-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
parisgr@Έλα τώρα, πές την αλήθεια...
Κάποιος Γερμανός θα σου πήδηξε την γκόμενα. Δεν εξηγείται αλλιώς...Οσο προχωράει το θεμα το σπιτι έγινε ξενοδοχειο. Αρα επιχειρηση υπάρχει.
Ομοίως θα μπορούσα να μιλήσω για ένα πολύ συγγενικό σου πρόσωπο που μάλιστα θα εξηγούσε και την καψα σου για τους Γερμανους (λόγω συγγενείας πλέον) αλλά δεν θα το κάνω. Βλέπεις εγώ δεν σου έκανα προσωπική επίθεση απλά σχολίασα το γεγονός. Και μάλλον κάπου εδώ θα αποχωρήσω καθώς με μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων δεν υπάρχει λόγος να συζητάς. Θα σε ρίξουν στο επίπεδο τους και εκεί είναι πραγματικά ανίκητοι.
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Κάποιος Γερμανός θα σου πήδηξε την γκόμενα. Δεν εξηγείται αλλιώς...Οσο προχωράει το θεμα το σπιτι έγινε ξενοδοχειο. Αρα επιχειρηση υπάρχει.
Ομοίως θα μπορούσα να μιλήσω για ένα πολύ συγγενικό σου πρόσωπο που μάλιστα θα εξηγούσε και την καψα σου για τους Γερμανους (λόγω συγγενείας πλέον) αλλά δεν θα το κάνω. Βλέπεις εγώ δεν σου έκανα προσωπική επίθεση απλά σχολίασα το γεγονός. Και μάλλον κάπου εδώ θα αποχωρήσω καθώς με μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων δεν υπάρχει λόγος να συζητάς. Θα σε ρίξουν στο επίπεδο τους και εκεί είναι πραγματικά ανίκητοι.
Ευτυχώς που δεν το κανεις.
Αυτά τα όχι και τόσο ανδρικά ποστ(θα μπορούσα να τα πω αδερφίστικα αλλά δεν θα το κάνω ), που σε βρίζουν έμμεσα, εχουν κουράσει σε κάθε είδους φόρουμ. Αυτός ο ντεμέκ καθωσπρεπεισμός που ενώ μειώνει τον 'αντίπαλο', αλλά δε βρίζει απευθείας. Που με μια τέτοια χρήση της γραφής υποννοεί μια ανωτερώτητα του στυλ 'δεν ασχολούμαι μαζί σου', καταντάει γελοία. Γιατί ακριβώς αυτό κάνει. Ασχολείσαι με τον άλλο, και χαίρεται το πουλάκι σου. Αν δεν γουστάρεις να πέσεις στο χαμηλότερο επίπεδο, κάνε μόκο. Η εφόσον επιθυμείς να ασχοληθείς και να μειώσεις τον έχωντα αντίθετη άποψη, κάντο παντελωνάτα.
Και εδώ κολάει το παλιό κείμενο που είχε κατακλήσει τα φόρουμ πριν μερικά χρόνια... Δηστυχώς τοlink δεν υπάρχει πια...
http://nitro912gr.blogspot.com/2009/08/blog-post.html -
double post
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ευτυχώς που δεν το κανεις.
Αυτά τα όχι και τόσο ανδρικά ποστ(θα μπορούσα να τα πω αδερφίστικα αλλά δεν θα το κάνω ), που σε βρίζουν έμμεσα, εχουν κουράσει σε κάθε είδους φόρουμ. Αυτός ο ντεμέκ καθωσπρεπεισμός που ενώ μειώνει τον 'αντίπαλο', αλλά δε βρίζει απευθείας. Που με μια τέτοια χρήση της γραφής υποννοεί μια ανωτερώτητα του στυλ 'δεν ασχολούμαι μαζί σου', καταντάει γελοία. Γιατί ακριβώς αυτό κάνει. Ασχολείσαι με τον άλλο, και χαίρεται το πουλάκι σου. Αν δεν γουστάρεις να πέσεις στο χαμηλότερο επίπεδο, κάνε μόκο. Η εφόσον επιθυμείς να ασχοληθείς και να μειώσεις τον έχωντα αντίθετη άποψη, κάντο παντελωνάτα.
Και εδώ κολάει το παλιό κείμενο που είχε κατακλήσει τα φόρουμ πριν μερικά χρόνια... Δηστυχώς τοlink δεν υπάρχει πια...
http://nitro912gr.blogspot.com/2009/08/blog-post.htmlχαχαχαχαχα , so true
Είναι το κλασσικό passive-agressive behavior των σκατόφλωρων άγγλων. Από εκεί ξεκίνησε
-
Γεμίσαμε άντρες στο τοπικ. Που σε σχόλια που δεν τους ικανοποιούν απαντούν με προσωπικές επιθεσεις κρυμμένοι πίσω από το πληκτρολόγιο τους. Όσο για το αν είναι αδερφιστικος ο τρόπος που γράφω από ότι βλέπω κατάλαβες πολύ καλά τι ήθελα να πω οπότε μάλλον κάτι λέει αυτό για εσένα. Γαμώτο! Πάλι το ίδιο έκανα!
-
Ε, ναι. Το να λες ότι γ@μιέται η μάνα μου , αλλά να το καλύπτεις περίτεχνα, είναι 100% αντρική στάση. Ομορφααάντρα μου
Και μέσα στην έκσταση που σου προκάλεσε αυτή η απάντηση, συνεχίζεις τα αδερφίστικα Το ξεκίνησες από το πρώτο ποστ με υπονούμενα για κουκούλες. Αλλά καλύπτοντας τον κWλο σου, ότι δεν αναφέρασαι σε κάποιον συγκεκριμένα, και ότι ξέρει ποιος είναι τι... gay alert vol.1
Το συνέχισες χαραχτηρίζοντάς με δίποδο gay alert vol.2, επειδή απεκάλεσα έτσι τους ταρίφες.
Tο κορύφωσες με τα υπονούμενα για τη μάνα μου gay alert vol.3
Και το ολοκλήρωσες γυρνώντας μου τον χαραχτηρισμό για τα αδερφίστικα(καλυμένα πάντα, και καθωσπρέπει) gay alert vol.4Και γ@μώ τα επίπεδα. Μείνε εκεί.
Κάποιος mod αν επιθυμεί, μπορεί να απαλλάξει από τις μπούρδες κάποιων ΜΑΣ(συμμετείχα και δεν αντιστάθηκα ). Έχω καλυφθεί πλήρως από τις απαντήσεις κάποιων συμφορουμιτών, επί του θέματος. Οπότε και ολόκληρη η διαγραφή του, δεν θα ήταν πρόβλημα. Εκτός αν νομίζετε, ότι μπορεί να έχει και κάποιος άλλος αντίστοιχη αποροία.
-
Μάλιστα. Χαρακτήρισες τους ταξιτζήδες δίποδα. Μαζί με κάποιους άλλους μιλήσατε για κομπλεξικους Ελληνες έναντι των Γερμανών. Στη συνέχεια μου επιτέθηκες προσωπικα μιλώντας για την κοπέλα μου και μετά με είπες αδερφή. Παρτα ένα ένα. Απλά απαντούσα στις επιθεσεις σου υιοθετώντας το ιδιο επίπεδο. Τεσπα. Ας το κλειδώσει κάποιος να ησυχάσουμε.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Λοιπόν μπορεί να είναι ψιλο οφτοπικ αλλά θα το πω.
Επειδή τυχαίνει να παραθερίζω χρόνια τώρα σε δύο διαφορετικές και πολύ μακρινές περιοχές μεταξύ τους (στη μια λόγω καταγωγής, και στην άλλη επειδή μ'άρεσε και κόλλησα) όπου έχουν αγοράσει πολλοί γερμανοί σπίτια και γνωρίζω πολύ καλά την όλη φάση και επειδή ακούστηκαν πάρα πολλά για κομπλεξικούς έλληνες και άλλες τέτοιες παπαριές η άποψη μου για την πλειοψηφία των γερμανών αυτών είναι οι εξής:
Κατ'αρχήν μη νομίζετε ότι ξοδεύουν χρ'ηματα εδώ στην Ελλάδα. Δε βγαίνουν ποτέ, τρώνε πάντα σπίτι, άμα κάθονται στο καφενείο πίνουν μία μπύρα στις πέντε ώρες, ΔΕΝ ΚΕΡΝΑΝΕ ΠΟΤΕ -όσοι έχουν ζήσει σε χωριά ξέρουν ότι όποιος κάθεται στο καφενείο κερνάει πάντα αυτόν που έρχεται μετά (ενώ βέβαια δέχονται με ευχαρίστηση το κέρασμα).
Ακόμα και οι πιο φτωχοί μετανάστες (αλβανοί-πακιστανοί κλπ) ξοδεύουν περισσότερα στην ντόπια κοινωνία.
Νοικιάζουν το σπίτι τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον καιρό που δε μένουν αυτοί. Μάλιστα βάζουν και αγγελίες σε γερμανικά sites.
Όταν αγόρασαν το σπίτι τους ήταν τότε που το μάρκο το έβλεπαν με πολύ δέος οι ντόπιοι. Αγοράσανε λοιπόν κάποια εξοχικά με ένα δύο δωμάτια. Κάθε καλοκαίρι που ερχόντουσαν κάνανε και μια προσθήκη (παράνομα πάντα) όχι βέβαια απασχολώντας ντόπιο κόσμο ή μετανάστες αλλά άκουσον-άκουσον φέρνοντας φίλους τους από τη Γερμανία που σαν αντάλλαγμα της φιλοξενίας και του ελληνικού ήλιου, δουλεύανε γι'αυτούς.
Πώς τη βγάζουν εδώ τόσες μέρες αν και όπως είπα δε ξοδεύουν και τίποτα? (Γιατί παίρνουν άδεια σαράντα μέρες το Καλοκαίρι - μην ακούτετις π@π@ριές που λένε ότι οι Γερμανοί δουλέουν πιο πολύ από τους Έλληνες). Ξέρω άνθρωπο που φέρνει μαζί του μεταχειρισμένα βιβλία από τη Γερμανία και τα πουλάει στη λαική του χωριού κάθε Σάββατο (παράνομα βέβαια) σε άλλους Γερμανούς περαστικούς κυρίως πουθέλουν να διαβάσουν κάτι στις διακοπές τους.
Άλλοι κάνουν το επάγγελμα του φίλου μας δηλ. παράνομη μεταφορά τουριστών, άλλοι κάνουν τους ξεναγούς, άλλοι παίρνουν προμήθεια από τα μαγαζιά πηγαίνοντας περαστικούς Γερμανούς τουρίστες που γνωρίζουν στην παραλία.
Αυτά για τους φίλους μας τους φριτς.
υγ. η έννοια της λέξης 'εξυπηρέτηση' έχει παρεξηγηθεί. Εξυπηρετώ σημαίνει βοηθάω κάποιον ΤΣΑΜΠΑ. Το άλλο πείτε το ΑΡΠΑΧΤΗ. Μην ντρέπεστεΠω ρε συ τι'ναι αυτοί...
Από τη μύγα ξύγκι και από το κουνούπι γάλα... -
Συμμαζευτείτε παρακαλώ.... υπάρχουν και τα πμ αν θέλετε να παινέψετε τον ανδρισμό σας ή να υποβιβάσετε τα σόγια σας.... [mod]
-
Μάλιστα. Χαρακτήρισες τους ταξιτζήδες δίποδα. Μαζί με κάποιους άλλους μιλήσατε για κομπλεξικους Ελληνες έναντι των Γερμανών. Στη συνέχεια μου επιτέθηκες προσωπικα μιλώντας για την κοπέλα μου και μετά με είπες αδερφή. Παρτα ένα ένα. Απλά απαντούσα στις επιθεσεις σου υιοθετώντας το ιδιο επίπεδο. Τεσπα. Ας το κλειδώσει κάποιος να ησυχάσουμε.Δίποδα γιατί δεν αφήσανε τον πονηρίδη το φρίτς να τους παίρνει τη δουλιά κουβαλώντας τουρίστες παράνομα (ε συγνώμη κάνοντας εξυπηρέτηση). Απίστευτο ρε πο@στη μου.
Τι άλλο θα ακούσουμε.
Και οι άλλοι δίνουνε συμβουλές τ'εσσερις σελίδες τώρα τι μπορεί να κάνει ο φριτς΄νόμιμο, ημινόμιμο ή παράνομο ώστε αντί να αφήσει κάνα φράγκο το Καλοκαίρι να βγάλει κι όλας σε βάρος των δικών μας και να τα πάει στην πο@στοχώρα του.
Καλά μας κάνουν και μας γ@μ@νε αφού είμαστε Νενέκοι και ευρωλιγούρηδες. -
Μάλιστα. Χαρακτήρισες τους ταξιτζήδες δίποδα. Μαζί με κάποιους άλλους μιλήσατε για κομπλεξικους Ελληνες έναντι των Γερμανών. Στη συνέχεια μου επιτέθηκες προσωπικα μιλώντας για την κοπέλα μου και μετά με είπες αδερφή. Παρτα ένα ένα. Απλά απαντούσα στις επιθεσεις σου υιοθετώντας το ιδιο επίπεδο. Τεσπα. Ας το κλειδώσει κάποιος να ησυχάσουμε.Και εσύ τι είσαι ρε τσάκαλε; Υπέυθυνος τύπου ταριφών Ελλάδος;;
Γιατί από εκεί ξεκίνησες τις ύβρεις εναντίον μου, και σου απάντησα ανάλογα.
Το επίπεδο άστο. Επίπεδο και μπινελίκια δεν πάνε μαζίΛοιπόν μπορεί να είναι ψιλο οφτοπικ αλλά θα το πω.
Επειδή τυχαίνει να παραθερίζω χρόνια τώρα σε δύο διαφορετικές και πολύ μακρινές περιοχές μεταξύ τους (στη μια λόγω καταγωγής, και στην άλλη επειδή μ'άρεσε και κόλλησα) όπου έχουν αγοράσει πολλοί γερμανοί σπίτια και γνωρίζω πολύ καλά την όλη φάση και επειδή ακούστηκαν πάρα πολλά για κομπλεξικούς έλληνες και άλλες τέτοιες παπαριές η άποψη μου για την πλειοψηφία των γερμανών αυτών είναι οι εξής:
Κατ'αρχήν μη νομίζετε ότι ξοδεύουν χρ'ηματα εδώ στην Ελλάδα. Δε βγαίνουν ποτέ, τρώνε πάντα σπίτι, άμα κάθονται στο καφενείο πίνουν μία μπύρα στις πέντε ώρες, ΔΕΝ ΚΕΡΝΑΝΕ ΠΟΤΕ -όσοι έχουν ζήσει σε χωριά ξέρουν ότι όποιος κάθεται στο καφενείο κερνάει πάντα αυτόν που έρχεται μετά (ενώ βέβαια δέχονται με ευχαρίστηση το κέρασμα).
Ακόμα και οι πιο φτωχοί μετανάστες (αλβανοί-πακιστανοί κλπ) ξοδεύουν περισσότερα στην ντόπια κοινωνία.
Μάλιστα... Εγώ λοιπόν που ασχολούμαι με την εστίαση και τα τουριστικά, λέω ότι αυτά που γράφεις είναι μπούρδες.
Νοικιάζουν το σπίτι τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον καιρό που δε μένουν αυτοί. Μάλιστα βάζουν και αγγελίες σε γερμανικά sites.
Έλα να δεις τι κάνουν οι Έλληνες με τις ψευτομαιζονέτες. Πινακίδες 'ενοικιάζεται', δίπλα στην επίσιμη πινακίδα του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου
Όταν αγόρασαν το σπίτι τους ήταν τότε που το μάρκο το έβλεπαν με πολύ δέος οι ντόπιοι. Αγοράσανε λοιπόν κάποια εξοχικά με ένα δύο δωμάτια. Κάθε καλοκαίρι που ερχόντουσαν κάνανε και μια προσθήκη (παράνομα πάντα) όχι βέβαια απασχολώντας ντόπιο κόσμο ή μετανάστες αλλά άκουσον-άκουσον φέρνοντας φίλους τους από τη Γερμανία που σαν αντάλλαγμα της φιλοξενίας και του ελληνικού ήλιου, δουλεύανε γι'αυτούς.
Ε, ναι γιατί όλα τα ελληνικά σπίτια είναι 100% νόμιμα πολεοδομικά. Το μπουρδέλο στη δόμηση το δημιούργησαν οι 100 Γερμανοί που αγόρασαν σπίτια..
Πώς τη βγάζουν εδώ τόσες μέρες αν και όπως είπα δε ξοδεύουν και τίποτα? (Γιατί παίρνουν άδεια σαράντα μέρες το Καλοκαίρι - μην ακούτετις π@π@ριές που λένε ότι οι Γερμανοί δουλέουν πιο πολύ από τους Έλληνες). Ξέρω άνθρωπο που φέρνει μαζί του μεταχειρισμένα βιβλία από τη Γερμανία και τα πουλάει στη λαική του χωριού κάθε Σάββατο (παράνομα βέβαια) σε άλλους Γερμανούς περαστικούς κυρίως πουθέλουν να διαβάσουν κάτι στις διακοπές τους.
Άλλοι κάνουν το επάγγελμα του φίλου μας δηλ. παράνομη μεταφορά τουριστών, άλλοι κάνουν τους ξεναγούς, άλλοι παίρνουν προμήθεια από τα μαγαζιά πηγαίνοντας περαστικούς Γερμανούς τουρίστες που γνωρίζουν στην παραλία.
Αυτά για τους φίλους μας τους φριτς.
Οι ξεναγοί που έχουμε τα τελευταία χρόνια, είναι κατά βάση Γερμανοί. Κάποιοι Ιταλοί και ένας Ισπανός. ΝΟΜΙΜΑ με ότι προβλέπεται. Όταν ρώτησα γιατί δεν υπάρχει Έλληνας, οι απαντήσεις ήταν ότι είναι απείθαρχοι, τεμπέληδες και λαμόγια(Αντί να πουλάνε αυτοκίνητα της hertz που έχει σύμβαση το πρακτορίο, πουλάνε budget για να κονομάνε αυτοί την μεσιτία. Πουλάνε εκδρομές εκτός πακέτων με μη συμβεβλημένα τουριστικά κλπ),
υγ. η έννοια της λέξης 'εξυπηρέτηση' έχει παρεξηγηθεί. Εξυπηρετώ σημαίνει βοηθάω κάποιον ΤΣΑΜΠΑ. Το άλλο πείτε το ΑΡΠΑΧΤΗ. Μην ντρέπεστε
Η εξυπηρέτηση είναι ότι μεταφέρει τουρίστες(στην αρχή μονο με το κόστος των πετρελαίων, μετά φθηνότερα από αυτό που θα χρέωνε ένας ταρίφας). Η εξυπηρέτηση είναι ότι το έκανε με αφορμή την δυσκοιλιότητα και την ανυπαρξία των ταριφών. Γιατί ο τουρίστας θα περίμενε ωρες στο αεροδρόμιο, και σιγά να μην ξαναερχόταν ποτέ αυτός ή οι φίλοι του. Και είναι εξυπηρέτηση και προς τον τουρίστα και προς τον ξενοδόχο. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλαμε για 5-10χλμ, αλλά για 200χλμΟ χρήστης Paris.gr έγραψε:
Μάλιστα. Χαρακτήρισες τους ταξιτζήδες δίποδα. Μαζί με κάποιους άλλους μιλήσατε για κομπλεξικους Ελληνες έναντι των Γερμανών. Στη συνέχεια μου επιτέθηκες προσωπικα μιλώντας για την κοπέλα μου και μετά με είπες αδερφή. Παρτα ένα ένα. Απλά απαντούσα στις επιθεσεις σου υιοθετώντας το ιδιο επίπεδο. Τεσπα. Ας το κλειδώσει κάποιος να ησυχάσουμε.Δίποδα γιατί δεν αφήσανε τον πονηρίδη το φρίτς να τους παίρνει τη δουλιά κουβαλώντας τουρίστες παράνομα (ε συγνώμη κάνοντας εξυπηρέτηση). Απίστευτο ρε πο@στη μου.
Τι άλλο θα ακούσουμε.
Μάλλον δεν έχεις βγει από τη γυάλα σου, να διαβάσεις πόσοι Έλληνες έχουν φύγει για να βρούνε δουλειά στο εξωτερικό. Θα σου άρεσε λοιπόν όλοι αυτοί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση που προτείνεις...
Και οι άλλοι δίνουνε συμβουλές τ'εσσερις σελίδες τώρα τι μπορεί να κάνει ο φριτς΄νόμιμο, ημινόμιμο ή παράνομο ώστε αντί να αφήσει κάνα φράγκο το Καλοκαίρι να βγάλει κι όλας σε βάρος των δικών μας και να τα πάει στην πο@στοχώρα του.
Καλά μας κάνουν και μας γ@μ@νε αφού είμαστε Νενέκοι και ευρωλιγούρηδες.
Δίνουν συμβουλές σαν ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ, ώστε νόμιμα ένας αλλοδαπός να κάνει μια δουλειά στην Ελλάδα. Αν θέλει κάποιος Έλληνας ας το κάνει. Εδώ είμαι να του δώσω πληροφορίες για το ποια ξενοδοχεία θα ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο. Αυτήν την κωλοχώρα θα βγούμε να παρακαλέσουμε ώστε, να έρθουν οι πολίτες της για διακοπές το καλοκαίρι. Χθες ο ΣΕΤΕ είδε σχεδόν 27% μείωση στο σύνολο των αφίξεων λόγο των χωρών της Β.Ευρώπης.
ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΠΟ@ΣΤΗ ΜΟΥ;;; -
Για να είσαι ξεναγός στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχεις βγάλει την ειδική σχολή ξεγαγών; Δεν αναφέρομαι σε συνοδούς γκρουπ, αλλά σε κάποιους που κάνουν κανονική ξενάγηση σε μουσεία, αρχαιολογικές τοποθεσίες κλπ.
-
Ξεναγός αναφέρεται και αυτός που τους καλοσορίζει από το αεροδρόμιο. Που τους τακτοποιεί για το πως θα μεταφερθούν στα ξενοδοχεία. Που τους βοηθάει στο να γνωρίσουν την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο. Που τους νοικιάζει αυτοκίνητα. Τους προτείνει εκδρομές κλπ κλπ. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ tour operator και ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια παραμονής του. Είναι υπάλληλος του πρακτορίου και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να πουλάει ΜΟΝΟ προϊόντα του πρακτορίου του.
-
Δηλαδή ο Φριτς είναι ένας μετανάστης που ήρθε στην Ελλάδα για να βρει δουλιά έτσι?
Είσαι σοβαρός? Μήπως έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τίποτε άλλο?
Η άποψή μου θα ήταν τελείως διαφορετική αν ο φρίτς ήταν ένας μετανάστης από την Αλβανία ή το Πακιστάν που προσπαθούσε να κάνει κάτι για να ζήσει.
Παρεπιπτώντως έχω κι εγώ κάτι Γερμανούς φίλους εκπρόσωπους μιας γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρικών συσκευών. Κάνανε κάτι εξυπηρετήσεις το 2004 με κάτι συστήματα ασφαλείας νομίζω C4I τα λέγανε αλλά τα κάνανε με λίγο παράνομο τρόπο ξέρετε μίζες και τέτοια και κάτι δίποδα τους κυνηγήσανε.
Μήπως υπάρχει κάνας τρόπος νόμιμος (μη μας κυνηγήσουνε πάλι τα δίποδα) να παίρνουνε εδώ τις δουλιές εξύπηρέτηση που λέμε καταλάβατε τώρα έτσι? Χωρίς διαγωνισμούς και μ@λ@κίες.
Κάντε μου τη χάρη να μου βρείτε ένα τρόπο σας παρακαλώ, συνάνθρωποι είναι και αυτοί και εκεί υπάρχει κρίση και δεν έχουνε δουλιές.υγ. Τί σχέση έχει άμα ασχολείσαι με την εστίαση και τα τουριστικά? Δεν έγραψα πώς φτιάχνω καλαμαράκια ούτε πώς στρώνω τα κρεβάτια. Έγραψα για κάτι που το βλέπουν όλοι όσοι ζούνε σε τέτοιες περιοχές. Ότι οι Γερμανοί είναι ο ορισμός της τσιγγουνιάς και της γυφτιάς και κάνουν μαγκιές που στη χώρα τους ούτε που θα διανοούνταν να τις κάνουν. Επί της ουσίας λοιπόν δεν απάντησες στις μπούρδες που γράφω για τους Γερμανούς που αγοράσανε σπίτι στο Ελλάντα. Το μόνο που λές είναι ότι και οι Ελληνες κάνουνε τα ίδια.
-
Δε με νοιάζουν οι μπούρδες κανενός (και είναι και εκτός θέματος). Αν ο Γερμανός ή ο Γάλλος ή οποισοδήποτε που έχει το δικαίωμα να έρθει και να εργαστεί στη χώρα μας μπορεί να το κάνει νομίμως και να προσφέρει υπηρεσίες στις οποίες υπάρχει έλλέιψη καλά θα κάνει και εμείς καλά θα κάνουμε να το δεχτούμε. Όπως πχ δεχόμαστε να αγοράζουμε μέσω διαδικτύου από Γερμανία ή Αγγλία επειδή μας προσφέρουν καλύτερες τιμές και εξυπηρέτηση έτσι θα πληρώσω και τον εδώ ξένο αν κάνει τη δουλειά του. Όπως αντίστοιχα τόσοι και τόσοι Έλληνες κατά εποχές πάνε στο εξωτερικό και βρίσκουν δουλειές και γίνονται αποδεκτοί...
-
Συμφωνώ απόλυτα πως οποιοσδήποτε αλλοδαπός δικαιούται νόμιμα να εργαστεί στην Ελλάδα καλώς να το κάνει. Το να το κάνει όμως παράνομα και όταν οι έχοντες έννομο σήμερον διαμαρτύρονται να θεωρούνται και δίποδα πάει πολύ. Και είναι το ίδιο αν μιλάμε για ταξιτζήδες ή εμπόρους που βλέπουν το παρεμπόριο μπροστά στα μαγαζιά τους ή άτομα που παράνομα νοικιάζουν τα σπίτια τους. Ελπίζω να έγινα κατανοητός και φυσικά αυτό δεν έχει κάνει σε τίποτα με τους τουρίστες κτλ.
Όσο για τις προσωπικές επιθεσεις κτλ οποίος διαβάσει από την αρχή τα ποστ μπορεί να καταλάβει. Σε όλες μου τις απαντήσεις απλά επεστρεφα τους χαρακτηρισμούς (πχ δίποδα, κομπλεξικοί Έλληνες, η κοπέλα μου, εγώ κτλ).
Οπως όμως προανέφερα και δυστυχώς δεν εφαρμοσα δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζω τη συζήτηση. Άρα φίλε μπορείς να συνεχίζεις να βρίζεις ελεύθερα μόνος σου.
-
Μα δεν βρίζει μόνος του. Όταν σας έχει εξηγήσει ότι ψάχνει τον τρόπο (που τον βρήκε κιόλας, τώρα κάνουμε postιες να 'χαμε να λεγαμε) με τον οποίο ο φίλος του-γνωστός του να μπορεί να δουλέψει ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα, εσείς τον λοιδορείτε, ε, πάει πολύ.
@juniorgt
Ή δεν θέλεις να καταλάβεις ή θέλεις να προκαλέσεις κάποιου είδους σύγχυση με τα λεγόμενά σου για c41, φριτς, πριτς και προυτς.
Πέρυσι σου είπε, το έκανε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ γιατί οι ταρίφες κάνανε απεργία. Καλά κάνανε οι ταρίφες αλλά οι θυσίες έπρεπε να μείνουν στα μεροκάματά τους και όχι στα μεροκάματα που θα έχανε ο kyr80 καθώς δεν θα είχαν τρόπο να πάνε στο ξενοδοχείο του οι τουρίστες. Έτσι προθυμοποιήθηκε ο φίλος-γνωστός του (αν έχω καταλάβει καλά), να πάρει το βανάκι του και να κάνει την εξυπηρέτηση αφιλοκερδώς. Δεν έβγαλε λεφτά, το τόνισε. Φέτος όμως ΘΕΛΕΙ να βγάλει λεφτά και ρωτάει τι πρέπει να κάνει. Εσύ κάτσε τώρα και βρίζε τους Γερμανούς τουρίστες που 'δεν αφήνουν λεφτά' (δικό σου συμπέρασμα). Δική μου εκδοχή ότι οι Έλληνες αφήνουν τα ίδια λεφτά με τους Γερμανούς. -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μα δεν βρίζει μόνος του. Όταν σας έχει εξηγήσει ότι ψάχνει τον τρόπο (που τον βρήκε κιόλας, τώρα κάνουμε postιες να 'χαμε να λεγαμε) με τον οποίο ο φίλος του-γνωστός του να μπορεί να δουλέψει ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα, εσείς τον λοιδορείτε, ε, πάει πολύ.@juniorgt
Ή δεν θέλεις να καταλάβεις ή θέλεις να προκαλέσεις κάποιου είδους σύγχυση με τα λεγόμενά σου για c41, φριτς, πριτς και προυτς.
Πέρυσι σου είπε, το έκανε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ γιατί οι ταρίφες κάνανε απεργία. Καλά κάνανε οι ταρίφες αλλά οι θυσίες έπρεπε να μείνουν στα μεροκάματά τους και όχι στα μεροκάματα που θα έχανε ο kyr80 καθώς δεν θα είχαν τρόπο να πάνε στο ξενοδοχείο του οι τουρίστες. Έτσι προθυμοποιήθηκε ο φίλος-γνωστός του (αν έχω καταλάβει καλά), να πάρει το βανάκι του και να κάνει την εξυπηρέτηση αφιλοκερδώς. Δεν έβγαλε λεφτά, το τόνισε. Φέτος όμως ΘΕΛΕΙ να βγάλει λεφτά και ρωτάει τι πρέπει να κάνει. Εσύ κάτσε τώρα και βρίζε τους Γερμανούς τουρίστες που 'δεν αφήνουν λεφτά' (δικό σου συμπέρασμα). Δική μου εκδοχή ότι οι Έλληνες αφήνουν τα ίδια λεφτά με τους Γερμανούς.Καλό θα ήταν να μη παίρνουμε ακραίες τοποθετήσεις. Από το 'το κάνω επίτηδες παράνομα κατ' επάγγελμα' μέχρι το 'το κάνω αφιλοκερδώς' υπάρχει τεράστια απόσταση:
Πέρυσι που οι ταρίφες έκαναν απεργία μέσα στο καλοκαίρι, δεν είχαμε τρόπο μεταφοράς για το ξενοδοχείο. Οπότε του είπαμε ότι θα ζητά από τους τουρίστες το ίδιο ποσό που είχαμε συμφωνήσει με τους ταξιτζήδες της περιοχής. 90€ αντί για 110€ που είναι βάση χλμ.
( viewtopic.php?p=2465960#p2465960 )
90ευρώ έπαιρναν οι ταξιτζήδες που πλήρωναν και κάποια (έστω ελάχιστη) φορολογία/ασφαλιστικές εισφορές/κτλ. Ο συγκεκριμένος έπαιρνε το ίδιο ποσό με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ κρατήσεις!
Προσωπική μου αίσθηση διαβάζοντας όλο το θέμα και χωρίς καμία διάθεση να προσβάλω κάποιον: Ο συγκεκριμένος Γερμανός με μεγάλη του ευχαρίστηση θα έκανε και φέτος την ίδια δουλειά 'μαύρα' αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος της καταγγελίας από τους ταξιτζήδες.
-
Το ανέφερα και στο post μου. Κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλλει να κάνω θυσία για τον αγώνα του. Οι ταρίφες εμμέσως πλην σαφώς αυτό θέλανε (όπως και κάθε άλλη μορφή διαδήλωσης-απεργίας στην Ελλάδα). Δεν βλέπω κάτι ακραίο σε αυτό που είπα. Έχω ένα βανάκι, ένα vito, και ο κολλητός μου αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Μου πληρώνει τις βενζίνες για να μην χάσει τους τουρίστες ΤΟΥ ενώ εγώ ξύνομαι και δεν έχω τι να κάνω οπότε πάω και τους παίρνω. Δεν είναι απλό?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Το ανέφερα και στο post μου. Κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλλει να κάνω θυσία για τον αγώνα του. Οι ταρίφες εμμέσως πλην σαφώς αυτό θέλανε (όπως και κάθε άλλη μορφή διαδήλωσης-απεργίας στην Ελλάδα). Δεν βλέπω κάτι ακραίο σε αυτό που είπα. Έχω ένα βανάκι, ένα vito, και ο κολλητός μου αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Μου πληρώνει τις βενζίνες για να μην χάσει τους τουρίστες ΤΟΥ ενώ εγώ ξύνομαι και δεν έχω τι να κάνω οπότε πάω και τους παίρνω. Δεν είναι απλό?Ε δεν του πλήρωσε μόνο τις βενζίνες του, ούτε μόνο την φθορά του αυτοκινήτου του. Γιατί, αν αυτή ήταν η περίπτωση, οι ταξιτζήδες που έπαιρναν τα **ίδια **λεφτά, θα δούλευαν για την ψυχή της μαμάς τους. Θα έβγαζαν ίσα-ίσα βενζίνη, φθορά αυτοκινήτου. Α, θα πλήρωναν ΚΑΙ κάποιες κρατήσεις από το ΙΔΙΟ ποσό που έπαιρνε ο Γερμανός. Πόσο πιο απλά να το πούμε Είχε ΚΕΡΔΟΣ από αυτό που έκανε, μεγαλύτερο από των ταριφών (που πληρώνουν έστω και ελάχιστες κρατήσεις). Πόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε στο ότι:
επαγγελματίας (=> θέλω κέρδος ) παίρνει 90ευρώ (μείον τις όποιες κρατήσεις)
φίλος ξενοδόχου παίρνει 90ευρώ (χωρίς κρατήσεις) => έχω κέρδος (λίγο) μεγαλύτερο από τον ταρίφα
Πως μπορώ να μεταφερω τουρίστες με ι.χ. van;;