-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Σηκώθηκα.... Και ξαναέκατσα
Τί εννοείς με το 'δε σε γράφουν στα παπάκια τους';;; Εσύ βλέπεις να έχουν κάποιο πλάνο εξόδου από αυτό το χάλι; Βλέπεις να ευαισθητοποιούνται από τις αντιδράσεις;; Εδώ ο χοντρός είπε:'Τα μέτρα είναι άδικα, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος'. Σαν να σου λέει:'Θα έρθει ένα μαύρος να σε γ@μήσ . Άνοιξέ του την πόρτα. Αλλιώς θα την σπάσει'αν σου έλεγα οτι θα λυθούν τα προβλήματα σου/μας με το να καταθέσεις πινακίδες θα ήμουν ψεύτης και εσύ άσχετος/αφελής αν με πίστευες.
τίποτα απο αυτά δεν ισχύει.
αυτό που ισχύει, όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον, είναι μια επίδειξη 'δύναμης'
ο πολιτικός ποντάρει οτι πάντα θα μπορεί να σε διασπάσει με βάση ένα πρόσκαιρο/προσωπικό σου συμφέρον ώστε τελικά να του βγαίνουν τα κουκιά.
όπως οι αγανακτισμένοι απέδειξαν και στο πλέον άπιστο οτι η προβοκάτσια και οι μπαχαλάκηδες είναι μέρος απο τη καρδιά του συστήματος (δεν κέρδισαν κάτι, αλλά μείωσαν σημαντικά τις διόδους ηθικής διαφυγής των απατεώνων πολιτικών)
έτσι και εσένα σου δίνεται η ευκαιρία να απειλήσεις χειροπιαστά οτι μπορείς να συμμαχήσεις με όλους όσους έχουν κοινό συμφέρον και επιδίωξη. ακόμα και με πρόσκαιρο προσωπικό ξεβόλεμα. είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα. αυτό θα δείξεις, και σε συνδυασμό με κάτι χιλιάδες ακόμα, πιστεύεις οτι θα γίνεις ένας ακόμα λόγος να σταματήσουν να βαράνε το σαμάρι.απο τη στιγμή που είναι απολύτως αντιστρεπτό δεν βλέπω το λόγο που διστάζεις.
βέβαια αυτά τα αποφασίζει ο καθένας μόνος του στη τελική. ούτε παρακαλετό ούτε φοβέρα σηκώνουν. -
Πήγαμε στο γκαράζ στις 08:00 και βγάλαμε τη Merc για την τελευταία και γκαζιάρικη βόλτα στη Συγγρού μέχρι Φάληρο, μετ΄επιστροφής.
Βγάλαμε τις βίδες, πήραμε τις πινακίδες στο χέρι, ανοίξαμε το νουλαπάκι, πήραμε και την άδεια.
Επιστρέψαμε σπίτι, πήραμε πρωτότυπα και Φ/Α απο Ε1-Ε9, την απόδειξη πληρωμής των τελών του 2011, έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης και τα βάλαμε στο βαλιτσάκι.
Αύριο με την αυγούλα και την ταυτότητα στο πορτοφόλι ... στη ΙΗ ΔΟΥ Αθηνών για ΚΑΤΑΘΕΣΗ !!!
Ενημέρωση περί 'ουρών' και λοιπών ευτράπελων στη ΔΟΥ, αύριο το απόγευμα! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αύριο με την αυγούλα και την ταυτότητα στο πορτοφόλι ... στη ΙΗ ΔΟΥ Αθηνών για ΚΑΤΑΘΕΣΗ !!!
Ενημέρωση περί 'ουρών' και λοιπών ευτράπελων στη ΔΟΥ, αύριο το απόγευμα!Η παλιά μου εφορία
Καλή δύναμη -
Αντε Δημήτρη με το καλό.....Θα γίνεις δωρητής οργάνων.Πέρσυ πήραν τα ευρώ σου αλλά φέτος θα πάρουν τα @@ σου .
-
Και άντε να τελειώνουν οι 2λιτροι να ακολουθήσουμε και εμείς! 1800άριδες και 1600άριδες παραπανω είμαστε!
-
@** Scotch , sv2**
Αντεύχομαι και στους υπόλοιπους 'ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ', ......... 'καλό βόλι' !!! -
Ψιλοάσχετο, αλλά το γράφω για να μου περάσει ο ... θυμός.
Πως θα τους φανεί, που πάνω στην πίσω πινακίδα, έχει κολλημένο το αυτοκόλλητο του ΚΤΕΟ, που πέρασα αρχές Νοεμβρίου (τώρα λήγει Νοε 2013) , παρότι ήδη ήταν εν γνώσει μου πως για το 2012 δεν θα 'κινηθώ' ???
Ολη μου τη ζωή σαν φορολογούμενος πολίτης αυτής της χώρας, εκπληρώ τις υποχρεώσεις μου 'by the book' !
Για αυτό και στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας, 'by the book' θα πάρουν τα @@ μου !!!Τόσο μυαλό είχαν οι 'οικονομικοί παράγοντες' του κράτους , τέτοια τέλη κλπ θέματα οικονομικής φύσεως ρύθμισαν !!!
-
Για τους εδω πανω παντως αν είναι φέτος να δώσετε τα @@ σας ... σας έχω πανέμορφη υπάλληλο στο τμήμα Αυτοκινήτων σε τοπική ΔΟΥ!
Δημήτρη λογικότατος ο θυμός σου αλλα ... κάποιοι αποφασισαν πως το by the book δεν αποτελεί άλλοθι!!!
-
γνωριζει κανεις να μου πει και να μαθουν και οι αλλοι που διαβαζουν εδω, αν ληξει το κτεο οσο ειναι παραδωμενες οι πινακιδες τι κανουμε..?
- παμε λουφα (..και χωρις ασφαλεια) και περναμε στο πλησιεστερο κτεο η αφου δεν εχουμε πρωτοτυπη αδεια μας στελνουν
πισω οι τεχνικοι? - παιρνουμε προσωρινη αδεια απο εφορια για 24 ωρες να παμε να περασουμε κτεο, και μετα πισω στο γκαραζ?
- το αφηνουμε ως εχει...και περναμε κτεο οταν-αν παρουμε πινακιδες πισω?..θα πληρωσουμε τοτε προστιμο στο κτεο λογω
καθυστερησης...? - ..και αν οταν παω να παρω πισω τις πινακιδες ο εφορας θα μου ζητησει κτεο για να μου τις δωσει ? ...μη γελατε
παρακαλω διοτι στο ελλαντα ειναι ολα πιθανα.
- παμε λουφα (..και χωρις ασφαλεια) και περναμε στο πλησιεστερο κτεο η αφου δεν εχουμε πρωτοτυπη αδεια μας στελνουν
-
Δεν είναι για γέλια, πολύ λογική απορία είναι και δεν έχω διαβάσει πουθενά τι ακριβώς προβλέπεται στην περίπτωση αυτή. Πάντως το (2) που αναφέρεις (ζητάς προσωρινές πινακίδες 'Μ' για μια μέρα και πας και το περνάς από τεχνικό έλεγχο) παίζει.
-
Ο χρήστης mehari έγραψε:
Υπαρχει κανεις χριστιανος να αγορασει το ford mondeo μου 2000 cc μοντελο 7/2007 8000 euro αθικτο 30.000 χλμ φυλαγμενο σε γκαραζ κλπ κλπ ΤΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΚΟΥΡΑΑΑΑΑΑΑ . Εχω πανικο μ αυτους τους αθλιους κυβερνωντες που χουμε μπλεξει... Για εξαγωγη βουλγαρια μ ζητησαν 4000 ευρω πφφφφφφφφΕνδιαφερσου μηπως το κανεις εξαγωγη στη γερμανια!
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
γνωριζει κανεις να μου πει και να μαθουν και οι αλλοι που διαβαζουν εδω, αν ληξει το κτεο οσο ειναι παραδωμενες οι πινακιδες τι κανουμε..?
΄΄΄΄
2. παιρνουμε προσωρινη αδεια απο εφορια για 24 ωρες να παμε να περασουμε κτεο, και μετα πισω στο γκαραζ?.....Για την εκπρόθεσμη προσέλευση στο ΚΤΕΟ, διάβασε εδώ.
Χωρίς πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, δεν περνάς με τίποτε.
Αφήνω 'παραθυράκι' για ισχύ της περίπτωσης (2) , αλλά και σε αυτή δίνω λίγα περιθώρια εφαρμογής.Τηλεφώνησε σε 2-3 διαφορετικά ιδιωτικά ΚΤΕΟ, πρίν παραδώσεις πινακίδες και πράττεις ανάλογα.
Πάντως, αν παραδώσεις για όλο το 2012, συμφέρει να το περάσεις τώρα, γιατί ο 1 χρόνος που θα χάσεις ( ως 'προπληρωμένος' ), είναι αξίας 28€ (55€ κόστος για τη 2ετή ισχύ ΚΤΕΟ), ενώ το πρόστιμο για το μέγιστο διάστημα εκπρόθεσμης προσέλευσης (πέρα απο ένα 6μηνο), είναι 67€. -
Για την εκπρόθεσμη προσέλευση στο ΚΤΕΟ, διάβασε εδώ.
dbekos thanx for the link.
οι πινακιδες moy ειναι ηδη παραδομενες απο αυγουστο 2011...
θα ρωτησω ΚΤΕΟ αγ.στεφανου αυριο αν με προσωρινη πινακιδα ημερας περναω κτεο και θα ενημερωσω σχετικα για οποιον ενδιαφερεται..αν δεν γινεται θα το αφησω ως εχει.
Αλλωστε δεν μπορω να κανω και τιποτα αλλο - νομιμα. βεβαια moy eipan υπαρχει δυνατοτητα με μεσαζοντα να περασει σε δημοσιο μονο ΚΤΕΟ χωρις να εμφανιστει το αμαξι αλλα αυτο ισχυει για πειραγμενα αυτοκινητα με αλλαγες σε κινητηρες και μαιμουδιες αδηλωτες (κοστος κανα 300-αρι), η για πολυασχολους επαγγελματιες η αν το αμαξι βγαζει πολλα λεφτα και δεν συμφερει να χασει ουτε 2 ωρες στο ΚΤΕΟ. Αφου ομως εγω ειμαι ενταξει με το αμαξι μου-ολα νομιμα και δηλωμενα-ενα υγραεριο εχω βαλει μονο περασμενο στην αδεια κανονικα-θα το περασω καθυστερημενα και ας πληρωσω τα 67 ευρω μετα απο 1 χρονο (αρχες 2013), και αυτο αν αποφασισω να παρω πισω τις πινακιδες. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. Η οικονομικο μας δογμα πλεον ειναι 'βλεποντας και κανοντας'. Ας δουμε τι θα πει και το ΚΤΕΟ Αγ. Στεφανου αυριο το πρωι...( για οσους δεν το καταλαβαν, βγαζω λιγωτερα απο 300 το 2-ωρο...καταραμμενη φτωχεια) -
Μού έκανε εντύπωση το θέμα των ΚΤΕΟ και έψαξα λίγο στο google.
Εδώ: http://www.bmwfans.gr/forum/archive/ind ... -3903.html κάποιος γράφει:
Αν το αυτοκινητο εχει δελτιο κτεο σε ισχυ την ημερα που γινονται τα χαρτια τις ακινησιας τοτε οταν θα γινει η αρση της ακινησιας (και να εχει ληξη το κτεο) ο κατοχος εχει προθεσμια 15 ημερες να το παρασει απο ελεγχο χωρις να πληρωσει προστιμο. Το κτεο κοστιζει 50Ε αν δεν εχει ληξει.
Παραδειγμα : Ο Βασιλης* θα καταθεσει αυριο τις πινακιδες και την αδεια στην εφορια.Το κτεο του ληγει στις 30 Σεπτεμβρη.Μετα απο 5 χρονια που θα εχουμε βγει απο την κριση (:th_Laie_67-1:) θα θελησει να κυκλοφορει το αμαξι του οπως παλια, θα παει στην εφορια, θα πληρωσει τα τελη που θα ισχυουν εκεινη την χρονια και θα παρει την αδεια κυκλοφοριας πισω, θα παει στο υπουργειο θα παρει καινουργια αδεια και πινακιδες και θα εχει και 15 μερες να παει να περασει κτεο χωρις προστιμο.Επίσης εδώ:
viewtopic.php?p=1071214#p1071214
για την περίπτωση ιστορικού αυτοκινήτου που απαίτησαν ΚΤΕΟ πριν πάρει την άδεια (!), τού έδωσαν προσωρινές πινακίδες!
Τέλος, εδώ http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=361&id=&tid=361 γράφει:
Ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από νομό, στον οποίο λειτουργεί Κ.Τ.Ε.Ο.
Με την παράδοση των πινακίδων παραδίδετε και την άδεια κυκλοφορίας, έτσι δεν είναι; Αρα ο νόμος το λέει ξεκάθαρα ότι το ΚΤΕΟ ισχύει μόνο για οχήματα με άδεια κυκλοφορίας.
-
πριν μερικους μηνες περασα το μικρο λογω υγραεριου και εκανα την ιδια ερωτηση στο ΚΤΕΟ.
νομιζω η απαντηση ηταν αυτη οπως την παρεθεσε ο avel παραπανω
Αν το αυτοκινητο εχει δελτιο κτεο σε ισχυ την ημερα που γινονται τα χαρτια τις ακινησιας τοτε οταν θα γινει η αρση της ακινησιας (και να εχει ληξη το κτεο) ο κατοχος εχει προθεσμια 15 ημερες να το παρασει απο ελεγχο χωρις να πληρωσει προστιμο.
απο τοτε που παιρνεις τις πινακιδες 15 μερες
-
Μάλιστα. Πολύ λογικό ακούγεται, θα ήταν χαζό να μην υπάρχει πρόβλεψη για ΚΤΕΟ αν το έχεις ακινητοποιημένο για μεγάλο διάσημα και έπρεπε να πληρώσεις πρόστιμο για να το περάσεις, σαν να έκανες κάτι παράνομο.
Άσχετο:
Σήμερα σε βόλτα στην Κηφισιά έτυχε να δω μερικά παρκαρισμένα [σε κανονική θέση στάθμευσης] χωρίς πινακίδες.
Γι αυτά τι προβλέπει ο νόμος? Υποτίθεται ότι τους αφήνουν προειδοποίηση και μετά από κάποιες μέρες έρχονται και τα μαζεύουν? -
Υποτίθεται...
-
Μια ερωτηση προς οσους καταθεσανε πινακιδες:
Εχετε καποιο εναλλακτικο μεσο μετακινησης ή θα χρησιμοποιειτε ΜΜΜ ? -
στην οικογενεια, εχουμε 3 scooter και 2 αμαξια (ζωη να 'χουμε)
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
στην οικογενεια, εχουμε 3 scooter και 2 αμαξια (ζωη να 'χουμε)Ποσα ατομα ειστε? Και ποια αμαξια θα 'αποσυρετε' ?
Τέλη κυκλοφορίας