-
Και τι κάνουμε με τα μαύρα χέρια, μετά από επισκευές στο αυτοκίνητο; Πως φεύγει πιο αποτελεσματικά το μίγμα από σκόνη, λάδια κ.λ.π. όταν τελειώσουμε; Ποιά είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος;
Υπάρχει λύση ώστε και τα χέρια να είναι καθαρά και να μην χρειάζεται έξτρα ενυδατική κρέμα για την επόμενη εβδομάδα; -
Και τι κάνουμε με τα μαύρα χέρια, μετά από επισκευές στο αυτοκίνητο; Πως φεύγει πιο αποτελεσματικά το μίγμα από σκόνη, λάδια κ.λ.π. όταν τελειώσουμε; Ποιά είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος;
Υπάρχει λύση ώστε και τα χέρια να είναι καθαρά και να μην χρειάζεται έξτρα ενυδατική κρέμα για την επόμενη εβδομάδα; -
Γιάννη στα συνεργεία συνήθως έχουν μία κρέμα (μοιάζει με γράσσο) με την οποία πασαλοίφεις τα χέρια σου και μετά ξεβγάζεις με νερό και ...καθαρίζεις. Δεν μένει το παραμικρό ίχνος! Αν θυμάμαι καλά, το προϊόν είναι της 3Μ.
-
Χρησιμοποιούμε γάντια χειρουργικά.
Αρκεί βέβαια να μην αγγίξουμε κάποιο μέρος που καίει... -
Γκουχ γκουχ...
γαντια... -
τα απαραιτητα αξεσουαρ για αναλογες καταστασεις ειναι..
κατ'αρχας γαντια για να μπορεσουμε οπου ειναι δυνατον να κρατησουμε τα χερια μας μακρυα απο τις μουντζουρες αλλα και απο μικροχτυπηματα.
υπαρχουν πολλων ειδων απο λατεξ μιας χρησης-πλεκτα υφασματινα-ακατεργαστου δερματος μηχανουργικα εως και ειδικα για πετρελαιοειδη.στην συνεχεια μια κρεμα για στεγνο καθαρισμα ειναι απαραιτητη και μετα ξεβγαλμα με νερο εαν δεν υπαρχει μπορει να χρησιμοποιηθει σκονη για πλυσιμο στο χερι [δεν λειπει απο κανενα σπιτι] οπου την χρσιμοποιουμε ελαφρως βρεγμενη.
ενα σχετικα σκληρο βουρτσακι για πιο επιμονες μουντζουρες και ειδικα για τα νυχια θα φανει πολυ χρησιμο επισης.
τελος μια καλη κρεμα για τα χερια τυπου ''ΝΙVΕΑ'' ολοκληρωνει την επιχειρηση καθαρισμου και περιποιησης των χεριων ωστε να μην ειναι σαν ''γυαλοχαρτα'' καθως μετα την περιποιηση του αυτοκινητου ενδεχεται να πρεπει να περιποιηθουν και αλλες πιο ευαισθητες...''περιοχες''
-
Οταν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάντια , υπάρχουν ειδικές κρέμες που τις βάζουμε πριν αρχίσουμε να δουλεύουμε. Προστατεύουν από τα λάδια-γράσσα-υγρά το δέρμα και η βρωμιά βγαίνει ευκολότερα.
Οι κρέμες καθαρισμού είναι η άλλη λύση ή οποιοδήποτε υγρό σαπούνι με ... πριονίδι.
Κρέμες υπάρχουν σε μαγαζιά με χρώματα αυτοκινήτων-αξεσουάρ και στα Praktiker - Μakro
Eπειδή όλα τα υγρά που συναντάμε στο αυτοκίνητο είναι τοξικά , αν ασχολούμαστε συχνά, καλό θα ήταν η χρήση της κρέμας πριν αρχίσουμε να δουλεύουμε και φυσικά γάντια όπου είναι δυνατόν.
-
Έχει πέσει ελαφρόπετρα (όταν έβαφα τοπικά το φιατάκι για να μην σκουριάσει), λόγω χρωμάτων στα χέρια μου... Το χειρότερο βέβαια είναι να μπει το χρώμα (ή γράσσο) μέσα στα νύχια σου, οπότε λίγη υπομονή για 2-3 μέρες δεν βλάπτει!
Συνήθως όμως το Skip με λίγο τρίψιμο αφαιρεί τους επίμονους λεκέδες από γράσσα, κ.τ.λ.
Αλλά πρέπει και 'γω να σκέφτομαι για εκείνο το προϊόν της 3Μ...
-
...Σε περίπτωση που είμαστε κάπου που αυτές οι... πολυτέλειες είναι δυσεύρετες (λάστιχο στη μέση του πουθενά), μωρομάντιλα ή στουπί με αμόλυβδη θα την κάνουν τη δουλειά
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
.....μωρομάντιλα.....Παιδιά, είναι φορερή εφέυρεση. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχουν μέσα (που να μην είναι και επικίνδυνο για τα μωρά), αλλά καθαρίζουν τα πάντα. Προσωπικά καθαρίζω τοίχους από μπογιές, παπούτσια, λάδια, λεκέδες από ρούχα, μοκέτες, καναπέδες κλπ. Γιατί όχι και για την βρώμικη δουλειά στο αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
.....μωρομάντιλα.....
Παιδιά, είναι φορερή εφέυρεση. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχουν μέσα (που να μην είναι και επικίνδυνο για τα μωρά), αλλά καθαρίζουν τα πάντα. Προσωπικά καθαρίζω τοίχους από μπογιές, παπούτσια, λάδια, λεκέδες από ρούχα, μοκέτες, καναπέδες κλπ. Γιατί όχι και για την βρώμικη δουλειά στο αυτοκίνητο?
Μου θυμιζεις το My Big Fat Greek Wedding, που για οποιοδηποτε δερματικο, βαζαν αζαξ ή κατι τετοιο!!
Γιαννη, μετα το περας των εργασιων, πριν καθαρισουμε τα χερια μας, μαζευουμε τα εργαλεια και υστερα χρησιμοποιουμε καποια ειδικη κρεμα, ή αυτη της 3Μ που αναφερθηκε ή καποια αλλη απο κανενα τελεμαρκετινγκ, κλπ.. Με εχει προμηθευσει ο Αγγελος, επειδη οταν μπλεκεις με το καρτ, γινεσαι χαλια γενικοτερα (λαδια, βρωμιες απο την εξατμηση, μακα απο το λαδι της αλυσιδας που κολλαει μαζι με οτιδηποτε ειχε στην πιστα - και στα γυρω οικοπεδα ).
Το θεμα ειναι οτι κανουν δουλεια και δεν ξηραινουν τα χερια!!!
Τα γαντια δεν εξυπηρετουν παντα (ειδικα για τα δυσκολα σημεια που παλευεις με βιδες, παξιμαδια και ροδελλες), ενω τα πραγματα γινονται ακομα πιο δυσκολα, αν το γαντι δεν ειναι στο νουμερο σου!! Προσωπικα για πολυ βρωμικες και επιφανειακες εργασιες, εχω βρει τα γαντια της gardena (για κηπους) πραγματικα σωτηρια!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
.....μωρομάντιλα.....
Παιδιά, είναι φορερή εφέυρεση. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχουν μέσα (που να μην είναι και επικίνδυνο για τα μωρά), αλλά καθαρίζουν τα πάντα. Προσωπικά καθαρίζω τοίχους από μπογιές, παπούτσια, λάδια, λεκέδες από ρούχα, μοκέτες, καναπέδες κλπ. Γιατί όχι και για την βρώμικη δουλειά στο αυτοκίνητο?
Μου θυμιζεις το My Big Fat Greek Wedding, που για οποιοδηποτε δερματικο, βαζαν αζαξ ή κατι τετοιο!!
Έτσι που έγραψα Τριαντάφυλλε, μοιάζει με διαφήμιση από telemarketing
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
.....μωρομάντιλα.....
Είναι πράγματι πάρα πολύ ισχυρά για τους καθαρισμούς...
Τόσο δυνατά που χάλασαν το εξωτερικό τζάμι της οθόνης μου με γρατζουνιές που μοιάζουν με αποχρωματισμό, πάει η οθόνη! -
παράξενο... τα μωρά πώς και δεν παθαίνουν τίποτα τότε?
Σπύρος
-
Εγω με γαντια δεν μπορω να κανω δουλεια .Ειδικα απο την στιγμη που αρχιζουν να ιδρωνουν τα χερια μου μεσα στα χειρουργικα γαντια.......αστα να πανε.Για ευκολο καθαρισμο χρησιμοποιω τον φιλο μου ..........τον SVELTO .Σε πολυ δυσκολες βρωμιες βαζω σκονη πλυντηριου γιατι κανει και απολεπιση ταυτοχρονα(οι πρασινοι και μπλε κοκκοι κανουν δουλεια ).Για τα νυχια χρησιμοποιω το ειδικο βουρτσακι με λιγο σαπουνι .Και τωρα στο ειδος μου (εχω καταστημα καλλυντικων ) : αυτο που εχω βρει εγω πολυ καλο για τα χερια ειναι η VASELIN INTENSIVE CARE .Ειναι κρεμα σωματος με υγρη βαζελινη ,απορροφαται αμεσως χωρις να λαδωνει και χωρις να αφηνει αρωμα στα χερια. επισης μην χρησιμοποιητε πολυ ζεστο νερο γιατι ,τον χειμωνα, ξηραινει το δερμα.Πολυ καλες ειναι παλι οι ATRIX σε πρασινο σωληναριο που ειναι σε δυο τυπους :για πριν τις εργασιες ο ενας τυπος και για μετα ο αλλος.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
παράξενο... τα μωρά πώς και δεν παθαίνουν τίποτα τότε?Σπύρος
Είδες τα άτιμα; Οι οθόνες πάντως έχουν μία επίστρωση για να αυξάνει την αντίθεση των χρωμάτων, δεν ξέρω ακριβώς, που είναι αρκετά ευαίσθητη, όχι τόσο σε προϊόντα καθαρισμού, αλλά στην σκληρή επαφή. Άμα φύγει αυτή, κλάφτα Χαράλαμπε...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
παράξενο... τα μωρά πώς και δεν παθαίνουν τίποτα τότε?
Σπύρος
Είδες τα άτιμα; Οι οθόνες πάντως έχουν μία επίστρωση για να αυξάνει την αντίθεση των χρωμάτων, δεν ξέρω ακριβώς, που είναι αρκετά ευαίσθητη, όχι τόσο σε προϊόντα καθαρισμού, αλλά στην σκληρή επαφή. Άμα φύγει αυτή, κλάφτα Χαράλαμπε...
Δεν είναι πάρα πολύ ενοχλητικός οι 'γρατζουνιές' γιατί δεν είναι στο κέντρο της οθόνης που διαβάζεις κυρίως. Αλλά είναι σπάσιμο!
Πάμε ή για TFT ή για laptop...
Αν τελικά δεν πάρω κάνα μεταχειρισμένο αυτοκινητάκι...Sorry για το άσχετο post...
-
Παλιά δούλευα χωρίς γάντια αλλά το να βγάλεις όλη την μαυρίλα από το χέρι σου είναι πολύ δύσκολο
Άρχισα μια φορά με χοντρά γάντια αλλά τελικά είναι σαν να θες με γάντια για το σκι να πιάσεις μια καρφίτσα.
Οπότε κατέληξα στα γάντια μιας χρήσης (να μην σας πω και μισής γιατί σε μια δουλειά μπορεί να αλλάξεις και 3 ζευγάρια!)
Βρωμάνε απαίσια και το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι ιδρώνεις γρήγορα και επικρατεί μια αιδιαστική κατάσταση μέσα στα χέρια...
Σίγουρα όμως μπροστά στην βρώμα που γλιτώνεις είναι must!Για μετά… έχω μια παχύρρευστη ουσία από το συνεργείο του κολλητού μου (παρόμοια με της 3Μ υποθέτω) όπου τελικά το χέρια μου είναι καθαρά.
Τα Carrefour έχουν δικά τους γάντια …. Τα 10 γάντια 90 λεπτά!
μιλάμε για μελέτη στο θέμα δηλαδή!!!
-
Στα εργαστήρια ΜΕΚ, τόρνους, πετρελαιομηχανές, λέβητες κλπ βάζαμε ΟΜΟ για τα ρούχα.
Τα χοντρά έβγαιναν, όμως ποτέ δεν καθάριζες τελείως, και από επιδερμίδα γινόσουν μην πω καλύτερα...
Επιχείρηση "Καθαρά χέρια"