-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
:lol:
Δερμάτινο τσαντάκι, αλουμινένια παγούρια με φελλούς και πλεκτά γάντια, γουστάρω vintagίλα.
Υποθέτω πως ζυγίζει περίπου 10 κιλά, αλλά θα σε γελάσω.
Κι εγώ κάτι τέτοιο έχω διαβάσει, πολλά για ποδήλατο ~1200 ευρώ, τελείως entry level κουρσάκια στα μισά λεφτά
ζυγίζουν τόσο. Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος όμως... -
Για τους vintage με new age feel, hipsters του φόρουμ.

-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Για τους vintage με new age feel, hipsters του φόρουμ.Kαι για τους πραγματικούς άνδρες

-
Καθόλου δεν κωλώνω από το κρύο. Την Παρασκευή το πρωί έκανα 40 χιλιόμετρα, το κοντέρ έδειξε κάτω από το μηδέν, σε κάποιο σημείο είδα και πάγο (όχι στο δρόμο, σε λακούβα με νερό δίπλα, στο χώμα). Όλη μου η προστασία είναι ένα φθηνό αντιανεμικό που είχε βγάλει παλιότερα το Lidl (ένα πράσινο με όνομα Bike Extreme ή κάπως έτσι) κι από κάτω φούτερ πάνω από το κολάν. Φοράω την κουκούλα του αντιανεμικού μέσα από το κράνος κι όχι μόνο δεν κρυώνω, αλλά στο τέλος έχω ιδρώσει στο μαλλί κι από πάνω.
Μακρύ παντελόνι στα πόδια, έτσι κι αλλιώς τραβάνε τόσο ζόρι, που σιγά μην κρυώσουν. Στα χέρια φοράω κάποια γάντια της Facom για εργασίες. Κόστος ένα 10άρικο, απίστευτα ανθεκτικά (η Facom δίνει στα εργαλεία της εγγύηση εφ όρου ζωής, οπότε καταλαβαίνετε) και επαρκής επένδυση στην παλάμη ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς. Low budget ντύσιμο αλλά απίστευτα αποδοτικό. Εννοείται γυαλί στη μούρη, αν και το δάκρυ σου θα το ρίξεις σε 3-4 περιπτώσεις, πώς θα γίνει;
ΥΓ. Τα παραπάνω ισχύουν για ποδηλασία κάμποσης έντασης. Αν έβγαινα για βολτίτσα και χάζι, μπορεί να κρύωνα και γω.
-
τσ, τσ τσ....υπάρχει το six pack !!!

-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μακρύ παντελόνι στα πόδια, έτσι κι αλλιώς τραβάνε τόσο ζόρι, που σιγά μην κρυώσουν. Στα χέρια φοράω κάποια γάντια της Facom για εργασίες. Κόστος ένα 10άρικο,
Πολυ ωραια γαντια , απο που τα πηρες ?
-
Στη Σπύρου Πάτση. Ξέρω να σε πάω, αλλά δεν ξέρω την ακριβή διεύθυνση. Αν περνάς όμως κάποια μέρα, μπορείς να ρωτήσεις πού είναι η αντιπροσωπεία της Facom. Το κόστος τους ήταν πολύ λογικό, κάπου στο 10ευρω.
ΥΓ. Αυτά δεν έχουν εγγύηση, συγγνώμη αν δημιούργησα αυτή την εντύπωση.
-
εγω δε βγήκα δυστυχώς λόγω βροχής το πρωι... σνιφ
-
Εγώ βγήκα μετά από 15 ημερες απραξίας και τον δ-ά-γ-κ-ω-σ-α ! Πολύ κρύο ειδικά στην αρχή που δεν είχα ζεσταθεί.
Αλλά και μετά στο βουνό τα είδα όλα (0°C). Στις κατηφοριές έτρεμε στην κυριολεξία το σαγόνι.δεν το ξανακάνω, άσε να ζεστάνει λίγο (=15°C και πάνω) και βλέπουμε.
-
-5 και εννοείται κανονικά με το ποδήλατο δουλειά, έχει και μιά λιακάδα άλλο πράμα
-
Eσείς οι βόρειοι είστε από άλλο κράμα.
-
δε κάνει κρυο στην ΕΛΛΑΔΑ
-
Oχι δεν κάνει...λουτσόκρυο κάνει.
Είναι σαν τον Ρότσα που ήταν προπονητής στον ΠΑΟ κ έπαιζε Δανία και φορούσε όλη την ντουλάπα σαν νότιος και ο δανός απλά ένα τζάκετ ελαφρύ.
-
Νομίζω ότι οι 10 C είναι το όριο κάτω από το οποίο αρχίζεις να νιώθεις δυσφορία αν δεν λάβεις ειδικά μέτρα (δηλ. ισοθερμικά, μόνωση όλου του κεφαλιού+καλά γάντια). Και βέβαια κάθε βαθμός λιγότερος από τους 10 C κάνει πολύ μεγαλύτερη διαφορά απ' ό,τι π.χ. από τους 16 στους 15.
Εγώ βγαίνω αυτές τις μέρες (με κατάλληλη ένδυση), χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά δεν κάνω πάνω από 10 χλμ τη μέρα...παρήγγειλα και γαντάκια+κάλυμμα κεφαλιού κ νομίζω θα είμαι ΟΚ!
-
Νομίζω πως αν καταβάλεις έντονη προσπάθεια, δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το κρύο. Ίσα-ίσα που θα ιδρώσεις και με το παραπάνω. Κι αυτό δε συμβαίνει μόνο στους ποδηλάτες, όσοι αθλούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες, δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού οι καύσεις του σώματός τους προσφέρουν ζεστασιά. Εννοείται ότι θα παγώσει η μύτη σου, αφού θα χρειάζεσαι περισσότερο οξυγόνο και θα αυξήσεις τις αναπνοές σου. Εννοείται ότι αν δεν έχεις ζεστά γάντια, τότε θα κρυώσουν και τα χέρια σου που είναι εκτεθειμένα. Κι αν έχεις ανέβει κάποιο βουνό και στάζεις από τον ιδρώτα, η κατάβαση είναι επικίνδυνη με τόσο κρύο. Αλλά όχι ότι έχεις δυσφορία κάτω από τους 10 βαθμούς.
-
Προσωπικα στον αθλητισμο με κρυο
-
Αναπνέεις με την μύτη ή με το στόμα;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Νομίζω πως αν καταβάλεις έντονη προσπάθεια, δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το κρύο. Ίσα-ίσα που θα ιδρώσεις και με το παραπάνω. Κι αυτό δε συμβαίνει μόνο στους ποδηλάτες, όσοι αθλούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες, δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού οι καύσεις του σώματός τους προσφέρουν ζεστασιά. Εννοείται ότι θα παγώσει η μύτη σου, αφού θα χρειάζεσαι περισσότερο οξυγόνο και θα αυξήσεις τις αναπνοές σου. Εννοείται ότι αν δεν έχεις ζεστά γάντια, τότε θα κρυώσουν και τα χέρια σου που είναι εκτεθειμένα. Κι αν έχεις ανέβει κάποιο βουνό και στάζεις από τον ιδρώτα, η κατάβαση είναι επικίνδυνη με τόσο κρύο. Αλλά όχι ότι έχεις δυσφορία κάτω από τους 10 βαθμούς.Μιλάω για ποδηλασία 'χαλαρή' (μετακίνηση από το Α μέρος στο Β), και όχι για έντονους ρυθμούς.
Για την άθληση γενικότερα...θα έλεγα ότι εξαρτάται από το άθλημα. Αν είναι κάτι όπου η κίνηση είναι συνεχής (π.χ. ποδόσφαιρο εκτός τερματοφύλακα), τότε ΟΚ. Αν είναι κάτι άλλο, που μπορεί να περιλαμβάνει μικρές διακοπές, τότε το σώμα μπορεί να 'κρυώνει' ενδιάμεσα και αυτό να δημιουργεί πρόβλημα απόδοσης.
Προσωπικά, ως προς τα αθλήματα θα έλεγα ότι έχω μικρό πρόβλημα κάτω από τους 9-10 C, και πιο έντονο κάτω από τους 4C...δε νιώθω την ίδια ευελιξία σε σχέση με άνοιξη/καλοκαίρι.
Υ.Γ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι επαγγελματίες αθλητές, ομάδες κλπ. κάνουν την προετοιμασία τους σε περιοχές με θερμοκρασίες 15-25 C...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αναπνέεις με την μύτη ή με το στόμα;Μονο στομα συνηθως(υποθετω,εκει εγκειται το ''προβλημα'' μου )
-
Σήμερα με -1ο C και εγώ λάκισα να πάω με το ποδήλατο στο σχολείο.
Μόλις έρθει το προστατευτικό θα βάλω και τα αδιάβροχα-αντιανεμικά και άντε γειαΑυτό με το κάψιμο στην ανάσα το νιώθω και εγώ μερικές φορές.
Η ζωή...ποδήλατο!