-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Κάποιο καλό πρόγραμμα για partition recovery γνωρίζουμε;
Έχω δύο partitions, ένα σε fat32 και ένα σε ntfs, αλλά το δεύτερο μου εμφανίζεται στο disk management ως unformatted ...
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη...Κατέβασε ένα ubuntu linux image, κάφτο dvd, ξεκίνα εγκατάσταση σβήσε και ξαναφτιάξε τα partitions όπως τα θες
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Έχω δύο partitions, ένα σε fat32 και ένα σε ntfs, αλλά το δεύτερο μου εμφανίζεται στο disk management ως unformatted ...
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη...Κατέβασε ένα ubuntu linux image, κάφτο dvd, ξεκίνα εγκατάσταση σβήσε και ξαναφτιάξε τα partitions όπως τα θες
Σε τι θα με βοηθήσει αυτό (δεν έχω ιδέα από ubuntu); Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να σώσω τα αρχεία του 500άρη (του 2ου partition δηλαδή) και δεν ξέρω πως/αν γίνεται...
-
http://www.insomnia.gr/topic/243211-� ... ge__st__10
Πάρε ιδέες. Λογικά με κάποιο πρόγραμμα data recovery θα δεις φως. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σε windows XP και 7. Σε mac OS 10.6.8 εμφανίζεται στο disk utility ως disk1s3. Στο repair disk βγάζει:
Invalid BS_jmpBoot in boot block: 000000
Volume repair complete.Updating boot support partitions for the volume as required.Error: Disk Utility can’t repair this disk. Back up as many of your files as possible, reformat the disk, and restore your backed-up files.http://steelpangolin.wordpress.com/2009/03/15/invalid-bs_jmpboot-in-boot-block-000000/
-
@#%@#$~@!% unknown device code 43
Μια ωραία πρωία έβαλα το κινητο στην (εύκολα προσβάσιμη) θύρα USB του υπολογιστή. Ξαφνικά αποφάσισε να μη το αναγνωρίσει, κλείδωσε την USB θύρα και βγάζει το παραπάνω σφάλμα.
Την έκανα απεγκατάσταση-εγκατάσταση, το ίδιο με τους drivers του κινητού, έκανα update το Kies, τους drivers για USB conection τίποτα. Η θύρα μουλάρωσε. Ο γκούγκλης δεν βοήθησε. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με τον κίνδυνο να πω λαλακία... έκανες επανεκκίνηση και στις δύο συσκευές;- δοκιμη αλλης θυρας
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Transformer FTW.Σε λίγο θα αρχίσει να κυκλοφορεί και το Transformer Prime, οπότε η τιμή του θα πέσει ακόμα περισσότερο. Για την ώρα το βλέπω στις £380 με το πληκτρολόγιο ή £300 χωρίς. H τιμή του Flyer έχει ήδη ξεφτυλιστεί, £180 τα 16GB και £225 τα 32GB.
Υπάρχει και το Lenovo IdeaPad A1, το είχε προσφορά το Amazon τις προάλλες με £150.
XOOM 3g .-
-
επιτέλους έμαθες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με τον κίνδυνο να πω λαλακία... έκανες επανεκκίνηση και στις δύο συσκευές;
- δοκιμη αλλης θυρας
Επανεκκίνηση ναι.
Αλλή θύρα; Μα το πρόβλημα είναι ότι δεν δουλεύουν οι συγκεκριμένες δύο θύρες στην κορυφή του tower και δεν μπορώ να τις επαναφέρω. Οι άλλες θύρες δουλεύουν κανονικά. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
- δοκιμη αλλης θυρας
Επανεκκίνηση ναι.
Αλλή θύρα; Μα το πρόβλημα είναι ότι δεν δουλεύουν οι συγκεκριμένες δύο θύρες στην κορυφή του tower και δεν μπορώ να τις επαναφέρω. Οι άλλες θύρες δουλεύουν κανονικά.http://forums.techguy.org/hardware/1005 ... known.html
http://blogs.msdn.com/b/usbcoreblog/arc ... 3f00_.aspx
http://blogs.msdn.com/b/usbcoreblog/arc ... -quot.aspx -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σε τι θα με βοηθήσει αυτό (δεν έχω ιδέα από ubuntu); Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να σώσω τα αρχεία του 500άρη (του 2ου partition δηλαδή) και δεν ξέρω πως/αν γίνεται...
Ωραιότατα, θα κάνεις μια τυπική εγκατάσταση του λειτουργικού στο πρώτο partition και όταν τελειώσει θα πάρεις τα data απ το δεύτερο. Το μόνο σημείο που θα χρειαστεί κάτι περισσότερο απ το next next είναι όταν ο partition manager σε ρωτήσει που να βάλει το λειτουργικό, ενω θα σου πει τι δισκους - partitions βρήκε. θα φροντίσεις να φορμάρεις το σωστό ( ) και όχι αυτό που θες να σώσεις δεδομένα, θα επιλέξεις ένα τύπο filesystem πχ ext4, θα του πεις το mount point '/', θα προχωρήσεις και όταν τελειώσεις την εγκατάσταση θα μεταφέρεις τα δεδομένα σου.
Ολα θα πάνε καλά ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ hardware πρόβλημα φυσικά. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
- δοκιμη αλλης θυρας
Επανεκκίνηση ναι.
Αλλή θύρα; Μα το πρόβλημα είναι ότι δεν δουλεύουν οι συγκεκριμένες δύο θύρες στην κορυφή του tower και δεν μπορώ να τις επαναφέρω. Οι άλλες θύρες δουλεύουν κανονικά.Σε μερικά κουτιά τα καλώδια που πάνε από τις usb τους στη μητρική δε πιάνουν καλά με αποτέλεσμα να φεύγουν μ'ένα ταρακούνημα ή και με τον καιρό. Άνοιξε λοιπόν το κουτί (με κλειστό τον υπολογιστή) και βγάλε-ξαναβάλε τα καλώδια αυτά εκεί που ήταν.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη...GetDataBack for NTFS
ψάχτο στα μαγαζιά
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ωραιότατα, θα κάνεις μια τυπική εγκατάσταση του λειτουργικού στο πρώτο partition και όταν τελειώσει θα πάρεις τα data απ το δεύτερο. Το μόνο σημείο που θα χρειαστεί κάτι περισσότερο απ το next next είναι όταν ο partition manager σε ρωτήσει που να βάλει το λειτουργικό, ενω θα σου πει τι δισκους - partitions βρήκε. θα φροντίσεις να φορμάρεις το σωστό ( ) και όχι αυτό που θες να σώσεις δεδομένα, θα επιλέξεις ένα τύπο filesystem πχ ext4, θα του πεις το mount point '/', θα προχωρήσεις και όταν τελειώσεις την εγκατάσταση θα μεταφέρεις τα δεδομένα σου.
Ολα θα πάνε καλά ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ hardware πρόβλημα φυσικά.Ακολούθησα τις οδηγίες από εδώ (usb stick + Windows). Έβαλα το ubuntu σε φλασάκι και άλλαξα το boot sequence στο bios ώστε να τρέχει πρώτα το φλασάκι. Μετά μου έβγαλε μια μωβ οθόνη με κάτι ξεχειλωμένα εικονίδια στα οποία δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Κάποια στιγμή, αφού είχε περάσει κανένα 10λεπτο, πάτησα ό,τι πλήκτρο έβρισκα στο πληκτρολόγιο και εμφανίστηκε ως δια μαγείας καθαρή οθόνη στην οποία μου ζητούσε user name & password. Έβαλα αυτά που έχω στα windows (αν θέλει αυτά) αλλά μου έβγαζε διαρκώς μήνυμα λανθασμένου password. Έκανα επανεκκίνηση και επέστρεψα στη αρχική μωβ οθόνη (χωρίς κάποια επιλογή)....
Κάνω κάτι λάθος;@ dmitspan: Το βρήκα αλλά θέλει ένα 10ωρο και είπα να δοκιμάσω πρώτα τη λύση του tasosdev μήπως βρω άκρη γρηγορότερα
@ Ernani: Λίγο μπερδεμένα μας τα λέει το link
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
@ Ernani: Λίγο μπερδεμένα μας τα λέει το link
Πράγματι. Λοιπόν, αυτό που αναφέρει στο link είναι ότι η αιτία του προβλήματος είναι η αλλαγή του GUID λόγω του MacDrive στα Windows και προτείνει ως λύση ένα script σε python που διορθώνει το πρόβλημα. Μάλλον θα μπλέξεις.
Ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις κάτι σαν το iPartition για data recovery. Επίσης υπάρχει και το DiskWarrior. Με δική σου ευθύνη πάντα.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Λοιπόν, αυτό που αναφέρει στο link είναι ότι η αιτία του προβλήματος είναι η αλλαγή του GUID λόγω του MacDrive στα Windows και προτείνει ως λύση ένα script σε python που διορθώνει το πρόβλημα.Τώρα μάλιστα
Ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις κάτι σαν το iPartition για data recovery. Επίσης υπάρχει και το DiskWarrior. Με δική σου ευθύνη πάντα.
Εννοείται, με δική μου ευθύνη
Λέω να εξαντλήσω το ubuntu πρώτα αλλά ... δε με θέλει
-
Για file recovery δες και το http://www.r-studio.com/
Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο όποτε χρειάστηκε (συχνά κατά το παρελθόν, ευτυχώς όμως τα τελευταία 2 χρόνια οι σκληροί μου με έχουν αφήσει ήσυχο).
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σε μερικά κουτιά τα καλώδια που πάνε από τις usb τους στη μητρική δε πιάνουν καλά με αποτέλεσμα να φεύγουν μ'ένα ταρακούνημα ή και με τον καιρό. Άνοιξε λοιπόν το κουτί (με κλειστό τον υπολογιστή) και βγάλε-ξαναβάλε τα καλώδια αυτά εκεί που ήταν.Τα καλώδια φαίνονται εντάξει, αλλά θα το δοκιμάσω και αυτό.
http://forums.techguy.org/hardware/1005411-solved-error-43-usb-unknown.html
http://blogs.msdn.com/b/usbcoreblog/arc ... 3f00_.aspx
http://blogs.msdn.com/b/usbcoreblog/arc ... -quot.aspxΕδώ με απλά λόγια λέει los poulos. Δεν φτιάχνεται.
-
Μάγκες καλησπέρα, μια βοήθεια στα γρήγορα.
Τι laptop προτείνεται (άμεση αγορά) έως 500 ευρώ; Όχι τρελές απαιτήσεις, μόνο δυνατό επεξεργαστή χρειάζεται και να'ναι αξιόπιστος γιατί δε θα αλλαχτεί την επόμενη 3ετία.. Ααα και επίσης 15 με 17' οθόνη..
Μάρκα; Κατάστημα;
Ευχαριστώωωωωωω
-
Για δες αυτά:
17':
DELL INSPIRON N7010 17.3'' P6200 BLACK
15':
LENOVO IDEAPAD 1068AQU 15.6'' I3 2330M 4GB 320GB BLACK
HP PROBOOK 4530S NOTEBOOK PC XU015UT
TOSHIBA SATELLITE C655-S5305 15.6'' I3-2330M 4GB 320GB BLACK
HP Pavilion G6-1006ev
Acer Aspire AS5750-2334G50MnkkΓενικά σε 17άρα οθόνη λίγο δύσκολο να βρεις κάτι που ν' αξίζει ιδιαίτερα σ' αυτά τα λεφτά. Προτίμησε 15άρα. Όλοι οι 15άρηδες που παρέθεσα έχουν πολύ καλύτερο επεξεργαστή από τον 17άρη, που ήταν και ο μόνος που βρήκα με κάτω από 500 € μετά από σύντομη έρευνα. Αντίστοιχου επιπέδου 17άρηδες κάνουν 600+.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]