-
Επιμενω οτι ολα τα mercedes ferrari κτλ εχουν φτασει στην ανωτερη τιμη τους στην Ευρωπη το μελλον τον παλιων αυτοκινητων ειναι τα καθημερινα αυτοκινητα περασμενων δεκαετιων που εχουν και το συναισθημα μεσα τους μα και την χρηστικοτητα .Ονοματα οπως alfa romeo και abarth ειναι και θα ειναι παντα διαχρονικη αξια με διαφορες παραλλαγες στα μοντελα και μονο.
Δημητρη οι integrale νομιζω οτι ειδη φτασανε σε πολυ υψηλα επιπεδα και διαφορες μετατροπες κυριως που πουλιοντουσαν στο car φυγανε ολες στο εξωτερικο !!!!!!ουτε αυτες δεν μπορουμε να υποστηριξουμε πια.Μοντελα σαν τι hi-fi και τις club italia απλα εχουν ξεφυγει (πιστευω οτι για αυτο κιολας φτιαχτηκαν)
156/147 gta τα επομενα χρονια βλεπω να πωλιουνται κατω απο 5000!!!!!!!!3200 κυβικα δεν μπορει πια να τα αντεξει κανεις!!!!!!!
Μεσα στο 2012 πιστευω (αν δεν γινει κανας πολεμος για να στρωσουν ολα)οτι θα εκπλαγουμε με τις τιμες των ιστορικων και οχι μονο αυτοκινητων τις χωρας μας -
@Ritmo130tc...
ΤΟ θέμα είναι και πάλι πως οι τιμές που βλέπει ο κόσμος στο internet δεν είναι η πραγματικότητα...φυσικά τα top collectors items εξαιρούνται αλλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα έχουν πέσει σε πολύ καλά επίπεδα και φυσικά αυτό δημιουργεί και κίνηση στην αγορά του αυτοκινητου...
Οι Ferrari είναι ακριβές αλλα δεν θα δούμε ποτε ίσως μια Λυσσώ να χάνει αξια...το ίδιο και μια Gullwing, μια Μιούρα, μια Daytona κλπ κλπ!!!
Στην Ελλάδα αυτά τα αυτοκίνητα φυσικά θα πουληθούν και θα καταλήξουν στο 'εκωτερικο'...όπως συμβαίνει ήδη φυσικά και που είσαι ακόμα...οι Ιντεγκράλε από την άλλη πουλιούνται από 12.000 μέχρι 20.000Ευρ για μια Ενώ2 που είναι στα καλύτερα επίπεδα από ποτε...πραγματικά δεν υπήρξε ποτε χαμηλότερη τιμή σε αυτά τα αυτοκίνητα...φυσικά οι καινούριες Maserati, Ferrari, Lamborghini θα πέφτουν με ρυθμούς απίστευτους...η αγορά όμως δεν είναι σε άσχημα επίπεδα στο classic car στην E.U...το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα...απλά τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι price-wise...η Club Ιταλία που λες και τέτοια models (βασικά είμαι κάτοχος μιας club Ιταλία) δεν είναι φτηνές γιατί φυσικά όπως λες δεν φτιάχτηκαν για οποιονδήποτε...αυτά τα αυτοκίνητα δεν θα 'χανθουν' ποτε...όπως και πολλά αλλα...Η 147GTA δεν θα πάρει ποτε μεγάλη αξια...μονο η 156GTA...και πίστεψε με οποιος αγοράσει μια μέσα σε αυτά τα χρονια δεν θα χάσει... -
Ο χρήστης SUPERSTRADA έγραψε:
Στις 5.000Eur αγοράστε μια καλή Lancia Fulvia 1,3s... και δεν θα χάσετε τα χρήματα σας ποτε!!!! Συμφωνώ σε όλα...απλά το restoration είναι μια διαδικασία που πρέπει να μετρηθεί πολύ καλά...οποτε η επένδυση πρέπει να είναι σίγουρη...σε όσους νομίζουν πως τα νούμερα που λέω είναι χαμηλά έχω να τους πω πως μια Fulvia Monte Carlo σήμερα δεν ξεπερνά με τίποτα τις 13.000Ευρ...άρα μια 1,ξς με τίποτα τις 5.000Eur όσο καλή και αν είναι!!!Αν με τον όρο καλή.....εννοείς να μην χρήζει εκτεταμένων εργασιών φανοποιίας ή μηχανικών επισκευών και σε γενικές γραμμές να είναι αξιοπρεπής και αυθεντική στις μικρές ή σοβαρότερες λεπτομέρειες της,αλλά να απαιτεί ένα μικρό detailing,η τιμή στην ιταλική αγορά είναι αυτή....ίσως και κατά τι χαμηλότερη (λόγω επαρκούς προσφοράς της συγκεκριμένης έκδοσης).
Από κει και μετά το 'όσο καλή και να είναι'...... είναι υπερβολή.Για μια 1,3s σε αρκετά καλή και κυρίως αυθεντική κατάσταση πρέπει να ανέβεις στα 6-6.5Κ,τα οποία μπορούν (σπάνια) να φτάσουν και τα 8Κ για αυτοκίνητα 'βιτρίνας'.Kαι για να συνενοούμεθα ως προς τα standards.Προσυπογράφεις την παρακάτω περιγραφή;
http://www.tonyerker.info/html/lancia_fulvia1.html -
Συμφωνώ απόλυτα...οι τιμή που προανέφερα είναι για ένα καλο αυτοκίνητο...condition B θα έλεγα...σε ότι αφορά το αυτοκίνητο που προσφέρω είναι μια 1,3 Rallye...που έχει μεγαλύτερη αξια...μια απλή 1,3S φυσικά την βrίσκeι κανεις σε αυτά τα νούμερα...πολύ καλο αυτοκίνητο και φυσικά value for money...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ετοιμάστε τα μουσκέτα σας, την πυξίδα και τα παγούρια σας, πάμε για σαφάρι!Συναντήσεις, τυχαίες και μη, με ιστορικά αυτοκίνητα στους δρόμους της πόλης. Πιθανά μελλοντικά garage-queens και γραφικά σαπάκια πέρα από κάθε ελπίδα αποκατάστασης εδώ είναι ο χώρος για να τα αναφέρουμε! Είτε για αποκατάσταση είτε για ανταλλακτικά, κάθε παλιό αυτοκίνητο έχει και έναν άνθρωπο που πιθανώς να ενδιαφέρεται για αυτό!
Κύριοι έχετε ξεφύγει τελείως, μα τελείως από το πνεύμα του τοπικού.
το κάνατε real estate classic car
μου είναι αδιάφορο το πόσο πουλιέται μια pagoda σήμερα και πόσο σε 10 χρόνια
αν θέλετε να συνεχίσετε θα παρακαλούσα να ανοίξετε ένα νέο τοπικό με θέμα το real estate και αφήστε αυτό το τοπικό στο πνεύμα του και τον Pro,vespa και τα άλλα παιδιά να κάνουν την δουλειά τους και να ποστάρουν τα σαπάκια και τα χρέπια της Ελληνικής υπαίθρου.
ζητάω από εσένα Αλέξανδρε να υπερασπιστείς το πνεύμα του τοπικού που δημιούργησες.ΥΓ. το ύφος του στυλ 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε' ενοχλεί αφάνταστα και δεν νομίζω να τρομάζει κανένα.
-
Εδω πρεπει να δωσω δικιο στον Ιωσηφ (A110 Alpine) και να παρακαλεσω να επιστρεψουμε στο πνευμα του τοπικ.
Αυτη η συζητηση θα μπορουσε να συνεχιστει σε διαφορετικο θεμα ή σαν σχολια στις κλασσικες αγγελιες.
Παντως καλο θα ηταν να μην συνεχιστει σε αυτο το υφος μιας και ολοι αγαπαμε το παλιο/κλασσικο αυτοκινητο ειτε εχουμε σκαραβαιο ειτε εχουμε λαμποργκινι. -
Πάντως εμένα δε με χαλάει μια τέτοια συζήτηση , ίσα ισα βλέπω και τις τάσεις. Μάλλον ισως γιατί δεν πρόκειται ποτέ να έχω τα λεφτά ώστε να τα επενδύσω σε ένα όχημα ώστε να κεδίσω λεφτά στο μέλλον.
Πάντως , βλέπωντας λίγο τα τελευταία πόσταρίσματα , έκανα έναν απολογισμό των εξόδων που έχω κάνει για να φέρω τη Sprint στα μέτρα μου και είδα ότι αυτήν την στιγμή ειμαι περίπου στα ίδια με το να αγόραζα μια έτοιμη με ότι ακριβώς θα ήθελα (από κάνα 2 αγγελίες στο car.gr) και χωρίς να έχω την ίδια κατάσταση πχ εξωτερικό βάψιμο φρεσκάρισμα & σαλόνι.
Αλλά, από την άλλη , την προσωπική επάφή και αναμνήσεις που απεκτησα στην κατα τις εργασίες που έκανα στο αμάξι τις θεωρώ ανεκτιμητες καθώς για κάθε βίδα που έχει μπει πάνω υπάρχει και μια ιστορία....
Χμ... Λες να κάνω ημερολογιο οχήματος? Πλάκα θα είχε....
-
γιατι να χαλαει?
αν γινεται σωστη κουβεντα δεν χαλαει κανεναν, ισως να ειναι τελικα και μια αλλη εκδοχη της αποκτησης ενος κλασσικου αυτοκινητου.
Απλα να γινεται σε σωστκο τοπικ, μην τα μπερδευουμε. -
D-jet...Αφού γνωρίζετε την European market στο classic αυτοκίνητο καλύτερα από εμενα...τι να πω...μάλλον οι 18.930 πελάτες μου δεν μου δίδαξαν τίποτα...Δεν τη γνωρίζω καλύτερα... Παρακολουθώ την αγορά του ιστορικού στην Ευρώπη εδώ και 15 χρόνια και έχω βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα, τα οποία και καταθέτω προς συζήτηση. Δεν επιδιώκω να συγκρίνω τις εμπειρίες μου με τις δικές σου.
Προφανώς, αν τα νούμερα που περιγράφεις είναι αληθή, είσαι σε θέση να διαμορφώνεις την αγορά (όπως πιστεύω ότι γίνεται, σε άλλη κλίμακα, από τον ειδικό τύπο). Απλώς, ο τρόπος που περιγράφεις τα πράγματα με αφήνει να καταλάβω ότι γράφεις πρωτίστως σκεφτόμενος την Αμερικανική αγορά. Τίποτα παραπάνω (και λυπάμαι, ειλικρινά αν το πήρες ως προσβολή, δεν το εννοούσα).
Από την άλλη, οι εξωγενείς παράγοντες έχουν να κάνουν με την αγορά γενικότερα, όχι μόνο του ιστορικού (και εκεί έχω και εγώ κάποια μικρή εμπειρία).Κατά τα άλλα η Alba με κάλυψε απόλυτα στο ζήτημα με τη Φούλβια (και το τι θεωρεί ο καθένας καλό).
-
Μηπως θα ήταν καλύτερα ο mod να μεταφέρει τις δημοσιεύσεις από την σελίδα 581 και μετά στο topic 'Αποκατάσταση για χόμπι ή εμπόριο [Διάσπαση]' έτσι ώστε να καθαρίσει το Safari από το και να συνεχίσει εκεί η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση;
-
SUPERSTRADA χαίρμαι πραγματικά που σε ξανα-συναντώ στο forum . Οι απόψεις σου στο μεγαλύτερο μέρος τους με βρίσκουν σύμφωνο άν και αυτό δεν έχει καμία αξία για την ευχαρίστηση που διαβάζω νέες αναρτήσεις σου στο forum .
Πιστεύω ότι ο καθένας μας έχει τα δικά του βιώματα-συμφέροντα -προτιμήσεις -ιδέες και είναι ανάγκη να κατατίθενται όλες αυτές οι διαφορετικές τάσεις ώστε όλοι να βγαίνουμε κερδισμένοι.
Όσον αφορά εμένα η μόνη μου επαφή με το παλιό κλασικό αυτοκίνητο είναι η αγάπη για αυτό , η αναπόληση των νεανικών μου χρόνων που με οδήγησε να ανα κατασκευάσω ένα a112 δαπανώντα 15000 e χωρίς φυσικά να περιμένω χρηματική ανταπόδοση παρά μόνο οδηγώντας το να αναπολώ περασμένες εποχές.
Σίγουρα , όπως όλα τα κατασκευάσματα του ανθρώπου, τα αυτοκίνητα έχουν δύο αποτιμήσεις ,η μία είναι άϋλη (φήμη-ιστορικό-πρεστίζ κ.λ.π) και καθορίζεται υποκειμενικά και η άλλη είναι η εμπορική αξία που καθορίζεται με αντικειμενικά κριτήρια.
Όπως όμως και να το αντιλαμβάνεται κανείς όλοι έχουν τον χώρο τους .
Θα ήθελα να διαβάζω αναρτήσεις σου στο μέλλον και ειδικότερα ,άν θέλεις ιστορίες αυτοκινήτων που έχεις αγοράσει και ανακατασκευάσει, και ακόμα και τεχνικά θέματα αναπαλαίωσης....υ.γ. όντως οι τελευταίες σελίδες είναι off topic και θα πρότεινα στους διαχειριστές να μεταφέρουν την συζήτηση αυτή σε νέο τοπικό με προτεινόμενο θέμα 'συναισθηματική-εμπορική αξία ιστορικών αυτοκινήτων'.
-
Μάλλον έχουν μπερδευτεί μερικοί...κλασσικό αυτοκίνητο δεν είναι το κάθε παλιό σάπιο και εγκατελειμμένο...και φυσικά νομίζω πως ενδιαφέρει πολλούς το ποσο κοστίζει ένα restoration η στο τέλος το value του αυτοκινητου τους...ακόμα και σε αυτούς που λένε πως δεν τους ενδιαφέρει...κάποια στιγμή στην ζωή τους ίσως τους απασχολήσει...βεβαια εγώ έδωσα απλά απάντηση σε αρχικό σχόλιο και φτάσαμε ως εδώ...
Σε λίγο μια 300SL Roadster barn find... και η ιστορία τις!!! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Κατά τα άλλα η Alba με κάλυψε απόλυτα στο ζήτημα με τη Φούλβια (και το τι θεωρεί ο καθένας καλό).O συνφορουμιστας Alba Parietti ειναι γυναικα...?
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Κατά τα άλλα η Alba με κάλυψε απόλυτα στο ζήτημα με τη Φούλβια (και το τι θεωρεί ο καθένας καλό).
O συνφορουμιστας Alba Parietti ειναι γυναικα...?
Nαι και μάλιστα αυτή!

Το πίστεψες τώρα;
-
Wow!
-
oooo Alba il tempo nemmeno ti ha sfiorata

-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Κατά τα άλλα η Alba με κάλυψε απόλυτα στο ζήτημα με τη Φούλβια (και το τι θεωρεί ο καθένας καλό).
αυτή την απορία είχα και εγώ, και έχω μείνει με την απορία,απάντηση δεν έχω πάρει.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Nαι και μάλιστα αυτή!

Το πίστεψες τώρα;
Για τους άπιστους:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alba_Parietti -
Σε λίγο μια 300SL Roadster barn find... και η ιστορία τις!!!Αναμενουμε!!!!!!!!!!
-
Oσοι ειναι καλα παιδια και δεν βγαζουν οπως στον φιλο μας SUPERSTRADA (απ'την ωρα που πατησε το πληκτρολογιο του εδω μεσα )...... θα ειδοποιηθουν οταν ανοιξει ο καιρος και ερθει η ALBA μας στην καμπανα της γνωστης πλαζ για αυτογραφα και φωτογραφιες σχετικες .
Τωρα βρησκεται σε θερμα κλιματα ,ριχνοντας καπου καπου καμια ματια στο φορουμ αυτο , που εχει αφησει παλιους φιλους μονους και δυστυχισμενους .........
ciao ALBA
Η Alba ειναι απ'τους στιλοβατες αυτου του φορουμ πριν πολλα χρονια οταν ακομα υπηρχαν οι μονοφαροι , οι sirgus και αλλοι εκλεκτοι των κλασικων οχηματων , και ουχι των σκουπιδαριων που καποιοι λογο τσι μοδος νομιζουν οτι ασχολουντε και εγιναν και συλλεκτες ...τρομαρα τους ...
Εσενα Α 110 .... δεν θα σε ειδοποιησουμε , τρως πολυ παντοφλα δεν σε παιρνει .....αστο
Classic Safari