-
Με την μπαταρία έκανες τίποτα;
-
Νοt yet. Σήμερα ασχολήθηκα σχεδόν αποκλειστικά με το λαπτοπ της φίλης. Με προβλημάτισε πάντως ο φίλος πιο πάνω και συν τοις άλλοις δεν έχω καταλάβει ακόμα ποια είναι η τάση της μπαταρίας μου.
Ακόμα και εδώ οι πανηλίθιοι δεν γράφουν τίποτα από στοιχεία! Τα μυστικά του κράτους έχει αυτή η μπαταρία...Τα 35€ (+κατόπιν παραγγελίας) πάντως που έχει μου φαίνονται πολλά. Καλύτερα να πάρω ένα καινούριο να τελειώνει το θέμα.
-
dog80, δεν είχα δει το ποστ σου, αλλά νομίζω ότι το να κάνω bootable usb δε θα έλυνε το θέμα, καθώς το πρόβλημα έγκειται στον bootloader που χρησιμοποιούν τα 7 σε συνδυασμό με κάποια παλιά bios ( κυρίως σε μητρικές foxconn).
Τελικά βρήκα 7 με bootloader από vista ( ή κάτι τέτοιο ).
Ο χρήστης umaga έγραψε:
θες απλα να ξανα περασεις τα 7, να κανεις διλαδι φορματ ή να κανεις dual boot 7 και linuxΤο πρώτο, για linux είμαστε τώρα;
-
Γνωρίζει κανείς γιατί μου βγάζει αυτό το μήνυμα όταν προσπαθώ να κανω sign in στο e-bay...?? Χρησιμοποιώ firefox αν αυτό βοηθάει....
'Η τρέχουσα σύνδεση στην σελίδα δεν είναι έμπιστη...'
*Έχετε ζητήσει από τον Firefox μια ασφαλή σύνδεση στο signin.ebay.com, αλλά δεν είναι δυνατή η πιστοποίηση της ασφάλειας της σύνδεσης. Κανονικά, όταν προσπαθείτε να κάνετε μια ασφαλή σύνδεση, οι σελίδες παρουσιάζουν έμπιστα αρχεία πιστοποίησης που αποδεικνύουν την ταυτότητα τους. Η ταυτότητα αυτής της σελίδας δεν μπορεί να πιστοποιηθεί.
Τι θέλετε να γίνει;
Αν συνήθως συνδέεστε σε αυτή την σελίδα χωρίς προβλήματα, αυτό το σφάλμα σημάινει ότι κάποιος προσπαθεί να πλαστογραφήσει την ταυτότητα της σελίδας και δεν πρέπει να συνεχίσετε.*
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή μου...?
-
Aκριβώς το ίδιο και για το facebook....!! Tί στο διάολο...;; Ή όπως λεμε στα Ελληνικά, WTF..??
-
Όχι, κατά πάσα πιθανότητα έχεις λάθος ημερομηνία/ώρα
-
Αρη και πάλι σε ευχαριστώ..! Για κάποιο λόγο, όντως είχαν αποσυντονιστεί η ωρα και η ημερομηνία..
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αρη και πάλι σε ευχαριστώ..! Για κάποιο λόγο, όντως είχαν αποσυντονιστεί η ωρα και η ημερομηνία..έχεις λάπτοπ κ έχεις βγάλει τη μπαταρία?
όταν το βγάζεις απτο ρευμα τότε μάλλον χάνει και την ημερομηνία -
Oχι, PC έχω, αλλα πριν κανα δυο μέρες μου εκανε κατι κόλπα στο bootάρισμα...Τεσπα, το προβλημα δειχνει να λύθηκε.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον vengas...
-
Ερώτηση για εκτυπωτές:
Έχω έναν έγχρωμο laser Epson Aculaser C1100. Όταν μου τελείωσε το μαύρο toner, πήγα και πήρα ένα μπουκάλι χύμα σκόνη απο αυτά τα μαγαζιά που γεμίζουν μελάνια. Άνοιξα το δοχείο του toner και άρχισα να το γεμίζω με το μπουκάλι, μόνο που έκανα μ@λ@κια γιατι το μπουκάλι ήταν για 2 γεμίσματα και εγώ νόμιζα οτι ήταν ακριβώς για ένα γέμισμα και τα έκανα όλα μαύρα
Τέλοσπάντων, πρίν 3 μέρες μου έβγαλε μήνυμα οτι το μαύρο άδειασε και αρνιούταν να εκτυπώσει. Οπότε πήρα αυτο που είχε περισσέψει και το συμπληρωσα και ω του θαύματος, αν και βγάζει μήνυμα οτι το μαύρο είναι χαμηλα, συνεχίζει να τυπώνει
Το τόνερ σε αυτό τον εκτυπωτή δέν έχει τσιπάκι πάνω του? Με το αρχικό και το πρώτο γέμισμα έχω τυπώσει πάνω απο 7500 σελίδες (3 κούτες A4). Αν είναι έτσι τότε είναι ο πιό οικονομικός εκτυπωτής που είχα ποτέ.
-
Έχω τον ίδιο εκτυπωτή, αλλά ποτέ δεν αναρωτήθηκα πώς μετράει την ποσότητα σκόνης που απομένει. Σίγουρα, με κάποιον τρόπο επικοινωνεί το σώμα του εκτυπωτή με το toner και καταλαβαίνει τι γίνεται.
Έχω διαβάσει ότι κάποιοι εκτυπωτές απλά γνωρίζουν την μέγιστη ποσότητα που έχει ένα καινούριο τονερ, και υπολογίζουν πόση απομένει με βάση τις εκτυπώσεις που μεσολαβούν. Αλλά επειδή ο συγκεκριμένος δέχεται τονερ διαφορετικής χωρητικότητας (standard/high capacity), θα πρέπει να είναι σε θέση τουλάχιστον να αντιλαμβάνεται τα δύο διαφορετικά αυτά μεγέθη. Έστω κι έτσι όμως, από τη στιγμή που έβγαλες και ξαναέβγαλες το τονερ, θα έπρεπε να είχαν 'μηδενίσει' αυτές οι πληροφορίες...
Εκτός αν μπορεί να λάβει αυτές τις πληροφορίες μόνο μια φορά από κάθε συγκεκριμένο cartridge.
Κάποιοι εκτυπωτές έχουν πιο σοφιστικέ τρόπους να 'δουν' πόσο μελάνι πράγματι απομένει, και δεν βασίζονται σε αφηρημένο μαθηματικό υπολογισμό.
Για το συγκεκριμένο δεν έχω ιδέα, ας μας πουν οι γνώστες...
Είναι πάντως σχετικά οικονομικό μηχάνημα (αλλά εξαρτάται και από το τι τυπώνεις...).
Πάντως, η αντικατάσταση του photoconductor unit (μετά από ~19500 σελίδες) έτσουξε αρκετά (~220 €)
-
ρε παίδες θέλω μια γνώμη...ο υπολογιστής μου έχει ένα πολύ καλό m/b στην εποχή του το asus m3a79 t-deluxe το οποίο και συνδυάζω εδώ και 3,5 χρόνια απροβληματιστα με έναν phenom 9950be και μια 4870 1gb! Μ' εχουν βάλει στην πρίζα για αναβάθμιση και προβληματίζομαι....
Επειδή δεν θέλω να πάρω νέο m/b(που συνεπάγεται και νεες μνήμες)...αξίζει να βάλω έναν καλό phenom ii (εξαπύρηνο 1090-1100 ή 975-980 λέω) με 150€ -170€ και μια κάρτα επιπέδου 560ti ή 6950 γνωρίζοντας ότι αφενός η γενιά των επεξεργαστών που λέω είναι ξεπερασμένη αφετέρου οι καρτες γραφικών ειναι κοντά στο τέλος της ...καριέρας τους;
Μήπως καλύτερα να τ' αφήσω όπως είναι και να περιμένω την νέα γενιά; Δεν θέλω να σπρώξω παραπάνω χρήμα και θέλω ένα αξιοπρεπή μηχάνημα για την επόμενη 2τία!Σημειώνω ότι δεν είμαι hardcore 'παιχνιδάς' αλλά λόγω κατοχής καλής τηλεόρασης θέλω ν' απολαύσω τα λίγα παιχνίδια που θα παίξω σε υψηλή ανάλυση. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Άνοιξα το δοχείο του toner και άρχισα να το γεμίζω με το μπουκάλι, μόνο που έκανα μ@λ@κια γιατι το μπουκάλι ήταν για 2 γεμίσματα και εγώ νόμιζα οτι ήταν ακριβώς για ένα γέμισμα και τα έκανα όλα μαύρα@ spyros.s: Ο 1100Τ αν θυμάμαι καλά είναι ο μεγαλύτερος που έχει κυκλοφορήσει για socket AM3, οπότε εκεί είναι το ταβάνι αν δεν θέλεις να αλλάξεις μητρική. (παρεμπιπτόντως, η μητρική σου παιρνει ΑΜ3 ή μόνο ΑΜ2+ ? ) Δεν χάνεις και τίποτα, γιατί οι τωρινοί Bulldozer δεν βγήκαν καλύτεροι από τους Thuban.
Κάρτα γραφικών βάζεις όσο αντέχει η τσέπη σου.
-
Η μητρική μου παίρνει ολα τα αμ2+ άρα και 1100!Αν έπαιρνα αλλο m/bθα το γύριζα σε ιντελ ι7 που ειναι αλλού και σχετικά φθηνό όμως δεν θέλω να μπω στην διαδικασια αλλαγης m/b
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Πάντως, η αντικατάσταση του photoconductor unit (μετά από ~19500 σελίδες) έτσουξε αρκετά (~220 €)Έχω ανταλακτικό τσιπακι για το photoconductor με το οποίο μπορείς να βγάλεις μερικές χιλιάδες σελίδες ακόμα μέχρι να τα παίξει τελείως. Δέν το έχω χρησιμοποιήσει.
-
Τον ίδιο έχω και εγω.
Εδω και χρόνια έχει αδειάσει το μαύρο και δεν έχω παει ακόμα να το γέμισω. Άλλωστε έχω και τον Canon και βγάζω με αυτόν.Πέρα απο τα μελάνια και κάτι άλλο δεν αλλάζουμε στους laser ; Δεν μπορω να θυμηθώ τι...
-
Το άλλο που αλλάζουμε (αλλά ευτυχώς όχι τόσο συχνά) είναι το photoconductor unit που αναφέρθηκε παραπάνω (πώς το λέμε στα ελληνικά, μονάδα φωτοσύνθεσης; )...
@dog80, που βρίσκει κανείς τέτοιο 'τσιπάκι';
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@dog80, που βρίσκει κανείς τέτοιο 'τσιπάκι';http://www.eurojet-melania.gr/product.asp?catid=701
Αυτό παράγγειλα απο το συγκεκριμένο κατάστημα νομίζοντας οτι είναι για το toner, όμως τελικά αυτό που μου δώσανε ήταν το μεγαλύτερο τσιπακι για το photoconductor. Τελικά αφού είδα οτι συνεχίζει να τυπώνει χωρίς να θέλει αλλαγή το τσιπάκι δέν το επέστρεψα. Λογικά σε όλα τα καταστήματα με μελάνια έχουν τέτοια τσιπάκια.
-
Εδώ και λίγες ημέρες έχω στα χέρια μου ένα Blackberry Playbook.
Ένα μικρό review:
Σε πρώτη ματιά η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική. Τα υλικά είναι πολύ καλά σε αίσθηση και συναρμογή. Σε αντίθεση με γνωστή ταμπλέτα της αγοράς που 'τρίζει' (μια και είμαστε στο 4τφ να μιλήσουμε αυτοκινητιστικά ) αν πιέσεις λίγο παραπάνω τις άκρες της.Λειτουργικό .Ταχύτατο και ιδιαίτερα εύχρηστο και καμία σχέση με οτιδήποτε blackberry, (αναφέρομαι σε λειτουργικό τηλεφώνου). Θα το έλεγα εξίσου fluid με το iOS (μην ακούω @@ τύπου ios experience και τέτοια). Η δυνατότητα Multitasking είναι πραγματική, δλδ οι εφαρμογές που γίνονται minimize τρέχουν κανονικά στο παρασκήνιο, ενώ έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις να 'παγώνουν' (τύπου iOS) αν θέλεις να κάνεις οικονομία στην κατανάλωση μπαταρίας. Διαφορετικά παίζουν όλες ταυτόχρονα, χωρίς προβλήματα μνήμης.
Οθόνη. Αν και μικρή (συγκρινόμενο με τον κύριο ανταγωνισμό - ipad, SGT10.1 που είχα στην κατοχή μου ή/και έχω δουλέψει) είναι μία λέξη 'εξαιρετική' . Ειδικά στην προβολή HD. Μπορείς να φορτώσεις HD video και να το δεις με εκπληκτική ευκρίνεια είτε στο pb είτε στην τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI. Προτιμότερη εικόνα συγκριτικά με ιπαδ1 και 2 και Samsung Galaxy Tab 10.1v, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στις 7'' συγκριτικά με τις 10'' των άλλων.
Συνδεσιμότητα: mini USB και microHDMI. Η πρώτη για φόρτιση, συγχρονισμό, σύνδεση με pc - τα συνηθισμένα. H microHDMI επιτρέπει την απευθείας σύνδεση με HDMI σε τηλεόραση ή projector και μπορείς να προβάλεις απευθείας το βίντεο σου (με HD ανάλυση) η μπορείς να κάνεις παρουσίαση - να προβάλεις slide, ενώ εσύ βλέπεις το κείμενο που εκφωνείς. Γενικά η συνδεσιμότητα είναι απροβλημάτιστη. Επίσης ώς χρήστης itunes μπορείς να κατεβάσεις στο pb τα playlists σου. Δεν έχω δοκιμάσει για κάτι άλλο.
ΒΤ.: η βασική χρήση για εμένα είναι για σύνδεση modem με τηλέφωνο (tethering). Για τους χρήστες τηλεφώνου blackberry η σύνδεση γίνεται μέσω του bridge (αποκλειστικό bt tethering που συγχρονίζει επαφές, ημερολόγιο, εμαιλ και browser). (απρεπές σχόλιο: Να @$#^& το iphone3 και κάθε ip3-4 κλπ που έχει κλειδωμένο bt και δεν συνδέεται με τπτ και μάλλον θα το κάνω jb για να έχω αυτό το functionality).
Wifi: Καλό. Εχω διαβάσει για προβλήματα εμβέλειας. Δεν έχω εντοπίσει κάτι. Τουλάχιστον στην δική μου χρήση. Είδωμεν.
Αυτά που θέλω να τσεκάρω ακόμη είναι: file streaming μέσω wifi. Αν γίνεται και αυτό τότε λύνει χέρια.
Οι αναβαθμίσεις του λειτουργικού είναι ΟΤΑ. Το ίδιο και των εφαρμογών.Κάμερα: 5mp και πολύ καλές οι φωτό - τουλάχιστον στο φως της ημέρας, εύχρηστη λειτουργία, αν και δεν έχει και πολλές επιλογές. Βίντεο, δεν έχω τραβήξει ακόμη. (εδώ που τα λέμε δεν είμαι και πολύ fan του να βγάζω ταμπλέτα για να τραβάω φωτό και βίντεο).
Μπροστινή κάμερα: 2mp και μια χαρά για video calls.
Και οι 2 κάμερες είναι HD.Video Calls: έχει ανάλογη εφαρμογή με το face time. Λειτουργεί εξαιρετικά. Δυστυχώς δεν έχει skype εφαρμογή (ακόμη;).
Internet: Ταχύτατη φόρτωση σελίδων. Καρό από rendering εμφανίζονται ελάχιστα και σε ελάχιστες σελίδες (σε κάποιο βαρύ site). Υποστηρίζει flash και το υποστηρίζει πολύ καλά. και θα έλεγα καλύτερα από android. (εμπειρία από Samsung Galaxy 10.1v). Σε κάποια site εντόπισα ένα θέμα στο double-tap-to-zoom το οποίο 'χάνει το στόχο του'. Αλλά όχι όλα τα site. Θα το ξανατσεκάρω. Η ευκρίνεια είναι άψογη. Επίσης αν το συνδέσεις με μεγάλη οθόνη (μέσω του hdmi) η εικόνα παραμένει εξαιρετική.
Ήχος: Ο ήχος είναι εξαιρετικός και στέρεο με δύο ηχεία στα πλαϊνά της οθόνης. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη τον ήχο με ακουστικά, αν και μπορώ από τώρα να υποθέσω ότι το ιπαδ θα είναι καλύτερο... (προκατάληψη λέγεται αυτό;).
Mail: To μεγάλο 'κατά' της ταμπλέτας. Είναι απαράδεκτο να μην έχει native e-mail εφαρμογή. Αρά δεν έχεις mail notifications. Λέγεται ότι η αναβάθμιση του λειτουργικού (OS2) λύνει αυτό το θέμα. Θα δείξει.
File Manager: Δεν έχει native aλλά μπορείς να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή για αυτό. Εχει δωρεάν εφαρμογές που μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Επίσης λέγεται ότι το OS2 θα έχει native file manager. Επίσης θα δείξει. Πάντως σε κάθε περίπτωση καλύτερα από το Ipad.
Δεν έχει ελληνικά. Επίσης αρνητικό αλλά και το iphone όταν πρωτοήρθε δεν είχε ελληνικά. Ελπίζω στην αναβάθμιση να παίζουν.
Apps: πολλές και οι περισσότερες είναι πολύ καλές. Δεν υπάρχει η ποικιλία του ipad - android, αλλά μπορείς να βρεις τα πάντα. Υπάρχουν εξαιρετικές δωρεάν εφαρμογές, αλλά και οι περισσότερες είναι επί πληρωμή. Προ-εγκατεστημένα έχει DocsToGo (office με δυνατότητα επεξεργασίας), adobe reader, fb, twitter, YouTube player (βίντεο παίζουν και μέσα στον browser στη σελίδα που διαβάζεις), Need For Speed Undercover, Tetris, video chat και άλλα.
AppWorld: καλύτερος του Android market, όχι τόσο καλός όσο το appstore.
Μπαταρία: 5-7 ώρες αλλά ακόμη είμαι στην φάση του 'σκαλίσματος'. Αν το σκαλίσεις πολύ το ρίχνεις και κάτω από τις 5 άνετα. Ειδικά αν τρέχεις video, και real time multitasking.
Συμπέρασμα: Μια από τις καλύτερες ταμπλέτες που έχω δουλέψει. Καλύτερο από πολλά ηχηρά ονόματα της αγοράς. Αν πούμε ότι το ιπαδ κάνει ένα 40% άριστα και τα υπόλοιπα καλά/ανεκτά, το samsung galaxy tab 10.1 κάνει 70% πολύ καλά/καλά και ένα 30% απλά ανεκτά, τότε το pb κάνει το 50% άριστα, ενά 30% πολύ καλά/καλά και ένα 20% θέλει άμεση βελτίωση (πχ.: mail, γλώσσες, αυτόματη διόρθωση κειμένου). Αυτή είναι μια καθαρά προσωπική εκτίμηση από την χρήση που κάνω εγώ και φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι για όλους έτσι.
Επίσης ένας ακόμη λόγος που θα το προτιμούσα έναντι 10΄΄ ταμπλέτας είναι το μέγεθος (δεν χρειάζεσαι τσάντα για να το μεταφέρεις, μπαίνει σε τσέπη μπουφάν όπως και κάθε 7'' ταμπλέτα) και το βάρος (δεν σε κουράζει να το κρατάς κάποια ώρα, σε αντίθεση με κάποια μεγαλύτερη ταμπλέτα 10'').
Αλλά σε κάθε περίπτωση η τιμή στην Ελλάδα είναι τσουχτερή και δεν αξίζει. Αν το πάρει κανείς από εξωτερικό που έχουν προσφορές στην μισή τιμή αξίζει και με το παραπάνω. Σε γνωστό κατάστημα στο Σύνταγμα έχει demo το 16gb και η τιμή είναι περί τα 650+ ευρώ αν θυμάμαι καλά, ενώ 250+ λίρες έχει το 32gb στην Αγγλία, 400 το 64gb και το 16gb είναι ευκαιρία. Η επιλογή μου είναι το 32 τουλάχιστον. Ο λόγος είναι ότι θα το φορτώσεις φωτό, και βίντεο για να βλέπεις και να μοιράζεσαι με φίλους. Η συνδεσιμότητα σε TV το κάνει άπαιχτο σε αυτό σε ανάλυση 16:9 (ακούς μηλοταμπλέτα;). Α! Και κάτι άλλο: αν το βαρεθώ θα το κάνω ψηφιακή κορνίζα. Θα είναι καλύτερη από ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο. Τα 10΄΄ είναι μεγάλα για αυτό.
Αυτά και sorry αν σας κούρασα. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ψάχνω laptop για φίλη. Ταβάνι τα 500€, χρήση: facebook, λίγο office για τη δουλειά της και στο τσακίρ κέφι άντε καμιά ταινία/σειρά. Από μια σύντομη αναζήτηση που έκανα όλο κάτι σαπάκια βλέπω ότι υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία τιμής. Acer, Asus, Toshiba να κοιταω ή όχι?
Δεκτές όλες οι προτάσεις...
Τελικά πήραμε αυτή τη σακαράκα:
http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Acer-AS5750-2334G50Mnkk-LX-RLY02-194.htmκαι μάλιστα από το Πλαίσιο!
Ο εργαλείο το έστησα λιγάκι και είναι ψιλοτραγικό, σε ταχύτητα ότι δοκίμασα δεν διαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ με αυτόν που είναι και 2,5 ετών...
- τα 500 max που κοιτάτε είναι η πλέον χαμηλή κατηγορία,σαπάκια δεν είναι για κάποιον που ξέρει τί αγοράζει με τα λεφτά αυτά. Ποιό χαμηλά είναι πλέον τα netbooks
- τα 2 χρόνια είναι πολύ μικρή διαφορά και σε μηχάνημα που έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών κιόλας δικαιολογούν το ότι δεν βλέπεις διαφορές.
- Αναρωτιέμαι τί είναι όλα αυτά που δοκίμασες και κάνουν το μηχάνημα ψιλοτραγικό. (φαντάζομαι ότι έχεις ήδη απεγκαταστήσει όλες τις π@π@ριές που το έχει φορτώσει η μαμά εταιρεία)
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]