-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έχω γνωστό, που φέτος θα δηλώσει φιλοξενούμενος του πατρός του... Και ας μένει σε 250τ.μ....Και πως θα δικαιολογήσει ότι δε μένει στο σπίτι του;
-
Από πότε πρέπει να δικαιολογήσεις που γουστάρεις να μένεις ;
-
αν καταλαβα καλά γιάννη, ζητάν λογαριασμούς απ τα σπίτια που λες ότι είναι άδεια, οποτε αν συνεχίζει να μένει σπίτι του πως θα δικαιολογήσει την διαμονή στους γονείς?
-
Το 'ζητάνε' όπως αντιλαμβάνεσαι είναι κάπως σχετικό...Πχ είχα γκαρσονιέρα ξενοίκιαστη για σχεδόν 12 μήνες, δε μου ζήτησε κανείς τίποτα για να δουν αν πράγματι ήταν άδεια και φυσικά δεν δήλωνα στο Ε2 κάποιο ενοίκιο γι αυτό το διάστημα...Αυτό μου συμβαίνει συχνά, ίσως με πιο μικρά διαστήματα από 12 μήνες, ποτέ δεν ζήτησαν τίποτα (που και πως να το ζητήσουν κιόλας με τις ηλεκτρονικές δηλώσεις). Αν φυσικά ζητούσαν θα έπρεπε κάπως να αποδείξω ότι ήταν άδεια αλλά ποιος να ασχοληθεί και με τι να πρωτοασχοληθεί...Πολλά ακίνητα πλέον μένουν ξενοίκιαστα για καιρό, δε νομίζω να ζητάνε 'αποδείξεις' σε κάθε περίπτωση. Με όλα αυτά τα ξενοίκιαστα αν ζήταγαν από όλους τους ιδιοκτήτες (αφού έκαναν διασταύρωση πρώτα και τους βρίσκανε ότι είναι ιδιοκτήτες με χ, ψ ακίνητα και πως είναι δηλωμένα, για πόσο χρόνο κλπ) να αποδείξουν για τα ακίνητά τους τα ξενοίκιαστα ή τα ακατοίκητα ότι είναι άδεια θα γινόταν ολίγον χαμός στις ήδη υπολειτουργούσες ΔΟΥ (και κάθε πότε θα το έκαναν ; κάθε χρόνο ; γιατί εγώ μπορώ να σου αποδείξω ότι σήμερα είναι κενό, αύριο να το νοικιάσω.Του χρόνου πάλι πανικός να αποδείξουν ότι είναι κενά ;)...
Οπότε βασικά εσύ στο Ε1 δηλώνεις πλέον άλλη κατοικία και τελειώνει (κάποιοι άλλωστε είναι πιθανότατο πραγματικά να φύγουν από τα ακριβά και κοστοβόρα ακίνητά τους ελπίζοντας να τα νοικιάσουν και να μένουν οι ίδιοι στο νοίκι σε μικρότερο ή με τους γονείς τους). Αν τώρα σου ζητήσουν να αποδείξεις ότι το χ ακίνητό σου είναι κενό, την πάτησες...Ε δεν είναι όμως και το τέλος του κόσμου. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Έχω γνωστό, που φέτος θα δηλώσει φιλοξενούμενος του πατρός του... Και ας μένει σε 250τ.μ....
Και πως θα δικαιολογήσει ότι δε μένει στο σπίτι του;
Από πότε πρέπει να δικαιολογήσεις που γουστάρεις να μένεις ;
Εδώ και χρόνια έμενα 'φιλοξενούμενος του πατρός μου', χωρίς να μου ζητηθεί καμιά απόδειξη για το αντίθετο.
Μόνο με το ρέυμα μπορεί να ζητηθεί. Αλλά ξέρω αρκετά σπίτια σε χωριά, που είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα χαρτιά, αλλά χρησιμοποιούνε το ρεύμα του μαγαζιού από κάτω. Εδώ υπάρχουν κάποια μέσα στις πόλεις...... Είτε χρησιμοποιούνε το ρεύμα που είχανε πάρει για τον 1ο όροφο, στον πλέον 3όροφο σπίτι τους κλπ κλπ. -
Εδώ και χρόνια έμενα 'φιλοξενούμενος του πατρός μου', χωρίς να μου ζητηθεί καμιά απόδειξη για το αντίθετο.
Μόνο με το ρέυμα μπορεί να ζητηθεί. Αλλά ξέρω αρκετά σπίτια σε χωριά, που είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα χαρτιά, αλλά χρησιμοποιούνε το ρεύμα του μαγαζιού από κάτω. Εδώ υπάρχουν κάποια μέσα στις πόλεις...... Είτε χρησιμοποιούνε το ρεύμα που είχανε πάρει για τον 1ο όροφο, στον πλέον 3όροφο σπίτι τους κλπ κλπ.[/quote]1.τους πας φωτοτυπιες τον λογαριασμο της δεη αφου εχεις επεξεργασθει με μπλανκο την καταναλωση και τα ποσα
και αν δεν πιανουν τα χερια σου
2, σκαναρεις το λογ/σμο και τον επεξεργαζεσαι δεοντως στο κομπιουτερ φωτοσοπ.
εναι απατη, τι να κανουμε?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κατά δεύτερον...το κληρονόμησες και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις? Πούλα το! Νοίκιασέ το!
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο....!!!
Δεν του λέει κανένας να το σκοτώσει. Το βάζεις αγγελία σε τιμές που παίζουν στην αγορα και ανάλογα πόσο σου δείνουν αποφασίζεις ανάλογα. Κάποιος που βγάζει 800ε δεν μπορεί να μένει στην βουλιαγμενη όπως και να το δεις κανείς. Τώρα αν δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό ας του το πει η εφορία.
Κατά δεύτερον...το κληρονόμησες και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις? Πούλα το! Νοίκιασέ το!
ΟΚ, όπως το δει κανείς.
Αυτό που εννοώ (και το εξήγησα) είναι ότι στην ουσία εκεί σε πηγαίνουν.
Τα νέα δεδομένα πλέον με τα (παράλογα) τεκμήρια είναι πολύ συγκεκριμένα.
Ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει, όμως κατά τη γνώμη μου αν δεν μπορεί να το δικαιολογήσει έχει δυο επιλογές. Ή το πουλάει ή πληρώνει τον επιπλέον φόρο. Ποια άλλη επιλογή βλέπεις πέρα από την ελπίδα μήπως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στο συγκεκριμένο θέμα?
Ναι, είναι άδικο γιατί το κληρονομήσαμε, το δουλέψαμε και άλλα πολλά...όμως πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αν βγάζεις βασικό μισθό, πως μπορείς να μένεις σε σπιταρόνα στην Εκάλη? Δες το κι έτσι.
Τέλος, άκουσα ότι τα τεκμήρια είναι 'μαχητά' για τους άνεργους.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν του λέει κανένας να το σκοτώσει. Το βάζεις αγγελία σε τιμές που παίζουν στην αγορα και ανάλογα πόσο σου δείνουν αποφασίζεις ανάλογα. Κάποιος που βγάζει 800ε δεν μπορεί να μένει στην βουλιαγμενη όπως και να το δεις κανείς. Τώρα αν δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό ας του το πει η εφορία.
ΟΚ, όπως το δει κανείς.
Ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει, όμως κατά τη γνώμη μου αν δεν μπορεί να το δικαιολογήσει έχει δυο επιλογές. Ή το πουλάει ή πληρώνει τον επιπλέον φόρο. Ποια άλλη επιλογή βλέπεις πέρα από την ελπίδα μήπως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στο συγκεκριμένο θέμα?
Ναι, είναι άδικο γιατί το κληρονομήσαμε, το δουλέψαμε και άλλα πολλά...όμως πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αν βγάζεις βασικό μισθό, πως μπορείς να μένεις σε σπιταρόνα στην Εκάλη? Δες το κι έτσι.
-
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και το αγοράζει κάποιος μεγαλοφοροφυγάς για ψίχουλα(σε σχέση με την αξία του), και πληρώνει τα ψίχουλα(για αυτόν) του τεκμαρτού του σπιτιού.
Επιλογή; Το αδειάζει και το αφήνει στην άκρη. Το βάζει φωτιάΝαι, είναι άδικο γιατί το κληρονομήσαμε, το δουλέψαμε και άλλα πολλά...όμως πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αν βγάζεις βασικό μισθό, πως μπορείς να μένεις σε σπιταρόνα στην Εκάλη? Δες το κι έτσι.
Το απαγορεύει κανείς; Αν τα αυριανά δεδομένα λένε, ότι ο Βενιζέλος κάθε 10 ημέρες θα πηδάει τη γυναίκα μας, τί θα πεις;;; Να προσαρμοστούμε;; Μήπως να του δώσουμε και βαζελίνη για εύκολη διυσδηση;;
Έλα πες αλήθεια. Είσαι κάποιος σύμβουλος του Βενιζέλου..
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και το αγοράζει κάποιος μεγαλοφοροφυγάς για ψίχουλα(σε σχέση με την αξία του), και πληρώνει τα ψίχουλα(για αυτόν) του τεκμαρτού του σπιτιού.
Επιλογή; Το αδειάζει και το αφήνει στην άκρη. Το βάζει φωτιάΤου έβαλε κανένας το μαχαίρι στο λαιμό να το πουλήσει?
Αν αύριο δώσουν 500 ευρώ για το μάζντα σου, θα το δώσεις?
Κατάλαβες ότι ντε και καλά πρέπει να πουληθεί, end of story?
Το απαγορεύει κανείς;
Όχι, κανείς.
Είναι απολύτως φυσιολογικό με βασικό να διατηρείς σπιταρόνα στην Εκάλη.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επιλογή; Το αδειάζει και το αφήνει στην άκρη. Το βάζει φωτιάΤου έβαλε κανένας το μαχαίρι στο λαιμό να το πουλήσει?
Ρε συ Νίκο, διαβάζεις τι γράφεις;;; Αλήθεια.
Στο ίδιο ποστ λες 'ή το πουλάει ή πληρώνει τον επιπλέον φόρο'. Μα εδώ συζητάμε, επειδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ να πληρώσει το φόρο. Άρα σαν επιλογή τι άλλη του δίνεις;;;
Προφανώς του βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό να το πουλήσει.Αν αύριο δώσουν 500 ευρώ για το μάζντα σου, θα το δώσεις?
Αν μου πούνε ότι πρέπει να πληρώνω λεφτά που δεν έχω για βασικές ανάγκες μου, και με λιγότερα θα το δώσω. Και το αμάξι είναι κάτι άλλο, γιατί παραδίδεις πινακίδες. Και αν είναι το μοναδικό σου: α) τη γ@μισες, β) ΜΜΜ.
Αν είναι το μοναδικό σου σπίτι, τί κάνεις;;; Πας στο παγκάκι;Κατάλαβες ότι ντε και καλά πρέπει να πουληθεί, end of story?
Αυτό λες. Εκτός αν προτείνεις κάτι διαφορετικό, και το μισό 4τφ είναι ηλίθιοι και δεν το καταλαβαίνουν.
Όχι, αλλά 250τ.μ. δεν υπάρχουν μόνο στην εκάλη. Υπάρχουν και σε χωριά, υπάρχουν και ερρείπια σε πόλεις. Και μένουν μέσα άνθρωποι, που κόψανε από το φαγητό για να πληρώσουν το χαράτσι.
-
το καλο σενάριο είναι ο Νίκος να παίρνει μισθό από το κόμμα, το κακό δε το λέω, μαντέψτε το!
filika panta.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
ΓΙΑΤΙ?
Γιατι δεν μπορει να μενει σε ενα δικο του σπιτι, που απεκτησε νομιμα, επειδη 'ειναι στη Βουλιαγμενη'? Επειδη η περιοχη ειναι large? ΚΑΙ? Αυτος ΔΕΝ ειναι large κ το σπιτι ειναι ΤΣΑΜΠΑ. Και ποια ειναι η εφορια που εχει το θρασος να του το πει αυτο?
ΟΚ, όπως το δει κανείς.
Ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει, όμως κατά τη γνώμη μου α) αν δεν μπορεί να το δικαιολογήσει έχει δυο επιλογές. Ή το πουλάει ή πληρώνει τον επιπλέον φόρο. Ποια άλλη επιλογή βλέπεις πέρα από την ελπίδα μήπως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στο συγκεκριμένο θέμα?
Ναι, είναι άδικο γιατί το κληρονομήσαμε, το δουλέψαμε και άλλα πολλά...όμως πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. β) Αν βγάζεις βασικό μισθό, πως μπορείς να μένεις σε σπιταρόνα στην Εκάλη? Δες το κι έτσι.
α) Οταν λες 'αν δεν μπορει να το δικαιολογησει', αυτοματως σημαινει οτι συμφωνεις με τα τεκμηρια, οτι αυτο που δειχνουν κ τα νουμερα που παιζουν, ειναι σωστα. Ασε που εισαι ετσι κ αλλιως λαθος, γιατι ΜΠΟΡΕΙ να το δικαιολογησει, με τον τροπο που εχω γραψει καμμια 10αρια φορες πιο πανω.
β) Ξανα: ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ?
Ναι, ειναι. Αν αυτο εχεις, δεν εχεις που αλλου να μεινεις, κ ΠΡΕΠΕΙ να μεινεις εκει γιατι ειναι στην ιδιοκτησια σου = μηδεν νοικι, ναι ειναι.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μα εδώ συζητάμε, επειδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ να πληρώσει το φόρο. Άρα σαν επιλογή τι άλλη του δίνεις;;;Άρα δεν έχει να πληρώσει τον φόρο λες. Κι όταν λέμε δεν έχει, εννοούμε δεν έχει. Και ισχύουν κανονικά τεκμήρια κι ας είναι άνεργος (που γράφτηκε ότι δεν ισχύει).
Τι πρέπει να κάνει κατα την άποψη σου?
Να μην υποχρεωθει να το πουλήσει για να ζήσει?
Αν μου πούνε ότι πρέπει να πληρώνω λεφτά που δεν έχω για βασικές ανάγκες μου, και με λιγότερα θα το δώσω. Και το αμάξι είναι κάτι άλλο, γιατί παραδίδεις πινακίδες. Και αν είναι το μοναδικό σου: α) τη γ@μισες, β) ΜΜΜ.
Αν είναι το μοναδικό σου σπίτι, τί κάνεις;;; Πας στο παγκάκι;Απάντησες μόνος σου. Η ουσία και το σκεπτικο ειναι το ίδιο.
Κατάλαβες ότι ντε και καλά πρέπει να πουληθεί, end of story?
Αυτό λες. Εκτός αν προτείνεις κάτι διαφορετικό, και το μισό 4τφ είναι ηλίθιοι και δεν το καταλαβαίνουν.
Όχι, δεν λέω αυτο. Λέω ότι αποφασίζει αναλόγως αν αυτο που θα του προσφέρουν θα αξίζει για να το δώσει.
-
Νταξ, δεν έχει νόημα. Απομονώνεις ότι σε βολεύει για να βγάλεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Και ούτε απαντάς σε αυτά που ρωτάνε όλοι.
Καλο βράδυ και καλή χρονιά ξανά. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΓΙΑΤΙ?
Γιατι δεν μπορει να μενει σε ενα δικο του σπιτι, που απεκτησε νομιμα, επειδη 'ειναι στη Βουλιαγμενη'? Επειδη η περιοχη ειναι large? ΚΑΙ? Αυτος ΔΕΝ ειναι large κ το σπιτι ειναι ΤΣΑΜΠΑ. Και ποια ειναι η εφορια που εχει το θρασος να του το πει αυτο?
Επειδή αγόρασες κάτι (όχι απαραίτητα σπίτι) νόμιμα, δε σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
-
γνωριζω 2 που μενουν Eκαλη. O έναϛ έχει πολλά οκ, ο άλλοϛ είχε το ακινητο από κληρονομια και το εχτισε ο πατεραϛ του που ήταν οικοδομοϛ! Aυτοϛ έχει τεραστιο προβλημα, και με την ΔΕΗ και με τα τεκμηρια.
Πολύ απλά του ζητάνε να δώσει η να δικαιολογήσει λεφτά που ποτε δεν είχε!!!
και ο άλλος λέει, 'ε είναι λάθος αλλα τι να κάνουμε, προσαρμόσου η πουλα' -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γνωριζω 2 που μενουν Eκαλη. O έναϛ έχει πολλά οκ, ο άλλοϛ είχε το ακινητο από κληρονομια και το εχτισε ο πατεραϛ του που ήταν οικοδομοϛ! Aυτοϛ έχει τεραστιο προβλημα, και με την ΔΕΗ και με τα τεκμηρια.Πολύ απλά του ζητάνε να δώσει η να δικαιολογήσει λεφτά που ποτε δεν είχε!!!
και ο άλλος λέει, 'ε είναι λάθος αλλα τι να κάνουμε, προσαρμόσου η πουλα'Προφανώς τη πιθανοτητα να το νοικιάσει και να παει σε οικονομικοτερο σπίτι, δεν τη σκέφτηκε...ε?
-
αβάδιστα λέμε!
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012