-
+τμήμα εισοδήματος.
-
Όποτε χρειάαστηκα κάτι, δεν είχα πρόβλημα.
Πρώτη φορά το χρειάστηκα για τις πινακίδες ενός αυτοκινήτου, και μου είπαν όχι στην αρχή. Αλλά κάποιος petrolhead είπε:' Είστε καλά, θα περιμένει το παληκάρι μέχρι την Δευτέρα για το καινούριο του αμάξι; Έλα εδώ αγόρι μου....'
Και όλα καλά.
Εκ τοτε, για πάνω από 10 φορές που χρειάστηκα κάτι, ήταν εξυπηρετικότατοι. Αφού βέβαια μου τόνισαν ότι κανονικά δεν γίνεται.Thank you εφορία Πολυγύρου
-
Μόλις μου ήρθε χαρτί με κάπως απειλητικό ύφος. Γράφει ότι επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις της ΔΟΥ για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μου θα προχωρήσουν σε λήψη εις βάρος μου μέτρων όπως προβλέπονται απο το νόμο. Το πόσο είναι κάτι λιγότερο απο 35 ευρώ.
Ρωτάω τώρα εγώ: α) Για ποιές προσκλήσεις μου γράφει? Ποτέ των ποτών δεν μου έχει έρθει στη ζωή μου κανένα χαρτί/ ειδοποίηση.
β) Τί είναι αυτά τα 35 ευρώ? Ότι περιουσία έχω είναι μεν στο όνομα μου αλλά έχω την υψηλή κυριότητα, οι γονείς μου έχουν την επικαρπία αυτοί φορολογούνται για αυτά. Μόνο το αμάξι έχω στο όνομα μου.Παίρνω τηλέφωνο αλλά προφανώς έχουν σχολάσει. Έσκαβαν όλη μέρα τα παιδιά εκεί στη ΔΟΥ και κουράστηκαν.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μόλις μου ήρθε χαρτί με κάπως απειλητικό ύφος. Γράφει ότι επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις της ΔΟΥ για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μου θα προχωρήσουν σε λήψη εις βάρος μου μέτρων όπως προβλέπονται απο το νόμο. Το πόσο είναι κάτι λιγότερο απο 35 ευρώ.Ρωτάω τώρα εγώ: α) Για ποιές προσκλήσεις μου γράφει? Ποτέ των ποτών δεν μου έχει έρθει στη ζωή μου κανένα χαρτί/ ειδοποίηση.
β) Τί είναι αυτά τα 35 ευρώ? Ότι περιουσία έχω είναι μεν στο όνομα μου αλλά έχω την υψηλή κυριότητα, οι γονείς μου έχουν την επικαρπία αυτοί φορολογούνται για αυτά. Μόνο το αμάξι έχω στο όνομα μου.Παίρνω τηλέφωνο αλλά προφανώς έχουν σχολάσει. Έσκαβαν όλη μέρα τα παιδιά εκεί στη ΔΟΥ και κουράστηκαν.
α) Ναι αλλα τοτε θα ειναι σαν να παραδεχονται οτι ενω ξερουν οτι υπαρχουν χρεωστουμενα, αυτοι τον αρμεγουν.Δεν ξερω εαν παιζει και νομικο θεμα στην ολη ιστορια.
β)Πως θα μπορουσε καποιος εδω μεσα να ξερει αν δεν εχει μαντικες ικανοτητες;Με το κρατος παντως θελει προσοχη,μπορει να μην ασχολεται με φοροφυγαδες δεκαδων εκατομμυριων και να κανει εξοδα 1.000 ευρω για να παρει απο εσενα 35 ευρω -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Thank you εφορία ΠολυγύρουΓια τη συγκεκριμένη ακούω πολύ καλά λόγια γενικά για εξυπηρέτηση. Παρασκευή πάντως δεν έχω πετύχει μητρώο ανοιχτό πουθενά.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Thank you εφορία Πολυγύρου
Για τη συγκεκριμένη ακούω πολύ καλά λόγια γενικά για εξυπηρέτηση. Παρασκευή πάντως δεν έχω πετύχει μητρώο ανοιχτό πουθενά.
αυτους που χαλουσαν την πιατσα τους στειλαν ολους δυσμενη στον Πολυγυρο
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μόλις μου ήρθε χαρτί με κάπως απειλητικό ύφος. Γράφει ότι επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις της ΔΟΥ για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μου θα προχωρήσουν σε λήψη εις βάρος μου μέτρων όπως προβλέπονται απο το νόμο. Το πόσο είναι κάτι λιγότερο απο 35 ευρώ.Ρωτάω τώρα εγώ: α) Για ποιές προσκλήσεις μου γράφει? Ποτέ των ποτών δεν μου έχει έρθει στη ζωή μου κανένα χαρτί/ ειδοποίηση.
Δηλαδή αναφέρουν και το ποσό, και σου λένε ότι τα 'μέτρα' στα οποία αναφέρονται αφορούν οφειλή 35 ευρώ?!....
Αν δεν απαντούν ούτε αύριο τηλέφωνα μπορείς να τους στείλεις μεηλ στο For_sym@gsis.gov.gr, συνήθως τα απαντούν σε 1-2 μέρες.
Η προθεσμία για να τακτοποιήσεις ληξηπρόθεσμες οφειλες μέχρι 10.000 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) ως φυσικό πρόσωπο χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση είναι μέχρι τέλος του μήνα.
-
μηπως ειναι τροχαια παραβαση???
-
ΠΡΟΣΟΧΗ...
μπηκα να δω το Ε9... σαν επιβεβαιωση των μεχρι τωρα καταγραφων και τελικα ειχε λαθη!! μαλιστα για μια καθυστερημενη εγγραφη παλαιων ετων που ειχε πληρωθει προστιμο 40 ευρω.. στη ΔΟΥ και υποτειθεται θα την εκαναν αυτοι (εχω τα χαρτια πληρωμης...) παλι δεν φαινεται....!!! αρα μεχρι τελους του μηνα καλο ειναι να 'μπουμε' και να δουμε' τι φαινεται στη μεριδα μας....
-
Δεν υποβάλλονται φέτος οι αποδείξεις στην εφορία
Η μη υποβολή των αποδείξεων συνδέεται και με το γεγονός ότι φέτος καταργήθηκε η έκπτωση φόρου λόγω αποδείξεων. Όλοι οι φορολογούμενοι οφείλουν να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματός τους. -
«Εχετε 300 ΔΟΥ, αλλά το 97% των εσόδων προέρχεται από τις 30»
Του Προκοπηβ Xατζηνικολαου
Καθημερινή, 17.3.12Η επαφή των Ελλήνων με την τεχνική βοήθεια (απαρτίζεται από διάφορες χώρες και οργανισμούς) στον τομέα της φορολογίας προκάλεσε και προκαλεί τεράστια έκπληξη και στις δύο πλευρές. Η συνεργασία δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι οι ξένοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν την ελληνική πραγματικότητα, ενώ από την άλλη πλευρά τα στελέχη της ελληνικής φορολογικής διοίκησης αιφνιδιάζονται από τις επισημάνσεις των εκπρόσωπων της τρόικας. Σε μια από τις πρώτες συσκέψεις, οι ξένοι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 97% των εσόδων προέρχεται από 30 ΔΟΥ. «Τις υπόλοιπες 270 τι τις θέλετε;» ρώτησαν τους Ελληνες, οι οποίοι δεν είχαν πειστική απάντηση. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, η πολιτική απόφαση για κλείσιμο των ΔΟΥ έχει ληφθεί, απομένει να υλοποιηθεί, αλλά αυτό δεν είναι δουλειά των ξένων συμβούλων.
Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στους ξένους και ο φορολογικός χειρισμός των αυτοαπασχολουμένων. Η τεχνική βοήθεια διαπίστωσε ότι το εισόδημά τους διαμορφώνεται όχι με βάση τη δραστηριότητά τους αλλά από το εκάστοτε αφρολόγητο. Αν το αφορολόγητο όριο είναι στα 12.000 ευρώ τότε το εισόδημα που δηλώνουν οι περισσότεροι δεν ξεπερνά το ποσό αυτό. Αν είναι στα 5.000 ευρώ επίσης δεν ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.
Από τις ζυμώσεις αποφασίστηκε πάντως η κατάργηση 200 εφοριών και άλλες δράσεις που αφορούν το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες ωστόσο ακόμα δεν έχουν θεσμοθετηθεί. Δηλαδή τα νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια για τους επιτηδευματίες και τους ελεύθερους επαγγελματιες.
Όλο το άρθρο εδώ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 012_475966 -
Ερωτησεις!!! και ευχαριστω εκ των προτερων..
Εαν καποιος νομιμοποιησε αυθερεσια... πολεοδομικη, αλλαζει και το Ε9 ???
σε οικισμο ερειπομενο οικιμα, με πεσμενη τη στεγη δηλωνεται ως οικια ??? η ως οικοπεδο μονο -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ερωτησεις!!! και ευχαριστω εκ των προτερων..Εαν καποιος νομιμοποιησε αυθερεσια... πολεοδομικη, αλλαζει και το Ε9 ???
σε οικισμο ερειπομενο οικιμα, με πεσμενη τη στεγη δηλωνεται ως οικια ??? η ως οικοπεδο μονο-
Αν «τακτοποίησες» ημιυπαίθριο, δεν κάνεις αλλαγή στο Ε9 ΣΟΥ, αλλά όταν αλλάξει ιδιοκτήτη, ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να δηλώσει την επιφάνεια του ημιυπαίθριου που κλείστηκε στους κύριους χώρους.
Αν χρησιμοποιείται σαν κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία σου όμως, φέτος στο Ε1 θα δηλώσεις την τακτοποιημένη επιφάνεια, και όχι της άδειας. -
Σε γενικές γραμμές η απουσία στέγης συνεπάγεται οτι δεν δηλώνεται σαν κτίσμα, παρά μόνο η επιφάνεια του οικοπέδου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είμαι σίγουρος.
Υ.Γ. Έφτασε στα αυτία μου πως κάτοχος πισίνας στην Εκάλη προκειμένου να αποφύγει το τεκμήριο αυτής τη χαρακτήρησε ως «Δεξαμενή συγκέντρωσης ομβίων υδάτων με σκοπό τη χρήση αυτών για προστασία της ιδιοκτησίας σε περίπτωση πυρκαγιάς» σε υπόμνημά του.
-
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Υ.Γ. Έφτασε στα αυτία μου πως κάτοχος πισίνας στην Εκάλη προκειμένου να αποφύγει το τεκμήριο αυτής τη χαρακτήρησε ως «Δεξαμενή συγκέντρωσης ομβίων υδάτων με σκοπό τη χρήση αυτών για προστασία της ιδιοκτησίας σε περίπτωση πυρκαγιάς» σε υπόμνημά του.
εδώ την έχουν δηλώσει και σαν ενυδρείο!!
και μαλιστα μια μερα πριν του έρθει έλενχος κάποιος του το σφύριξε και πήρε και έριξε χρυσόψαρα μέσα στην πισίνα!!GREECE FOR EVER
-
Τελικά απ' ότι κατάλαβα ισχύει η υποχρέωση της συγκέντρωσης αποδείξεων για έξοδα ίσα με το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος, όχι για επιστροφή φόρου αλλά για να μην υπάρχουν πρόστιμα, τα οποία θα είναι ίσα με το 10% του ποσού που 'λείπει' (π.χ. για εισόδημα 20.000, με αποδείξεις για 4000 ευρώ (χωρίς να μετράνε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και κάτι άλλα που δε γουστάρουν...) το πρόστιμο θα είναι ίσο με 100 ευρώ (10% από τα 1000 ευρώ που 'λείπουν').
Δεν ξέρω αν έχουν βρει όνομα για το πρόστιμο - μια καλή ιδέα είναι 'πρόστιμο υπερβολικής αποταμίευσης'.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τελικά απ' ότι κατάλαβα ισχύει η υποχρέωση της συγκέντρωσης αποδείξεων για έξοδα ίσα με το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος, όχι για επιστροφή φόρου αλλά για να μην υπάρχουν πρόστιμα, τα οποία θα είναι ίσα με το 10% του ποσού που 'λείπει' (π.χ. για εισόδημα 20.000, με αποδείξεις για 4000 ευρώ (χωρίς να μετράνε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και κάτι άλλα που δε γουστάρουν...) το πρόστιμο θα είναι ίσο με 100 ευρώ (10% από τα 1000 ευρώ που 'λείπουν').Δεν ξέρω αν έχουν βρει όνομα για το πρόστιμο - μια καλή ιδέα είναι 'πρόστιμο υπερβολικής αποταμίευσης'.
καλό!
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αυτή είναι η αιτιολόγηση...
Έχω φίλο στην Εκάλη που την έχει έτσι Βέβαια είναι εσωτερική πισίνα...
Αλλά κ στα εξωχικά πχ Χαλκιδική έτσι δηλώνεται πολλές φορές νομίζω... -
Πάνω από 15000 εισόδημα πρέπει να την υποβάλλουμε ηλεκτρονικά την δήλωση φέτος;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάνω από 15000 εισόδημα πρέπει να την υποβάλλουμε ηλεκτρονικά την δήλωση φέτος;Ναι .
Και επειδή πάντα ήμουν οπαδός της 'χειρόγραφης' δήλωσης και της επίδοσής της αυτοπροσώπως στη ΔΟΥ, .... ήδη ανησυχώ ! -
Τουλάχιστον θα πρέπει τα πράματα να κινηθούν πιο γρήγορα με τόσες ηλεκτρονικές υποβολές. Υποθέτω αυτό θέλουν επειδή μάλιστε φέτος οι περισσότεροι θα δώσουν και ελάχιστοι θα πάρουν επιστροφή... Να μαζέψουν τα λεφτά γρήγορα.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος