-
Ritmo δυστυχως ετσι ειναι. Εχω μιλησει με τον ασφαλιστη.
Ναι μεν τα 100 αμαξια (ή και λιγοτερα ισως) ειναι μικρο νουμερο αλλα μεχρι τωρα ζητημα να εχουν βγει καμια 10αρια καρτες.
Ο κοσμος δυστυχως δεν εχει καταλαβει τα οφελη απο μια τετοια 'πιστοποιηση' και απο τη φθηνη ασφαλεια που καποια στιγμη θα προκυψει. -
O μονος τροπος για να βγει φθηνη ασφαλιση οπως λεει ο κυριος Μιχαλης ειναι να βγαλουν αυτοκινητα καρτες, οποτε καλυτερα Tsargy nikos900 κλπ να πατε προς φιλπα μερια ωστε να μαζευονται αυτοκινητα.
Απο΄κει και περα το θεμα ειναι οχι τοσο η ασφαλεια αλλα η αποκατασταση σε περιπτωση ατυχηματος και η διατηρηση του οχηματος, αυτη ειναι η ουσια της καρτας φιβα. -
Εγώ θα ενδιαφερόμουν για κάτι τέτοιο....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες θεωρούν ότι είναι πολλά, αλλιώς δεν εξηγούνται οι σκέψεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ να απαγορεύσει τελείως την κυκλοφορία των αυτοκινήτων κατασκευής προ του 90 στον δακτύλιο!!!καθαρή αλητεία...
παλιό αμάξι έτσι και αλλιώς έχει ο φτωχός ή ο 'τρελαμένος '...και τιμωρειται αυτος...
κατα τα αλλα οι λεβητες χυμα...οι βιομηχανιες οπως θελουν...
εχει πλακα πως σκοπευουν να διαχειριστουν τα ελευθερα ντηζελ και κατω των 140 γρ ρυπων...
-
μηπως πηγε κανεις προσφατα να καταθεσει πινακιδες στην εφορια και γνωριζει τι δικαιολογητικα χρειαζονται?
παλαιοτερα χρειαζονταν αδεια πινακιδες Ε9 που να δειχνει οτι εχει δηλωθει το αυτοκινητο και μια υπευθυνη δηλωση οτι το αυτοκινητο θα βρισκεται σε κλειστο χωρο και οχι στον δρομο.
Ισχυει ακομη? -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
μηπως πηγε κανεις προσφατα να καταθεσει πινακιδες στην εφορια και γνωριζει τι δικαιολογητικα χρειαζονται?
παλαιοτερα χρειαζονταν αδεια πινακιδες Ε9 που να δειχνει οτι εχει δηλωθει το αυτοκινητο και μια υπευθυνη δηλωση οτι το αυτοκινητο θα βρισκεται σε κλειστο χωρο και οχι στον δρομο.
Ισχυει ακομη?Λευτέρη στο Ε9 δηλώνεις ακίνητα όχι αυτοκίνητα! Το ζητούσαν (όχι όλες όμως) για να αποδείξεις ότι σου ανήκει ο χώρος που δηλώνεις ότι θα το έχεις. Σε λίγες μέρες θα πάω για κατάθεση και θα σου πω.
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Ισχυει ακομη?Θέλει και την απόδειξη πληρωμής των τελευταίων τελών κυκλοφορίας.
Ε9 εμένα δεν μου ζήτησαν ποτέ... -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Ισχυει ακομη?Θέλει και την απόδειξη πληρωμής των τελευταίων τελών κυκλοφορίας.
Ε9 εμένα δεν μου ζήτησαν ποτέ...Περυσι παντως δεν την ηθελαν.
Επισης υπαρχει και το viewtopic.php?f=5&t=11496 . -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ισχυει ακομη?Λευτέρη στο Ε9 δηλώνεις ακίνητα όχι αυτοκίνητα! Το ζητούσαν (όχι όλες όμως) για να αποδείξεις ότι σου ανήκει ο χώρος που δηλώνεις ότι θα το έχεις. Σε λίγες μέρες θα πάω για κατάθεση και θα σου πω.
Μπερδεψα τα κινητα με τα ακινητα!
Με βλεπω Πεμπτη για καταθεση της GTVου . -
Έκανα δύο καταθέσεις τον τελευταίο μήνα και όντως (στη δική μου ΔΟΥ τουλάχιστον) ήταν πιο χαλαροί με το Ε9 όπως διαπίστωσα. Μάλιστα, παλαιότερα ζητούσαν και υπεύθυνη δήλωση του κατόχου του ακινήτου που θα φυλασσόταν το όχημα ότι δέχεται να παραμείνει στο ακίνητό του, τώρα πάει αυτό. Βέβαια με το που τους το πήγα χτές που κατέθεσα, δεν με ρώτησασν καν για Ε9 όπως διερευνητικά και όχι επίμονα κάναν σε άλλους.
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Έκανα δύο καταθέσεις τον τελευταίο μήνα και όντως (στη δική μου ΔΟΥ τουλάχιστον) ήταν πιο χαλαροί με το Ε9 όπως διαπίστωσα. Μάλιστα, παλαιότερα ζητούσαν και υπεύθυνη δήλωση του κατόχου του ακινήτου που θα φυλασσόταν το όχημα ότι δέχεται να παραμείνει στο ακίνητό του, τώρα πάει αυτό. Βέβαια με το που τους το πήγα χτές που κατέθεσα, δεν με ρώτησασν καν για Ε9 όπως διερευνητικά και όχι επίμονα κάναν σε άλλους.Απόδειξη ότι έχει πληρώσει τα τέλη του 2011 ζήτησαν;
Αυτό με καίει εμένα για μοτοσυκλέτες που δεν έχω πληρώσει τα τέλη.
Όσες φορές έχω καταθέσει στην ΔΟΥ μου, πάντα μου ζητούσαν την απόδειξη.
Έχει αλλάξει αυτό ή απλά κάθε ΔΟΥ ζητά τα δικά της; -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Απόδειξη ότι έχει πληρώσει τα τέλη του 2011 ζήτησαν;
Αυτό με καίει εμένα για μοτοσυκλέτες που δεν έχω πληρώσει τα τέλη.
Όσες φορές έχω καταθέσει στην ΔΟΥ μου, πάντα μου ζητούσαν την απόδειξη.
Έχει αλλάξει αυτό ή απλά κάθε ΔΟΥ ζητά τα δικά της;Μόλις χτές κατέθεσα στην ΙΖ Αθηνών πινακίδες για προσωρινή ακινιησία μοτοσυκλέτας. Δεν ζήτησαν ούτε Ε9 ούτε άλλες δήλωσεις, μόνο άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα. Τα τέλη του 2011 που δεν είχα πληρώσει με συμβούλευσαν να τα πληρώσω σύντομα (με πρόστιμο) γιατί αλλιώς θα τα αναζητούσε και θα τα επέβαλε η εφορία κάποια στιγμή στο μέλλον, με επιπλέον προσαυξήσεις. Ωστόσο δεν τα απαιτούσαν προκειμένου να προχωρήσει η ακινησία. Μου είπαν επίσης να επισηνάψω αντίγραφο του εγγράφου της ακινησίας στη δήλωσή μου.
-
Στέφανε ούτε εμένα μου έχουν ζητήσει ποτέ αποδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας. Μόνο τις πινακίδες και την άδεια.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Στέφανε ούτε εμένα μου έχουν ζητήσει ποτέ αποδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας. Μόνο τις πινακίδες και την άδεια.Θα κάνω απόπειρα να πάω άδειες από τις 2 μοτοσυκλέτες τότε.
-
προ δυο εβδομαδων κατεθεσα τις πινακιδες της τζουλιας μου και δεν μου ζητησαν τιποτα παραπανω απ την αδεια και την υπευθυνη δηλωση (για τον τοπο που θα βρισκεται το αυτοκινητο)
σε συγκεκριμενη ερωτηση μου για λογαριασμο καποιου συμφορουμιτη, η υπαλληλος απαντησε ''η δου δεν μπορει να σας αρνηθει την παραλαβη πινακιδων, ΟΣΑ τελη κυκλοφοριας κι αν χρωσταει το οχημα του'' βαση του νομου ταδε (δεν συγκρατησα το νομο...)
και σε συνεχεια ειπε, ''τα παλαια τελη κυκλοφοριας βαρυνουν τον παλαιο ιδιοκτητη του οχηματος, για τα ετη που ηταν στην κατοχη του''σαφεστατη νομιζω!
-
Ούτε εμένα μου ζήτησαν τέλη, και ακούγεται λογικό να μη ζητάνε. Τα τέλη όντως βαρύνουν τον ιδιοκτήτη σύμφωνα με τις ΔΟΥ, αν και δεν υπάρχει σαφής αναφορά σις σχετικές ρυθμίσεις (απ' όσο ξέρω). Αν το επιβεβαιώσω (π.χ. νομολογία, εγκύκλιο) θα σας ενημερώσω.
-
Έχω ένα μικρό προβληματάκι. Ο πατέρας μου έχει σπάσει άσχημα το πόδι του, οπότε και δεν μπορεί να οδηγήσει. Ούτε τους επόμενους μήνες. Επίσης έτσι και αλλιώς ψάχναμε για αντικαταστάτη του Χάρου, οπότε σκοπεύαμε να παραδώσουμε τις πινακίδες. Το θέμα είναι ότι το αμάξι είναι στο όνομα του πατέρα μου, αλλά είναι αδύνατο να πάει ο ίδιος. Άρα θα πάω εγώ. Χρειάζομαι εξουσιοδότηση για αυτό (δεδομένου ότι όλα τα άλλα έγγραφα θα υπάρχουν, και δεν χρωστάμε τίποτα), ή μπορώ να το κάνω και χωρίς? Ρωτάω, γιατί η μετακίνηση του είναι δύσκολη έτσι και αλλιώς (κνήμη, περόνη και αστράγαλος διαλύθηκαν, και χρειάστηκαν δύο λάμες και καμία 20αρια βίδες...), οπότε προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.
-
μονο με εξουσιοδοτηση γινεται δυστηχως
-
Κατάλαβα...
Ευχαριστώ Βαγγέλη.
Υ.Γ.: Τα φανάρια τα καθάρισα και γίναν αρκετά καλά. Ευχαριστώ Αλέξανδρε και Βαγγέλη.
Η Celica μπήκε στην αναμονή για λίγο. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Έχω ένα μικρό προβληματάκι. Ο πατέρας μου έχει σπάσει άσχημα το πόδι του, οπότε και δεν μπορεί να οδηγήσει. Ούτε τους επόμενους μήνες. Επίσης έτσι και αλλιώς ψάχναμε για αντικαταστάτη του Χάρου, οπότε σκοπεύαμε να παραδώσουμε τις πινακίδες. Το θέμα είναι ότι το αμάξι είναι στο όνομα του πατέρα μου, αλλά είναι αδύνατο να πάει ο ίδιος. Άρα θα πάω εγώ. Χρειάζομαι εξουσιοδότηση για αυτό (δεδομένου ότι όλα τα άλλα έγγραφα θα υπάρχουν, και δεν χρωστάμε τίποτα), ή μπορώ να το κάνω και χωρίς? Ρωτάω, γιατί η μετακίνηση του είναι δύσκολη έτσι και αλλιώς (κνήμη, περόνη και αστράγαλος διαλύθηκαν, και χρειάστηκαν δύο λάμες και καμία 20αρια βίδες...), οπότε προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.Πρωτα απο ολα περαστικα στον πατερα σου.
Δικια μου περιπτωση viewtopic.php?f=5&t=11496&start=105#p2082199
Παντως αν μπορει να μπει σε αμαξι μπορειται να πατε σε ΚΕΠ ή σε αστυνομικο τμημα και να σου κανει μια εξουσιοδοτηση ,θα ερθει ο υπαλληλος στο αμαξι για να μην κατεβει ο πατερας σου.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες