-
εγω ενα εχω να πω για την συζητηση που εχετε ξεκινησει..εξω απο τον χορο,ολοι ξερουν να χορευουν..
-
Ωραία απάντηση.
Να πουλήσει το σπίτι του, επειδή κάποιος, σε κάποια αίθουσα του υπουργείου οικονομικών, αποφάσισε να ανεβάσει τεκμήρια.
Και μ'αρέσει που βάζεις και emoticon ξεκαρδίσματος...Ζήλεψες τη δόξα του tryphon?
-
Χτες σε μια πρωτοχρονιάτικη συζήτηση όπου κλασσικά το θέμα πήγε στην κρίση, λέει ο πατέρας μου το εξής. Το σπίτι που μένουμε, για να το έχουμε, δούλεψε 40 χρόνια ο παππούς σας, 40 χρόνια εγώ κι άλλα 35 η μάνα σας. Σύνολο για να πατάτε εσείς εδώ μέσα σήμερα, 115 χρόνια μας πήρε για να το αποκτήσουμε, 115 χρόνια που στερηθήκαμε ταξίδια, διασκεδάσεις, μπουζούκια, διακοπές κι άλλα τέτοια ωραία. Και έρχεται ο κάθε Βενιζέλος να μας πει τι; Πόσα πρέπει να βγάζουμε το χρόνο για να το έχουμε; Ή ότι όταν το δώσουμε στα παιδιά μας πρέπει να τους χαρίσουμε το μισό για να συνεχίζουν να διορίζουν με τα λεφτά αυτά τους κολλητούς τους;
Περιμένω λοιπόν από τους 'ρεαλιστές' εδώ να μου δώσουν μια πειστική απάντηση να την πω στον πατέρα μου, για να τον πείσω ότι πρέπει για το σπίτι που έφτυσε αίμα αυτός, ο δικός του πατέρας και η γυναίκα του να το χτίσουν, να πληρώσει τεκμήριο, να πληρώσει χαράτσι ή να το πουλήσει κοψοχρονιά.
-
ΓΙΑΤΙ?
Εδώ νομίζω μπαίνει και άλλο θέμα. Για ένα μεγάλο σπίτι σε ακριβή περιοχή δεν πληρώνει κανείς περισσότερο φόρο;
Πώς θα μπορούσε κάποιος με 800 ευρώ μισθό να έχει ένα τέτοιο σπίτι άσχετα αν το έχτισε με κέρδη από το τζόκερ ή του το άφησε η προγιαγιά του;Όπως και να χει πιάνετε ακραίες περιπτώσεις που αγγίζουν τα όρια σεναρίου Παπακαλιάτη (οι άφραγκοι κληρονόμοι μιας βίλας στην Εκάλη) και χάνεται η ουσία.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
γνωριζω 2 που μενουν Eκαλη. O έναϛ έχει πολλά οκ, ο άλλοϛ είχε το ακινητο από κληρονομια και το εχτισε ο πατεραϛ του που ήταν οικοδομοϛ! Aυτοϛ έχει τεραστιο προβλημα, και με την ΔΕΗ και με τα τεκμηρια.
Πολύ απλά του ζητάνε να δώσει η να δικαιολογήσει λεφτά που ποτε δεν είχε!!!
και ο άλλος λέει, 'ε είναι λάθος αλλα τι να κάνουμε, προσαρμόσου η πουλα'Προφανώς τη πιθανοτητα να το νοικιάσει και να παει σε οικονομικοτερο σπίτι, δεν τη σκέφτηκε...ε?
βρε πας καλά?
θα ξεσπιτωθεί ο άλλος με 2 μικρά παιδιά, επειδή καύλωσε του Βενιζέλου να βάλει φόρο σε οτιδήποτε???
και αν το 2013 αποφασίσουν να 2πλασιασουν τα τεκμήρια, να πάει σε αντίσκηνο???χωρίς πλακα, πρέπει να παίρνεις ποσοστά, αν δεν παίρνεις, τότε είσαι απλά κορόιδο. Τουλάχιστον οι άλλοι πληρώνονται...
δε φτάνει που σε κράζει όλο το forum, τουλάχιστον να βάζεις και τίποτα στη τσέπη για να αλλάξεις λάστιχα
-
Οπως πάει το πράγμα, που έχει βρεθει τρόπος να φορολογείται η κτίση που δεν αποδίδει χρήμα θα επαναπροσδιοριστεί η ιδιοκτησία.
Το ήξερα εγώ πως οι πασόκοι είναι σοσιαλιστές. Βέβαια το ξεκινάνε λίγο ανάποδα, αυτοί που δεν έχουν θα είναι και οι μόνοι που θα πληρώνουν ενοίκιο για την ιδικτησία τους η θα την σκοτώνουν ώστε να την παίρνει κάποιος με καλύτερες οικονομικές προδιαγραφές.Το θέμα με τα τεκμήρια είναι αλητεία και κάτι τις χειρότερο απο φεουδαρχική αντίληψη. Το κράτος θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει πως κλέβεις -αν κλέβεις- και να στα παίρνει, και να σε σκίζει κιόλας αν έκλεψες. Αν δεν μπορεί (και άποψη μου, δεν είναι οτι δεν μπορει, δεν θέλει) να πάει να γ@μηθεί, υπάρχουν και δικαιότεροι τρόποι να τα πάρει για να συμπληρώσει.
Η διαδικασία σκλαβοποίησης προχωράει.
Αλήθεια, εσύ Nikos! δεν είσαι που μας έλεγες πως ζει ανθρωπος με 500 εβρώ το μήνα; Παρέα με τον sv2 (καλά αυτός ζει και με λιγότερα ειμαι σίγουρος ) Φυσιολογικό μου ακούγεται να λες τέτοιες ομορφάδες.
Επίσης λέω να καταργηθεί και αυτή η μαλ@κία να χρειάζονται αποδείξεις για την καταδίκη των κατηγορούμενων για εκγλήματα της δικαιοσύνης. Να μπουν κι εκει τεκμήρια, δέκα οι κατηγορούμενοι, δέκα και οι καμπάνες τέλος -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Επειδή αγόρασες κάτι (όχι απαραίτητα σπίτι) νόμιμα, δε σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Μπορει να το χρησιμοποιησει, εστω με θυσιες. Το κρατος θεωρει - εντελως αυθαιρετα - οτι δεν μπορει, κ εσεις το δεχεστε. Ομορφα πραγματα.
ΓΙΑΤΙ?
α) Εδώ νομίζω μπαίνει και άλλο θέμα. Για ένα μεγάλο σπίτι σε ακριβή περιοχή δεν πληρώνει κανείς περισσότερο φόρο;
Πώς θα μπορούσε κάποιος με 800 ευρώ μισθό να έχει ένα τέτοιο σπίτι άσχετα αν το έχτισε με κέρδη από το τζόκερ ή του το άφησε η προγιαγιά του;β) Όπως και να χει πιάνετε ακραίες περιπτώσεις που αγγίζουν τα όρια σεναρίου Παπακαλιάτη (οι άφραγκοι κληρονόμοι μιας βίλας στην Εκάλη) και χάνεται η ουσία.
β) οπως σου ειπα, δεν ειναι καθολου ακραια η περιπτωση φιλου μου που εχει βρεθει με ενα τεραστιο σπιτι στη Βουλιαγμενη, το οποιο δεν ειναι κ σε κατασταση κατοικησης, αλλα μπορει καλλιστα να χρειαστει να ζησει εκει. Γιατι αν τωρα βγαζει Χ λεφτα κ πληρωνει νοικι+οτι αλλο, μπορει του χρονου να βγαζει Χ/2 κ να δυναται να πληρωνει το 'οτι αλλο' δηλαδη δεκο+φορους κατοχης του ακινητου, αλλα οχι ΚΑΙ νοικι.
α) Μα, για αυτο το λογο ειναι ακομα χειροτερα. Δινεις οτι δινεις σε φορους ακινητου για την κατοχη της περιουσιας αυτης, κ αν χρειαστει να ζησεις εκει μεσα (=τεκμηριο διαβιωσης), το κρατος σου λεει οτι ΠΡΕΠΕΙ να βγαζεις ακομα περισσοτερα απο οσα βγαζεις στην πραγματικοτητα, κ ΠΡΕΠΕΙ να πληρωνεις περισσοτερο φορο απο οσο σου αναλογει στην πραγματικοτητα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όπως και να χει πιάνετε ακραίες περιπτώσεις που αγγίζουν τα όρια σεναρίου Παπακαλιάτη (οι άφραγκοι κληρονόμοι μιας βίλας στην Εκάλη) και χάνεται η ουσία.
Την Εκαλη την χρησιμοποιουν αυτοι που προσπαθουν να μας πεισουν οτι τα τεκμηρια ειναι δικαια.
Ανεργος ομως,ή υπαλληλος με χαμηλο εισοδημα, με σπιτι 120 τμ κληρονομια στην Πετρουπολη Βαρκιζα Βουλιαγμενη Ηλιουπολη Ελληνικο Παλαιο Φαληρο, δεν νομιζω να ειναι απιθανο σεναριο.
Κοντινο μου παραδειγμα δημοσιος υπαλληλος με σπιτι 140 τμ στην Φιλοθεη κληρονομια εδω και 20 χρονια.Τοσα χρονια μπορουσε να ζει εκει στο πατρικο του,αλλα τωρα δεν μπορει? Πως γινεται αυτο? Δημοσιος υπαλληλος ηταν παντα.
Το οτι ο πατερας του ηταν ευκαταστατος,δεν σημαινει αυτοματα το ιδιο και για αυτον. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κατά δεύτερον...το κληρονόμησες και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις? **Πούλα το! Νοίκιασέ το! **
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο....!!!
ΟΚ, όπως το δει κανείς.
Αυτό που εννοώ (και το εξήγησα) είναι ότι στην ουσία εκεί σε πηγαίνουν.
Τα νέα δεδομένα πλέον με τα (παράλογα) τεκμήρια είναι πολύ συγκεκριμένα.
Ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει, όμως κατά τη γνώμη μου αν δεν μπορεί να το δικαιολογήσει έχει δυο επιλογές. Ή το πουλάει ή πληρώνει τον επιπλέον φόρο. Ποια άλλη επιλογή βλέπεις πέρα από την ελπίδα μήπως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στο συγκεκριμένο θέμα?
**Του έβαλε κανένας το μαχαίρι στο λαιμό να το πουλήσει? **
'H ήπιες πολύ στις γιορτές, ή έχεις υψηλό πυρετό (ανω των 40..) ή....., ας το αφήσω καλύτερα....!
Και έρχεται ο κάθε Βενιζέλος να μας πει τι;
Ο Βενιζέλος...;;; Εδω έρχεται ο Nikos! και σ' τα λέει αυτά, δε θα τα πει ο Βενιζέλος...;
-
Α, σε παρακαλω! Αφου στο εξηγησαν πιο πανω:
Επειδή αγόρασες κάτι (όχι απαραίτητα σπίτι) νόμιμα, δε σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Οχι βεβαια επειδη δεν εχεις λεφτα να βαλεις τελη&βενζινη ή ρευμα&νερο (γιατι αν δεν το εχετε καταλαβει, ΑΥΤΑ ειναι τα ελαχιστα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να χρησιμοποιηθει ενα αυτοκινητο/σπιτι), αλλα επειδη για να εχεις στα χερια σου ενα τετοιο περιουσιακο τοτε ΠΡΕΠΕΙ να εισαι πλουσιος. Σε παρακαλω, εννοειται οτι ΕΙΣΑΙ πλουσιος επειδη με καποιο τροπο βρεθηκε στα χερια σου ενα μεγαλο σπιτι...
-
και κατα δευτερον εχουμε δυο σπιτια 30ετιας σε κηφησια και Σουρμενα...
ιδια τετραγωνικα, ιδιες οικογενειες....το κηφησιωτικο σιγουρα κοστιζει πιο πολυ...σαν εμπορικη αξια
αλλα απο που ως που κοστιζει περισσοτερο και στην συντηρηση;;;ιδια δεν θελει για νερο, ρευμα, τηλεφωνα, πετρελαια....
αλλο θα παρει ο μπογιατζης αν χρειαστει να το βαψεις...αλλη ταριφα ο υδραυλικος;;;αρα και η διαμορφωση με τιμη ζωνης ειναι αδικη, και τα παραλογα ομοιομορφα κοστη συντηρησης* ειναι κλεψια....
πως λεμε win-win...εδω ειναι ...fucked-fucked...(*το παραδειγμα οτι ιδιο τεκμηριο εχει το 1800ρι κορεατικο και το σουηδικο...)
-
Για να χρησιμοποιήσεις ένα αυτοκίνητο πρέπει:
Να έχεις πινακίδες
Να πληρώνεις τέλη
Ασφάλεια
Βενζίνη
Service
Πιθανές ζημιές
Να έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου
Να μην έχεις μυωπία
Αν έχεις μυωπία να προμηθευτείς γυαλιά
Να μην είσαι ανάπηρος
Να μην έχεις πιει
Να μην έχεις πάρει ναρκωτικάΌπως βλέπεις δεν αρκεί να αγοράσεις με νόμιμα λεφτά ένα αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιήσεις.
-
Μου αρέσει που αντί να βρίζετε τους εφοριακούς, που έκαναν τα δημόσια έσοδα τσιφλίκι τους, βρίζετε τον χθεσινό (στα οικονομικά) Βαγγέλη τον κλασομπανιέρα.
Πόσα ΕΤΑΚ κοστίζει το κράτος η αναστολή της είσπραξης προστίμων από τους πετρελαιάδες;
Πόσες ειδικές εισφορές μέσω ΔΕΗ κοστίζει η συναλλαγή μεταξύ υπαλλήλων και ελεύθερων επαγγελματιών/επιχειρηματιών/εμπόρων στις εφορίες;Το έγραψα και σημασία δεν δίνετε: τα χρήματα που χρειάζεται το κράτος ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.
Τώρα συζητάμε για τα τρομερά τεκμήρια του κακού κράτους (πάντα κακό είναι το κράτος), αλλά το ότι οι περισσότεροι Ε.Ε. δήλωναν επί δεκαετίες το αφορολόγητο, δεν φαίνεται να μας ενοχλεί και τόσο. Δηλαδή, όταν σου παίρνει 1000-2000 το κράτος, είναι βαρβαρότης. Όταν στα παίρνει ο φοροφυγάς βιοπαλαιστής υδραυλικός, μαγαζάτορας, εστιάτορας, μηχανικός αυτοκινήτων....έλα μωρέ τώρα.ΥΓ: τις τελευταίες 5 φορές που αγόρασα τσιγάρα, ζήτησα 3 φορές απόδειξη. Την έδωσαν ψιλοενοχλημένοι. Χαλαρώνουμε, ε; ΝΟΤ!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μου αρέσει που αντί να βρίζετε τους εφοριακούς, που έκαναν τα δημόσια έσοδα τσιφλίκι τους, βρίζετε τον χθεσινό (στα οικονομικά) Βαγγέλη τον κλασομπανιέρα.Πόσα ΕΤΑΚ κοστίζει το κράτος η αναστολή της είσπραξης προστίμων από τους πετρελαιάδες;
Πόσες ειδικές εισφορές μέσω ΔΕΗ κοστίζει η συναλλαγή μεταξύ υπαλλήλων και ελεύθερων επαγγελματιών/επιχειρηματιών/εμπόρων στις εφορίες;Το έγραψα και σημασία δεν δίνετε: τα χρήματα που χρειάζεται το κράτος ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.
Τώρα συζητάμε για τα τρομερά τεκμήρια του κακού κράτους (πάντα κακό είναι το κράτος), αλλά το ότι οι περισσότεροι Ε.Ε. δήλωναν επί δεκαετίες το αφορολόγητο, δεν φαίνεται να μας ενοχλεί και τόσο. Δηλαδή, όταν σου παίρνει 1000-2000 το κράτος, είναι βαρβαρότης. Όταν στα παίρνει ο φοροφυγάς βιοπαλαιστής υδραυλικός, μαγαζάτορας, εστιάτορας, μηχανικός αυτοκινήτων....έλα μωρέ τώρα.ΥΓ: τις τελευταίες 5 φορές που αγόρασα τσιγάρα, ζήτησα 3 φορές απόδειξη. Την έδωσαν ψιλοενοχλημένοι. Χαλαρώνουμε, ε; ΝΟΤ!
γιατι ειπε κανενας οτι δεν φταινε οι εφοροι η οι ΕΕ?
πιαστους και σκιστους τον πατο!
Βλεπεις να το εχει κανει η να προσπαθει εστω? -
Φταιμε ΟΛΟΙ. Αλλα, με τα τεκμηρια θα την πληρωσουν ΠΟΛΛΟΙ που δεν κλεβουν, λιγοι που κλεβουν, κ σχεδον κανενα μεγαλολαμογιο που ειναι επαγγελματιας κλεφτης (του κρατους αλλα κ γενικως).
Να έχεις πινακίδες
Να πληρώνεις τέλη
Ασφάλεια
Βενζίνη
Service
Πιθανές ζημιές
Να έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου
Να μην έχεις μυωπία
Αν έχεις μυωπία να προμηθευτείς γυαλιά
Να μην είσαι ανάπηρος
Να μην έχεις πιει
Να μην έχεις πάρει ναρκωτικάΌπως βλέπεις δεν αρκεί να αγοράσεις με νόμιμα λεφτά ένα αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιήσεις.
Για να εχεις στην ιδιοκτησια σου ενα αυτοκινητο κ να το εχεις στο δρομο (οχι καταθεση πινακιδων) ΜΠΑΣ κ το κινησεις ΑΝ το χρειαστεις, χρειαζεσαι
τελη κυκλοφοριας.
ασφαλεια.Αυτα τα δυο ειναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ εξοδα. ΟΛΑ τα υπολοιπα ειναι προαιρετικα:
Βενζινη βαζεις αν κ οταν εχεις.
Service κανεις αν κ οταν εχεις. Κ αν το αυτοκινητο σου ειναι μπουρδελο, αυτο ειναι θεμα του ΚΤΕΟ κ οχι της εφοριας.
Ζημιες μπορει να μην παθει καμμια.
Διπλωμα εχεις απο πριν (τι διαβαζω θεε μου ο ανθρωπας).
Ολα τα υπολοιπα δεν χρειαζονται καν να τα σχολιασω.Κ οπως εσυ βλεπεις, μιλας μονο κ μονο για να μιλησεις.
-
(...)
Να μην έχεις πιει
Να μην έχεις πάρει ναρκωτικάΤότε τι σκ@ά κάνεις εσύ εδώ μέσα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μου αρέσει που αντί να βρίζετε τους εφοριακούς, που έκαναν τα δημόσια έσοδα τσιφλίκι τους, βρίζετε τον χθεσινό (στα οικονομικά) Βαγγέλη τον κλασομπανιέρα.Πόσα ΕΤΑΚ κοστίζει το κράτος η αναστολή της είσπραξης προστίμων από τους πετρελαιάδες;
Έστω Χ οι εφοριακοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ευθύνη για να τους ελέγξει έχει ο προϊστάμενός τους. Αν δεν τους ελέγχει ούτε αυτός, ευθύνη έχει ο διευθυντής, μετά ο γενικός γραμματέας, ο υφυπουργός και τέλος, ευθύνη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ έχει ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ.
Αν λοιπόν από ψηλότερα (βλέπε καταγγελίες Σπινέλλη) δίνεται το παράγγελμα 'μη δουλεύετε', από που θες να ζητήσουμε τα ρέστα; Και ο Βενιζέλος, αν δεν ξέρει, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ. Τι πάει να πει δεν ξέρει; Τι δουλειά έχει εκεί μέσα; Ποιός του φταίει γι'αυτό, τον ψήφισε κανείς ΥΠΟΙΚ;
-
Μια χαρα γνωριζει ο υπουργος και οι αποκατω του τι γινεται. Αυτοι δημιουργησαν αυτο το τερατουργημα, δικοι τους διοριμενοι ειναι αυτοι που τρωνε με χρυσες μασελες. Γιαυτο και δεν τους πειραζει κανενας.
Μονο ενας χαζος μπορει να πιστεψει οτι αυτο που ξερουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες δεν το ξερει ο υπουργος.
-
Συμφωνα με το ελληνικο κρατος, ο πατερας μου που κυκλοφορει με 2lt Mondeo του 2005 (το οποιο τωρα πιανει-δεν πιανει 8 χιλιαρικα να πουληθει), ΠΡΕΠΕΙ να βγαζει περισσοτερα χρηματα απο τον ιδιοκτητη αυτου του αυτοκινητου
(ο οποιος μαλιστα ειναι κ μελος εδω, αν κ εχω καιρο να τον δω να γραφει), που εδωσε τοσες δεκαδες χιλιαρικα για να εχει ενα αυτοκινητο/παιχνιδι (δηλαδη ενα αυτοκινητο καθαρα για την κ@υλα του, που δεν χρησιμοποιειται καθε μερα). Επειδη το ενα ειναι διλιτρο κ το αλλο 1.8.
Μιλαμε για ευφυια, οχι μλκιες...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
(...)
Να μην έχεις πιει
Να μην έχεις πάρει ναρκωτικάΤότε τι σκ@ά κάνεις εσύ εδώ μέσα;
Απαγορεύονται στο φόρουμ τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012