Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Classic Safari
    1. Home
    2. Κλασικά και Ιστορικά Μοντέλα
    3. Classic Safari
    • 1
    • 2
    • 376
    • 377
    • 378
    • 379
    • 380
    • 506
    • 507
    • 378 / 507
    Κλασικά και Ιστορικά Μοντέλα
    8
    10122
    201321
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      d-jet last edited by

      Ο χρήστης SUPERSTRADA έγραψε:
      Δεν νομίζω πως η αξια τις Pagodas ανεβαίνει τα 3 τελευταία χρονια...μάλλον το αντίθετο...Η Pagoda ήταν ένα αυτοκίνητο που απευθυνόταν στην μεσαία ταξί στην E.U οποτε σήμερα που πλήττεται πανευρωπαϊκά οι τιμές έχουν πέσει...το ίδιο και με τις Ντουέτο Spider που σήμερα μια πολύ καλή δεν ξεπερνά τις 15.000- 18.000Ευρ... και πριν 5 χρονια ήταν πολύ πιο ακριβές...Προσοχή...δεν ανεβαίνουν όλα τα αυτοκίνητα...και όσοι νομίζουν το αντίθετο κάνουν μεγάλο λάθος...οι American Gigolo (Ωραίο παρεπιπτόντως) δεν έχουν αξια (ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση) πάνω από 8.000Eur...και θα πω και πάλι...αφήστε τις αγγελίες...δεν είναι αντιπροσωπευτικές τις αγοράς...!!!!

      Γεγονός... όπως γεγονός είναι ότι είχαν παραπάρει φόρα και με την ευκαιρία της πανευρωπαϊκής κρίσης (του '08 λεω) άρχισαν να μαζεύονται αρκετά (όπως και κατι άλλες, εγγλέζικες, να μην πω, κατασκευές).
      8 χιλιάρικα θα βρεις ένα αυτοκίνητο αμερικάνικο τίμιο μεν για ανακατασκευή δε...(προφανώς κάτι τέτοιο έχεις στο νου... για βάλε και τι κοστίζει όμως για να έρθει εδώ, να εκτελώνιστεί και να μαζευτεί ωστε να είναι χρηστικό)
      Πιο λογική τιμή, για ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο (χωρίς τους γελοίους προφυλακτήρες και όχι ηλιοκαμένο) στη Γερμανική αγορά θα ήταν κοντά στα 12-15 χιλιάρικα για μια καλή 280-350-450 (που δε χρειάζεται σοβαρό μάζεμα) και ίσως κάτι παραπάνω για μια της προκοπής 380-500, με ένα εξαιρετικό παράδειγμα κοντά στα 20-25 χιλιάρικα (και εκεί είναι το ταβάνι τους). Ακριβώς τα μισά για τις κουπέ δε...Δεν πιστεύω ότι θα ανεβεί δραματικά η τιμή τους (όπως και στις περισσότερες μαζικής παραγωγής Mercedes-Benz), κυρίως γιατί έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα αφενός μεν είναι το κόστος χρήσης μεγάλο (κατανάλωση αναλώσιμα όχι καλή ιδέα για κάθε μέρα) αφετέρου είναι εξαιρετικά ακριβές σε ανταλλακτικά (όταν μιλάμε για καινούργια και όχι για μετάχειρισμένα από 116, όπως πατεντιάζουμε εδώ), για την κλάσση τους πάντα.

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • ?
        A Former User last edited by

        Καλώς (επαν) ήλθατε superstrada, η πείρα σας και οι εμπειρίες σας, είναι χρήσιμες.

        Μια και το έφερε η κουβέντα για τα κλασσικά, θα μπορούσατε να κάνετε μια εκτίμηση για το ποιά αυτοκίνητα παραγωγής (low budget) του ΄70 και του '80 πιστεύετε ότι θα άξιζε να έχει κάποιος σαν ένα είδος μελλοντικού κλασσικού;

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • D
          d-jet last edited by

          Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
          τι να σου πω, εγω που εχω παρατηρησει γραφηματα εξελιξης τιμων για πολλα αυτοκινητα συμβαινει σε ολα περιπου το εξης. Η τιμη του φτανει στο κατωτερο σημειο της οταν ενα αυτοκινητο ειναι περιπου 20 ετων (ειναι μαλλον εκεινη η στιγμη που απλα ειναι παλιο και δεν εχει την παραμικρη χρηστικη αλλα ουτε και συλλεκτικη αξια). Απο κει και περα παντα μα παντα η τιμη του αρχιζει να παιρνει την ανηφορα, τωρα η κλιση της ανοδικης γραμμης εξαρταται απο πολλα θεματα και πιστευω οτι εχει σιγουρα να κανουν με θεματα οπως ποσα αντιτυπα παρηγαγε,χρηστικοτητα,επαρκεια ανταλλακτικων κτλ. Αυτο το εχω δει να συμβαινει και σε taunus 12M αλλα και σε ferrari.

          Έτσι είναι, μόνο που η κλίση της καμπύλης (άρα το πόσο θα ανεβεί η τιμή του αυτοκινήτου σε σχέση με την αρχική) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες... κάποια μπορεί να παραμένουν στα αζήτητα για πολλά χρόνια (ή και δεκαετίες). Παίζει ρόλο και το πόσο μετράει (π.χ. σπανιότητα, χαρά στην οδήγηση, ευκολία συντήρησης, κόστος συντήρησης και χρήσης... ίματζ_ αμα μιλάμε για Ελλάδα ή για κόκκινο κάμπριο _ ) και ασφαλώς και η κατάσταση (και πόσο εύκολη είναι ή επιστροφή στην εργοστασιακή του μορφή).

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • D
            d-jet last edited by

            Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
            ...

            Και πάντοτε μιλάμε για μια ισορροπημένη αγορά, όχι όπως η Ελληνική, όπου κάποιες παράμετροι εξακολουθούν να ¨μετράνε' δυσανάλογα πολύ (λέγε με Μερσεντέ μούρη, Γκάμπριο, Γκουπέ και τα ρέστα).

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • S
              superstrada last edited by

              Συμφωνώ εν μέρη...και αυτό γιατί παρακολουθούμε τιμές internet και στημένων δημοπρασιών που δεν έχουν πραγματικά καμια σχέση με την πραγματικότητα...δηλαδή: Μια Ferrari 512Βι σήμερα είναι (Σε αριστη κατάσταση) σήμερα στις 100.000Ευρ...με το που θα γίνει classic η τιμή του θα φτάσει άνετα περίπου στα διπλάσια μέσα σε λίγους μονο μήνες (το ίδιο περίπου και με την BB).
              Το ίδιο θα συμβεί πιθανόν και με τις Ιντεγκράλε...σήμερα είναι στις φθηνότερες τιμές που ήταν ποτε οποτε σε λίγα χρονια θα αποτελέσουν μια πολύ πολύ καλή επένδυση...μιας και θα διπλασιάσουν την αξια τους!
              Υπάρχουν αυτοκίνητα όμως τα οποια θεωρώ απλά hopeless...που σημαίνει πως όσα χρονια και αν περάσουν η αξια τους δεν θα ανεβεί ιδιαιτερα ότι και να γίνει...όσο και αν κοστίσει η ανακατασκευή τους...παράδειγμα...Μια Citroen SM σήμερα είναι σε επίπεδα πολύ χαμηλά και δεν περιμένω κανένα θαύμα...οποτε η ανακατασκευή τις (complete restoration project) είναι απλά μια λάθος κίνηση μιας και αγοράζεται σήμερα σε μέτρια έως καλή κατάσταση με 20.000 - 25.000Ευρ...αν δούμε λοιπόν την πληθωριστική αξια του χρήματος και τις αξιας τις μέσα σε 20 χρονια (όχι παραπάνω) θα δούμε πως η τιμή ναι μεν ανέβηκε αλλα δεν έφτασε ποτε σε πολύ μεγάλα επίπεδα...σήμερα οποιος αγοράσει μια απλά θα κρατήσει το κεφαλαιο του sthathero (ίσως και μερικώς αυξανόμενο στα επίπεδα του πληθωρισμού) και φυσικά δεν θα χάσει χωρίς όμως να κερδίσει παράλληλα κάτι το ιδιαίτερο...το αντίθετο έχει συμβεί με τις Pagoda που χρυσοπληρώθηκαν την περίοδο 1999 2008 σε όλη την E.you και σήμερα έχασαν ακόμα και πάνω από το 50% τις αξιας τους...κάτι το οποιο φυσικά σταματα εδώ και φυσικά η ανοδική πορεία θα επανέλθει αλλα με πολύ πολύ αργά βήματα και βεβαια χρειάζεται προσοχή διότι τα μέτρια αυτοκίνητα είναι στο τέλος και αυτά που κοστίζουν πιο ακριβά...η άποψη μου: Αγοράστε σήμερα μια καλή Pagoda...σε λογική τιμή...το κεφαλαιο θα παραμείνει ασφαλές και φυσικά θα αυξηθεί κοντά στο διπλάσιο στην επομενη δεκαετία...χωρίς όμως να σημαίνει πως σήμερα τα αυτοκίνητα αυτά αξίζουν πάνω από τα χρήματα που προανέφερα!!!

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • D
                d-jet last edited by

                Ο χρήστης SUPERSTRADA έγραψε:
                ...
                Το ίδιο θα συμβεί πιθανόν και με τις Ιντεγκράλε...σήμερα είναι στις φθηνότερες τιμές που ήταν ποτε οποτε σε λίγα χρονια θα αποτελέσουν μια πολύ πολύ καλή επένδυση...μιας και θα διπλασιάσουν την αξια τους!
                Υπάρχουν αυτοκίνητα όμως τα οποια θεωρώ απλά hopeless... Αγοράστε σήμερα μια καλή Pagoda...σε λογική τιμή...το κεφαλαιο θα παραμείνει ασφαλές και φυσικά θα αυξηθεί κοντά στο διπλάσιο στην επομενη δεκαετία...χωρίς όμως να σημαίνει πως σήμερα τα αυτοκίνητα αυτά αξίζουν πάνω από τα χρήματα που προανέφερα!!!

                Πολύ σωστά, αν και ίσως τραβηγμένο αυτό το 'διπλάσιο' για την παγόδα... θα συνεχίσει, πιθανώς να ανεβαίνει αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι τρελή η πορεία της, όπως πριν 10 χρόνια. Και αυτό, αφενός μεν γιατί πλέον όσα δείγματα ήταν να σωθούν σώθηκαν αφετέρου γιατί πιστεύω ότι στην εποχή που μπαίνουμε αρχίζει και δέχεται σοβαρά πλήγματα το ιστορικό αυτοκίνητο (και γενικότερα η αυτοκίνηση) με αποτέλεσμα ο παράγοντας της χρηστικότητας που έδινε 'πόντους' σε κάποια ιστορικά (όπως τυπικά στις παγόδες ή τις 107) σιγά σιγά πάει περίπατω και στο παιχνίδι των τιμών θα παίζουν ολοένα και περισσότερα οι πιο εξεζητημένες περιπτώσεις (με περισσότερο συλλεκτικό χαρακτήρα).
                Εμείς εδώ ζούμε στη σφαίρα της οικονομικής κρίσης, η πραγματικότητα είναι, ωστόσο, ότι η κρίση γύρω από το αυτοκίνητο είναι παγκόσμια και δεν έχει τις ρίζες μόνο στα γεγονότα γύρω από τα οικονομικά, τον τελευταίο χρόνο... απλά ο κόσμος αλλάζει πολύ πιο γρήγορα πλέον (για αυτό και όταν μιλάμε για επνεδύσεις, θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε τόσο μακροχρόνιες προβλέψεις, όπως με την παγόδα, superstrada).

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • N
                  niga last edited by

                  Αν δεν υπήρχε στη μέση το συναίσθημα όπως πολύ σωστά λέει ο Cosmo Mike δεν θα είχα ανακατευτεί ποτέ σε αυτή την ιστορία με τα κλασικά αυτοκίνητα. Συνεπώς για μένα (και πιστεύω και για αρκετούς άλλους) δεν είναι καν θέμα επένδυσης. Γουστάρω απλώς να έχω το αυτοκίνητο με το οποίο μεγάλωσα, τελεία και παύλα. Αυτό πληρώνω και δεν περιμένω να πάρω πίσω χρήματα.

                  Και επειδή έχω αποκτήσει την διαστροφή να θέλω να οδηγώ παλιά αυτοκίνητα γουστάρω να κάνω τις δουλειές μου με ένα Α112 ή ένα Μίνι (που θα μπορούσε να είναι και σκαραβαίος, 4L, ή 2CV) παρά με ένα Yaris, ή Corsa ή Micra. Αυτό είναι όλο.

                  Γι'αυτό και χαίρομαι που τώρα τελευταία βλέπω πολύ κόσμο να κυκλοφορεί σαν καθημερινά αυτοκίνητα άψογα συντηρημένους σκαραβαίους και 2CV. Προφανώς δεν είμαι μόνος μου.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • C
                    cortinakias last edited by

                    Ο χρήστης NIGA έγραψε:
                    Αν δεν υπήρχε στη μέση το συναίσθημα όπως πολύ σωστά λέει ο Cosmo Mike δεν θα είχα ανακατευτεί ποτέ σε αυτή την ιστορία με τα κλασικά αυτοκίνητα. Συνεπώς για μένα (και πιστεύω και για αρκετούς άλλους) δεν είναι καν θέμα επένδυσης. Γουστάρω απλώς να έχω το αυτοκίνητο με το οποίο μεγάλωσα, τελεία και παύλα. Αυτό πληρώνω και δεν περιμένω να πάρω πίσω χρήματα.

                    Και επειδή έχω αποκτήσει την διαστροφή να θέλω να οδηγώ παλιά αυτοκίνητα γουστάρω να κάνω τις δουλειές μου με ένα Α112 ή ένα Μίνι (που θα μπορούσε να είναι και σκαραβαίος, 4L, ή 2CV) παρά με ένα Yaris, ή Corsa ή Micra. Αυτό είναι όλο.

                    Γι'αυτό και χαίρομαι που τώρα τελευταία βλέπω πολύ κόσμο να κυκλοφορεί σαν καθημερινά αυτοκίνητα άψογα συντηρημένους σκαραβαίους και 2CV. Προφανώς δεν είμαι μόνος μου.

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • D
                      d-jet last edited by

                      Ο χρήστης NIGA έγραψε:
                      Αν δεν υπήρχε στη μέση το συναίσθημα όπως πολύ σωστά λέει ο Cosmo Mike δεν θα είχα ανακατευτεί ποτέ σε αυτή την ιστορία με τα κλασικά αυτοκίνητα. Συνεπώς για μένα (και πιστεύω και για αρκετούς άλλους) δεν είναι καν θέμα επένδυσης. Γουστάρω απλώς να έχω το αυτοκίνητο με το οποίο μεγάλωσα, τελεία και παύλα. Αυτό πληρώνω και δεν περιμένω να πάρω πίσω χρήματα.

                      Και επειδή έχω αποκτήσει την διαστροφή να θέλω να οδηγώ παλιά αυτοκίνητα γουστάρω να κάνω τις δουλειές μου με ένα Α112 ή ένα Μίνι (που θα μπορούσε να είναι και σκαραβαίος, 4L, ή 2CV) παρά με ένα Yaris, ή Corsa ή Micra. Αυτό είναι όλο.

                      Γι'αυτό και χαίρομαι που τώρα τελευταία βλέπω πολύ κόσμο να κυκλοφορεί σαν καθημερινά αυτοκίνητα άψογα συντηρημένους σκαραβαίους και 2CV. Προφανώς δεν είμαι μόνος μου.

                      NIGA, είσαι εντελώς διαφορετικός τύπος ¨φίλου του ιστορικού¨... το ζήτημα της επένδυσης λες ότι δε σε ενδιαφέρει, δε θα πέταγες ωστόσο 5 χιλιάρικα για να 'γυαλίζει' το Α112, όσο και να σου γουστάριζε αυτό. Αυτό λέμε, κάθε 'επενδυση' στην κλίμακά της και , αν το σκεφτείς, από εκεί δε ξεκίνησε η κουβέντα μας, με αφορμή την οποία είδαμε και πάλι το superstrada στο φόρουμ μας; Πραγματικά μας αφορά αν θα βγάλει τη μιούρα έξω (ή η μιούρες αυτού του κόσμου γενικότερα; ) ;

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • D
                        d-jet last edited by

                        12 παρά και έχω να πάω και τη ζιγκολιάρικη μερσεντέ μου για βάση διαφορικού (ελπίζω) αύριο πρωι... Ας είναι, θυμόμαστε και τα παλιά λιγάκι!

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • S
                          superstrada last edited by

                          [quote='ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ']Καλώς (επαν) ήλθατε superstrada, η πείρα σας και οι εμπειρίες σας, είναι χρήσιμες.

                          Μια και το έφερε η κουβέντα για τα κλασσικά, θα μπορούσατε να κάνετε μια εκτίμηση για το ποιά αυτοκίνητα παραγωγής (low budget) του ΄70 και του '80 πιστεύετε ότι θα άξιζε να έχει κάποιος σαν ένα είδος μελλοντικού κλασσικού;[/quot

                          Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!! Τιμή μου!!!
                          Θα δώσω 1-2 παραδείγματα λοιπόν ακόμα αν και το έκανα ήδη...σήμερα μια καλή αγορά για παράδειγμα θα ήταν μια Alfa Romeo 1750 (Matching numbers πάντα). Κόστος κάτω από 20.000Ευρ και φυσικά πολύ πιο σπάνιο από τις 2000GTV, τα Σκαληνό κλπ κλπ!!! Σίγουρα ένα classic με ραγδαία αυξανόμενες τάσεις...
                          Το ίδιο θα έκανα και με μια Alfa Romeo 2600 coupe...με κόστος κάτω των 15.000Eur ένα καλο αυτοκίνητο θα διπλασιάσει το κεφαλαιο του πολύ πολύ γρήγορα...top future classic (thelei ypomoni) mia Alfa Romeo 156 GTA...ελάχιστο κόστος αγοράς (6.000 έως 10.000Ευρ) και σε λίγα χρονια (λιγότερο από 10) θα δείτε άνετα τα τριπλάσια χρήματα...με συνεχώς αυξανόμενες τάσεις...
                          Στον αντίποδα οι Rolls Royce (Corniche, 'σιβλερ' Shadow κλπ) που οι τιμές τους ενδέχεται να συνεχίσουν την καθοδική τους πορεία...το ίδιο και αλλα μοντέλα όπως οι Jaguar e-type, οι 190SL αλλα και διαφορα αλλα models που πραγματικά είναι σήμερα σε καθοδική πορεία...αν βρείτε όμως μια φτηνή...αγοράστε την...θέλει όμως προσοχή για να μην γίνουν τα λίγα που επενδύσατε παρα πολλά ξαφνικά και στο τέλος χάσετε παρα να κερδίσετε...

                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • N
                            niga last edited by

                            Ο χρήστης D-Jet έγραψε:

                            NIGA, είσαι εντελώς διαφορετικός τύπος ¨φίλου του ιστορικού¨... το ζήτημα της επένδυσης λες ότι δε σε ενδιαφέρει, δε θα πέταγες ωστόσο 5 χιλιάρικα για να 'γυαλίζει' το Α112, όσο και να σου γουστάριζε αυτό. Αυτό λέμε, κάθε 'επενδυση' στην κλίμακά της και , αν το σκεφτείς, από εκεί δε ξεκίνησε η κουβέντα μας, με αφορμή την οποία είδαμε και πάλι το superstrada στο φόρουμ μας; Πραγματικά μας αφορά αν θα βγάλει τη μιούρα έξω (ή η μιούρες αυτού του κόσμου γενικότερα; ) ;

                            Λάθος, θα το έκανα σε καλύτερες εποχές.... Ίσως όχι 5Κ, αλλά το 1.5Κ που πραγματικά χρειάζεται. Άλλωστε πέταξα πολύ περισσότερα στο 'μη συλλεκτικό' Audi και δεν τα κλαίω.

                            Αυτό που θέλω να πω τελικά (και νομίζω ότι ειπώθηκε και παραπάνω) ότι δεν μπορεί να μετράμε τα πάντα στη ζωή μας σε όρους χρήματος και επένδυσης. Ικανοποιούμε και άλλες ανάγκες (ή μάλλον ικανοποιούσαμε τότε που μπορούσαμε) που δεν κοστολογούνται

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • T
                              tasos127 last edited by

                              Ο χρήστης NIGA έγραψε:
                              Αν δεν υπήρχε στη μέση το συναίσθημα όπως πολύ σωστά λέει ο Cosmo Mike δεν θα είχα ανακατευτεί ποτέ σε αυτή την ιστορία με τα κλασικά αυτοκίνητα. Συνεπώς για μένα (και πιστεύω και για αρκετούς άλλους) δεν είναι καν θέμα επένδυσης. Γουστάρω απλώς να έχω το αυτοκίνητο με το οποίο μεγάλωσα, τελεία και παύλα. Αυτό πληρώνω και δεν περιμένω να πάρω πίσω χρήματα.

                              Και επειδή έχω αποκτήσει την διαστροφή να θέλω να οδηγώ παλιά αυτοκίνητα γουστάρω να κάνω τις δουλειές μου με ένα Α112 ή ένα Μίνι (που θα μπορούσε να είναι και σκαραβαίος, 4L, ή 2CV) παρά με ένα Yaris, ή Corsa ή Micra. Αυτό είναι όλο.

                              Γι'αυτό και χαίρομαι που τώρα τελευταία βλέπω πολύ κόσμο να κυκλοφορεί σαν καθημερινά αυτοκίνητα άψογα συντηρημένους σκαραβαίους και 2CV. Προφανώς δεν είμαι μόνος μου.

                              +100 όλα τα άλλα αδιάφορα .δεν μετριούνται όλα με το πόσο επένδυση είναι και πόσα ευρώ θα κερδίσεις ιδικά αν πρόκειται για χόμπι.
                              ps Δεν σας το έχω πει μέχρι τώρα αλλά ούτε ΕΓΩ είμαι τυχαίος και μπορώ να σας Διδάξω πολλά (Είπε κανείς κάτι για έπαρση και αλαζονεία ;). καληνύχτα.

                              1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • D
                                d-jet last edited by

                                Ο χρήστης SUPERSTRADA έγραψε:

                                Στον αντίποδα οι Rolls Royce (Corniche, 'σιβλερ' Shadow κλπ) που οι τιμές τους ενδέχεται να συνεχίσουν την καθοδική τους πορεία...το ίδιο και αλλα μοντέλα όπως οι Jaguar e-type, οι 190SL αλλα και διαφορα αλλα models που πραγματικά είναι σήμερα σε καθοδική πορεία...αν βρείτε όμως μια φτηνή...αγοράστε την...θέλει όμως προσοχή για να μην γίνουν τα λίγα που επενδύσατε παρα πολλά ξαφνικά και στο τέλος χάσετε παρα να κερδίσετε...

                                Όπως και οι jaguar ΜΚΙ-ΙΙ (και τα αντίστοιχα V8 daimler)...

                                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • S
                                  superstrada last edited by

                                  Είναι άλλος κόσμος το Fiat 500, το 2CV και το Mini...συμφωνώ και επαυξάνω πάντως με το γεγονός του ότι θα προτιμούσα να κυκλοφορώ με ένα τέτοιο μικρό παρα με οτιδήποτε άλλο (όπως Smart, Μικρά, Corsa) κλπ...άλλο όμως η επένδυση και άλλο το τι θέλουμε και μας κάνει κέφι...τα μικρά αυτοκίνητα είναι κέφι...είναι style...είναι τρόπος ζωής...τίποτε παραπάνω...ένα Fiat 500 δεν αποτελεί epndysi αλλα ένα Steyr Ρούκη??? Γιατί να μην συνδυάζονται και τα δυο όμως???
                                  Όσον αφορά τον διπλασιασμό τις τιμής τις Pagoda...νομίζω πως μπορώ να κάνω μια τέτοια πρόβλεψη με άνεση...ναι θα φτάσει κοντά στα διπλα...από τα νούμερα που προανέφερα...επίσης άλλο το αυτοκίνητο στο που πλήττεται στο σύνολο του και άλλο το classic...στην αγορά αυτή δεν υπάρχει κρίση αλλα ένα 'σκάσιμο' τις φούσκας που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρονια...έτσι και περισσότερα ωραία αυτοκίνητα θα αποκτήσει και αποκτά ο κόσμος και βεβαια χωρίς να χρειάζεται να τα χρυσοπληρώσει...έτσι η αγορά αυτή exoei ανοίξει σε αλλα επίπεδα...όταν λοιπόν θα υπάρξει έλλειψη στην αγορά αυτή και τα αυτοκίνητα αυτά θα πρέπει να ανά-ανακατασκευαστούν σε μια 10-αιτια οι τιμές τους θα διπλασιαστούν...λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας αλλα και φυσικά λόγω εκτεταμένου κόστους ανακατασκευής!

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • D
                                    d-jet last edited by

                                    Ο χρήστης NIGA έγραψε:

                                    NIGA, είσαι εντελώς διαφορετικός τύπος ¨φίλου του ιστορικού¨... το ζήτημα της επένδυσης λες ότι δε σε ενδιαφέρει, δε θα πέταγες ωστόσο 5 χιλιάρικα για να 'γυαλίζει' το Α112, όσο και να σου γουστάριζε αυτό. Αυτό λέμε, κάθε 'επενδυση' στην κλίμακά της και , αν το σκεφτείς, από εκεί δε ξεκίνησε η κουβέντα μας, με αφορμή την οποία είδαμε και πάλι το superstrada στο φόρουμ μας; Πραγματικά μας αφορά αν θα βγάλει τη μιούρα έξω (ή η μιούρες αυτού του κόσμου γενικότερα; ) ;

                                    Λάθος, θα το έκανα σε καλύτερες εποχές.... Ίσως όχι 5Κ, αλλά το 1.5Κ που πραγματικά χρειάζεται. Άλλωστε πέταξα πολύ περισσότερα στο 'μη συλλεκτικό' Audi και δεν τα κλαίω.

                                    Αυτό που θέλω να πω τελικά (και νομίζω ότι ειπώθηκε και παραπάνω) ότι δεν μπορεί να μετράμε τα πάντα στη ζωή μας σε όρους χρήματος και επένδυσης. Ικανοποιούμε και άλλες ανάγκες (ή μάλλον ικανοποιούσαμε τότε που μπορούσαμε) που δεν κοστολογούνται

                                    Τα χρήματα που αναφέρεις (1.5Κ) άλλοι τα τρώνε στα μπουζούκια σε δυο νύχτες (ακόμα και τώρα)...Όχι δα να προσπαθείς και να το δικαιολογήσεις σαν επιλογή! Γούστο σου και καπέλο σου.
                                    Από την άλλη υπάρχει και αυτό που λένε sensible choice... δε σημαίνει ότι πρέπει να πας από τη μία ή την άλλη πλευρά, σώνει και καλά (ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια κεφάλαια, που το κόστος χρήσης/απολαβές σε ευχαριστηση είναι πολλαπλάσια της αρχικής επένδυσης).

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • N
                                      niga last edited by

                                      Ο χρήστης SUPERSTRADA έγραψε:
                                      Είναι άλλος κόσμος το Fiat 500, το 2CV και το Mini...συμφωνώ και επαυξάνω πάντως με το γεγονός του ότι θα προτιμούσα να κυκλοφορώ με ένα τέτοιο μικρό παρα με οτιδήποτε άλλο (όπως Smart, Μικρά, Corsa) κλπ...άλλο όμως η επένδυση και άλλο το τι θέλουμε και μας κάνει κέφι...τα μικρά αυτοκίνητα είναι κέφι...είναι style...είναι τρόπος ζωής...τίποτε παραπάνω...ένα Fiat 500 δεν αποτελεί epndysi αλλα ένα Steyr Ρούκη??? Γιατί να μην συνδυάζονται και τα δυο όμως???

                                      Θα σου πω γιατί: γιατί αν θέλεις να το κυκλοφορείς στο δρόμο δεν πρέπει να σε αγχώνει η σπανιότητά του.

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • D
                                        d-jet last edited by

                                        Ο χρήστης SUPERSTRADA έγραψε:
                                        ...Όσον αφορά τον διπλασιασμό τις τιμής τις Pagoda...νομίζω πως μπορώ να κάνω μια τέτοια πρόβλεψη με άνεση...ναι θα φτάσει κοντά στα διπλα...από τα νούμερα που προανέφερα...επίσης άλλο το αυτοκίνητο στο που πλήττεται στο σύνολο του και άλλο το classic...στην αγορά αυτή δεν υπάρχει κρίση αλλα ένα 'σκάσιμο' τις φούσκας που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρονια...έτσι και περισσότερα ωραία αυτοκίνητα θα αποκτήσει και αποκτά ο κόσμος και βεβαια χωρίς να χρειάζεται να τα χρυσοπληρώσει...έτσι η αγορά αυτή exoei ανοίξει σε αλλα επίπεδα...

                                        Διαφωνώ. Από τα λεγόμενά σου μου αφήνεις να καταλάβω ότι σκέφτεσαι πολύ με την Αμερικανική αγορά στο νου σου (αν και είναι εντελώς αλλοπρόσαλη σε σχέση με τα δικά μας, νομίζω). Η Ευρώπη έχει ήδη δείξει τα δόντια της (θυμήσου τι έγινε στη Γερμανία πρόπερσι) και ακόμα και αν τελικά δεν κατάφεραν κάποιο σοβαρό πλήγμα, η τάση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Δε γουστάρουνε το ιστορικό σε καθημερινή βασή και προς τα εκεί πάει το πράγμα.
                                        Φυσικά, οι μιούρες και οι ΒΒ αυτού του κόσμου δεν έχουν πολλά να φοβούνται (πέρα από ένα κραχ ή έναν πόλεμο ίσως) αλλά για την παγόδα, που ακόμα αφορά την σχετικά (με νύχια και με δόντια) ισχυρή μεσαία τάξη στην Ευρώπη, δεν πιστεύω ότι μπορεί να προδιαγραφεί η πορεία της τόσο εύκολα και για τόσο μακροπρόθεσμο διάστημα...
                                        Θα δούμε!

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • S
                                          superstrada last edited by

                                          Όχι φυσικά δεν μετριούνται όλα σε χρήματα...και βλέπω ποσο έχουν σκάσει μερικοί που γράφω και πάλι στο forum...αλλα για άλλη μια φορα θα πω το εξής...άλλο παλιά, άλλο classic...στην Ελλάδα οτιδήποτε παλιό έγινε και classic...φυσικά αυτό δεν ισχύει...και όσον αφορά την έπαρση...δεν είναι έπαρση το να μοιράζεσαι γνώση και εμπειρία...το αντίθετο μάλιστα...δεν προσβάλω τα φτηνά αυτοκίνητα...σε καμια περίπτωση...εκτιμώ για παράδειγμα το Fiat 500 όσο μια Ferrari...
                                          Ξεκαθάρισα νωρίτερα πως δεν θα ασχοληθώ με τους κομπλεξικούς γιατί απλά δεν με ενδιαφέρουν...όσα δεν φτάνει η αλεπού άλλωστε...

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • S
                                            superstrada last edited by

                                            D-jet...Αφού γνωρίζετε την European market στο classic αυτοκίνητο καλύτερα από εμενα...τι να πω...μάλλον οι 18.930 πελάτες μου δεν μου δίδαξαν τίποτα...

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 376
                                            • 377
                                            • 378
                                            • 379
                                            • 380
                                            • 506
                                            • 507
                                            • 378 / 507
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr