-
Σήμερα το πρωί έβαλα διαδρομή Μαρούσι - Π.Φάληρο από το κέντρο.
Πήγα όμως από Αττική Οδό - Κηφισσό για να δώ πώς θα αντιδράσει. Έκανε διορθώσεις συνέχεια μέχρι που μπήκα Α.Ο. Όταν έπιασα την Ε.Ο. με κατήφθηνε κανονικά και στην διασταύρωση με Καβάλας μου ζήτησε να στρίψω αριστερά ώστε να με επαναφέρει στον αρχικό σχεδιασμό. Συνέχισα ευθεία στο ποτάμι και πλέον με κατήφθηνε κανονικά!
Πρίν από λίγο κατέβασα τους τελευταίους χάρτες και θα δώ στην επιστροφή τι γίνεται!
So far so good !!!
Υ.Γ. Με την εξωτερική κεραία τοποθετημένη εσωτερικά με μεγάλο τζάμι για οροφή (307SW) έπιανε 8-10 δορυφόρους με πολύ καλό σήμα!
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Υ.Γ. Με την εξωτερική κεραία τοποθετημένη εσωτερικά με μεγάλο τζάμι για οροφή (307SW) έπιανε 8-10 δορυφόρους με πολύ καλό σήμα!
Τα τζάμια οροφής, καθώς και τα παρμπρίζ σε γαλλικά αμάξια φιλτράρουν το σήμα και χάνεις ποιότητα.
Αν το σήμα είναι ασθενές χάνεις τον δορυφόρο, αλλιώς απλά μειώνεται η ένταση.
Αν βάλεις αντηλιακές μεμβράνες στο αυτοκίνητο μπορεί και να μην πιάνει απολύτως τίποτα αν είναι καλή η μεμβράνη!!! (το γράφει στο εγχειρίδιο χρήσεως)
Δεν ξέρω αν μπορείς να περασεις το καλώδιο από την πόρτα του συνοδηγού και να τοποθετήσεις την κεραία στην οροφή. Αυτό θα είχε καλύτερο αποτελεσμα σε συνθήκες με ασθενές σήμα.
Βέβαια αν βλέπεις 5+ δορυφόρους δεν σε απασχολεί τίποτα από τα παραπάνω!!!
-
Έχω πάρει από τον Γερμανό το navigator 3 με το Mio (palmtop).
Το χρησιμοιποήσα την προηγούμενη εβδομάδα σην Αθήνα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Είμαι από Θεσσαλονίκη και μου ήταν πολύτιμο για την κίνηση μου στην άγνωστη για μένα |Αθήνα. Χρείαζεται κάποιες βελτιώσεις, αλλά σε γενικές γραμμές, φτάνεις στον προορισμό σου.Καλά είναι να μην άκους μόνο το τι λεέι αλλά να βλέπεις και το χάρτη!!! (πράγμα δύσκολο έως επικύνδινο). Πετάει μερικές μπαρούφες όπως 'στρίψε δεξιά και μετά αριστερά) και απλά πρέπει να πάς ευθεία.
Στη Θεσσαλονίκη τ΄ςρα, τα πράγματα ήταν τραγικά!!! Δεν έχει πολλές περιοχές (τουλάζισο δυτικά όπου ζω).
Δεν ξέρω ποια έκδοση θα το τσεκάρω μηπως με κάποια ανανέωση βελτιωθεί η κατάσταση.
Στο wrangler που έχει σκληρή πλαστική οροφή , έπιανε και χωρίς να έιναι κοντά στο μπαρμπριζ. Στο Micra πάλι μετά δυσκολίας τα κατάφερνε ακόμα και στο παρμπριζ μπρστά.
Το καινούργιο κάρο θα έχει ηλιοροφή, θα σας πω εντυπώσεις.
Πάντως ήταν άμμεσο στις αλλαγές πορείας, αν και θα ήθελα να μπορώ να έχω περισσσότερες επιλογές από απλά ταχύτερη και συντομότερη...
Πολύ καλή και η μπαταρία του!!!
Πλάκα έχει.
-
Δες το link που έδωσα πιο πάνω στον Castor για την αναβάθμιση.
Το Destinator3 έχεις και εσύ, αλλά το κατάστημα που λες το πουλά σαν πακέτο με ένα όχι και τόσο καλό σύστημα και φυσικά πανάκριβα όπως όλα τα προϊόντα του! Και εγώ γερμανούς προτιμώ για τις αγορές μου, αλλά στην εθνικότητα, όχι στο όνομα
Τη Θεσ/νίκη την έχουν βελτιώση αρκετά στην τελευταία έκδοση και ανμένετε άλλη μια τέλος του μήνα και μια ακόμη τέλος του χρόνου με πιο πολλές λεπτομέριες για την επαρχία. Παρακολούθα το site της NGI για να είσαι ενημερωμένος.
Τέλος καλή η φωνιτική καθοδήγηση, αλλά πολλές φορές αν δεν βλέπεις χάνεσε!!! Το θέμα είναι να πας σιγά και να έχεις το νου σου και στην οθόνη αλλά και στο δρόμο. -
Απίστευτο νέο software / χάρτες για GPS, φυσικά μόνο στην Ιαπωνία προς το παρόν.
Δεν έχω λόγια. Απλά δείτε το παρακάτω URL, και θα πάθετε πλάκα!
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Έχεις την παλιά έκδοση, οπότε κατέβασε τη νέα και θα δεις μεγάλη διαφορά σε αρκετούς δρόμους. Εδώ το link για να μην ψάχνεις. http://www.ngi.gr/?pageid=38&languageid=2
Ειδικά σε κάτι χωματόδρομους που η παλιά έκδοση τους θεωρεί ταχείας κυκλοφορίας
Το σφάλμα λογικά το έχεις από την θύρα, είναι πολύ αργό και έτσι χάνεις δεδομένα. Με 5 δορυφόρους και με WAAS που λογικά θα έχει το GPS σου θα έπρεπε να έχεις ακρίβια μέτρου.
Πάντως με εξωτερική κεραία και μόνο 5 δορυφόρους και τόσο χαμηλό baud rate κάτι δε μου κάθετε καλά και δεν πλήρωσες και λίγα λεφτά να πω ότι το GPS θα είναι χάλια! Έχω μόνιμα πάβω από 6 χωρίς κεραία και baud rate 57.600 και έχω φοβερή ακρίβια. Δες το όμως καλύτερα.to link που δινεις δυστυχως δεν δουλευει...
-
Λοιπον πηρα το navigator3 apo ενα φίλο μου και το δοκιμασα
Ειναι ΟΚ χωρις τις αριστερες στροφες... τις οποιες θα τις φτιαξουν
Εγω το δουλεψα στην κυψελη, χωρις κεραια, απλως το αφησα στο ταμπλο να φωναζει
Μου αρεσε ο συγχρονισμος με το oultook...
βαζεις σε όλους τους εμπορικους συνεργάτες τη διευθυνση τους (που στη στελνουν με την υπογραφη τους συνηθως) και μετα διαλεγεις ονομα και οχι τοποθεσια πλεο και σε παει αυτο στο γραφειο του.Μπορεις να το παρεις σε προσφορα και απο το ΜΑΚΡΟ... 600 Ε.
Αλλιως και με το CRV (ετσι και αλλιως δώρο είναι)Το καλύτερο όμως το φιλαω για το τελος
Μου είπαν απο το εργαστηριο που δουλευω ότι για τα ΝΟΚΙΑ 6600 (για παραδειγμα) μπορεις να παρεις ένα bluetouth GPS και να το συνδέσεις ασύρματα. To software το βρισκεις λένε έυκολα... Οι χάρτες είναι το πρόβλημα... Αλλα υποθέτω ότι και αυτό θα λυθεί σε κάποιο πανεπιστήμιο.... (αν καταλαβαίνεται τι εννοώ)Ετσι εχει στην οθονη του ΝΟΚΙΑ τη λυση
Ακομα και να μην το βρεις σπασμένο έιναι μια λύση που εμπορικά θα παίξει
Γιατι θα είναι πολυ φτηνότερη και το τηλεφωνο οι περισσότεροι το έχουνΘα επανελθω... για ψαξτε το
πχ. ενα παραδειγμα
-
Αν αγοραζατε τωρα ποιο θα παιρνατε;
Εγω θα ηθελα οπωσδήποτε ελληνικους χαρακτήρες παντως.. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν αγοραζατε τωρα ποιο θα παιρνατε;
Εγω θα ηθελα οπωσδήποτε ελληνικους χαρακτήρες παντως..κατεβα στη Στουρναρη και δες...
αν εχεις ΝΟΚΙΑ με μεγαλη οθονη μπορεις να παρεις και το route 66...
αλλιως παρε απο το γερμανο το ΜΙΟ αλλα ειναι πιο ακριβο
-
Αν αγοράσω ένα palm όπως για παράδειγμα το QTEK 2020 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage. ... &sts_cid=3 που είναι και κινητό τηλέφωνο μαζί και του περάσω τους ελληνικούς χάρτες δεν θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου? Και θα είναι και καλύτερη λύση από το να χαλάσω 1.500 ευρο για να βάλω στο αυτοκίνητο?
Και ποιος είναι ο καλύτερος χάρτης για Ελλάδα?
-
Πάρε ένα PDA με BLUETOOTH, ένα BLOUETOOTH GPS και το πρόγραμμα Dastinator3 και θα έχεις ότι καλύτερο μπορείς.
Κόστος 600 € περίπου όλα μαζί. -
Μπορείς να μου δόσεις λίγες περισσότερες πληροφορίες για το Dastinator3 ? τι ακριβός είναι? Κανένα link ? έχει καμιά σχέση με αυτό ? http://e-shop.mls.gr/product.asp?produc ... catcode=12
-
Ο χρήστης ababapanos έγραψε:
Μπορείς να μου δόσεις λίγες περισσότερες πληροφορίες για το Dastinator3 ? τι ακριβός είναι? Κανένα link ? έχει καμιά σχέση με αυτό ? http://e-shop.mls.gr/product.asp?produc ... catcode=12αν ειναι το mio168 τοτε ναι... εγω το ειχα και ειναι καλο
-
Το Dastinator3 δεν κατάλαβα ακριβός τι είναι? χάρτης ? που μπορώ να βρω πληροφορίες? Το http://e-shop.mls.gr/product.asp?produc ... catcode=12
Ποιόν χάρτη χρησιμοποιεί? Μπορώ να βάλω σε ένα PDA όποιον εγώ θέλω?Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν ξερώ πολλά πάνω στο θέμα.
-
Το Dastinator3 δεν κατάλαβα ακριβός τι είναι? χάρτης ? που μπορώ να βρω πληροφορίες? Το http://e-shop.mls.gr/product.asp?produc ... catcode=12
Ποιόν χάρτη χρησιμοποιεί? Μπορώ να βάλω σε ένα PDA όποιον εγώ θέλω?Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν ξερώ πολλά πάνω στο θέμα.
ayto einai to programma me ton xarth.... to mio einai to computeraki
den mporei na to baleis opoy theleis giati xvris gps einai axrhsto
kathe fora poy tha to bazeis kapoy tha zhtaei online kvdiko
-
Εννοώ αν έχω βάλει στο PAD GPS, μπορώ να βάλω από εκεί και πέρα όποιον χάρτη,οποιας εταιρίας θέλω? Και ποιος θεωρείτε ο καλύτερος αυτή την στιγμή?
-
Εννοώ αν έχω βάλει στο PAD GPS, μπορώ να βάλω από εκεί και πέρα όποιον χάρτη,οποιας εταιρίας θέλω? Και ποιος θεωρείτε ο καλύτερος αυτή την στιγμή?egv den jerv allon poy na doyleyei... st ellhnika
mono to route 66 sta agglika
-
Το Destinator3 είναι πρόγραμμα πλοήγησης στα ελληνικά (με φωνητικές οδηγίες και πλοήγηση, πχ σε 500 μ. στρίψε αριστερα) με πολύ καλό χάρτη της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων και πολύ καλό χάρτη της Ελλάδας.
Το καλύτερο που έχω δει και με συνεχείς αναβαθμίσεις.
Δεν ξέρω ποιος το πουλά στην Ελλάδα, εγώ το πήρα από καναδέζικο online shop (http://www.olympicnavigation.com) στα 120 € αν θυμάμαι καλά και τους χάρτες τους βγάζει η NGI (http://www.ngi.gr). Δες εκεί πληροφορίες.
Τα ΜΙΟ κλπ πακέτα μην τα προτειμάτε, γιατί συνήθως έχουν μέτρια PDA και με τα ίδια λεφτά μπορείτε να πάρετε πολύ καλύτερα.
Ένα πολύ καλό PDA (πχ το DELL AXIM 30 που είναι πολύ καλύτερο από το ΜΙΟ) έχει 350 €, άλλα 120-150 ένα πολύ καλό blouetooth GPS και άλλα 120 το πρόγραμμα.
Τώρα αν έχεις PDA+GPS αγοράζεις μόνο το Destinator και είναι οκ!
Το Destinator δε ζητά κωδικό κάθε φορά που το ανοίγεις, μόνο κατά την αρχική εγκατάσταση. -
Εντάξει φίλε κατάλαβα… το PAD θα ψάξω και θα βρω ένα καλό μοντέλο μέχρι 400 ευρο, χαρτη θα πάρω τον Destinator3 αφού λέτε ότι είναι ο καλύτερος, αν και δεν ξερώ από πού θα τον αγοράσω, και αυτό που θα ήθελα να μου προτείνετε είναι ένα καλό blouetooth GPS
-
Κάνε και μια επίσκεψη στο http://www.digitalsolutions.gr, αφού έχουν ολοκληρωμένο πακέτο κάτω από 550 ευρώ...
...και δίνει και δωρεάν updates στους χάρτες
NAVIGATOR