-
Βλεποντας το Θεμα καποιος θα αποφανθει οτι προκειται για ιεροσυλια καθε προσπαθεια καποιος να διαλεξει / συγκρινει αναμεσα στα δυο ....
Θα ηθελα ομως την γνωμη σας περι των δυο διαφορετικων επιλογων με γνωμονα οτι ειμαι μαλλον περιορισμενης εμπειριας οδηγος ( Οδηγουσα στο παρελθον μια Africa TWIN ) και παρολο που πλησιαζω στα 45 ( υψος 1,90 και βαρος 95 κιλα ) επιθυμω σφοδρα να αγορασω μια καινουργια/ συγχρονη μοτοσυκλετα με σκοπο κυριως τον τουρισμο , κινουμενος σε ασφαλτο ή σε βατους χωματοδρομους . Κατοικωντας στην επαρχια η κινηση σε υψηλης κυκλοφοριας πολη θα ειναι μαλλον περιορισμενη .
Θα εκτιμουσα πολυ τα οποια σχολια σας .
Ευχαριστω .
-
Βλεποντας το Θεμα καποιος θα αποφανθει οτι προκειται για ιεροσυλια καθε προσπαθεια καποιος να διαλεξει / συγκρινει αναμεσα στα δυο ....
Θα ηθελα ομως την γνωμη σας περι των δυο διαφορετικων επιλογων με γνωμονα οτι ειμαι μαλλον περιορισμενης εμπειριας οδηγος ( Οδηγουσα στο παρελθον μια Africa TWIN ) και παρολο που πλησιαζω στα 45 ( υψος 1,90 και βαρος 95 κιλα ) επιθυμω σφοδρα να αγορασω μια καινουργια/ συγχρονη μοτοσυκλετα με σκοπο κυριως τον τουρισμο , κινουμενος σε ασφαλτο ή σε βατους χωματοδρομους . Κατοικωντας στην επαρχια η κινηση σε υψηλης κυκλοφοριας πολη θα ειναι μαλλον περιορισμενη .
Ευχαριστω .
-
Ευχαριστω .
-
Δεν είναι καμία της προτιμησής μου, ωστόσο στη σύγκριση και με βάση τη χρήση που προσδιορίζεις η επιλογή σου είναι μονόδρομη.
Tiger800 κατα προτίμηση αυτό με τον 21 ιντσών τροχό εμπρός.
Γιατί είναι καλύτερο απο το ΜΑΝΑ?Το Aprilia είναι μια πολύ ιδιαίτερη μηχανή, αυτόματη μοτοσυκλέτα, πολύ άνετη, αρκούντως γρήγορη (ειδικά στις επιταχύνσεις απο στάση ένεκα αυτόματης μετάδοσης) ΑΛΛΑ προσωπικά πιστεύω ότι δεν συστήνεται για τουρισμό . Κάνα ταξιδάκι το κάνει δεν έχει πρόβλημα, το μόνο θέμα της είναι και η ιδιαιτερότητα της, το αυτόματο κιβώτιο. Θέλει τακτική και ακριβή συντήρηση τη στιγμή που οι συμβατικές αλυσίδες βγάζουν υπερδιπλάσια χλμ.
Συνυπολόγισε και το γεγονός ότι το συστηματάκι αλλαγής ταχυτήτων απο το τιμόνι (απλά λοκάρει το φυγοκεντρικό σε στάνταρ θέσεις και καλά ταχύτητες) είναι ένα ακόμη σύστημα το οποίο μπορεί να πάθει βλάβη, οπότε βάζεις ένα μπελά ακόμη στο κεφάλι σου (πράγμα που αντιτίθεται στον μοτοσυκλετικό τουρισμό οπου το απλούστερο είναι συνήθως και το καλύτερο)Τέλος ίσως και να μην σ ενδιαφέρει, αλλά το ΜΑΝΑ σα μοντέλο δεν έχει πουλήσει ιδιαιτέρως (μόνο την ΔΙΑΣ βλέπω και κυκλοφορεί μερικά)οπότε η μεταπωλητική του αξία αφενός δεν θα είναι αξιοπρεπής, αφετέρου δεν θα το παίρνει κανένας κοινώς παντρειά. Εχω και την εντύπωση ότι η aprilia δεν φαίνεται να το υποστηρίζει, έχει ρίξει το βάρος της στο GP800(το ίδιο μηχανάκι με εμφάνιση σκούτερ), δεν έχει βγάλει κάποιο καινούργιο μοντέλο.
Αντίθετα το tiger είναι μια πιο συμβατική μηχανή (με τα καλά και τα κακά του) και το όνομα του είναι ιστορικό στην εταιρεία, αυτό και το supersport Daytona.
Bottomline για μένα, μην ασχοληθείς με το ΜΑΝΑ. Οχι ότι δεν είναι καλή μηχανή, τους λόγους στους εξήγησα παραπάνω. Επίσης καλό θα ήταν να διευρύνεις λίγο τους ορίζοντες σου σε επιλογές, καλό το triumph αλλά υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα μηχανάκια που αξίζει να κοιτάξεις.
-
Κατ' αρχην ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και τα σχολια σου ....
Σκεφτομουν το Μανα υπο την εννοια της απολυτως ( μεσα σε πλαισια βεβαια ) ξενοιαστης οδηγησης ( αποφευγοντας τα οποια λαθη του συμπλεκτη ) δεδομενου οτι εχω να οδηγησω μεγαλη μηχανη καιρο τωρα ....
Επισης λογου χρονου και κοστους ο τουρισμος σχεδιαζεται με γνωμονα την Ελλαδα ....Μην φανταζομαστε τον γυρο του κοσμου ή ταξιδια στην Ευρωπη ....Δεν νομιζω οτι προλαβαινω πια για αυτα ....
Δεν ξερω πια ειναι η γνωμη σου για την αξιοπιστια των Ιταλων γενικα ....Με την PIAGGIO οι εμπειριες μου δεν ηταν οι καλυτερες .....Αλλαζει κατι εαν προκειται για τις μεγαλες της μηχανες ?
Οσο αφορα τωρα άλλα μοντελα τι εχεις στο νου σου ? Δεν θελω να παω ψηλα σε κυβικα , απλα αναζητω μια συγχρονη μηχανη ακομα και 650cc για να κανω κατι που αναβαλω χρονια τωρα για διαφορους λογους ....
Οι συμβουλες απο εμπειροτερους ειανι παντα πολυτιμες . Ανεξαρτητα απο τον υποκειμενισμο τους .
-
-
Δεν Ξερω πως να το θεσω ....ΔΕν ειναι θεμα γηρατος , ειναι θεμα απολυτης συνειδητοποιησης των κινδυνων που υπεισερχονται στην οδηγηση μιας μηχανης και ιδιαιτερα κανοντας τουρισμο , οδηγωντας σε δρομους αγνωστους που τα παντα ανα πασα στιγμη μπορουν να παρουσιαστουν ....
Οι περισσοτεροι φιλοι μου που πλεον εχουν οικογενεια εχουν απο καιρο πουλησει τις δικες τους Africa , προτιμωντας την ασφαλεια ενος αυτοκινητου , οχι μονο για την οικογενεια αλλα και για τον ευατο τους δεδομενου οτι πλεον εχουν και ευθυνες απεναντι και σε αλλους εκτος απο τον ευατο τους ....
Εγω την εχω κρατησει ( μοντελο του 1996 ) με 25000χιλ. στο κοντερ γιατι αρνουμαι να αποδεκτω πληρως τη μη δυνατοτητα να μπορω να σχεδιασω και ενα ταξειδι ( εστω τον γυρο της Πελοπονησσου ) . Απλα θελω μια πιο συγχρονη και ασφαλης μοτοσυκλετα για νατο κανω ....
Η δημιουργια οικογενειας και η καινουργοι παραμετροι στην εξισωση μας απομακρυνουν απο τις αγαπημενες μας μοτοσυκλετες αφουν λειτουργουν αντιροπα στην χρηση τους ....
Δεν ειναι ' γεραματα ' στην ψυχη ....Ειναι αμφιβολιες σχετικα με το δικαιωμα μας να παραμενουμε ακλονητοι στην πρωθυστερη ζωη μας σχετικα με τις ευθυνες που διαλεξαμε να αναλαβουμε ...
Καποιος φιλος πουλωντας την μηχανη του ειχε πει :
Ειναι και οι δυο απαιτητικες ερωμενες χωρις να μπορουν να συνδυαστουν αρμονικα παρα μονο εαν ερωτευτουν η μια την αλλη ...Εξαιρετικα σπανιο ....
-
-
Ο χρήστης chrisk1967 έγραψε:
Δεν Ξερω πως να το θεσω ....ΔΕν ειναι θεμα γηρατος , ειναι θεμα απολυτης συνειδητοποιησης των κινδυνων που υπεισερχονται στην οδηγηση μιας μηχανης και ιδιαιτερα κανοντας τουρισμο , οδηγωντας σε δρομους αγνωστους που τα παντα ανα πασα στιγμη μπορουν να παρουσιαστουν ....Οσο εμπειροτερος τοσο καλυτερα εκτιμας τους πιθανους κινδυνους καιπρατεις αναλογα
Οι περισσοτεροι φιλοι μου που πλεον εχουν οικογενεια εχουν απο καιρο πουλησει τις δικες τους Africa , προτιμωντας την ασφαλεια ενος αυτοκινητου , οχι μονο για την οικογενεια αλλα και για τον ευατο τους δεδομενου οτι πλεον εχουν και ευθυνες απεναντι και σε αλλους εκτος απο τον ευατο τους ....
Εγω την εχω κρατησει ( μοντελο του 1996 ) με 25000χιλ. στο κοντερ γιατι αρνουμαι να αποδεκτω πληρως τη μη δυνατοτητα να μπορω να σχεδιασω και ενα ταξειδι ( εστω τον γυρο της Πελοπονησσου ) . Απλα θελω μια πιο συγχρονη και ασφαλης μοτοσυκλετα για νατο κανω ....
Η δημιουργια οικογενειας και η καινουργοι παραμετροι στην εξισωση μας απομακρυνουν απο τις αγαπημενες μας μοτοσυκλετες αφουν λειτουργουν αντιροπα στην χρηση τους ....
Γι'αυτο οπως λεν, μονο λιγο καιρο ξαποσταινει.......
Δεν ειναι ' γεραματα ' στην ψυχη ....Ειναι αμφιβολιες σχετικα με το δικαιωμα μας να παραμενουμε ακλονητοι στην πρωθυστερη ζωη μας σχετικα με τις ευθυνες που διαλεξαμε να αναλαβουμε ...
Καποιος φιλος πουλωντας την μηχανη του ειχε πει :
Ειναι και οι δυο απαιτητικες ερωμενες χωρις να μπορουν να συνδυαστουν αρμονικα παρα μονο εαν ερωτευτουν η μια την αλλη ...Εξαιρετικα σπανιο ....
Η συζυγος τις αγαπαει τις μηχανες και οταν μεγαλωσει ο μικρος θα παρουμε για να ξαναγουσταρουμε
Ειχα και εγω Αφρικα του 96, βγηκε ολικη το 07 και εγω με λαμα και 7 βιδες στον καρπο. Τωρα εχω σκουτερ για τα βασικα, αλλα το σαρακι με τρωει.Πριν καμποσα χρονια, στα συνορα Τσεχιας-Αυστριας περιμενοντας το ελενχο διαβατηριων, φτανει ενα RGV 250, ο αναβατης με ολοσωμη δερματινη και οταν εβγαλε το κρανος, ειδαμε εναν 60αρη Αυστριακο.
Παθαμε πλακα και οι 2 και αυτο που λεγαμε μετα ...Αυτα ειναι γεραματα....Παρε καλυτερα το Tiger, αφου θελεις να κανεις και χωμα.
Edit: + απειρο στο Σπυρο Σταθακη...
-
Η Africa υπαρχει ακομα ( ενταξει δεν βασιλευει ) αλλα δεν θελω να την δωσω αρνουμενος να αποχωριστω τις συγκινησεις που προσεφερε ....Εχει δικιο ο Σπυρος σχετικα με τα παιχνιδια και τις παραδοχες του μυαλου ....Ετσι ειναι ...Απλα μερικες φορες οι ευθυνες και α ακρατος ρεαλισμος μας ( ο οποιος οφειλει να ειναι παρον ειδικα οταν καποιος αντιμετωπιζει τις δυσκολιες χωρις παραπλευρες βοηθειες ) μας στερουν πολυ απο τον αιθεροβαμισμο και την ανεμελια / αγνοια που μας διεκρινε παλια .
Τι Θα λεγατε για το V-strom 650 ? Το παλιο το θεωρειτε ευκαιρια ? Για το καινουργιο εχω διαβασει οτι ειναι πολυ ακριβο σε σχεση με το ανταγωνισμο του ....
Καποια αλλη ιδεα με γνωμονα να ' συγχωρει ' λαθη , ειδικα αυτα που οφειλονται σε υπερβολικα επιφυλακτικη οδηγηση ?
Καμμια φορα οδηγωντας το 125 Yamaha X-city και αποφευγοντας την τελευταια στιγμη ολους αυτους που μας θεωρουν ΑΟΡΑΤΟΥΣ σκεπτομαι οτι με την Africa μπορει και να μην τα ειχα καταφερει.....Τα παιχνιδια του νου που αναφερθησαν παραπανω ....
Θα ηθελα καποιος να εξηγησει ποιος ειναι ο μηχανισμος με την χρηση του οποιου αφηνουμε πισω τις στιγμες που μας τρομαξαν ή μας ' πονεσαν ' πολυ οδηγωντας μηχανη ....
Σιγουρα γιναμε σοφοτεροι αλλα μηπως και λιγο εξαιτιας του φοβου μας που μεγαλωσε κατατι ....
-
Το Video sto you tube ηταν συγκινητικο και πανανθρωπινο ....
Στο μυαλο μου αντηχει ωσαν το παναρχαιο διλημμα που αντιμετωπιζει καθε γονιος :
Συνεχιζεις να προβαλλεις και να μαχεσαι για τα πιστευω σου ( συμπεριφορες σου ) μολο που μπορει να εχουν συνεπειες για τους οικειους σου θεωρωντας οτι ετσι παραδιδεις μαθηματα ζωης ή παραδιδεις πραγματα στο παρελθον σου και στις μνημες ανεπιστρεπτι και διαλεγοντας να καταπιαστεις με αυτα ξανα οταν οι ευθυνες σου περιοριστουν παλι στον ευατο σου ?
Ισως ειναι και η ανασφαλεια που γεννα η χωρα αυτη την στιγμη .....Καμμια φορα κατεβαινω στο γκαραζ και κοιτω την Αφρικα , την οποια καλοσυντηρω αλλα και εχω αποσυρει προωρα .....Ειναι και αυτος ενας τροπος να ονειρευεσαι . Φοβισμενος ισως και ανεπαρκης ....Γιαυτο ψαχνω κατι να ' διασκεδασει ' τους φοβους μου και να τολμησω ξανα ....
-
το Vstrom, το οποίο έχω, είναι πολύ καλό για τουρισμό.
το ύψος σου επίσης θα βρει το χώρο που χρειάζεται πάνω του.
σαν τιμή είναι πολύ καλό συγκριτικά με τα νεότερα.ωστόσο αν επιμένεις σε κάτι πιο σύγχρονο υπάρχουν 3 μηχανές προ των πυλών που μπορούν να σε βάλουν σε σκέψεις.
α.Triumph explorer 1200
b.Honda Crosstourerαμφότερες στα 1200 κυβικά και με άξονα στη μετάδοση.
η α. έχει τη γλυκιά λειτουργία του 3κύλινδρου και καλύτερες δυνατότητες σε πατημένο χώμα, η β. έχει αυτόματο κιβώτιο και V4 κινητήρα είναι εστιασμένη σε ασφάλτινη τουριστική χρήση.το αρνητικό και των 2 είναι το αυξημένο κόστος κτήσης και χρήσης.
3 επιλογή και φθηνότερη συγκριτικά είναι το Versys 1000. με 1000 κυβικά 4 κύλινδρο εν σειρά αλλά 17αρη τροχό και αλυσίδα.
γενικά η κατηγορία έχει πολλές και αξιόλογες νέες παρουσίες και αν έχεις τα χρήματα (μιλάμε για το πάνω κομμάτι της αγοράς οπότε δεν είναι όλοι διατεθιμένοι να μπουν στα έξοδα ειδικά με τη παρούσα συγκυρία) οι επιλογές είναι αξιόλογες.
-
απριλια μανα 850 γτ αβς.ασυζητητι.κατ εμεν η πιο καλη allaroundπου κυκλοφορει,μεχρι να ερθει το nc700x..χωροι,αυτοματο,επιδοσεις..μονο στην ελλαδα εινια παρεξηγημενο..επισης το gp800 ειναι μεν του ιδιου ομιλου,αλλα δεν ειναι απριλια.ειναι τζιλερα.
-
Ευχαριστω πολυ ολους για τα σχολια σας ....
Δεν νομιζω οτι μπορω να κινηθω στο ανω οριο της κατηγοριας ....Το οριο ( ψυχολογικο και ρεαλιστικο ) ειναι τα 10000 ευρω ....Και απο αυτα το 50% θα ειναι δανειο ( αν συμφωνησει βεβαια ο Θεος των τραπεζων ) ....
Η χρηση της μοτοσυκλετας σχεδιαζεται να ειναι μια εβδομαδα - 10 μερες ενα ταξιδι τουρισμου μεσα στην Ελλαδα , κινουμενος στην Ελληνικη ασφαλτο κατα βαση ...Δεν ψαχνουμε απατητα μονοπατια που οδηγουν σε απομονωμενες παραλιες ( Δεν βλεπω την συζυγο να ακολουθει και οι φιλοι του παρελθοντος εχουν αλλαξει πια προσανατολισμους )
Την Αprilia την σκεφτομουν για την πρακτικοτητα ( με την Piaggio Hellas στο παρελθον δεν τα πηγα και πολυ καλα ) και το Triumph ( μαλλον to 800 οχι the 800XC ) λογω των κριτικων που εχω διαβασει παντου ( Ελληνικος και ξενος τυπος )
Οπως εχω αναφερει πιο πανω εχω ακομα την Africa μου ( μοντελο 1996 ) αλλα αναζητω κατι πιο συγχρονο για να προβω σε εξορμησεις ....
Επισης θα ηθελα να ρωτησω ( καλοπροαιρετα παντα ) γιατι μας πιανει Αλλεργια με τις αυτοματες μοτοσυκλετες ? Το γεγονος οτι σιγα - σιγα εμφανιζονται καινουργια μοντελα μηπως δεικνυει και μια στροφη των κατασκευαστων και προς τα κει ή θεωρουμε οτι το κανουν απλα και μονο για να καλυψουν ενα ειδικο αγοραστικο κοινο που οδηγει σκουτερ και μονο αυτο ?
-
-
Έχεις την αθάνατη αφρικάνα με λίγα χλμ και πιστεύεις ότι ένα λίγο πιο σύγχρονο θα σε ταξιδέψει πολύ καλύτερα?
Αν δεν έχεις τη διάθεση να την χαρείς ο ίδιος, γιατί δεν την σουτάρεις να πάρεις το νέο που θέλεις? -
O Σπυρος εχει δικιο κατα βαθος .....Ισως ειμαι σε μια φαση επαναπροσδιορισμου ....Απλα αναρωτιεμαι εαν υπαρχει καπου η χρυση τομη ....( Ασ πουμε HONDA NC700X για να τιμησουμε και τις πρωτες μας αγαπες ...)
Συγχρονη μηχανη για μικροτερη καταναλωση , ΑΒS ( αν και θα μου την 'πειτε ' για αυτο ) και εν γενει καλυτερο στησιμο ....Ο συμπλεκτης ειναι παντα συμπλεκτης χωρις αντιρρηση αλλα πρεπει να εχουμε και τα ματια μας ανοιχτα στις εξελιξεις .
Την ΑΦΡΙΚΑ δεν την αποχωριζομαι , ηταν και θα ειναι η πρωτη μου αγαπη ....Αλλωστε ακομα και αν δεν την καβαλαω συχνα μονο που ασχολουμαι μαζι της φροντιζοντας την λειτουργει στο υποσυνειδητο σαν μη παραιτηση ....
-
Εγώ θα εριχνα μερικά χρήματα να φερω το αφρικα ετοιμοπολεμο (ισως και καμια αναρτησουλα) και τα αλλά που θα περίσσευαν θα τα έτρωγα σε εκδρομες μαζι της.
-
Φίλε όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, δεν είναι καιρός για ανοιγματα με τράπεζες κλπ. Το αφρικα είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι ακόμη και με σημερινά δεδομένα (μιλάμε πάντα για χαλαρό τουρισμο)Αν παρόλα αυτά επιμένεις σε κάτι διαφορετικό, δικό σου το μαχαίρι, δικό σου και το πεπόνι, απλά φρόντισε ότι πάρεις μόνο μετρητά κι ώς εκεί.
Βέβαια απο αυτά που γράφεις είναι ολοφάνερο ότι ο προβληματισμός σου δεν υφίσταται στην ουσία.Το ΜΑΝΑ το γουστάρεις με χίλια οπότε ότι κι αν πεί καθένας δεν έχει νόημα. Κι αυτό είναι καλό!Εχεις κατασταλλάξει, ξέρεις τι θέλεις, για δικούς σου λόγους, μη το σκέφτεσαι, βρες ένα και χτύπα το!Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθείς
-
To Μανα μπεικε στο καδρο μονο και μονο για την ευκολια χρησης του ....Υποσεινηδητα θελω να το αποφυγω και ελεω Piaggio . Αν μπορουσα θα διαλεγα μια εκ των Ηοnda Crosstourer 1200 ( αυτη νε το DCT ) ή μια ΒΜW R 1200 GS . Eπιστρεφοντας στην πραγματικοτητα ομως μαλλον θα προτιμησω το απλο Tiger 800 ( με ABS ) .....Tι γνωμη εχετε και για την BMW F 800 GS ? Συγκριτικα με το TIGER εννοω ..... Πρεπει να αρχισουμε να λαμβανουμε υποψη και την καταναλωση πλεον
Aprilia MANA 850 GT ή Triumph TIGER 800