-
Σάββα πρόβες και εξάσκηση μπροστά στο καθρέφτη θελει.
Με το ένα χέρι να κρατάς το πανω βλέφαρο και με το άλλο χέρι να βαζεις τον φακό στον δείκτη και να τον κοιτάς όταν πλησιάζει το μάτι.
Και οχι σε νεροχύτη. -
Βασικά μην βάλεις πολύ υγρό στον φακό για την εφαρμογή στο μάτι, γιατί από το βάρος καθώς θα 'πλαγιάζει' το χέρι σου θα σου διπλώσει. Απ' οτι θυμάμαι, εμένα μια σταγόνα, ίσα ίσα για να υγράνει και να βεντουζώσει καλύτερα, έκανε τη δουλιά της. Ρίξε το βάρος στο να κρατάς τα βλέφαρα ανοικτά, έστω το ένα (αν σε δυσκολεύουν και τα 2).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Joe Bar Team, επειδή το πας αλλού κι εγώ θέλω βοήθεια.σε κοροιδεύω δλδ;
-
αμάν ρε σεις αφήστε κ τπτ να πέσει κάτω
-
Τα κατάφερα κ τους έβαλα!
Αλλη αίσθηση, παναϊα'μ!!!
-
Αρκει να βρεις τον τροπο σου στην τοποθετηση. Καλοριζικοι!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ναι βρήκα δικό μου τρόπο. Ευχαριστώ
-
Θέμα συνήθειας είναι, εγώ από ένα σημείο και πέρα δεν ήθελα καν καθρέφτη.
-
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας.
-
Ερώτηση:
έχω 2 και 1,75 μυωπία και 0,5 αστιγματισμό. Η οπτικός μου έδωσε 2,25 και 2 για να καλύψει τον αστιγματισμό.
έχω μία ελαφρά δυσκολία να διαβάσω ψιλά γράμματα μακρυά και δυσκολεύομαι λίγο στην οθόνη του υπολογιστή με τους φακούς. τι πρόβλημα υπάρχει; να πάρω 2,5 και 2,25 ;γενικά είναι λίγο περίεργη η αίσθηση, ίσως θέλουν συνήθεια δεν ξέρω...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ερώτηση:έχω 2 και 1,75 μυωπία και 0,5 αστιγματισμό. Η οπτικός μου έδωσε 2,25 και 2 για να καλύψει τον αστιγματισμό.
έχω μία ελαφρά δυσκολία να διαβάσω ψιλά γράμματα μακρυά και δυσκολεύομαι λίγο στην οθόνη του υπολογιστή με τους φακούς. τι πρόβλημα υπάρχει; να πάρω 2,5 και 2,25 ;γενικά είναι λίγο περίεργη η αίσθηση, ίσως θέλουν συνήθεια δεν ξέρω...
Ισως χρειαστει να επιστρεψεις στα γυαλια (πολυεστιακα)με σκελετο τιτανιου οπως εκανα κ εγω ορισμενοι δεν μπορουν φορεσουν φακους ,απορω πως δεν σε εχει ενημερωσει ο οφθαλμιατρος
-
Με τις ακτινες καμπυλοτητας ασχοληθηκατε καθολου?
Μπορεις να περιμενεις λιγες μερες να δεις αν υπαρξη βελτιωση αλλιως θα πρεπει να το ξανκοιταξεις μηπως χρειαζεσαι αλλη διορθωση στους φακους.Ισως +-0,25 ακομα -
kostis20, ευχαριστώ!
Ναι θα περιμένω. Τηλεόραση βλέπω άνετα. Γενικά δεν με ενοχλούν ΚΑΘΟΛΟΥ.
-
Δώσε μερικές μέρες στα μάτια να συνηθίσουν, ίσως αλλάξει η όλη άισθηση.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ερώτηση:
έχω 2 και 1,75 μυωπία και 0,5 αστιγματισμό. Η οπτικός μου έδωσε 2,25 και 2 για να καλύψει τον αστιγματισμό.
Ισως χρειαστει να επιστρεψεις στα γυαλια (πολυεστιακα)με σκελετο τιτανιου οπως εκανα κ εγω ορισμενοι δεν μπορουν φορεσουν φακους ,απορω πως δεν σε εχει ενημερωσει ο οφθαλμιατρος
Μα ούτε τα γυαλιά μου είναι πολυεστιακά και βλέπω μια χαρά. Απλά ζορίζομαι λίγο στην οθόνη του Η/Υ.
Ο οπτικός μου είπε επειδή έχω αστιγματισμό και στα 2 μάτια (0,50) στους φακούς αυτό καλύπτεται με λίγο μεγαλύτερους φακούς στην μυωπία. Τώρα εμένα μπορεί να μην αρκεί το +0,25.
Αν δεν βελτιωθεί θα δοκιμάσω ημερήσιους με διόρθωση και μετά θα πάρω μηνιαίους μην πετάμε και λεφτά. -
Ετσι ,για μικρους αστιγματισμούς δινεις το σφαιρικο ισοδυναμο.
Αφου εισαι μυωπας η πρεσβυωπία θα αργησει να ερθει σε σχεση με καποιον εμμετρωπα....
Ποσο χρονων εισαι? -
33
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γενικά είναι λίγο περίεργη η αίσθηση, ίσως θέλουν συνήθεια δεν ξέρω...
Tη γνωριζω την αισθηση μιας και χρησιμοποιω φακους επαφης εδω και 15 χρονια, τα τελευταια βεβαια οχι καθημερινα.
(Οι βαθμοι μυωπιας μου ειναι αρκετα μεγαλυτεροι απο τους δικους σου, εχω και μεγαλυτερο αστιγματισμο)Δεν παιζουν μονο οι βαθμοι ρολο στο φακο , αλλα και η καμπυλοτητα και το γεγονος οτι ο φακος εφαπτεται στο ματι, ενω τα γυαλια ορασεως οχι. Αυτη η μικρη διαφορα ομως δημιουργει την αισθηση που περιγραφεις. Συνηθως οι οφθαλμιατροι δινουν φακους επαφης με μικροτερη μυωπια απο οσο εχεις.
Μην εμπιστεευεσαι ιδιαιτερα τους οπτικους, πηγαινε σε οφθαλμιατρο.
-
ρε συ ελτέο δεν πηγες σε οφθαλμίατρο;
-
Λογικά στην γνωμάτευση του οφθαλμίατρου εφόσον πρόκειται για φακούς επαφης θα πρέπει να γραφει και κατι αριθμούς γι ατην καμπυλότητα του ματιού.
Πριν 6 μήνες που μου έσπασαν τα γυαλιά και έπρεπε επειγόντος (αυθημερόν) να παρω φακούς δεν βρήκα μαζί με τοτς βαθμούς αστιγματισμού και πήρα μόνο με την μυωπία μου. Δεν ήταν ότι καλύτερο αλλα σίγουρα δεν είχα προβλημα στην χρήση τους και στην όραση μου. Θυμαμαι παντως ο οπτικός να μου λεει για μείον σε βαθμούς μυωπίας ή κατι τετοιο.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες