-
Εγώ θα πω μια λέξη σχετικά με τον ΙΤ: politics
Όποιος κατάλαβε κατάλαβε... -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα. Οι πολυθενικές δεν είναι πιο flexible στα ΒΥΣΜΑΤΑ, τους κρατάνε μόνιμα.Στο εργοστασιο της 3Ε στην Πατρα περαστε ενα πρωι και θα δειτε ατομα με μισθο 3.000+ να κοιμουνται μεσα στο αυτοκινητο τους στο παρκινγκ!
και εγω ενα χρονο ψαχνω δουλεια -
ναι ειμαι σιγουρος οτι παιρνουνε 3Κ και τους αφηνουνε και κοιμουνται
επειδη τυχαιει να εργαζομαι αρκετα χρονια σε λεγομενη 'πολυεθνικη' , εχω κανει αρκετες προσληψεις κοσμου για λογαριασμο τους, το σεναριο 'παντου βυσματα και η αξια μου δεν αναγνωριζεται' το εχω δει πααααρα πολλες φορες
και δεν ειναι τυχαιο οτι ερχονται παντα απο τους λιγοτερο ικανους
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ θα πω μια λέξη σχετικά με τον ΙΤ: politics
Όποιος κατάλαβε κατάλαβε...true dat!
-
Αυτό το γ@μοκρ@τος δεν υπάρχει...
Δικαιούμαι ένα επίδωμα από έναν φορέα του κράτους για εισφορές των γονέων μου, κάτι σαν ασφάλιση, κ θα το λάμβανα όταν γινόμουν 25 ετών... Μπορούσε κανείς να υποβάλει αίτηση κ πριν τα 25, αλλά αν είχε ανάγκη κτλ...
Εγώ καθότι δεν τα χρειαζόμουν, υπέβαλα στα 25 μου... 1,5 χρόνο μετά περιμένω να μου δώσουν το επίδωμα... Δεν καίγομαι, αλλά για το γ@μώτο, πόσο πρέπει να περιμένει κανείς??? Τώρα δίνουν τα επιδώματα που είχαν αιτηθεί 2 χρόνια πριν το δικό μου, δλδ 4 χρόνια πριν... Είναι τόοοοοοοοοοσο Καραγκιόζηδες, δηλαδή θεωρητικά αν ελπίζω ότι κάθε μήνα θα δίνουν τα χρήματα που αντιστοιχούν σε αιτήσεις ενός μηνός, εγώ ΊΣΩΣ να τα πάρω με καθυστέρηση 4 ετών...
Και όλα αυτά είναι κρατήσεις από μισθούς, δεν είναι παπατζιλίκια χρήματα...
Και φυσικά η ίδια ιστορία για τον αδερφό μου, δλδ χ2.
Καραγκιόζηδες
Για αυτό τους έχω όλους γραμμένους στα π@π@ρια μου... Μαύρο όλοι τους!
-
Καλά εσύ που ζεις ρε αδερφέ; Ξέρω στην Γερμανία.
Εδώ δεν έχουν αν πληρώσουν συντάξεις, εδώ έχει αναμονή 2-3 χρόνια το εφάπαξ το επίδομά σου και όλων αυτών που κλείνουν τα 25 θα κοιτάξουν; Που είναι και δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με τα άλλα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλά εσύ που ζεις ρε αδερφέ; Ξέρω στην Γερμανία.Εδώ δεν έχουν αν πληρώσουν συντάξεις, εδώ έχει αναμονή 2-3 χρόνια το εφάπαξ το επίδομά σου και όλων αυτών που κλείνουν τα 25 θα κοιτάξουν; Που είναι και δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με τα άλλα...
βασικά το επίδωμα ίδια έννοια με το εφάπαξ έχει...
αλλά τέλος πάντων, είναι Μπο^ρδ^λο το κράτος... -
Eξακολουθώ να πιστεύω ότι ζεις στο 2007.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eξακολουθώ να πιστεύω ότι ζεις στο 2007.Όταν έκανα τα χαρτιά μου, μου είχαν πει για 2 χρόνια αναμονή... Τώρα που κοντεύουν τα 2 χρόνια, βλέπω άλλα 2 τουλάχιστον... Τί να πω...
ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!
Για κλάμματα είμαστε...
-
Η διαφορά peterpan με παλιότερα είναι ότι και να θέλουν, δεν μπορούν να στο δώσουν. Δεν έχουν χρήματα.
Στο παρελθόν θα γινόταν το εξής: χρειαζόμαστε χ μύρια για επίδομα του 25χρονου, χ μύρια για το επίδομα άγαμων θυγατέρων, χ μύρια για το επίδομα αγαμηθείτε, ΟΚ, βγάλε ομολογιακό δάνειο που θα το αγοράσει το ΙΚΑ, ο Σόρος και η HNBC και θα το πληρώσουν οι 30ρηδες όπως μπορέσουν.
Πλέον αυτή η λύση δεν υφίσταται, τα χρήματα που ξοδεύουμε πρέπει να είναι όσα βγάζουμε και ακόμα λιγότερα, άρα το πρόβλημά σου δεν είναι ότι το κράτος είναι μπορδέλο (σε πολλά είναι, όχι όμως σ' αυτό), αλλά ότι προσπαθεί να κλείσει ρήγμα 100 τμ με 70 τμ υλικού. -
@ PeterPan
εχεις καταλαβει οτι η χωρα εχει χρεοκοπησει;
ειναι σα να βρισκεσαι στον Τιτανικο την ωρα που βουλιαζει, ολοι τρεχουν πανικοβλητοι να σωθουν, και συ εισαι στο σαλονι και ζητας να σου σερβιρουν espresso με κουλουρακι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η διαφορά peterpan με παλιότερα είναι ότι και να θέλουν, δεν μπορούν να στο δώσουν. Δεν έχουν χρήματα.
Στο παρελθόν θα γινόταν το εξής: χρειαζόμαστε χ μύρια για επίδομα του 25χρονου, χ μύρια για το επίδομα άγαμων θυγατέρων, χ μύρια για το επίδομα αγαμηθείτε, ΟΚ, βγάλε ομολογιακό δάνειο που θα το αγοράσει το ΙΚΑ, ο Σόρος και η HNBC και θα το πληρώσουν οι 30ρηδες όπως μπορέσουν.
Πλέον αυτή η λύση δεν υφίσταται, τα χρήματα που ξοδεύουμε πρέπει να είναι όσα βγάζουμε και ακόμα λιγότερα, άρα το πρόβλημά σου δεν είναι ότι το κράτος είναι μπορδέλο (σε πολλά είναι, όχι όμως σ' αυτό), αλλά ότι προσπαθεί να κλείσει ρήγμα 100 τμ με 70 τμ υλικού.Το ομολογιακό δάνειο ήταν η λύση από τη στιγμή που τα λεφτά από τις κρατήσεις χάθηκαν. Γιατί τα χρήματα αυτά παρακρατούνταν από το μισθό του πατέρα μου, κ άλλων όσων είχαν το ίδιο πρόγραμμα, πχ για 25 χρόνια (πχ αν βάλεις στην άκρη 70€ το μήνα, στα 25 χρόνια είναι 21.000€!!! χωρίς τους τόκους!!!). Είναι χρήματα που υπήρξαν κάποτε, δεν είναι δώρο... Ανάθεμα να ξέρω πόσα θα πάρω κ αν θα τα πάρω. Όπως ακριβώς κ ένα ποσό για το εφάπαξ. Τα παρακρατηθέντα χρήματα όμως δώθηκαν αριστερά δεξιά για μ@λ@κίες κ χάθηκαν, οπότε μετά καταλήξαμε να παίρνει το ταμείο ομολογιακά δάνεια. Από εκεί ξεκινά το μπάχαλο.
Τώρα κανονικά τους κάνεις μία μήνυση κ τα παίρνεις κ με τον τόκο, εφόσον έπρεπε να τα πάρω στα 25 όπως τα δικαιούμουν κ ακόμη τα καθυστερούν. Κουβέντα να γίνεται αλλά θα ήθελα τη γνώμη των δικηγόρων επί του θέματος...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
@ PeterPanεχεις καταλαβει οτι η χωρα εχει χρεοκοπησει;
ειναι σα να βρισκεσαι στον Τιτανικο την ωρα που βουλιαζει, ολοι τρεχουν πανικοβλητοι να σωθουν, και συ εισαι στο σαλονι και ζητας να σου σερβιρουν espresso με κουλουρακι...
Εντάξει καταλαβαίνω, αλλά ρε γμτ με τρώει το παράπονο γιατί το εσπρέσσο αυτό μαζί με το κουλουράκι (μην πω κ με την πουτίγκα μαζί!) το πλήρωσα ήδη πριν το παραγγείλω...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που είσαι τόσο απόλυτος ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις πολυεθνικές και ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Δεν αναφέρομαι απλά σε εξαιρέσεις, αλλά αυτά που λες είναι προκλητικά. Δεν υπάρχουν ΒΥΣΜΑΤΑ σε υψηλόβαθμες θέσεις;Define βύσμα?
Υπάρχει το βύσμα που είναι άχρηστος και άσχετος παντελώς με τη θέση και είναι γνωστός, γνωστού...και υπάρχει το βύσμα που είναι πολύ ικανός, γνώστης της αγοράς και μπήκε καρφωτός από κάποια εταιρία του ανταγωνισμού.
Αν μιλάμε για το τελευταίο, τότε εννοείται και υπάρχει! Μάλιστα οι περισσότερες υψηλόβαθμες θέσεις κάπως έτσι κλείνουν. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί μιλάμε για ανθρώπους ικανούς, που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα παραγωγικότητας στους άλλους.
Μετά από εργασία σε 3 πολυεθνικές και συνεργασία με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και μη εταιρίες στην Ελλάδα όταν δούλευα με το μεγαλύτερο site ευρέσεως εργασίας, έχω δει πολλά.
Κατά γενική ομολογία λοιπόν, το άχρηστο βύσμα -που κι αυτό συμβαίνει, δε λέω όμως σε πολύ μικρότερο ποσοστό- το 'πετάει' έξω το σύστημά μόνο του.
Τώρα, politics. Τεράστιο κεφάλαιο και κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν σε όλες τις εταιρίες...Ελληνικές ή ξένες, μικρές ή μεγάλες, πολυεθνικές ή μη. Σε πολυεθνικό περιβάλλον τα πράγματα όμως είναι σαφώς πιο έντονα. Μέχρι με ποιόν τρως το μεσημέρι έπρεπε να προσέχεις και τι λες.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
@ PeterPan
εχεις καταλαβει οτι η χωρα εχει χρεοκοπησει;
Εντάξει καταλαβαίνω, αλλά ρε γμτ με τρώει το παράπονο γιατί το εσπρέσσο αυτό μαζί με το κουλουράκι (μην πω κ με την πουτίγκα μαζί!) το πλήρωσα ήδη πριν το παραγγείλω...
το ιδιο εχουν πληρωσει χιλιαδες συνταξιουχοι τις εισφορες τους για να καταληξουν μετα απο 35-40χρονια δουλειας να παιρνουν μια συνταξη-φιλοδορημα η οποια μαλιστα πλεον ειναι κουτσουρεμενη.
-
Τις συντάξεις οι τωρινοί εργαζόμενοι δεν τις πληρώνουν;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τις συντάξεις οι τωρινοί εργαζόμενοι δεν τις πληρώνουν;Sent from my GNex using smoke signals.
οι συνταξεις που πληρωνονται σημερα θα επρεπε να ειναι απο τα αποθεματικα των ταμειων που επι 10ετιες μαζευαν τις εισφορες του κοσμου. Με τον γνωστο τροπο βεβαια, τα αποθεματικα αυτα ειναι πλεον ελαχιστα ή μηδενικα.
οποτε ειχαμε το παραδοξο ο πατερας να παιρνει συνταξη 2-3.000€ και ο γιος να ψαχνει για δουλεια με 600€
το ακομη καλυτερο ειναι οτι οι εισφορες των 600€ προσπαθουν να πληρωσουν τη συνταξη των 3000€. -
Το βύσμα με την κλασσική έννοια (γνωριμία, κονέ κλπ) μπορεί να βοηθήσει στην πρόσληψη που ούτως ή άλλως υπάρχει αβεβαιότητα και πολλές εταιρείες μπορεί να το έχουν και ως πολιτική να προσλαμβάνουν άτομα για τα οποία υπάρχει προσωπική σύσταση για λόγους εμπιστοσύνης.
Υπάρχουν και εταιρείες που έχουν κανόνα να μην προσλαμβάνουν συγγενείς εργαζομένων...Από εκεί και πέρα το προκλητικά ανίκανο βύσμα μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε μια εταιρεία με την πιο soft παρενέργεια να αρχίζει να την πουλεύει κόσμος που αξίζει και στον οποίο θα πρεπε να επενδύσουν.
Τώρα βέβαια δε μιλάμε για τη διαφημιστική του γιου του Σπύρου (για όποιον θυμάται την περίπτωση) που έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από υπουργεία καθ' όσον ο Σπύρος μικρός κόλαγε αφίσες με τον Παπαντρέα αλλά για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.Με πολύ απλά λόγια η ατάκα 'Δεν υπάρχει αξιοκρατία στον ΙΤ άρα είναι ένα και το αυτό με το δημόσιο' είναι πίπα ολκής.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που είσαι τόσο απόλυτος ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις πολυεθνικές και ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Δεν αναφέρομαι απλά σε εξαιρέσεις, αλλά αυτά που λες είναι προκλητικά. Δεν υπάρχουν ΒΥΣΜΑΤΑ σε υψηλόβαθμες θέσεις;
Define βύσμα?
Υπάρχει το βύσμα που είναι άχρηστος και άσχετος παντελώς με τη θέση και είναι γνωστός, γνωστού...και υπάρχει το βύσμα που είναι πολύ ικανός, γνώστης της αγοράς και μπήκε καρφωτός από κάποια εταιρία του ανταγωνισμού.
Αν μιλάμε για το τελευταίο, τότε εννοείται και υπάρχει! Μάλιστα οι περισσότερες υψηλόβαθμες θέσεις κάπως έτσι κλείνουν. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί μιλάμε για ανθρώπους ικανούς, που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα παραγωγικότητας στους άλλους.
Μετά από εργασία σε 3 πολυεθνικές και συνεργασία με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και μη εταιρίες στην Ελλάδα όταν δούλευα με το μεγαλύτερο site ευρέσεως εργασίας, έχω δει πολλά.
Κατά γενική ομολογία λοιπόν, το άχρηστο βύσμα -που κι αυτό συμβαίνει, δε λέω όμως σε πολύ μικρότερο ποσοστό- το 'πετάει' έξω το σύστημά μόνο του.
Τώρα, politics. Τεράστιο κεφάλαιο και κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν σε όλες τις εταιρίες...Ελληνικές ή ξένες, μικρές ή μεγάλες, πολυεθνικές ή μη. Σε πολυεθνικό περιβάλλον τα πράγματα όμως είναι σαφώς πιο έντονα. Μέχρι με ποιόν τρως το μεσημέρι έπρεπε να προσέχεις και τι λες.
Μήπως #define βύσμα είναι καλύτερα;
Πέρα από την πλάκα, παίζουν και τα δυο σενάρια. Όπως είπα για την πρώτη περίπτωση, καταφέρνουν κι επιβιώνουν μια χαρά. Θα πρέπει να κάνουν χοντρό λάθος για να απολυθούν κι αυτό πολλές φορές καλύπτεται (πχ σεξουαλική παρενόχληση - true story ). Μιλάμε για συγγενείς και γνωστούς άλλων μέσα στην εταιρία καθώς και συγγενείς/γνωστούς πολιτικών. Παίζει ρόλο και το πόσο δυνατό βύμα έχει κάποιος κατά τα γνωστά.
Πάμε στη δεύτερη περίπτωση τώρα. Γιατί είναι λογικό να πάρεις καρφωτά ένα άτομο της εμπιστοσύνης σου (ok, άξιος σε προσόντα, δεν αντιλέγω) από τη στιγμή που βάζεις και αγγελία και ταλαιπωρείς τόσο κόσμο; Αυτό δεν μοιάζει με ρουσφέτι; Και στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί να στερήσεις τη δυνατότητα από ένα άλλο άτομο που μπορεί να είναι ικανότερο σε προσόντα (και ενδεχομένως πολύ καλύτερος χαρακτήρας);
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Πάμε στη δεύτερη περίπτωση τώρα. Γιατί είναι λογικό να πάρεις καρφωτά ένα άτομο της εμπιστοσύνης σου (ok, άξιος σε προσόντα, δεν αντιλέγω) από τη στιγμή που βάζεις και αγγελία και ταλαιπωρείς τόσο κόσμο; Αυτό δεν μοιάζει με ρουσφέτι;Αγγελία? Who came?
Σε υψολόβαθμες θέσεις δεν μπαίνουν καν αγγελίες στα γνωστά site. Οι περισσότερες θέσεις πάνε μέσω head hunters ή/και μέσω γνωστών. Μιλάμε για CEOs, CFOs κλπ.
Σε χαμηλότερες θέσεις, 1-2 level κάτω, μπορεί λοιπόν κάποιος να έχει ένα πρώην συνάδελφο σε κάποια παλιά του εταιρία από την οποία μετακινήθηκε, ξέρει τη δουλειά του, ξέρει τις δυνατότητές του, τον εμπιστεύεται...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ τον περνάει από interview με τον γενικό και αποφασίζουν αν τους κάνει για τη θέση ή όχι. Ή μπορεί να έρθει κάποιος από τον ανταγωνισμό σε κάποια εταιρία, μεταφέροντας γνώση, εμπειρία ή/και πελατολόγιο. Πόσες φορές έχω δει γνωστά στελέχη να κάνουν 'βόλτα' στους ανταγωνιστές.
Δεν είναι δηλαδή ΤΟΣΟ κακό.
Και στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί να στερήσεις τη δυνατότητα από ένα άλλο άτομο που μπορεί να είναι ικανότερο σε προσόντα (και ενδεχομένως πολύ καλύτερος χαρακτήρας);
Γιατί δεν είναι μόνο οι σπουδές/προσόντα κι ο χαρακτήρας. Είναι κι οι γνωριμίες με την αγορά, οι ικανότητες και η εμπειρία. Μερικά πράγματα μόνο μέσα από την αγορά μπορείς να τα πάρεις κι αν δε ψάχνονται, δεν θα σου στείλουν βιογραφικό σε κάποια αγγελία.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....