-
Θα έπρεπε ! Αλλά δεν ήταν. Ουτε εγω είμαι τωρα ,αλλά φροντισα να προστατέψω και αυτόν και τους αλλους που έρχονται κοντά μου καθημερινά. Και δεν ανηκω σε αυπαθή ομάδα αλλά ο διπλα σου στην δουλειά ποτέ δεν ξέρεις αν ειναι.
-
Δεν εμοβολιαστήκαμε ε;
Κατ'αρχάς περαστικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις σε καραντίνα όλον τον κόσμο αλλά αν κάποιος έχει διάγνωση Η1Ν1 τότε η υπευθυνότητα υπαγορεύει να μην τη μεταδώσει σε άλλους και να 'περιορίσει' τις επαφές του (αν και η συγκεκριμένη ίωση συνεχίζει να μεταδίδεται αρκετές ημέρες μετά την κλινική αποδρομή της).
Επίσης, δεν είναι απαραίτητη η νοσηλεία σε όσους διαγνώσθηκαν με Η1Ν1. Συνήθως περνάει σαν 'απλή' γρίππη με παραμονή στο σπίτι, ενυδάτωση, καλό φαγητό κλπ κλπ σαν οδηγίες. Αν όμως εκδηλωθούν επιπλοκές (για παράδειγμα μια πνευμονία) τότε όντως απαιτείται εισαγωγή. Κάποιοι την περνάνε και πιο ελαφρά ή ακόμα και σχεδόν ασυμπτωματικά.
-
Ευχαριστώ!
Προσωπικά είχα 3 μερες με 39,5 πυρετό ,με αντιπυρετικά (παρακεταμόλη στο φούλ) χωρις να λέει να πέσει πάνω απο 5,6 δέκατα . Πόνους αφόρητους στα κόκκαλα , πτύελα απο βρόνχους ,μύτη στο φούλ και μια κατάσταση ταραχής γενικά . Δεν κλαίγομαι γι΄αυτό που κόλλησα αλλά δεν μπορώ να μην καταθεσω την ανευθυνοτητα μερικών συνανθρώπων μας.
Δεν μπορώ να σκεφτώ αν στην θεση μου ηταν το διπλανό παιδί που εχει νεφελωποιητή σπίτι και εχει ασθμα ,τι θα γίνονταν ή την ηλικιωμενη που εχει ιστορικό πνευμονίας. Δεν ειμαστε μονοι στον κόσμο!Δεν εμβολιάστικα γιατί μου είπε η φαρμακοποιός μου ότι τα εμβόλια του ιού τα εχουν κανει πρόσμιξη με τα εμβόλια της απλής γρίπης. Η γυναίκα που έκανε κόντεψε να μείνει επι τόπου . Τελος πάντων ειχα δισταγμούς.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
... Δεν εμβολιάστικα γιατί μου είπε η φαρμακοποιός μου ότι τα εμβόλια του ιού τα εχουν κανει πρόσμιξη με τα εμβόλια της απλής γρίπης. Η γυναίκα που έκανε κόντεψε να μείνει επι τόπου . Τελος πάντων ειχα δισταγμούς.Η φαρμακοποιός σου είπε τέτοιο πράγμα;
-
Όταν είδε ότι λιποθύμισε η γυναίκα μου.
-
Αν ήταν αλλεργικό σοκ δε θα λιποθυμούσε απλώς. Μπορεί απλώς να φοβήθηκε από τον εμβολιασμό (ειδικά από τότε που μερικοί γιατροί τον έκαναν να φαίνεται λες και υπέγραφες την καταδίκη σου με αποτελέσμα να μειωθούν όλοι οι εμβολιασμοί).
Τέλος πάντων, περαστικά και πάλι! -
Τι να πώ και εγώ. Πιστεύω να ηταν φόβος. Ομως έχεις απόλυτο δίκιο για τους γιατρούς που φοβίζουν τον κόσμο. Στη σύζηγο απέκλεισαν δια ροπάλου άλλον εμβολιασμό και μαλιστα και οτιδήποτε σε ενέσημη μορφή. Η γυναίκα δεν εχει κανει εξέταση για να ξερει αν είναι αλλεργική σε κάποια ουσία φαρμάκου ή εμβολίου!
Ενα μπάχαλο γενικά. -
http://news247.gr/ellada/eidiseis/erwth ... s247Widget
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
... Δεν εμβολιάστικα γιατί μου είπε η φαρμακοποιός μου ότι τα εμβόλια του ιού τα εχουν κανει πρόσμιξη με τα εμβόλια της απλής γρίπης.Το εμβολιο της γριππης εχει πλεον εμπλουτιστει με τα αντισωματα για τον νεο ιο, τι πιο λογικο.
Εγω το εκανα και φετος και το εκανα και στον μικρο,ολα μια χαρα,ειναι αρκετα σπανιο να εισαι αλλεργικος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://news247.gr/ellada/eidiseis/erwth ... s247WidgetΚαλά και όμορφα τα λέει αν και σε ορισμένα από αυτά έχει (?) ελλειπή ενημέρωση. Για παράδειγμα,
- Οταν παίρνω φάρμακο απ'το φαρμακείο,χωρίς συνταγή παρανομώ;
Δεν το γνωρίζω, σίγουρα όμως αυθαιρετείς τόσο εσύ όσο και ο φαρμακοποιός!
Αν δεν είναι κάποιο φάρμακο με διπλή κόκκινη γραμμή (ηρεμιστικά κυρίως), κανείς δεν αυθαιρετεί και σίγουρα είναι νόμιμο. Ακόμα,
12Η συνταγογράφηση φαρμακευτικής ουσίας
γ) θα οδηγήσει σε εισαγωγή φαρμάκων από την Ινδία;
Ενδεχομένως ναι! Δε βλέπω το λόγο γιατί όχι! Τα εργοστάσια στην Ινδία λειτουργούν με διεθνή στάνταρ και άλλωστε ο ΕΟΦ πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους (οφείλει τουλάχιστον...)Τόσα χρόνια από Ινδία και Κίνα παίρνουμε φάρμακα, τώρα θα οδηγήσει στην εισαγωγή τους από αυτές τις χώρες?
- Οταν παίρνω φάρμακο απ'το φαρμακείο,χωρίς συνταγή παρανομώ;
-
Αν δεν είναι κάποιο φάρμακο με διπλή κόκκινη γραμμή (ηρεμιστικά κυρίως), κανείς δεν αυθαιρετεί και σίγουρα είναι νόμιμο
Ω παπα...
Μην μπερδεύεις τα OTC με τα άλλα φάρμακα.
Αν εγώ που είμαι ψιλο-υποτασικός χτυπήσω ένα β-αναστολέα ολόκληρο επειδή μου είπε ο φαρμακοποιός ότι θα με βοηθήσει με το άγχος, θα με μαζεύουν από το πάτωμα.Το πιο απλό και εγκληματικό ήταν το περιβόητο Xenical (ορλιστάτη). Το ζμπρώχναν οι φαρμακοποιοί ως το μαγικό χαπάκι που αδυνατίζει και πήγαινε το χέσιμο(sic) γόνα...
Σχετικά με το άρθρο που πόσταρε ο manosk έχω κάποιες αντιρρήσεις (μικρές) σε ότι αφορά το ρόλο των Ι.Ε.
Και λίγα λέει σε ότι αφορά το κράξιμο αλλά στο θέμα του ρόλου υπερτονίζει την παρεξηγημένη ελληνική βερσιόν.Να πούμε και μια ακόμα 'ελληνική' ομορφιά. Γιατρός γράφει γενόσημο αντιβίωσης σε κάποιον που ψήνεται στον πυρετό Σάββατο βράδυ. Το φαρμακείο που εφημερεύει έχει το πρωτότυπο μόνο. Επικοινωνεί με το γιατρό και του ζητά να δώσει το πρωτότυπο λόγω της περίστασης.
Ο γιατρός όμως ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ. Να παραγγείλει το αντίγραφο και να το φέρει Δευτέρα. Και ο ασθενής να ψοφήσει προσθέτω εγώ... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Να πούμε και μια ακόμα 'ελληνική' ομορφιά. Γιατρός γράφει γενόσημο αντιβίωσης σε κάποιον που ψήνεται στον πυρετό Σάββατο βράδυ. Το φαρμακείο που εφημερεύει έχει το πρωτότυπο μόνο. Επικοινωνεί με το γιατρό και του ζητά να δώσει το πρωτότυπο λόγω της περίστασης.
Ο γιατρός όμως ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ. Να παραγγείλει το αντίγραφο και να το φέρει Δευτέρα. Και ο ασθενής να ψοφήσει προσθέτω εγώ...Να υποθέσω ότι οι λέξεις 'γενόσημο' και 'πρωτότυπο' είναι αμοιβαία εναλλάξιμες, ναι;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν δεν είναι κάποιο φάρμακο με διπλή κόκκινη γραμμή (ηρεμιστικά κυρίως), κανείς δεν αυθαιρετεί και σίγουρα είναι νόμιμο
Ω παπα...
Μην μπερδεύεις τα OTC με τα άλλα φάρμακα.
Αν εγώ που είμαι ψιλο-υποτασικός χτυπήσω ένα β-αναστολέα ολόκληρο επειδή μου είπε ο φαρμακοποιός ότι θα με βοηθήσει με το άγχος, θα με μαζεύουν από το πάτωμα.Το πιο απλό και εγκληματικό ήταν το περιβόητο Xenical (ορλιστάτη). Το ζμπρώχναν οι φαρμακοποιοί ως το μαγικό χαπάκι που αδυνατίζει και πήγαινε το χέσιμο(sic) γόνα...
Σχετικά με το άρθρο που πόσταρε ο manosk έχω κάποιες αντιρρήσεις (μικρές) σε ότι αφορά το ρόλο των Ι.Ε.
Και λίγα λέει σε ότι αφορά το κράξιμο αλλά στο θέμα του ρόλου υπερτονίζει την παρεξηγημένη ελληνική βερσιόν.Να πούμε και μια ακόμα 'ελληνική' ομορφιά. Γιατρός γράφει γενόσημο αντιβίωσης σε κάποιον που ψήνεται στον πυρετό Σάββατο βράδυ. Το φαρμακείο που εφημερεύει έχει το πρωτότυπο μόνο. Επικοινωνεί με το γιατρό και του ζητά να δώσει το πρωτότυπο λόγω της περίστασης.
Ο γιατρός όμως ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ. Να παραγγείλει το αντίγραφο και να το φέρει Δευτέρα. Και ο ασθενής να ψοφήσει προσθέτω εγώ...Αναφέρομαι σε περιπτώσεις που θα πάει κάποιος ασθενής πχ και θα ζητήσει το φάρμακο που παίρνει και απλά του τελείωσε. Αυτό δεν είναι ούτε παράνομο ούτε αυθαίρετο. Εννοείται ότι δεν αντικαθιστά ο φαρμακοποιός τον γιατρό, δεν αλλάζει τα φάρμακα του ασθενούς ο φαρμακοποιός!
Στο παράδειγμα που αναφέρεσαι, να αναφέρω ότι οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι κάνουν συνήθως την εξής βλακεία. Πηγαίνουν πρώτα στον γιατρό να προωθήσουν τα γενόσημα κλπ και μετά, κάποια στιγμή, θα πάνε από τις φαρμακαποθήκες ! Έτσι, ενώ γράφει ο γιατρός τα φάρμακα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην υπάρχει καν στην αγορά το φάρμακο!ΥΓ: Ο γιατρός που ήταν ανένδοτος, πρέπει να είναι λίγο ...
-
Stavros αυτό είναι το βασικό επιχείρημα όλων των εταιρειών που εμπορεύονται γενόσημα. Ότι κάνουν την ίδια δουλειά.
Το ερώτημα του φαρμακοποιού που αναφέρω ήταν παραπάνω από εύλογο (μην τρελαθούμε κιόλας).Άλλο 'ελληνικό' highlight το να γράφει γιατρός σε νοσοκομείο το πρωτότυπο και ο γιατρός του ταμείου ( ) να το αλλάζει σε γενόσημο πετώντας στον ασθενή και μια πίπα ότι 'αυτό είναι πιο καινούριο και καλύτερο από το πρωτότυπο'.
Έτσι, ενώ γράφει ο γιατρός τα φάρμακα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην υπάρχει καν στην αγορά το φάρμακο!
true story
-
Μου άρεσε το συνέδριο πρώτων βοηθειών που παρακολουθούσα εδώ κ 9 μέρες... 86 ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης...
Αν κ είχα πάρει το ATLS πριν 2 χρόνια, κ αυτό μου φάνηκε ενδιαφέρον...
Εξετάσεις προσομείωσης σε ηλεκτρονικές κούκλες που είχαν μέχρι κ προσομείωση παλμού, ηθοποιούς κ ολόκληρη σκηνή ατυχήματος σήμερα. Σήμερα μάλιστα ήρθαν στην τελευταία σκηνή ατυχήματος 30 άτομα διάσωσης, πυροσβεστικά οχήματα κ το ελικόπτερο του γερμανικού ΕΚΑΒ...
Για όσους ειδικεύονται εδώ πάνω πιστεύω αξίζει να το παρακολουθήσουν...
Μερικές φωτογραφίες από σήμερα...
Εδώ φαίνεται ο υποχρεωτικός εξοπλισμός του ελικοπτέρου διάσωσης... ζελεδάκια Haribo!
Σε όλο αυτό που αρχικά το κάναμε εμείς κ αργότερα το αληθινό 112 της Γερμανίας οι διοργανωτές μας είχαν ασφαλίσει για πιθανές σωματικές βλάβες...
Παρακάτω είναι η τελευταία διαφάνεια του συνεδρίου... Για να καταλάβουμε τί πολιτισμό είχαμε κ που φτάσαμε σήμερα... Ο τύπος, ασιατικής καταγωγής, στα 35-40 του διευθυντής κλινικής κ πολλά άλλα έκλεισε το συνέδριο με ένα στίχο του Θουκιδίδη από τον επιτάφειο του Περικλη (αν δε με απατά η μνήμη μου):
-
Μπραβο!Πολυ ωραιο!Οι Γερμανοι εχουν αρκετα καλο συστημα επειγουσας μεταφορας.Επισης παιζει αρκετα το ελικοπτερο...
Απο την αλλη βεβαια το παρακανουν λιγο με τον απεικονιστικό ελεγχο στα επειγοντα κυριως στα τραυματα...
Καλα συγκρισεις με Ελλαδα δεν κανω στο θεμα της μεταφορας ασθενων. -
Υπάρχει εμπειρία κάποιου μέλους σχετικά με το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο; Έχω ακούσει καλά λόγια γενικά, απλά ρωτάω για επιβεβαίωση.
Κάνω το Σάββατο επέμβαση χιαστού. Ο γιατρός μου με είχε προγραμματίσει για το ΚΑΤ, αλλά εκεί υπάρχουν πολλά έκτακτα και πρότεινε αυτή την εναλλακτική.
-
Έκανε η Ανδριάνα εκει επέμβαση μηνίσκου τον Νοεμβρη. Οντως μια χαρά ηταν. Ξεμπερδέψαμε σχετικά γρηγορα απο τις προκαταρτικες εξετάσεις (αίματος-καρδιολόγο κλπ). Βεβαια νομιζω σε κατι τετοια παιζει πιο πολυ ρολο ο Γιατρος και λιγοτερο ο χωρος.
Καλη επιτυχια και σιδερενιος.
-
καλή επιτυχία γιγαντα
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Έκανε η Ανδριάνα εκει επέμβαση μηνίσκου τον Νοεμβρη. Οντως μια χαρά ηταν. Ξεμπερδέψαμε σχετικά γρηγορα απο τις προκαταρτικες εξετάσεις (αίματος-καρδιολόγο κλπ). Βεβαια νομιζω σε κατι τετοια παιζει πιο πολυ ρολο ο Γιατρος και λιγοτερο ο χωρος.Καλη επιτυχια και σιδερενιος.
Σ ευχαριστώ πολύ! Να σαι καλά!
καλή επιτυχία γιγαντα
Ευχαριστώ Άρχοντα!
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες