωπική εμπειρία δεν βλέπω πλέον τροχαία στις μικρο-συγκρούσεις. Τις περισσότερες φορές οι εμπλεκόμενοι παίρνουν τηλέφωνο και μετά περιμένουν περιμένουν περιμένουν μέχρι που απογοητεύονται και φεύγουν.
Gamo την ατυχια μου..σε μενα μονο ηρθε τροχαια μονη της????..? σε 2 λεπτα να καταγραψει το ατυχημα-χωρις τραυματισμο-περαστικη ηταν και μας ειδε. Μου πηρε την αδεια και 500 προστιμο επειδη δεν ειχα ασφαλιστηριο μαζι μου (αν και ασφαλισμενος). Βεβαια οταν την επομενη παρουσιασα το ασφαλιστηριο σημα, εσβησαν το προστιμο και πηρα την αδεια πισω, αλλα μου εμεινε το τρεξιμο...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για το νέο Honda Civic 1.6 diesel
αυτη η φωτο με το κ..δαχτυλο σε συνδυασμο με τη σως να γλυστραει και τον ομορφαντρα, ειναι ολα τα λεφτα. ..ΨΟΦΗΣΑ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ
-
Tι γίνονται τα ακινητοποιημένα όταν επανέλθουν στην κυκλοφορία σε σχέση με την υποχρέωσή τους για ΚΤΕΟ?
Να υποθέσω ότι με το που ξαναπαίρνουν πινακίδες φεύγουν σφαίρα για ΚΤΕΟ? -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Tι γίνονται τα ακινητοποιημένα όταν επανέλθουν στην κυκλοφορία σε σχέση με την υποχρέωσή τους για ΚΤΕΟ?
Να υποθέσω ότι με το που ξαναπαίρνουν πινακίδες φεύγουν σφαίρα για ΚΤΕΟ?ειχα ρωτησει εγω.
νομιζω μια εβδομαδα προθεσμια εχεις
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Να υποθέσω ότι με το που ξαναπαίρνουν πινακίδες φεύγουν σφαίρα για ΚΤΕΟ?ειχα ρωτησει εγω.
νομιζω μια εβδομαδα προθεσμια εχεις
ετσι ακριβως ειναι..διοτι το εκανα προσωπικα και ειμαι σιγουρος. (πουλησα αμαξι με κατατεθειμενες πινακιδες ενω ειχε ληξει το ΚΤΕΟ. Με το που πηρα πινακιδες γα να το πουλησω πηγα ΠΡΩΤΑ ΚΤΕΟ και μετα ΚΕΠ για μεταβιβαση). Αν εχεις το χαρτι ακινητοποιησησ + χαρτι με ημ-νια που πηρες πισω πινακιδες ,και δεν εχει περασει αυτο το οριο, δεν θεωρεισαι εκπροθεσμος στο ΚΤΕΟ.
-
Επιπρόσθετη διευκρίνηση:
Αν όμως, πρίν καταθέσεις τις πινακίδες-άδεια κυκλοφορίας, δεν πέρασες τον προγραμματισμένο έλεγχο ΚΤΕΟ, ήτοι ήσουν ήδη εκπρόθεσμος, πληρώνεις το 'τότε' πρόστιμο που σου αναλογεί. -
θυμίστε μου λίγο επιτροχάδην, επειδή δε μπόρεσα να το βρω εύκολα με αναζήτηση.
Που έχω δίλιτρο και είναι πλέον πενταετίας θα έχω κάποια έκπτωση στο τεκμήριο; (το ευχάριστο πλέον είναι οτι θα έχω εισόδημα τέλος της χρονιάς....)
-
ναι -30%...
και αντιστοιχα μειωνεται και η εκτακτη εισφορα διοτι ειναι το 5% του τεκμηριου...καλα βρε φιλε, χωρις εισοδημα ειχες 2λιτρο και πληρωνες φορο και εισφορα για τεκμηριο 8800..?...δηλαδη τα ετησια φορολογικα κοστη σου ηταν περιπου οση η αξια του αυτοκινητου..? (ενα κοινο 2-λιτρο υποθετω).
τελη 660
εισφ 400
φορ 3500 (40% επι τεκμηριου 8800 που δεν ειχες περυσι)συνολο 4500 περιπου το χρονο για 2-λιτρο...γιααα μαζεψου
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
φορ 3500 (40% επι τεκμηριου 8800 που δεν ειχες περυσι)Ώπ, αυτό από πού βγαίνει;; Το 40% εννοώ.
-
@ ONYX
Οταν δεν καλυπτεις-δεν εχεις το τεκμηριο, τοτε η εφορια θεωρει οτι εχεις 'μαυρο εισοδημα' και αυτοματα σε παει στο πανω-υψηλοτερο κλιμακιο φορολογησης ασχετα με το πραγματικο σου εισοδημα...κατι σαν τιμωρια δηλαδη, ετσι το καταλαβα απο λογιστη μου....
δηλαδη αν το εισοδημα σου ειναι 10000 δεν πληρωνεις πεναλτυ διοτι εισαι πανω απο το τεκμηριο των 8800.
αν το εισοδημα σου ειναι 5000...τοτε (8800-5000)=3800 υπερβαση χ 40%= 1300 φορος καπακι
αν το εισοδημα ειναι 0 τοτε (8800-0 ) = 8800 ' χ 40% = πικραυπεθεσα ο φιλος μας δεν ειχε καθολου εισοδημα περυσι διοτι ειπε '..θα εχω στο τελος του χρονου'. Καλο θα ειναι το φετινο του εισοδημα να φαινεται εως 32-12-12...διαφορετικα και φετος θα φαει προστιμο.
αυτα με την προυποθεση οτι δεν εχει kai αλλα περιουσιακα στοιχεια-(φουσκωτο-σπιτι-...κλπ)..αν δε εχει περιουσια και δεν εχει νομιμα δηλωθεν εισοδημα.....αστα να πανε διοτι πανε αθροιστικα ΟΛΑ τα τεκμηρια διαβιωσης.
-
Αυτό δεν το έχω ξανακούσει, νομίζω πληρώνεις απλά το ποσοστό που αναλογεί, δηλαδή πχ 10%. Θα δούμε τι θα μας πει και κανένας άλλος.
-
OXI 40 % . ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΟΥ .Λογικά γιά 10-20000 ο συντελεστής είναι 10-20 % . 40 % είναι ο μέγιστος πάνω από 50.000 € τον χρόνο .
Επίσης αν είχες παλιότερα αρκετά έσοδα κάνεις ανάλωση παρελθόντος κεφαλαίου και δεν πληρώνεις καθόλου φόρο πάνω από το κανονικό σου εισόδημα . Δηλαδή έχεις εισόδημα 15000 και τεκμήρια 20000 , δηλώνεις ότι ξόδεψες από τα παλιά σου εισοδήματα που είχαν ήδη φορολογηθεί και έτσι πληρώνεις φόρο γιά τα 15000 € .
-
Τα MME τρολάρουν συνεχώς στο θέμα 'τελη κυκλοφορίας'
Ας τους παρακολουθήσουμε300.000 ιδιοκτήτες IX δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας
Περισσότερα από 300.000 οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Πρόκειται για οχήματα που είτε οι ιδιοκτήτες τους δεν καταβάλουν τα τέλη ενώ διατηρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας σε αυτά ή έχουν καταθέσει τις πινακίδες και συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά στους ελληνικούς δρόμους. Μάλιστα, υπάρχουν και οι περιπτώσεις ελληνικής «ευρεσιτεχνίας» στην αποφυγή πληρωμής των τελών όπου κάτοχοι δικύκλων προμηθεύονται πολλαπλά σήματα που κοστίζουν ελάχιστα και τα κολλούν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους.
Στο υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσαν φέτος ότι τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας αυξήθηκαν μόλις κατά 4% ενώ η μεσοσταθμική αύξηση των τελών ήταν 15% έως 20%. Συγκεκριμένα φέτος εισπράχθηκαν από τα τέλη κυκλοφορίας 1,2 δισ., ευρώ ενώ πέρυσι είχαν εισπραχθεί μόλις 50 εκατ. ευρώ λιγότερα. Η αναιμική επίδοση στις εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας είναι αποτέλεσμα τριών κυρίως παραγόντων:
-
Του μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών ΙΧ που επέλεξαν να καταθέσουν πινακίδες στις εφορίες (υποβολή δήλωσης ακινησίας οχήματος) καθώς δεν μπορούσαν να αναλάβουν το βάρος της αύξησης των τελών. Παράλληλα, η ακινησία ενός από τα δυο οχήματα που διέθεταν πολλοί φορολογούμενοι ήταν και ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουν τη μείωση των εισοδημάτων τους. Υπολογίζεται ότι για το 2011 κατατέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας περίπου 360.000 οχημάτων. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ. Το 2009 όταν είχαν επιβληθεί τα τσουχτερά «πράσινα τέλη κυκλοφορίας» είχαν ακινητοποιηθεί περίπου 210.000 οχήματα.
-
Της σημαντικής αύξησης των φορολογούμενων που δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας παρά το γεγονός ότι έλαβαν το σχετικό ειδοποιητήριο.
-
Της αντικατάστασης των μεγάλου κυβισμού οχημάτων στα οποία επιβάλλονται πολύ υψηλά τέλη, με αυτοκίνητα μικρού ή μεσαίου κυβισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα τζιπ 5000 κυβικών εκατοστών επιβάλλεται τέλος κυκλοφορίας 1.320 ευρώ, ενώ σε ένα ΙΧ 1.600 κ.εκ επιβάλλεται τέλος 265 ευρώ.
... Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι περίπου 300.000 οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν οι ιδιοκτήτες τους καταβάλει τέλη κυκλοφορίας. Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «τρέχει» ειδικό πρόγραμμα διασταυρώσεων προκειμένου τα τέλη που δεν καταβάλλονται να βεβαιώνονται απευθείας στους ιδιοκτήτες των ΙΧ και να μπλοκάρεται με αυτόν τον τρόπο η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.
http://www.capital.gr/tax/gmessages/sho ... &OrderDir=
-
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
OXI 40 % . ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΟΥ .Λογικά γιά 10-20000 ο συντελεστής είναι 10-20 % . 40 % είναι ο μέγιστος πάνω από 50.000 € τον χρόνο .Επίσης αν είχες παλιότερα αρκετά έσοδα κάνεις ανάλωση παρελθόντος κεφαλαίου και δεν πληρώνεις καθόλου φόρο πάνω από το κανονικό σου εισόδημα . Δηλαδή έχεις εισόδημα 15000 και τεκμήρια 20000 , δηλώνεις ότι ξόδεψες από τα παλιά σου εισοδήματα που είχαν ήδη φορολογηθεί και έτσι πληρώνεις φόρο γιά τα 15000 € .
- ΞΑναρωτησα λογιστη μου και ειναι οπως τα λες. Μου ειπε 40%, επειδη ειμαι σαυτη τη κλιμακα, και νομιζα οτι ισχυει για
ολους το 40%.. - σωστα τα λες και με την αναλωση.
επιβεβαιωνω διοτι ισως απο λαθος μου, ο φιλος που ρωτησε να 'χεσ...κε' ανευ σημαντικου λογου....
- ΞΑναρωτησα λογιστη μου και ειναι οπως τα λες. Μου ειπε 40%, επειδη ειμαι σαυτη τη κλιμακα, και νομιζα οτι ισχυει για
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τα MME τρολάρουν συνεχώς στο θέμα 'τελη κυκλοφορίας'
Ας τους παρακολουθήσουμε... Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι περίπου 300.000 οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν οι ιδιοκτήτες τους καταβάλει τέλη κυκλοφορίας. Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «τρέχει» ειδικό πρόγραμμα διασταυρώσεων προκειμένου τα τέλη που δεν καταβάλλονται να βεβαιώνονται απευθείας στους ιδιοκτήτες των ΙΧ και να μπλοκάρεται με αυτόν τον τρόπο η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.
http://www.capital.gr/tax/gmessages/showTopic.asp?id=2896061&pg=3&OrderDir=
Μα καλά, τόσο δύσκολο και χρονοβόρο είναι να διασταυρώνονται αυτά τα πράματα;; Στην εφορία είναι όλα τα στοιχεία, αυτονόητο είναι ότι πρέπει να διασταυρώνονται... Τρέχει 'ειδικό' πρόγραμμα!! Τι το ειδικό έχει, τη δουλειά του κάνει αλλά πρέπει να του το ζητήσεις. Σε όλον τον κόσμο πως γίνεται κι εδώ το λέμε μια ζωή ότι θα αρχίσουν οι διασταυρώσεις και ποτέ δεν αρχίζουν....;;
-
NAI ειναι γεγονος οτι οταν πας για υποθεση σου στην εφορια ολα τα απληρωτα τελη φαινονται και σε περιμενουν με προσαυξηση...και για τον φοβο των ιουδαιων πρεπει να εχεις αποδειξεις οτι τα εχεις πληρωσει, αν τα εχεις πληρωσει, η αν εχεις πουλησει το αμαξι σου. Για αυτο μην πετατε τα χαρτια πληρωμης τελων ακομη και απο παληες χρονιες η πουλημενα αυτοκινητα....για εταιρικο-επαγγελματικο αμαξι ηρθε ειδοποιηση απο εφορια και πηγα να δω τι γινεται και μου ειπαν οτι δεν ειχε πληρωσει τελη...και τα πληρωσα χ 2...(η π..να η υπαλληλος ειχε ξεχασει να το πληρωσει εγκαιρα)
Τέλη κυκλοφορίας