-
Καταρχην δεν ειμαι σιγουρος αν αυτη ειναι η σωστη κατηγορια για αυτο το θεμα, αν δεν ειναι παρακαλω να το μεταφερει καποιος moderator.
Στο θεμα μας τωρα. Με την κυριακατικη εφημεριδα ηρθε στα χερια μου ενα διαφημιστικο ενος καταστηματος Radioshack που εχει διαφορα ηδη ηλεκτρονικων, και κοιτωντας το, το ματι μου επεσε πανω σε 2 'Ανιχνευτες LASER/RADAR 360 μοιρων' οπως τα ονομαζει.
Θα μεταφερω το κειμενο που αφορα σε αυτα αυτουσιο :
'Εντοπιζει ταυτοχρονα τις συχνοτητες X, K, KA, LASER, Ultralyte Laser και Prolaser III, ενημερωνοντας σας φωνητικα για τα radar και τις καμερες. Διαθετει ειδικο φιλτρο μειωσης παρεμβολων και επιπλεον ειναι αορατο σε ανιχνευτες αντιρανταρ (VG2). Συνοδευεται με καλωδιο τροφοδοσιας και διπλο συστημα στηριξης στο ταμπλο και στο παρμπριζ του αυτοκινητου.'
Τα 2 προιοντα αποσο καταλβα ηταν πανομοιοτυπα, απλα το ενα κοστιζε 119.50 ευρω, και το αλλο ειχε και φωνητικη ειδοποιηση και κοστιζε 133.30 ευρω.
Ρωταω λοιπον, οποιονδηποτε σχετικο να μου πει τι παιζει με αυτα τα μηχανηματα γενικοτερα, αλλα και ειδικοτερα για τα συγκεκριμενα, και ειδικα για την Ελλαδα τι χρειαζεται κανεις.... Υπαρχουν αλλα στην αγορα καλυτερα/φτηνοτερα? (αν και αυτα μου φανηκαν ηδη φτηνα).
-
Καταρχην δεν ειμαι σιγουρος αν αυτη ειναι η σωστη κατηγορια για αυτο το θεμα, αν δεν ειναι παρακαλω να το μεταφερει καποιος moderator.
Στο θεμα μας τωρα. Με την κυριακατικη εφημεριδα ηρθε στα χερια μου ενα διαφημιστικο ενος καταστηματος Radioshack που εχει διαφορα ηδη ηλεκτρονικων, και κοιτωντας το, το ματι μου επεσε πανω σε 2 'Ανιχνευτες LASER/RADAR 360 μοιρων' οπως τα ονομαζει.
'Εντοπιζει ταυτοχρονα τις συχνοτητες X, K, KA, LASER, Ultralyte Laser και Prolaser III, ενημερωνοντας σας φωνητικα για τα radar και τις καμερες. Διαθετει ειδικο φιλτρο μειωσης παρεμβολων και επιπλεον ειναι αορατο σε ανιχνευτες αντιρανταρ (VG2). Συνοδευεται με καλωδιο τροφοδοσιας και διπλο συστημα στηριξης στο ταμπλο και στο παρμπριζ του αυτοκινητου.'
Τα 2 προιοντα αποσο καταλβα ηταν πανομοιοτυπα, απλα το ενα κοστιζε 119.50 ευρω, και το αλλο ειχε και φωνητικη ειδοποιηση και κοστιζε 133.30 ευρω.
Ρωταω λοιπον, οποιονδηποτε σχετικο να μου πει τι παιζει με αυτα τα μηχανηματα γενικοτερα, αλλα και ειδικοτερα για τα συγκεκριμενα, και ειδικα για την Ελλαδα τι χρειαζεται κανεις.... Υπαρχουν αλλα στην αγορα καλυτερα/φτηνοτερα? (αν και αυτα μου φανηκαν ηδη φτηνα).
-
-
Τα παλιά (Χ, Κ) που χρησιμοποιούσε η αστυνομία σου έδιναν ένα μικρό χρόνο για να φρενάρεις από την ώρα που σε προειδοποιούσε ο ανιχνευτής μέχρι να καταγραφεί η ταχύτητα σου. Τώρα με τα LASER έχεις ελάχιστο χρόνο αντίδρασης, το φωτάκι του ανιχνευτή απλά σε ειδοποιεί πως η ταχύτητά σου καταγράφηκε.
-
Ύπάρχει σχετικό thread με αρκετές λεπτομέρειες. Πάντως για να σε παρακινήσω να ψάξεις ΝΑΙ μερικά καλά άλλα πανάκριβα κάνουνε καλή δουλειά. Μιλάω εκ πείρας
-
Πολλές απορίες θα σου λυθούν εδώ.
Καλημέρα!
-
Ας πούμε ότι δουλεύουν καλά, όμως αν όντως σε ελάχιστο χρόνο έχει καταγραφεί η ταχύτητά σου, ποια είναι πλέον η χρησιμότητά τους;
-
Πάντως όλα τα τελευταία ραντάρ που έχω πετύχει και που τα χειρίζονται αστυνομικοί σε μπλόκα είναι laser. Που σημαίνει 'χαίρετε', όταν βαρέσει το αντιραντάρ είναι ήδη πολύ αργά (χαρακτηριστικό είναι πως το, δικό μου, τουλάχιστον, αντιραντάρ στο laser χτυπάει για περίπου ένα δευτερόλεπτο μόνο!)
Ομως το αντιραντάρ βοηθάει για όλα τα σταθερά φωτογραφικά ραντάρ (Gatso κτλ.) διότι αυτά είναι Ka μπάντα (δεν μπορούν να είναι laser διότι τα τελευταία θέλουν χειροκίνητο σκόπευση). Ομοίως και αυτά που είναι σε 'πολιτικά' αυτοκίνητα (Skoda Octavia, Citroen Xsara), είναι επίσης Ka. Στα μη laser έχεις ελπίδα λόγω αντανάκλασης του σήματος σε προπορευόμενους κοκ.
Α, και ένα τελευταίο. Σύμφωνα με το http://www.policenet.gr/Other/TrafficPol/Paravasis.htm, η ύπαρξη αντιραντάρ εμπίπτει στο άρθρο 45 του ΚΟΚ που λέει για όποιον 'παρεμβάλλει δυσxέρειες στo έργo αυτών (των αστυνομικών) κατά τη βεβαίωση παραβάσεων τoυ παρόντoς Kώδικα'. Αυτό βέβαια χωράει πολύ νερό και σίγουρα είναι μαχητό σε δικαστήριο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάντως όλα τα τελευταία ραντάρ που έχω πετύχει και που τα χειρίζονται αστυνομικοί σε μπλόκα είναι laser. Που σημαίνει 'χαίρετε', όταν βαρέσει το αντιραντάρ είναι ήδη πολύ αργά (χαρακτηριστικό είναι πως το, δικό μου, τουλάχιστον, αντιραντάρ στο laser χτυπάει για περίπου ένα δευτερόλεπτο μόνο!)Ομως το αντιραντάρ βοηθάει για όλα τα σταθερά φωτογραφικά ραντάρ (Gatso κτλ.) διότι αυτά είναι Ka μπάντα (δεν μπορούν να είναι laser διότι τα τελευταία θέλουν χειροκίνητο σκόπευση). Ομοίως και αυτά που είναι σε 'πολιτικά' αυτοκίνητα (Skoda Octavia, Citroen Xsara), είναι επίσης Ka. Στα μη laser έχεις ελπίδα λόγω αντανάκλασης του σήματος σε προπορευόμενους κοκ.
Α, και ένα τελευταίο. Σύμφωνα με το http://www.policenet.gr/Other/TrafficPol/Paravasis.htm, η ύπαρξη αντιραντάρ εμπίπτει στο άρθρο 45 του ΚΟΚ που λέει για όποιον 'παρεμβάλλει δυσxέρειες στo έργo αυτών (των αστυνομικών) κατά τη βεβαίωση παραβάσεων τoυ παρόντoς Kώδικα'. Αυτό βέβαια χωράει πολύ νερό και σίγουρα είναι μαχητό σε δικαστήριο.
Ίσα ισα το antiradar βοηθάει το έργο τους που είναι η πρόληψη Στην τελική δεν κάνει τίποτα άλλο απο αυτό που κάνουνε και οι συμπαθητικές πινακιδούλες που σε ενημέρωνουνε για την ύπαρξη radar
Εξοπλισμος Anti-Radar, ποιος ξερει τι παιζει?