-
Καλημέρα σε όλους...
δεν ξέρω αν θυμάστε που έψαχνα να φτιάξω μηχανάκι μέσα στις γιορτές... λοιπόν το μηχανάκι φτιάχτηκε με τα εξής:
τροφοδοτικό: corsair cx500 500W
i5 2500
m/b gigabyte P67 D3 B3
GPU: MSI 6770
16GB RAM
H/D SSD 128GB corsairΌπως είχα πει την εγκατάσταση των win7 θα την έκανα εγώ όπως και έγινε.
Το ένα θέμα είναι: από αυτά που είχα ακούσει, τα win7ultimate το πολύ να δεσμεύσουν 20GB στον σκληρό και εμένα μου δέσμευσαν 50+GB. Όταν έκανα εγκατάσταση και έφτασε στο παράθυρο που σε ρωτάει αν θες να κάνεις παρτισιον ή 'as new' επέλεξα 'NEW'.
Ένα άλλο θέμα είναι ότι έβαλα μετά (αφού φόρεσα τα win7 στον SSD) και τον παλιό σκληρό που είχε πάνω τα win XP. Όλα ΟΚ απο το BIOS, δήλωσα να κάνει boot απο τον HDD και δήλωσα σαν πρωτεύοντα HDD αυτόν που έχει τα win7, τον SSD.
Και ρωτάω...γιατί αφού φορτώσει το bios βγάζει ένα μήνυμα 'loading operating system.....................' με αυτές τις τελείες να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη και να περνάνε κάμποσα δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκινήσουν να φορτώνουν τα win7;Τι μαμακία έχω κάνει;
-
Στην εγκατάσταση δημιουργείται και ένας προσωρινός φάκελος που πρέπει να σβήσεις.
-
Αυτόν τον βρίσκω στα temporary files; Αλλά και πάλι είναι τόσο μεγάλος που να κάνει αυτή την διαφορά των 30 επιπλέον GB;
-
Πρέπει να τον βλέπεις στο C:.
Ναι είναι όσος και ο κανονικός. Τον δημιουργεί, αν θυμάμαι καλά, σαν backup σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Το ένα θέμα είναι: από αυτά που είχα ακούσει, τα win7ultimate το πολύ να δεσμεύσουν 20GB στον σκληρό και εμένα μου δέσμευσαν 50+GB. Όταν έκανα εγκατάσταση και έφτασε στο παράθυρο που σε ρωτάει αν θες να κάνεις παρτισιον ή 'as new' επέλεξα 'NEW'.Ένα άλλο θέμα είναι ότι έβαλα μετά (αφού φόρεσα τα win7 στον SSD) και τον παλιό σκληρό που είχε πάνω τα win XP. Όλα ΟΚ απο το BIOS, δήλωσα να κάνει boot απο τον HDD και δήλωσα σαν πρωτεύοντα HDD αυτόν που έχει τα win7, τον SSD.
Και ρωτάω...γιατί αφού φορτώσει το bios βγάζει ένα μήνυμα 'loading operating system.....................' με αυτές τις τελείες να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη και να περνάνε κάμποσα δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκινήσουν να φορτώνουν τα win7;Τι μαμακία έχω κάνει;
Τα Win7 σκέτα ('vanilla') μπορεί να πιάνουν γύρω στα 20 GB, αλλά με updates, service pack 1 και ολίγα βασικά προγράμματα, φτάνεις πολύ εύκολα τα 40 GB. Τώρα γιατί εσύ έπιασες 50 GB, δε γνωρίζω, αλλά θεωρώ απίθανο να πιάνουν τόσο μόνο τα Windows.
Για το άλλο θέμα...αυτό που θες εσύ είναι να σου βγάζει ο υπολογιστής στην αρχή ένα μήνυμα όπου μπορείς να επιλέξεις με πιο λειτουργικό θες να μπουτάρεις, σωστά; Για να γίνει αυτό χρειάζεται κατάλληλη διαμόρφωση του αρχείου boot.ini (ή κάποιο πρόγραμμα boot manager)...αλλιώς θα πρέπει κάθε φορά να ορίζεις χειροκίνητα το first boot device από τα BIOS, ώστε ο Η/Υ να παίρνει τις πληροφορίες από το boot.ini του αντίστοιχου δίσκου.
Αν πάλι δεν ψάχνεις dual boot και θες απλά να έχεις πρόσβαση στον παλιό δίσκο με τα XP για να τα διαγράψεις/διαμορφώσεις κλπ, και η ερώτησή σου είναι για ποιο λόγο είναι λίγο αργός ο Η/Υ στο μπουτάρισμα, απάντηση δυστυχώς δεν έχω
-
Arrows σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά δυστυχώς στο τελευταίο που έγραψες με απασχολεί όσον αφορά το μπουταρισμα βγάζει αυτό το μήνυμα 'loading operationg system' με τις τελείες να ανάβουν διαδοχικά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να φορτώνει τα win7 πράγμα που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.
-
Είμαι σε αναζήτηση λάπτοπ και μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς είμαι σε δίλημμα μεταξύ του Asus ως πιο οικονομικής επιλογής και του Toshiba, ο οποίος αποτελεί οικονομικά το ταβάνι μου. Ως ενδιάμεσες επιλογές υπάρχουν στο μυαλό ο Acer και ο HP. Οι σκέψεις μου είναι οι εξής:
Θέλω ο επεξεργαστής να έχει τις δυνατότητες ενός i3 για να μην θεωρείται απαρχαιωμένος σε λίγα χρόνια, καθώς δεν αλλάζω συχνά λάπτοπ και μια μνήμη 4 Gb. Η κάρτα γραφικών δε με πολυενδιαφέρει, απλά θα προτιμούσα να μην είναι ενσωματωμένη για να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής στο μέλλον σε περίπτωση βλάβης (γι'αυτό και ο Acer ή ανάλογες περιπτώσεις μάλλον απορρίπτονται). Από την άλλη για την HP δεν έχω ακούσει τα καλύτερα, οπότε τείνει να απορριφθεί και αυτή η λύση. Με αυτά τα δεδομένα, μένω μεταξύ του Asus και του Toshiba. Ο Asus είναι φτηνός σχετικά, δίνει 1 χρόνο εγγύηση αλλά δεν ξέρω τι λέει σαν μάρκα. Ο Toshiba σαν όνομα είναι προφανώς καλύτερος, έχει 2 χρόνια εγγύηση αλλά είναι 120 ευρώ ακριβότερος. Αξίζει η διαφορά λέτε; Τη δουλειά μου την κάνω άνετα με όλους πάντως. -
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Η κάρτα γραφικών δε με πολυενδιαφέρει, απλά θα προτιμούσα να μην είναι ενσωματωμένη για να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής στο μέλλον σε περίπτωση βλάβης (γι'αυτό και ο Acer ή ανάλογες περιπτώσεις μάλλον απορρίπτονται).Eιναι mxm οι αλλες καρτες γραφικων?
Ισως το σκεφτεσαι οπως οταν αγοραζεις δesktop αλλα δεν ειναι ετσι ακριβως.
Και dedicated να ειναι, μαλλον δε θα μπορεις να την αλλαξεις.
Πχ στον Acer μου 5920g αλλαξα καρτα γραφικων (απο nvidia σε amd) κανωντας μαλιστα και πατεντα με κομματι χαλκου γιατι ο πυρηνας δεν ταιριαζε ακριβως.
Επισης αν αλλαξεις μαρκα καρτας υπαρχει περιπτωση να χρειαστει το vbios αλλαγη.
Στον acer 5942g που επισης εχει dedicated δεν μπορω να αλλαξω καρτα γραφικων γιατι δεν εχει προτυπο mxm..ουσιαστικα ειναι on-board. -
Δηλαδή λες να μην είμαι απόλυτος με το θέμα κάρτας ε;
Από τις επιλογές που έχω ποια θεωρείς καλύτερη ως προς τη σχέση τιμής/αξίας; Επειδή δεν έχω κανένα γνωστό με Asus, είναι καλή μάρκα; -
Να μην εστιασεις εκει καθολου.
Πλεον οι mxm θυρες εχουν εκλειψει.
Θα σου ελεγα να πας στον acer με τη λογικη οτι δε σε ενδιαφερει η gpu(χρηστης 4ων acer εδω και 7+ χρονια οπου και service εχω χρειαστει και ηταν αριστο) αλλα θα με φανε εδω μεσα.
Προταση μου απο αυτους ο asus παντως. -
Κι εγώ από Acer έρχομαι και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Έβγαλε 6+ χρόνια πριν παραδώσει πνεύμα
Ευχαριστώ για τη βοήθεια -
Στα χρήματα που διαθέτεις παίρνεις άνετα i5 οπότε μην κοιτάς τίποτα λιγότερο.
Στα 600 που είναι το budget σου: HP http://www.skroutz.gr/s/388260/HP-Pavil ... 640GB.html
Intel Core i5 2430M, 2.4 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός Δίσκος: 640 GB, Radeon HD 6470MΣτα 650 (για 50€ υπέρβαση έχεις αναβάθμιση σε όλα): HP http://www.skroutz.gr/s/422660/HP-Pavil ... 750GB.html
Με Intel Core i5 2450M, 2.5 GHz, Μνήμη: 6 GB, Σκληρός Δίσκος: 750 GB, Radeon HD 7450M θεωρώ αυτό το μοντέλο ως best value for money. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Στα χρήματα που διαθέτεις παίρνεις άνετα i5 οπότε μην κοιτάς τίποτα λιγότερο.Στα 600 που είναι το budget σου: HP http://www.skroutz.gr/s/388260/HP-Pavil ... 640GB.html
Intel Core i5 2430M, 2.4 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός Δίσκος: 640 GB, Radeon HD 6470MΣτα 650 (για 50€ υπέρβαση έχεις αναβάθμιση σε όλα): HP http://www.skroutz.gr/s/422660/HP-Pavil ... 750GB.html
Με Intel Core i5 2450M, 2.5 GHz, Μνήμη: 6 GB, Σκληρός Δίσκος: 750 GB, Radeon HD 7450M θεωρώ αυτό το μοντέλο ως best value for money.μπορούμε να μην ασχολούμαστε με την σειρα για τουαλέτες...? Τα G6 ειναι η ντροπή της HP. If HP, απο DV και πάνω....
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Στα χρήματα που διαθέτεις παίρνεις άνετα i5 οπότε μην κοιτάς τίποτα λιγότερο.Στα 600 που είναι το budget σου: HP http://www.skroutz.gr/s/388260/HP-Pavil ... 640GB.html
Με Intel Core i5 2450M, 2.5 GHz, Μνήμη: 6 GB, Σκληρός Δίσκος: 750 GB, Radeon HD 7450M θεωρώ αυτό το μοντέλο ως best value for money.Δεν έχεις άδικο. Για τις ανάγκες μου είναι δυνατές προτάσεις (αν τελικά φτάσω στα 600 ).
μπορούμε να μην ασχολούμαστε με την σειρα για τουαλέτες...? Τα G6 ειναι η ντροπή της HP. If HP, απο DV και πάνω....
-
@corsair Πέρα από τη σχεδίαση που δεν είναι τίποτα σπουδαίο, τι εννοείς για τουαλέτες?
@Γιώργης δες και τον Acer στα 550 http://www.skroutz.gr/s/390669/Acer-Aspire-5750G-2434G50Mnkk-i5-2430M-4GB-500GB.html
Intel Core i5 2430M, 2.4 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός Δίσκος: 500 GB, GeForce GT 520M 2 χρόνια εγγύηση με απόδειξη λιανικής -
Μια βοηθεια... για αλλαγη ρουτερ....ασυρματου κ.λ.π. Ειχα το connex και εχει χαλασει ο διακοπτης του... μενει στη θεση on με σελοτειπ!!! τι κανω??? εχω αλλη επιλογη για αντικατασταση απο τον ΟΤΕ??? Ευχαριστω...
-
δε νομιζω οτι ο ΟΤΕ θα σου το αντικαταστησει. Αν σου δωσει αλλο, θα σου το χρεωσει.
Μπορεις να πας να αγορασεις οποιοδηποτε ρουτερ πιστευεις οτι σε καλυπτει, απλα θα πρεπει να το σεταρεις παλι απ την αρχη. Ουσιαστικα το μονο που χρειαζεται να ξερεις ειναι το username και password που εχεις στον ΟΤΕ, για να μπορεσει το καινουριο σου ρουτερ να συνδεθει.. Τις υπολοιπες ρυθμισεις ασφαλειας για το ασυρματο τις ξαναφτιαχνεις, οπως θες. -
Αν κατά τα λοιπά είσαι ευχαριστημένος, δοκίμασε πρώτα να το πας σε έναν ηλεκτρονικό να σου βάλει έναν καινούριο διακόπτη. Δεν υπάρχει λόγος να σκάσεις 40 € ενώ μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με 5-10 €.
-
καλα, σιγα μην πηγαινει το ρουτερ σε ηλεκτρολογο να του ανοιξει, για να κανει αντικατασταση το κουμπι..
Αν ειναι ετσι, αφησε το με το σελοτεϊπ! Μια χαρα δουλεια κανει! -
Σελοτέιπ ε; Άρα η επαφή είναι ab-normally closed!
Ηλεκτρολογικό αστειάκι, συγνώμη!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]