Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορά πολυμορφικού
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αγορά πολυμορφικού
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    11
    37
    328
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      princo1 last edited by

Ο χρήστης panosbp13 έγραψε:
      Εγω θα ειμαι ο πρωτος που θα σου προτεινω το opel το καινουριο Zafira Tourer που πιστευω ειναι μια ιδανικη αγορα για αυτο που θες και ακομα πιστευω οτι θα παει και καλα στις πωλησεις αφου ειναι ενα αυτοκινητο με πολυ καλη τεχνολογια σε ολα τα κομματια απο τους χωρους και την ανεση στην τεχνολογια των φωτων και του πλαισιου.Ψαξε λιγο στο ιντερνετ πηγεναι και ακομα καλυτερα βολτα στην πληρεστερη αντιπροσωπεια της opel και δες το ,η μηχανη του ειναι και αυτη πολυ καλη με τεχνολογια ecoflex ειναι δυο κινητηρες και οι δυο 1.4λ με 140 ιππους εκαστως αλλα το ενα με χειροκινητο κιβωτιο και το αλλο αυτοματο κιβωτιο οι διαφορες που υπαρχουν μεταξυ τους στους αριθμους ειναι μικρη στην τελικη(200 χειρ.-197 α/τ),ελαχιστη στην επιταχυνση(ο-100χλμ)(10,8 χειρ.-10,9 α/τ) στην μεση καταναλωση (6,7 χειρ.-7,2 α/τ)στις εκπομπες ρυπων (158 χειρ.-169 α/τ C02)και κιλα 1571 χειρ. και 1582 α/τ,μηκος 4658 πλατος 1928 και υψος1685 ,μεταξονιο 2760 χιλ. και χωρος αποσκευων 710 λιτρα.η τιμη του παιζει η αρχικη 21.500 ευρω .

Πράγματι έχει πολλά θετικά :
      -μεγαλύτερος -από γκραντ- και ΑΡΚΕΤΟΣ , για μένα , χώρος αποσκευών
      -πιο μαζεμένο από S-MAX
      -όμορφο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά
      -δυνατότητα επιλογής αυτόματου που έχω καλομάθει , όμως ποιος δίνει τώρα 2.000 παραπάνω

αρνητικά ?
      -'βρεφικό' μοντέλο με κίνδυνο εμφάνισης 'παιδικών αρρωστειών'
      -χαμηλότερη τιμή από Grand , αλλά με ελαφρώς φτωχότερο εξοπλισμό (αισθητήρες παρκαρίσματος 500 ευρώ )
      -σαν νέο μοντέλο , οι πωλητές δεν φάνηκαν ιδιαίτερα πρόθυμοι για έκπτωση , και λυπάμαι αλλά αυτή τη φορά άμα δεν πάρω καλή έκπτωση ΔΕΝ αγοράζω
      -όπως ανέφερα ήδη έχω ήδη κακή εμπειρία από ΟΠΕΛ , τόσο από όχημα όσο και από σέρβις (είχαν πάει να μου χρεώσουν υαλοκαθαριστήρες που δεν άλλαξαν !)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • V
        volvozeus last edited by

Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
        Σωστά όλα αυτά που λέει ο VolvoZeus αλλά 3 θέσεις πίσω έχουν μόνο τα πολυμορφικά. Δυστυχώς μόνο αυτά κάνουν τη ..δουλειά!

Όσο για το πόσες φορές το χρόνο θα χρειαστείς τα ..κάλη του πολυμορφικού: κάθε ΣΚ που θα ..πετάς στο πορτ-μπαγκάζ τα ποδήλατα για βόλτα ή που θα παίρνεις το καρεκλάκι και τα λοιπά για ένα διήμερο.

ΥΓ: Η Volvo επιμένει για 692 λτ χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ του V60.

Για 3 παιδικα καθισματακια ουτε λογος...μονο πολυμορφικα. Αλλα αν καταλαβα καλα ο princo1 δεν εχει τετοια απαιτηση..

Στην 7θεσια διαμορφωση το S-Max εχει μεχρι την εταζερα 285l, οταν το Grand Scenic εχει 205, και στην 5θεσια 1051, ομως μεχρι την οροφη...Απο την αλλη ειναι και τεραστιο με μηκος 4802! To V60 παντως εγω το βλεπω στα 552l που προφανως μεχρι την οροφη ειναι περισσοτερα κτλ...και παλι λιγα για station, αλλα αρκετα νομιζω για μια οικογενεια*

*To καλοκαιρι οταν καταφερα και χωρεσα την 'προικα' της μικρης συν παρκοκρεβατο/καροτσι (αυτο με δυσκολεψε πολυ ειναι η αληθεια) συν βαλιτσες για 1εβδομαδα διακοπων συν μια βαλιτσα της πεθερας και 1 της κουνιαδας, στα 415l...μονο της τσαντες τους ειχαν μεσα και την τσαντα με τα πρωτης αναγκης της μικρης

• P
          princo1 last edited by

Για κανα 2 χρόνια θα τα χρειαστώ τα καθίσματα . Το v60 έχει 460λ - ίσως και 430λ , αναλόγως το...σάιτ - ενδεχομένως το κιτ επισκευής ελαστικού να κάνει τη διαφορά .
          Περιμένω κάποιο τεστ περιοδικού ή σάιτ για να δω ρεπρίζ του Ζαφίρα . Μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάτι .

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • N
            nikbib last edited by

ριξε μια ματια εδω http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... 94&m3=&m4=
            το ζαφιρα υστερεί ενα κλικ σε κινητήρα με σχεδόν ίδια κατανάλωση κι είναι λίγο μακρύτερο απο το grand. Επίσης είναι πιο βαρύ , στα 11 s το δίνει απο 0-100. Τα 710 λιτρα αποθηκευτικού χώρου πρέπει να τα μετράει μέχρι την οροφή.....

• P
              paris-gr last edited by

Χωρίς να εχω γνώμη για το Zafira, το S Max είναι για εμένα κορυφή για όποιον ζητάει άνετους χώρους. Το C Max από την άλλη μου φαίνεται μάλλον μικρό.

• D
                danaos_master last edited by

Αυτή είναι η σύγκριση που πρέπει να κάνεις

http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... 44&m4=3757

• P
                  princo1 last edited by

nikbib
                  ναι στα 0-100 είναι σχετικά αργό . Αν οι ρεπρίζ του είναι αξιοπρεπείς βάζει σοβαρή υποψηφιότητα . Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να βρω στοιχεία σε ελληνικό ή ξένο σάιτ.
                  Όσο για τα 710λ , τα μετράει στην 5θέσια διάταξη . Μπορεί βέβαια απλώς να είναι λάθος (το S-MAX έχει 600κάτι και σίγουρα είναι μεγαλύτερος) , όπως το 8,4'' που δίνει για τα 0-100 στο S-MAX.

Δαναε
                  Γαλλικά , καλώς ή κακώς, δεν τα κοιτάω καθόλου .
                  Το τουράν πάλι , είναι μια 'δύσκολη' περίπτωση. Αξιόλογο αυτοκίνητο σε άσχημο περιτύλιγμα . Εξωτερικά αλλά και εσωτερικά είναι Δεν το αποκλείω τελείως όμως , θα πάω να το δω από κοντά ...

• N
                    nikbib last edited by

μην ασχολείσαι με ''αρχαιολογίες'' , αν θες πήγαινε να δεις το tiguan αλλα μέχρι εκεί. Το zafira δεν το χω δει καν απο κοντα , απλα τα λιτρα που λεει (αποθηκευτικα) θα ειναι σιγουρα μεχρι το ταβανι κι επισης δε με ενθουσίασε κι η κατανάλωσή του (αν ηταν 1 λίτρο πιο κάτω θα το συζήταγα) , απο την άλλη μπορεί να είναι σουπερ ποιοτικό και να σ αρέσει καλύτερα στο τεστ drive....

• S
                      stormold last edited by

Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
                      Χωρίς να εχω γνώμη για το Zafira, το S Max είναι για εμένα κορυφή για όποιον ζητάει άνετους χώρους. Το C Max από την άλλη μου φαίνεται μάλλον μικρό.

Το SMax 2l το έχει συνάδελφός μου με σύζυγο, τέσσερα παιδιά και πεθερά. Έχει όμως υποχρεωτικά και άλλο μικρό αυτοκίνητο.
                      Το SMax εγώ όποτε το βλέπω μου θυμίζει πούλμαν. Τα προβλήματα που αναφέρει είναι ότι αναγκάζεται να το αφήνει το αυτοκίνητο σε αλάνα μακρυά από το σπίτι του, γιατί:

1. Είναι τεράστιο και δεν χωρά πουθενά. Ή μάλλον χωρά αλλά καταλαμβάνει μεγάλο χώρο.
                      2. Δεν θέλει να το αφήνει στο δρόμο, γιατί του έχουν κάνει πολλές και σοβαρές ζημιές. Κόστος επιδιορθώσεων μεγάλο.

Από εκεί και πέρα καθημερινά 'γκρινιάζει' για την κατανάλωσή του, την τιμή των ελαστικών που πρέπει να τα αλλάξει και του ζητάνε περίπου 900euro, για τα τέλη κυκλοφορίας. Προσπαθεί και να το πουλήσει αλλά κανείς δεν το αγοράζει. Τι να το κάνουν άλλωστε; Οπότε προσπαθεί να το χωνέψει ότι το παντρεύτηκε.

Εγώ πάντως τέτοιο αυτοκίνητο ποτέ δεν θα αγόραζα. Βλέπω τι τραβά ο άλλος και αγχώνομαι μόνο που τον βλέπω.

Ένα CMax νομίζω ότι πολύ ποιο ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα.

• N
                        nikbib last edited by

+1 μακρια απο διλιτρα , αυτο εννοειταιιιι!!!! αν και το διλιτρο πετρελαιο σ αυτα τα αυτοκινητα ειναι το ιδανικο..... ειμαστε ελλαδα!!!!
                        το c max δειχνει μικρο λογω σχεδιασης αλλα δεν ειναι. Και ψηλη θεση οδηγησης εχει αλλα και χωρους πολυ καλους. Το grand παντως δε μου αρεσει καθολου.
                        απο κινητηρα για c-s max προτεινω με σειρα προτεραιοτητας 1)diesel 1.6 115hp 2)1.6 ecoboost 150hp

• P
                          paris-gr last edited by

Συμφωνώ για το μέγεθος του S Max. Ναι είναι πολύ μεγάλο εξωτερικά αλλά έχει τεράστιους χώρους και εσωτερικά. Άρα αν οι χώροι ειναι το ζητούμενο σου χωρίς να σε απασχολεί το μέγεθος είναι μια καλή επιλογή. Και φυσικά με τον 1,6Τ και τις μικρότερες ζάντες. Κατά τα άλλα θεωρώ καλή λύση από άποψη μεγέθους - χώρων το Touran κι ας είναι πιο παλιό και ενδιαφέρον το Zafira αν και δεν το έχω δει. Το C Max (αν και είμαι Fordakias) δεν μου γέμισε το μάτι από άποψη χώρων. Ίσως το μακρύ C Max να είναι καλύτερο αλλά σε αυτό το μέγεθος θα έπαιρνα το S Max. Φυσικά υπάρχει και το Citroen που το θεωρώ πολύ όμορφο.

• P
                            princo1 last edited by

Για 2.000κ.ε. , και μάλιστα βενζίνη δεν το συζητάω. Η αλήθεια είναι ότι το ψιλοσκέφτομαι για πετρέλαιο μια που η απαλλαγή ων τελών (τα 2.000 έχουν περισσότερα τέλη από τα 1.600) φέρνει τις τιμές αρκετά κοντά. Η διαφορά είναι στο 1 χιλιάρικο. Άρα από τη μια μπαίνει η χαμηλή κατανάλωση και ένας πιο αξιοπρεπής κινητήρας για τα κιλά των αυτοκινήτων από την άλλη δεν ξέρω αν συμφέρει μακροχρόνια , με δεδομένο ότι τα χλμ που θα διανύονται θα είναι γύρω στις 12.000 , ενώ και η ασφάλεια θα είναι ανεβασμένη .

Η διαφορά μεγέθους s-max και grand c δεν είναι αμελητέα ... γύρω στους 24 πόντους , δηλ. χάνεις αρκετές θέσεις παρκιν.
                            Εν αναμονή επίσκεψης για τουραν και ζαφιρα , δυστυχώς απομακρύνεται - λόγω όγκου - το αμάξι που μου αρέσει περισσότερο , το s-max . Εκτός κι αν νικήσει το συναίσθημα τη λογική

• N
                              nikbib last edited by

καλυτερα να επικρατησει η λογικη γιατι αν ειναι να παιρνεις το βουβου και να σκεφτεσαι που θα το παρκαρεις ειναι ψυχοφθορα διαδικασια.
                              επισης δες ποια εινμαι μια μεση μεταφορικη σου αναγκη σε ογκο. Π.χ. παρε τα 2 καθισματακια , το καροτσι κλπ και πηγαινε φορτωσε τα στο αμαξι που σ ενδιαφερει καθως και την υπολοιπη οικογενεια.... μπορει να ακουγεται μεγαλη μανουρα αλλα θα το κανεις μια φορα και θα σε σωσει απο πολλους μπελαδες μετα την αγορα....
                              τον μαξιμουμ χωρο θα τον πετυχεις σε συνδυασμο με μια μπαγκαζιερα οποτε θα χρειαστει..... δε χρειαζεται να κυκλοφορεις με s max επειδη θα χρειαστεις τους χωρους του 3-4 φορες το μηνα)

• P
                                panosbp13 last edited by

princo1 στο τευχος του μαρτη(δηλαδη αυτου τωρα)στους 4τροχους εχει αρθρακι για το opel zafira tourer 1.4 αν ενδιαφερεσαι παρτο για να δεις τι λενε.

• P
                                  princo1 last edited by

nik , έχεις δίκιο το ξέρω . Είναι δύσχρηστο για καθημερινή χρήση στις ελληνικές πόλεις ( αλήθεια καμιά εμπειρία από οδηγό s-max? )

πανο ,thx θα το πάρω , αλλά είναι παρουσίαση ή κανονικό τεστ με μετρήσεις? Γιατί πήρα πριν από 2 μήνες 2 περιοδικά του χώρου και εκτος του ότι είχαν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο άρθρο , δεν παρείχε καμιά ουσιαστική πληροφορία...

Σάββατο θα πάω μάλλον να δω το τουραν...

• P
                                    panosbp13 last edited by

στις δοκιμες το εχει το αρθρακι θα το παρω σημερα να σου πω και ακριβως .

• N
                                      nikbib last edited by

[quote='princo1']nik , έχεις δίκιο το ξέρω . Είναι δύσχρηστο για καθημερινή χρήση στις ελληνικές πόλεις ( αλήθεια καμιά εμπειρία από οδηγό s-max? )

δεν ειναι δυσχρηστο είναι άχρηστο!!! (με την καλη έννοια) , εγω εχω c max και κεντρο θεσσαλονικη σπανια κατεβαινω μ αυτο. εκτος αν θες να το πηγαινεις σε παρκινγκ και να τα σκας κι εκει!!!!!

• P
                                        paris-gr last edited by

Αν το πολυμορφικο θα είναι το ένα και μοναδικό σου αμάξι τότε μάλλον αυτοκίνητα τύπου S Max μάλλον δεν θα σε βολεύουν σε καθημερινή χρήση οπότε κοίτα μια κατηγορία κάτω. Αλλιώς αν μπορείς να έχεις 2 αυτοκίνητα τότε S Max από εμένα.

• First post
                                          Last post
                                        • 1
                                        • 2
                                        • 2 / 2
                                        • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                          • ΕΛΛΑΔΑ
                                          • ΚΟΣΜΟΣ
                                          • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                          • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                          • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ