-
Εγώ για το δικό μου Leon (1.8 TSI) για ασφαλιζόμενη αξία 14000 ευρώ όλα πλην μικτής στην anytime πληρώνω 285.
-
244€ μου έβγαλε η anytime.
Και για το παλιό (ibiza 1.4 2001) μου έβγαλε 206€ αλλά με ασφαλιζόμενη αξία 4.000€ αντί για 5.000€.
Σκατά. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Πρόκειται να ασφαλισουμε Seat Leon 1.2 του 2011 με αξία 15100€ και 8 φορολογίσιμους ίππους.
Θέλουμε όλες τις καλύψεις, δηλαδή:AΣTIKH EYΘYNH (ΣΩM. BΛABEΣ, YΛIKEΣ ZHMIEΣ)
ΦPONTIΔA ATYXHMATOΣ,
ΘPAYΣH KPYΣTAΛΛΩN,
ΠYPKAΓIA,
OΛIKH/ MEPIKH KΛOΠH,
TPOMOKPATIA,
ΘEOMHNIA,
ΠPOΣΩΠIKO ATYXHMA OΔHΓOY/ IΔIOKTHTH,
OΔIKH BOHΘEIA.> >Ο ασφαλιστής μου μου είπε 306€ το εξάμηνο στην Groupama Φοινιξ. Παίζει να βρω φθηνότερο; Είναι καλή τιμή; >Για τις ιδιες καλύψεις, πληρώνουμε 284€ για το ibiza 1.4 του 2001 με 10 φορολογισιμους ιππους και ασφαλισμένη αξια 5000. >Επίσης για μεικτή, μου είπε 482€, στην ίδια εταιρία. εφόσον είναι καινουργιο στην groupama θα πληρωσεις 276,48 ευρώ και θα έχεις + 2 καλύψεις που δεν έχει η ανυτιμε. ( νομικη προστασια που την πουλαει μονο αν το ζητησεις ( για ευνοητους λόγους)με προσθετο ετησιο ασφαλιστρο 35,22 ευρώ και προστασια bonus την οποία δεν πουλαει ουτε με πρόσθετο ασφαλιστρο).
-
Υπάρχουν καλύτερες τιμές , με καλύτερες καλύψεις Έχεις ΠΜ
-
Για την Laguna του πατερα μου (μοντελο 00' 1.6,απο καινουργιο, Αθηνα, κανενα ατυχημα) εδινε μεχρι το προηγουμενο εξαμηνο 260€ για τα παντα εκτος μικτης. Το πλουσιο πακετο της Anytime χωρις ιδιες ζημιες βγαινει στα 208€ με αξια 4.000€ (μακαρι να επιανε τοσο ) για να εχει και κλοπη μεσα στο πακετο. Σαν μεγαλος ανθρωπος που ειναι κολλαει λιγο με τα online και θα προτιμουσε να εβρισκε κατι κοντινο σχετικα σε αξια αλλα με ασφαλιστη και νομικη προστασια. Υπαρχει καμια συμβουλη?
Για τον τσιγκο μου παντως μου ηρθε σημερα ταχυδρομικα το σηματακι απο την Anytime, 189€ με τα παντα μεσα.
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Για τον τσιγκο μου παντως μου ηρθε σημερα ταχυδρομικα το σηματακι απο την Anytime, 189€ με τα παντα μεσα.Χωρίς κρεμμύδι (μικτή) αυτή η τιμή, έτσι;
-
Τα παντα λεμε, κρεμμυδι, τζατζικι κετσαπ μουσταρδα, με απ'ολα!
Χωρις διπλη πιττα ομως (μικτη) γιατι κανουμε και διαιτα! -
Κι εγώ σκέφτομαι φέτος να καταργήσω τη διπλή πίτα. Προς το παρόν είμαι στην Εθνική αλλά σκέφτομαι μήπως δοκιμάσω κάποια πιο οικονομική. Η Εθνική θέλει:
TT, μικτή, € 14.000, 350/6μηνο
Β, μικτή, € 18.000, 400/6μηνο και
Smart, όχι μικτή, € 6.000, 230/6μηνο. -
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Για την Laguna του πατερα μου ...Έχεις ΠΜ
Προς το παρόν είμαι στην Εθνική .....
Έχεις ΠΜ
-
Στις 25, Οκτώβρη, εδώ: viewtopic.php?p=2360017#p2360017 , έλεγα για το παρακάτω:
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχω αντίστοιχη ιστορία με σκρόφα που με χτύπησε σταματημένο και μετά το έπαιζε τρελίτσα και την κοπάνησε κιόλας.
Έδωσα τα στοιχεία της, κάλεσα τροχαία και ασφαλιστική, αλλά δεν έχει γίνει τίποτε. Κοινώς, σε τέτοιες περιπτώσεις, καλύτερη λύση, είναι μια... μολότωφ!Και πάνω που είχα ξεγράψει την περίπτωση, μου τηλεφωνεί ο ασφαλιστής της Interamerican στα Γιάννενα και μου λέει πως και η εν λόγω σκρόφα, είναι ασφαλισμένη στην ίδια εταιρεία, οπότε θα την υποχρεώσει να κάνει δήλωση!
Αυτό έγινε πριν μερικές εβδομάδες και σήμερα πήραμε και τα χρήματα (90€ ήταν, αλλά μερικοί και για τέτοια ποσά μπορούν να γίνουν... ), αφού το αυτοκίνητο φτιάχτηκε.
Να 'ναι καλά ο άνθρωπος, δεν ξέρω τι της είπε και έκανε τελικά δήλωση, αλλά το φχαριστήθηκα, όχι τόσο για το ποσό, αλλά για το γ@μώτο! Ήμουν στο τσακ να την πιάσω από το λαιμό, 2 άτομα μέσα στο αμάξι, η μητέρα μου και εγώ, να μας χτυπάει και να κάνει πως δεν τρέχει τίποτε και να σηκώνεται να φεύγει!Οπότε, ένα μπράβο ξανά στην Interamerican (εγώ στην Anytime έχω κάνει το συμβόλαιο, αλλά η εταιρεία είναι η Interamerican, η Anytime δουλεύει σαν ασφαλιστικός πράκτορας), που παρόλο το μικρό ποσό, ασχολήθηκε και αποζημιωθήκαμε!
-
Θέλω κι εγώ ΠΜ
-
Τι γνωρίζουμε για την interlife? Αρχές Γενάρη λήγει το συμβόλαιο και σκέφτομαι τι άλλες επιλογές έχω. Corsa, 8 φορολογήσιμοι, ασφαλισμένο στην ΕΛΠΑ. Πληρώνω 175Ε και μετά από έρευνα είδα ότι στην interlife με 170ευρώ θα είχα και ασφάλεια πυρός/κλοπής και θραύση κρυστάλλων (που δεν έχω στην ΕΛΠΑ). Κάτι ακόμη: τι παίζει με το επασφάλιστρο γενικά? Αν στο συμβόλαιο δηλωθεί διαφορετική ημερομηνία γέννησης, τι θα συμβεί σε περίπτωση ατυχήματος?
-
Αν θέλεις η εταιρεία να είναι αξιόπιστη θα πρέπει να δηλώσεις αξιόπιστα στοιχεία .
Αν κάποιος εξαπατήσει μία εταιρεία στον υπολογισμό του κινδύνου θα πρέπει να αναμένει τις συνέπειες στην αποζημίωση.Κατά τα άλλα .
Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, επέλεξε εταιρεία με προσοχή .
Τα στοιχεία που δίνεις δεν είναι αρκετά .
Στοιχεία όπως η Ηλικία οδηγού , το φύλλο , το έτος κατασκευής , η αξία ... κλπ είναι απαραίτητα για τιμολόγηση. -
Δεν χρειάζομαι συμβουλή στην τιμολόγηση γι αυτό δεν έγραψα αναλυτικά τα στοιχεία που λες. Πιο πολύ θέλω να μάθω για την εταιρία, αν κάποιος έχει εμπειρίες καλές ή κακές από αυτή, και για τις συνέπειες σχετικά με το επασφάλιστρο. Διάβασα ότι σε περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί το επασφάλιστρο και προκληθεί ατύχημα (με δικιά μου υπαιτιότητα) τότε θα πληρώσω πρόστιμο 60% επί των ετήσιων ασφαλίστρων. Ισχύει κάτι άλλο? Π.χ. σε περίπτωση κλοπής ή υλικών ζημιών, εκεί παίρνω όλο το ποσό ανεξάρτητα από το επασφάλιστρο?
-
Δε ζητάμε συμβουλή στην τιμολόγηση. Συμβουλή στην εξαπάτηση θέλουμε.
-
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι επιλογή η οποία σαφώς και φέρει συνέπειες που δεν αρνήθηκα. Απλά θέλω να τις μάθω
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι επιλογή η οποία σαφώς και φέρει συνέπειες που δεν αρνήθηκα. Απλά θέλω να τις μάθωΑνάλογα με την εταιρεία το λιγότερο που θα πάθεις είναι αυτό που αναφέρεις περί του 60% (που μπορεί και να είναι διαφορετικό ανάλογα).
Το χειρότερο είναι ότι εκτός του 60% μπορεί επιπλέον να σου καταλογίσουν και μέρος των εξόδων της ζημιάς ή και να μην σε καλύψουν καθόλου (100% τα έξοδα σε σένα δηλαδή).Αν πιστεύεις ότι για να γλυτώσεις 30-40-50 ευρώ αξίζει να αναλάβεις να το ρίσκο να χρεωθείς 1000-2000-3000...πολλές δεκάδες χιλιάδες τότε προχώρα...
-
Για το θεμα του επασφαλιστρου, καθε εταιρια αναφερει στο συμβολαιο ποιες οι συνεπειες περι ψευδης δηλωσης ηλικιας οδηγου/χρονων κατοχης διπλωματος. Αλλες σε βαζουν να το πληρωσεις χ2, αλλες με +50%, αλλες λενε ρητα οτι δεν καλυπτουν τη ζημια αν εχει δηλωθει ψευδως, αλλα νομιζω οτι τωρα πια υπαρχει ΚΑΙ νομοθεσια που αναφερεται στο θεμα (εδω μπορει να κανω κ λαθος).
-
**@ k_kb312 **>Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δε ζητάμε συμβουλή στην τιμολόγηση. Συμβουλή στην εξαπάτηση θέλουμε.
Άργησα λίγο γιατί είχα δουλίτσα . Διάβασα τα . . . του k_kb312 , Λοιπόν ,
Η ασφαλιστική σύμβαση είναι μία σύμβαση Καλής Πίστης .Ανεξάρτητα από την σύμβαση που υπογράφεις ο νομοθέτης προβλέπει στην περίπτωση δόλου ευθύνες .
Βάση του** 2496/1997*** Άρθρο 3 'Περιγραφή Κινδύνου'
1
Κατά τη σύναψη της σύμβασης ο λήπτης της ασφάλισης υποχρεούται να δηλώσει στον ασφαλιστή κάθε στοιχείο ή περιστατικό που γνωρίζει, το οποίο είναι αντικειμενικά ουσιώδες για την εκτίμηση του κινδύνου, καθώς επίσης να απαντήσει σε κάθε σχετική ερώτηση του ασφαλιστή. Στοιχεία και περιστατικά, για τα οποία ο ασφαλιστής έθεσε σαφείς γραπτές ερωτήσεις, τεκμαίρεται ότι είναι τα μόνα τα οποία επηρεάζουν την από μέρους του εκτίμηση και αποδοχή του κινδύνου. Εάν ο ασφαλιστής συνάψει τη σύμβαση με βάση γραπτές ερωτήσεις, δεν μπορεί να επικαλεστεί το γεγονός ότι :
α. συγκεκριμένες ερωτήσεις έμειναν αναπάντητες.
β. δεν ανακοινώθηκαν περιστάσεις που δεν αποτελούσαν αντικείμενα
ερώτησης.
γ. δόθηκε καταφανώς ελλιπής απάντηση σε γενική ερώτηση, εκτός αν ο
αντισυμβαλλόμενος ενήργησε κατά τον τρόπο αυτόν με πρόθεση να
εξαπατήσει τον ασφαλιστή.6
Σε περίπτωση παράβασης από δόλο της υποχρέωσης που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου αυτού, ο ασφαλιστής έχει δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση μέσα σε προθεσμία ενός (1) μηνός από τότε που έλαβε γνώση της παράβασης. Αν η ασφαλιστική περίπτωση επέλθει εντός της παραπάνω προθεσμίας, ο ασφαλιστής απαλλάσσεται της υποχρέωσής του προς
καταβολή του ασφαλίσματος. Ο λήπτης της ασφάλισης υποχρεούται σε αποκατάσταση κάθε ζημίας του ασφαλιστή.*Διάβασε το με προσοχή μπας και καταφέρουμε και σώσουμε κάτι
-
Μάλλον πρέπει να περάσω από τον ασφαλιστή μου. Όταν έκανα το συμβόλαιο, τον ρώτησα αν γινόταν να μην πληρώσω το επασφάλιστρο, μου είπε 'ναι' χωρίς να μου αναφέρει καμία συνέπεια. Τσέκαρα και το συμβόλαιο και βλέπω ότι πουθενά δεν γράφει ούτε την ηλικία μου ούτε την ημερομηνία γέννησης. Επίσης πουθενά δεν γράφει για τις συνέπειες που λέμε. Μήπως τελικά στην ΕΛΠΑ δεν το θεωρούν υποχρεωτικό? Μήπως η συνέπεια σε περίπτωση που το αντιληφθούν -γιατί και ατύχημα να γίνει μπορεί πάλι να μην το αντιληφθούν- η ποινή είναι απλώς η καταβολή του? Γιατί κάτι τέτοιο νομίζω μου 'χε πει αλλά δεν το έψαξα παραπάνω. Απλά χάρηκα που πλήρωσα πολύ λίγα ασφάλιστρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ