-
Σκεφτομαι την αγορα νεου αυτοκινητου ειμαι αναμεσα σε :
1)suzuki swift 1.2 gl 5d τιμη 12000ευρω ή suzuki swift 1.2 glχ 5d 13500ευρω
2)toyota yaris 1.3 5d active περιπου 13600ευρω
3)ford fiesta 1.4 5d 96ps αγορα μεταχειρισμενου με κατω απο 10000ευρω
4)mazda 2 facelift 1.3 84ps μαλλον το αποκλειω λογω χαμηλων επιδοσεων 0-100 13,6'το αυτοκινητο θα χρησιμοποιειται για μετακινησεις στην πολη 85% και ταξιδια 15%. οι χωροι με καλυπτουν και στα 4 αυτοκινητα εστω και αν εχει το swift μικρο πορπαγκαζ.
οποιος εχει οδηγησει καποιο απο τα παραπανω να μου πει εντυπωσεις απο οδηγηση καταναλωση. -
4)mazda 2 facelift 1.3 84ps μαλλον το αποκλειω λογω χαμηλων επιδοσεων 0-100 13,6'το αυτοκινητο θα χρησιμοποιειται για μετακινησεις στην πολη 85% και ταξιδια 15%. οι χωροι με καλυπτουν και στα 4 αυτοκινητα εστω και αν εχει το swift μικρο πορπαγκαζ.
οποιος εχει οδηγησει καποιο απο τα παραπανω να μου πει εντυπωσεις απο οδηγηση καταναλωση. -
Ο χρήστης 1kostas έγραψε:
οποιος εχει οδηγησει καποιο απο τα παραπανω να μου πει εντυπωσεις απο οδηγηση καταναλωση.opel corsa 1.3 diesel 95 άλογα,19,5 ροπή,0 € τέλη,κατανάλωση πολύ χαμηλή και τιμή γύρω στα 14000€ με τις εκπτώσεις τι λές ?seat ibiza 1.2 tsi ecomotive start-stop που με την έκπτωση πάει κάτω από 14000€(με επιδόσεις που δεν συγκρίνονται 105 άλογα-17,8 ροπή στις 1500 σαλ,χαμηλή αρκετά κατανάλωση και τέλη 95€)?Διαφορετικά μάλλον yaris αν και έχει 14500€ και όχι 13600,έχεις και απόσυρση?
-
οι τιμες ειναι με αποσυρση. μονο αυτα τα αυτοκινητα μου αρεσουν στην εμφανιση.
-
Ο χρήστης 1kostas έγραψε:
οι τιμες ειναι με αποσυρση. μονο αυτα τα αυτοκινητα μου αρεσουν στην εμφανιση.Για τα swift,fiesta,mazda 2 να το καταλάβω είναι ωραία(αν και δεν είναι κανένα supermini τόσο ξεχωριστό σε σχεδίαση και λόγος να απορρίψεις ή να αγοράσεις κάποιο έναντι κάποιου άλλου εκτός από τα ds3 & mito),αλλά για το yaris .Θες απαραίτητα 5-θυρο?Δεν σου αρέσουν δηλαδή τα ibiza sc και 3d corsa?βρίσκεις πιο ωραίο το yaris από το ibiza 1.2 tsi sc και από το corsa το τρίθυρο 1.3 ecoflex?Αν επιμένεις σε αυτά μάλλον το άχρωμο σχεδιαστικά yaris έναντι swift κυρίως λόγω 6ετής εγγύησης, πορτπαγκάζ αλλά και χώρων επιβατών που το yaris είναι καλύτερο,αλλά και σε θέματα σέρβις που νομίζω το suzuki κάνει αλλαγή λαδιών κάθε εξάμηνο αν δεν κάνω λάθος
-
Το νεο Swift πέρα απο την εμφάνιση έχει απο μένα.
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
αλλά και σε θέματα σέρβις που νομίζω το suzuki κάνει αλλαγή λαδιών κάθε εξάμηνο αν δεν κάνω λάθοςΔεν ξερω αν συνεχίζεται η ίδια τακτική απο την αντιπροσωπία και στο νεο Σουιφτ αλλα οι αλλαγές είναι καθε 7500 χλμ ή ... χρόνος. Το 6μηνο δεν παίζει παντως!
Είναι το πρώτο Yaris που το θεωρώ επιτέλους όμορφο. Υποψήφιο για μενα και το νεό Υ.
-
το yaris γίνεται κάπως πιο όμορφο στην σπορ έκδοση style με τις 16άρες ζάντες,τα προβολάκια,τα σκούρα φανάρια μπροστά και τις πορτοκαλί ραφές στο εσωτερικό και σε εξωτερικά χρώματα ζωντανά όπως το τυρκουάζ και το μπορντό .Με style + μεταλλικό όμως ξεφεύγει σαν τιμή και πάει 15800 ή περίπου 14900 με απόσυρση .Στο λευκό απλό με τα τάσια στην έκδοση active(αυτό ακριβώς δοκιμάζουν στο τελευταίο τεύχος οι 4 τροχοί αν και cvt) δεν διαφέρει και πολύ σχεδιαστικά από μια οποιαδήποτε λευκή οικιακή συσκευή .Το lancia y θα το απέρριπτα για λόγους μη ύπαρξης στάνταρ esp(απαράδεκτο για ένα μοντέλο που κάνει 14000€,πας δηλαδή για παραγγελία και χάνεις και την απόσυρση ) και για λόγους στενών χώρων και τραγικής οδηγικής συμπεριφοράς και αίσθησης(κάτι κλίσεις από accent) από ότι λένε και οι περισσότεροι δοκιμαστές.Το λένε βέβαια πιο κομψά...
-
Για τα swift,fiesta,mazda 2 να το καταλάβω είναι ωραία(αν και δεν είναι κανένα supermini τόσο ξεχωριστό σε σχεδίαση και λόγος να απορρίψεις ή να αγοράσεις κάποιο έναντι κάποιου άλλου εκτός από τα ds3 & mito),αλλά για το yaris .Θες απαραίτητα 5-θυρο?Δεν σου αρέσουν δηλαδή τα ibiza sc και 3d corsa?βρίσκεις πιο ωραίο το yaris από το ibiza 1.2 tsi sc και από το corsa το τρίθυρο 1.3 ecoflex?Αν επιμένεις σε αυτά μάλλον το άχρωμο σχεδιαστικά yaris έναντι swift κυρίως λόγω 6ετής εγγύησης, πορτπαγκάζ αλλά και χώρων επιβατών που το yaris είναι καλύτερο,αλλά και σε θέματα σέρβις που νομίζω το suzuki κάνει αλλαγή λαδιών κάθε εξάμηνο αν δεν κάνω λάθος
Ρε σύ 1Kostas, μη γίνεσαι θύμα κι εσύ της Τογιότα! Μακριά από Γιάρις! Και Άσχημο και Κακό και Ακριβό! Το λένε οι ειδικοί!
Μα πώς είναι δυνατόν να μη σου αρέσει περισσότερο το Ιμπίθα και το εκπάγλου κάλλους corsa το τρίθυρο 1.3 ecoflex;
Γούστα είναι αυτά που έχεις;;;; Να το κοιτάξεις !!!Κοινώς, εμπεριστατωμένες απόψεις ειδικών της αυτοκίνησης!
-
-
το yaris γίνεται κάπως πιο όμορφο στην σπορ έκδοση style με τις 16άρες ζάντες,τα προβολάκια,τα σκούρα φανάρια μπροστά και τις πορτοκαλί ραφές στο εσωτερικό και σε εξωτερικά χρώματα ζωντανά όπως το τυρκουάζ και το μπορντό .Με style + μεταλλικό όμως ξεφεύγει σαν τιμή και πάει 15800 ή περίπου 14900 με απόσυρση .Στο λευκό απλό με τα τάσια στην έκδοση active(αυτό ακριβώς δοκιμάζουν στο τελευταίο τεύχος οι 4 τροχοί αν και cvt) δεν διαφέρει και πολύ σχεδιαστικά από μια οποιαδήποτε λευκή οικιακή συσκευή .Το lancia y θα το απέρριπτα για λόγους μη ύπαρξης στάνταρ esp(απαράδεκτο για ένα μοντέλο που κάνει 14000€,πας δηλαδή για παραγγελία και χάνεις και την απόσυρση ) και για λόγους στενών χώρων και τραγικής οδηγικής συμπεριφοράς και αίσθησης(κάτι κλίσεις από accent) από ότι λένε και οι περισσότεροι δοκιμαστές.Το λένε βέβαια πιο κομψά...Θα σου πρότεινα πρώτα να οδηγησεις το y και μετα να μιλήσεις για τραγική οδηγικη συμπεριφορα ...
-
Όντας κάτοχος του Mazda 2 με τα 86 ατίθασα άλογα, θα σου πω λιγα λόγια για την συμβιωση μαζί του. Για τα υπόλοιπα αμάξια δεν μπορω να εκφέρω άποψη, μιας και δεν τα έχω οδηγήσει.
Σε 20 μέρες κλείνει 3 χρόνια. Κατανάλωση 6,6 λίτρα. Μετρημένο πολλές φορές με την μέθοδο ξεχειλισματός βενζινης.
Σέρβις άνα 10.000 χλμ τα προβλεπόμενα. Τώρα φτάνω τα 60.000 χλμ και μάλλον θέλει τακάκια. Τίποτα παραπάνω. Έχει καδένα οπότε δεν εχει τώρα μεγάλο κόστος των 60χιλ. Δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω κάτι, ούτε λόγω εγγύησης.
Από επιδόσεις, δεν έχω χρονομετρήσει το 0-100, αλλά είναι ελαφρύ αμάξι και δεν έχω παράπονο από το γκάζι του. Στρίβει πολύ καλά(195/45/16) και έχει και καλά φρένα.Ελπίζω να σε βοήθησα. Ό,τι άλλο θες να ρωτήσεις στην διάθεσή σου.
Καλή συνέχεια
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το yaris γίνεται κάπως πιο όμορφο στην σπορ έκδοση style με τις 16άρες ζάντες,τα προβολάκια,τα σκούρα φανάρια μπροστά και τις πορτοκαλί ραφές στο εσωτερικό και σε εξωτερικά χρώματα ζωντανά όπως το τυρκουάζ και το μπορντό .Με style + μεταλλικό όμως ξεφεύγει σαν τιμή και πάει 15800 ή περίπου 14900 με απόσυρση .Στο λευκό απλό με τα τάσια στην έκδοση active(αυτό ακριβώς δοκιμάζουν στο τελευταίο τεύχος οι 4 τροχοί αν και cvt) δεν διαφέρει και πολύ σχεδιαστικά από μια οποιαδήποτε λευκή οικιακή συσκευή .Το lancia y θα το απέρριπτα για λόγους μη ύπαρξης στάνταρ esp(απαράδεκτο για ένα μοντέλο που κάνει 14000€,πας δηλαδή για παραγγελία και χάνεις και την απόσυρση ) και για λόγους στενών χώρων και τραγικής οδηγικής συμπεριφοράς και αίσθησης(κάτι κλίσεις από accent) από ότι λένε και οι περισσότεροι δοκιμαστές.Το λένε βέβαια πιο κομψά...
Θα σου πρότεινα πρώτα να οδηγησεις το y και μετα να μιλήσεις για τραγική οδηγικη συμπεριφορα ...
Αφού το αυτοκίνητο απευθύνεται κατά 99% σε γυναίκες οδηγούς πως θες να είναι οδηγικά ?Tζιριμπιμ τζιριμπομ και με ένα τιμόνι με 0 αίσθηση.Δεν το λέω εγώ,θα ήθελα κάποια στιγμή να το οδηγήσω,αλλά ΟΛΟΣ ο τύπος και όλοι οι δοκιμαστές το λένε.Δεν είπα ότι είναι κακό οδηγικά,κάθε άλλο,ένα grande punto ή μια mito.
-
Για τα swift,fiesta,mazda 2 να το καταλάβω είναι ωραία(αν και δεν είναι κανένα supermini τόσο ξεχωριστό σε σχεδίαση και λόγος να απορρίψεις ή να αγοράσεις κάποιο έναντι κάποιου άλλου εκτός από τα ds3 & mito),αλλά για το yaris .Θες απαραίτητα 5-θυρο?Δεν σου αρέσουν δηλαδή τα ibiza sc και 3d corsa?βρίσκεις πιο ωραίο το yaris από το ibiza 1.2 tsi sc και από το corsa το τρίθυρο 1.3 ecoflex?Αν επιμένεις σε αυτά μάλλον το άχρωμο σχεδιαστικά yaris έναντι swift κυρίως λόγω 6ετής εγγύησης, πορτπαγκάζ αλλά και χώρων επιβατών που το yaris είναι καλύτερο,αλλά και σε θέματα σέρβις που νομίζω το suzuki κάνει αλλαγή λαδιών κάθε εξάμηνο αν δεν κάνω λάθος
σοβαρά τώρα, κόψτο όσο είναι καιρός,κουσούρι θα σου μείνει να ασχολείσαι τόσο αρνητικά με το Yaris ή με το κάθε
Yaris.Τοποθετήσου επι του θέματος με επιχειρήματα αλλα σεβάσου και το γούστο και την επιθυμία του άλλου.
Επι του θέματος, to Swift έχει ωραίο εσωτερικό,καλή οδηγική συμπεριφορά και είναι οικονομικό αλλα ο
κινητήρας μάλλον πιέζεται.
Επίσης, ο χώρος αποσκευών υστερεί ( το ξέρεις ήδη...) ενώ η πολιτική της αντιπροσωπείας για τόσο
συχνές αλλαγές λαδιών καταλογίζονται στα μείον του. Αισθητικά μου αρέσει περισσότερο απο το Yaraki
αλλά μάλλον εκεί θα κατέληγα καθόσον και καινούργιο αυτοκίνητο,προσεγμένο όπου υστερούσε το καλό mk2.Οδήγησε τα βέβαια και σύγκρινε εκ νέου τις προσφορές που θα πάρεις.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
σοβαρά τώρα, κόψτο όσο είναι καιρός,κουσούρι θα σου μείνει να ασχολείσαι τόσο αρνητικά με το Yaris ή με το κάθε
Yaris.Τοποθετήσου επι του θέματος με επιχειρήματα αλλα σεβάσου και το γούστο και την επιθυμία του άλλου.
Επι του θέματος, to Swift έχει ωραίο εσωτερικό,καλή οδηγική συμπεριφορά και είναι οικονομικό αλλα ο
κινητήρας μάλλον πιέζεται.
Επίσης, ο χώρος αποσκευών υστερεί ( το ξέρεις ήδη...) ενώ η πολιτική της αντιπροσωπείας για τόσο
συχνές αλλαγές λαδιών καταλογίζονται στα μείον του. Αισθητικά μου αρέσει περισσότερο απο το Yaraki
αλλά μάλλον εκεί θα κατέληγα καθόσον και καινούργιο αυτοκίνητο,προσεγμένο όπου υστερούσε το καλό mk2.Οδήγησε τα βέβαια και σύγκρινε εκ νέου τις προσφορές που θα πάρεις.
Στραβός είσαι,δεν βλέπεις?Από τη λίστα του προτείνω να πάρει το νέο yaris και μάλιστα αναφέρω που πλεονεκτεί από το swift .Εκτός λίστας θεωρώ καλύτερη αγορά σήμερα το 1.3 ecoflex corsa & το ibiza 1.2 tsi ecomotive.Επίσης από πότε κάποιος απαγορεύεται να εκφέρει την άποψή του ?Χούντα και στο φόρουμ δε γουστάρω,φτάνει που έχουμε στη χώρα.Οπωσδήποτε όμορφο και εμπνευσμένο σχεδιαστικά δεν το λές το yaris έναντι π.χ. ds3,ibiza sc,fiesta,mito,corsa 3d,grande punto.Αντίθετα είναι οικονομικό σε κατανάλωση,ευρύχωρο,ευκολοδήγητο,ασφαλές και με 6 χρόνια εγγύηση.Ουτε όμορφο,ούτε οδηγοκεντρικό όμως.-Αν δεν σου αρέσει άλλαξε πλευρά Σαν πολύ θίγεσαι όταν αναφέρεται κάτι αρνητικό,αλλά και πραγματικό για το yaris Αν έστω και λίγο παρακολουθείς το τι γράφω και προτείνω,θα δεις ότι πάντα τεκμηριώνω και γενικά προτείνω στον καθένα τα 2-3 καλύτερα ανά κατηγορία και ανά budget.Τα κόψ'το και τα λοιπά σχόλια στον πατέρα σου
-
Στραβός είσαι,δεν βλέπεις?Από τη λίστα του προτείνω να πάρει το νέο yaris και μάλιστα αναφέρω που πλεονεκτεί από το swift .Εκτός λίστας θεωρώ καλύτερη αγορά σήμερα το 1.3 ecoflex corsa & το ibiza 1.2 tsi ecomotive.Επίσης από πότε κάποιος απαγορεύεται να εκφέρει την άποψή του ?Χούντα και στο φόρουμ δε γουστάρω,φτάνει που έχουμε στη χώρα.Οπωσδήποτε όμορφο και εμπνευσμένο σχεδιαστικά δεν το λές το yaris έναντι π.χ. ds3,ibiza sc,fiesta,mito,corsa 3d,grande punto.Αντίθετα είναι οικονομικό σε κατανάλωση,ευρύχωρο,ευκολοδήγητο,ασφαλές και με 6 χρόνια εγγύηση.Ουτε όμορφο,ούτε οδηγοκεντρικό όμως.-Αν δεν σου αρέσει άλλαξε πλευρά Σαν πολύ θίγεσαι όταν αναφέρεται κάτι αρνητικό,αλλά και πραγματικό για το yaris Αν έστω και λίγο παρακολουθείς το τι γράφω και προτείνω,θα δεις ότι πάντα τεκμηριώνω και γενικά προτείνω στον καθένα τα 2-3 καλύτερα ανά κατηγορία και ανά budget.Τα κόψ'το και τα λοιπά σχόλια στον πατέρα σουΠιες καφέ και ξαναδιάβασε παρακαλώ
Σου υπογράμμισα για το πόσο πολύ επιμένεις να αφορίζεις πράγματα και δεν το δέχεσαι.Δεν πειράζει
Σιγά βρε επαναστάτη του καναπέ ,
τα DS3 και Ibiza είναι όμορφα απαραίτητα? Επειδή τα προμοτάρουν ως τέτοια?
Το DS3 που αν δεν το προσέξεις στην 3χρωμία ,όπως πολλοί μέχρι τώρα βγαίνει καρακιτσαριό ή
το Ibiza με ένα ταμπλό μέσα βγαλμένο απο 5χρονο που έπαιζε με Playschool ?
Fiesta το έχω οπότε
Corsa επιμένεις για 3θυρο ενώ σου είπε για 5θυρο.Πέρα του ότι πουλιέται απο την εποχή του Νώε το τωρινό
οπότε κάπως έχει παλιώσει λίγο ε? (Χατζηγιάννης mode off)
Grande Punto ΗΤΑΝ όμορφο,ίσως το πιο όμορφο supermini μέχρι που έπαθε...facelift.
Δεν ζήτησε έτσι κι αλλιώς οδηγοκεντρικό,οπότε γιατί παθιάζεσαι για άλλη μια φορά (ο chemic που είναι??)Να υπογραμμίσω οτι τα παραπάνω είναι απο την δικιά μου οπτική γωνία,αλλά τουλάχιστον σέβομαι και των άλλων
δεν προσπαθώ να νουθετήσω/διαστρεβλώσω/...ευνουχίσω ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!!ΥΓ θίγομαι τόσο πολύ απο το Yaris που έχω Ford! Παίζω παιχνίδι με μετοχές βέβαια,υπογείως...
-
Ok κατάλαβα τι λες.Δεν θα λέμε ξανά ποτέ έστω και ένα αρνητικό για το yaris γιατί θα πέσει φωτιά και θα μας κάψει έμας τους ανθρώπους του διαβόλου,που αφορίζουμε όταν λέμε κάτι κακό και τη γνώμη μας.Πιπέρι στο στόμα άλλη φορά .Πάντως αδικείσαι βρε παιδί μου,μπας και έβαλες τρικλοποδιά στον εαυτό σου και πήρες κατά λάθος fiesta αντί για γιάρις .Τεσπα,τουλάχιστον το 3ης γενιάς yaris βελτιώθηκε σε καίρια θέματα που υστερούσε το παλιό,είναι πιο ολοκληρωμένο από το swift 1.2 και το mazda 2, αν και δεν είναι η κορυφαία πρόταση της κατηγορίας.Για μένα τα καλύτερα μικρά μέχρι 14000€ είναι τα corsa 1.3 ecoflex,ibiza 1.2 tsi ecomotive,clio 1.2 tce dynamic.Μέχρι να έρθει κατά την άνοιξη το 1.0 ecoboost 100-120 ίππων fiesta f/l.
-
Θα σου πρότεινα πρώτα να οδηγησεις το y και μετα να μιλήσεις για τραγική οδηγικη συμπεριφορα ...
Αφού το αυτοκίνητο απευθύνεται κατά 99% σε γυναίκες οδηγούς πως θες να είναι οδηγικά ?Tζιριμπιμ τζιριμπομ και με ένα τιμόνι με 0 αίσθηση.Δεν το λέω εγώ,θα ήθελα κάποια στιγμή να το οδηγήσω,αλλά ΟΛΟΣ ο τύπος και όλοι οι δοκιμαστές το λένε.Δεν είπα ότι είναι κακό οδηγικά,κάθε άλλο,ένα grande punto ή μια mito.
- τον ειδικό τύπο τον γράφω στα πουτσο@@αρα μου...
- δεν το έχω οδηγήσει αλλά με βάση τα α) δομικά του στοιχεία grande punto evo , mito β) την προιστορία των y μου κάνει εντύπωση να μην είναι μαλακό αλλά ενδιαφέρον και σίγουρα μακρία από το τραγικό...
-
το y βασίζεται στο πάτωμα του 500 και νέου panda,όχι του gp-mito.Επίσης έχει πολύ μαλακή αναρτηση και τιμόνι φτερό.Ουτε το προηγούμενο y ήταν καλό,μάλλον μέτριο.Το παλιό πρώτο y άλλη ιστορία ναι.Επίσης όλος ο τύπος δεν είναι για το ανάθεμα,υπάρχουν και καλοί π.χ drive
-
το y βασίζεται στο πάτωμα του 500 και νέου panda,όχι του gp-mito.Επίσης έχει πολύ μαλακή αναρτηση και τιμόνι φτερό.Ουτε το προηγούμενο y ήταν καλό,μάλλον μέτριο.Το παλιό πρώτο y άλλη ιστορία ναι.Επίσης όλος ο τύπος δεν είναι για το ανάθεμα,υπάρχουν και καλοί π.χ driveέστω ... και το πάντα και το 500αράκι είναι από τα καλά στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς...
το προηγούμενο 1400αρη y με άρεσε...
new suzuki swift 1.2 vs new toyota yaris 1.3