-
αγαπητοί συνφορουμίτες,
ψάχνω για modem router- με διακόπτη για να κλείνει το wifi (να μην πρέπει να το κλέινω από το browser interface).
και - να συνδέσω ένα εξωτερικό HDD ώστε να μπορώ να έχω κάποια αρχεία σε κοινή χρήση με την υπόλοιπη οικογένεια και να λειτουργεί και ως backup (αν γίνεται δικτυακά ή ασύρματα)
Από ότι έχω δει το τελευταίο γίνεται είτε με NAS δίσκο είτε με σύνδεση με USB (σε ανάλογη υποδοχή του ρουτερ όπως έχουν κάποια netgear και belkin πχ).
Τι ρουτερ θα προτείνατε και να τι σύνδεση ΝΑS ή USB;
Η χρήση είναι απλή οικιακή για την ώρα αλλά δεν αποκλείω να έχουμε και μεγάλα downloads ή Music streaming σε κάποιο player). - με διακόπτη για να κλείνει το wifi (να μην πρέπει να το κλέινω από το browser interface).
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
όμορφαdeck dvd-rw player με είσοδο usb θα έχει πρόβλημα αν συνδεθεί εξωτερικός σκληρός με 2 partition, 1 FAT32 και 1 NTFS?
Σαν ολόκληρος πάντως το FAT32 παίζει και το NTFS όχι, γι'αυτό λέω αν είναι να τον σετάρω σε 2 partitions, ένα για να βλέπω από το deck και στο άλλο οι μεγάλες μεταφορέςΚάπου έχασα την μπάλα ...
Ρώτας για 2 partition (1 FAT32 και 1 NTFS) ή έκανες και παίζει;
Και εγώ παρήγγειλα ένα Home Cinema με USB το οποίο βλέπει μόνο FAT και είμαι στις παρόμοιες σκέψεις...
Άλλη λύση που θα δοκιμάσω (ας έρθει πρώτα) είναι format σε ext3... -
είχα σκέτο (όπως ήρθε απ'τη μάνα του) FAT32 και έπαιζε.
το έκανα μετά αναγκαστικά NTFS για κάτι μεταφορές και δεν έπαιζε (στο player πάντα)
έκανα ένα partition ntfs και ένα exFAT (δε μου βγάζει πια επιλογή FAT32 ) και δεν παίζει
η επόμενη δοκιμή είναι με ένα ενιαίο exFat
-
Εφόσον είσαι στις δοκιμές δες και με το ext3 τι γίνεται...
-
είχα σκέτο (όπως ήρθε απ'τη μάνα του) FAT32 και έπαιζε.το έκανα μετά αναγκαστικά NTFS για κάτι μεταφορές και δεν έπαιζε (στο player πάντα)
έκανα ένα partition ntfs και ένα exFAT (δε μου βγάζει πια επιλογή FAT32 ) και δεν παίζει
η επόμενη δοκιμή είναι με ένα ενιαίο exFat
Αν κατεβάσεις κανένα Hiren's boot CD tools λογικά θα μπορεί να στο ξανακάνει FAT32 (αν δε βγάλεις άκρη αλλιώς).
-
Τί ταχύτητες είναι λογικές για μεταφορά αρχείων μέσω wifi?
Έχω ένα ασύρματο δίκτυο μεταξύ δύο υπολογιστών και η ταχύτητα αυξάνεται σταδιακά μέχρι που κορυφώνεται στο 1MB/sec περίπου.
Υπόψιν οτι το ρουτερ και οι κάρτες στους υπολογιστές υποστηρίζουν 801.11n
Επίσης πώς μπορώ να επιβεβαιώσω οτι όντως έχουν συνδεθεί με 801.11n και όχι με κάποιο απο τα παλιότερα πρότυπα?
-
ρε γμτ το ups κάνει τσαλίμια
άρχισε και σφύριζε συνεχόμενα στις 5 το πρωί λόγω εσωτερικού fault.
το έκλεισα ξανακοιμήθηκα και όταν ξύπνησα το ξανάβαλα όλα καλά.
πριν λίγο μ'ενημέρωσαν ότι σφύριζε πάλι.
WTF? -
_
Κλείνοντας 5 χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας με ένα US Robotics 9107 θέλω να πάω σε ασύρματο ρούτερ για να μπορώ να συνδέω τάμπλετ-λαπτοπ-κινητό. Εχετε να προτείνετε κάτι προσιτό το οποίο να σετάρεται εύκολα; Τονίζω ότι είμαι νιούμπας στα ασύρματα (και όχι μόνο)
-
Γιατί δεν κρατάς το ρούτερ σου, αφού είναι απροβλημάτιστο, και απλά να αγοράσεις ένα wireless access point; Εγώ αυτό έχω κάνει στο σπίτι με το linksys (το έχω πάνω από 5 χρόνια) και για wireless χρησιμοποιώ ένα airport express.
Π.χ. http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Access-Points.htm
-
Σπάστα και ξαναρίξτα αναλυτικά πλιτς!
το 9107 είναι ενσύρματο ΜΟΝΟ.
-
Λοιπόν, το ρούτερ/μόντεμ σου δεν έχει wifi. Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι να αγοράσεις μια συσκευή που σου δίνει wifi όπως για παράδειγμα αυτή και να τη συνδέσεις μέσω ethernet στο ρούτερ/μόντεμ που ήδη έχεις. Με αυτό τον τρόπο κρατάς το παλιό ενσύρματο δίκτυο και ταυτόχρονα δημιουργείς και ένα καινούργιο ασύρματο δίκτυο.
Ένα παράδειγμα που δείχνει την τοπολογία:
Κι ένα βίντεο από το airport express:
Δεν χρειάζεται να πας βέβαια σε τόσο ακριβή λύση.
-
ρε γμτ το ups κάνει τσαλίμια
άρχισε και σφύριζε συνεχόμενα στις 5 το πρωί λόγω εσωτερικού fault.
το έκλεισα ξανακοιμήθηκα και όταν ξύπνησα το ξανάβαλα όλα καλά.
πριν λίγο μ'ενημέρωσαν ότι σφύριζε πάλι.
WTF?Τα παλιότερα UPS δέν είναι αυτορυθμιζόμενα και έχουν κάτι ποτενσιόμετρα (μεταβλητές αντιστάσεις) πάνω στην πλακέτα τους. Μάλλον επειδή οι μπαταρίες που έβαλες είναι λίγο διαφορετικές απο αυτές που είχε μάλλον θέλει ρύθμιση τώρα.
Άνοιξε τις βίδες απο κάτω για να βγεί τελείως το πλαστικό περίβλημα και να έχεις πρόσβαση στην πλακέτα. Στην πλακέτα θα δείς 1, 2 ή 3 ποτενσιόμετρα σαν αυτά:
Αυτά μπορείς με ένα ψιλό ίσιο κατσαβίδι να τα στρίψεις αριστερά ή δεξιά, αλλά πρίν το κάνεις σημείωσε τη θέση του καθενός (συνήθως απο το εργοστάσιο είναι κοντά στο κέντρο της διαδρομής τους) ωστε να μπορείς να τα επαναφέρεις.
Αυτή τη στιγμή το UPS σου είναι σε οριακή κατάσταση, δηλαδή δέν θέλει μεγάλη ρύθμιση για να έρθει στα ίσια του, αλλιώς θα σου έβγαζε fault κατευθείαν με το που το ανοίγεις. Οπότε αυτό που θα κάνεις είναι να γυρίσεις ένα-ένα ξεχωριστά τα ποτενσιόμετρα προς τη μία κατέυθυνση μέχρι να σου βγάλει κατευθείαν fault όταν το ανάψεις. Όταν βρείς ποιό απο όλα τα ποτενσιόμετρα προκαλεί το fault, τότε θα το φέρεις στην εργοστασιακή θέση και θα το στρίψεις και λίγο προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Θέλει λίγο trial and error μέχρι να βρείς τη σωστή ρύθμιση αλλά δέν είναι κάτι φοβερό.
-
Ερνανι, είσαι θεός! Θενξ!
-
Εγώ πάντως δέν θα πρότεινα Access Point για δύο λόγους:
-
Το US Robotics που έχεις είναι αρκετά παλιό. Αν έπαιρνες καινούριο moder/router πολύ πιθανόν να δείς βελτίωση και στις ταχύτητες.
-
Η διαφορά τιμής μεταξύ wireless modem/router και απλου access point, είναι μικρή, μη σου πώ οτι πολλά AP είναι και πιό ακριβά απο αντίστοιχα modem/router
-
-
Ναι κι εγώ αυτό σκέφτηκα.
Εχουμε κάποιο ρούτερ ασύρματο να προτείνουμε; Επαναλαμβάνω εύκολο στις ρυθμίσεις και προσιτό.
-
κερνας καφε και σου φερνω εγω ενα που μου περισσευει. Στο ρυθμιζω κιολας
εχει 0 χιλιομετρα
-
θενκς dog θα το δω τ'απόγευμα.
τι ακριβώς κάνουν αυτά τα ποτενσιόμετρα όμως; εάν βρω ποιο είναι και το γυρίσω πιο πίσω σίγουρα δε θα βγάλει error μετά από x ώρες; -
Πτου σου την άνα μου μέσα. Ξαφνικά δεν έχω τηλ. Εχω γραμμή απομεινάρι μιας άλλης εποχής μέσω netmod (isdn) και από ότι βλέπω αναβοσβήνουν όλα τα φωτάκια μαζί. Ιντερνετ έχω κανονικά. Δουλεύει μέσω splitter. Any help?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πτου σου την άνα μου μέσα. Ξαφνικά δεν έχω τηλ. Εχω γραμμή απομεινάρι μιας άλλης εποχής μέσω netmod (isdn) και από ότι βλέπω αναβοσβήνουν όλα τα φωτάκια μαζί. Ιντερνετ έχω κανονικά. Δουλεύει μέσω splitter. Any help?τηλεφωνο οτε να του κανουν reset την καρτα
σημερα δεχτηκα τηλεφωνο απο την on telecoms δεν φτανει που τους πηγα στα δικαστηρια εχουν και το θρασος και ρωτανε αμα θα ξαναπαω σε αυτους γιατι εχουν προσφορα!
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Πτου σου την άνα μου μέσα. Ξαφνικά δεν έχω τηλ. Εχω γραμμή απομεινάρι μιας άλλης εποχής μέσω netmod (isdn) και από ότι βλέπω αναβοσβήνουν όλα τα φωτάκια μαζί. Ιντερνετ έχω κανονικά. Δουλεύει μέσω splitter. Any help?
τηλεφωνο οτε να του κανουν reset την καρτα
Τι εννοείς ;;
Του έκανα reset από έναν διακόπτη στο netmod μέσα τίποτα, πήρα τηλ, ΟΤΕ και μου λένε βγάλτο από το δίκτυο για 15 λεπτά. Το έβγαλα, τίποτα μουλάρι εκεί. Αναβοσβήνουν όλα τα λαμπάκια μαζί.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]