-
Καλα ρε Σοφοκλη θα μας τρελανεις? Ακινητοποιησες το αυτοκινητο τη μεση του δρομου για να βαλεις ζωνη? Και ακινητος να ησουνα οπως λες εχεις κλεισει το μισο δρομο δηλ λιγη απροσεξια να ειχε ο αλλος γκουπ εγινε το ατυχημα... Ειχε απροσεξια και σε χτυπησε ενω ησουν σταματημενος η του βγηκες? στα ισα ρε Σοφοκλη τωρα μην τρελαθουμε και τελειως. Ειπε δηλαδη οτι σε ειδα οτι ησουν σταματημενος κι επεσα πανω σου? Η τροχαια απλα τις καταθεσεις σας πηρε... Και ψεμματα να λες εσυ αυτος υπεγραψε γι αυτα που δηλωσε αυτος, δε θα μπορουσε να πει ποτε στην τροχαια δεν υπογραφω. Η τροχαια απλως κατεγραψε τις μαρτυριες σας ουτε γνωμοδοτηση εκανε ουτε πραγματογνωμοσυνη... Αυτα οι ασφαλιστικες τα κανονιζουν!
-
Που ειναι το προβλημα? Ακινητοποιησε το οχημα στη μεση του δρομου με μεγαλη ορατοτητα για να βαλει ζωνη (ή να κανει οτιδηποτε αλλο), κ καποιος που δεν κοιταγε μπροστα του σταματησε πανω του. Σιγα τα ωα. Δεν ειναι κ η Συγγρου δα...
-
Αντε να πεισει ασφαλιστικες περι τουτου... Ειδικα αν δεν εχει δηλωσει κατι τετοιο η αλλη πλευρα, που μαλλον δεν εχει δηλωσει κατι τετοιο. Σιγουρα μου πεταχτηκε θα ειπε...
-
Το σημείο που θέλει προσοχή και πρέπει να πατήσεις είναι αν ανα γράφεται οτι ήσουν σταματημένος. Αν το γράφει τότε την γλιτώνεις γιατί υπαίτιος θα θεωρηθεί ο άλλος που επεσε πάνω σου. Ακόμα και διπλοπαραρκισμένος παράνομα να ήσουν αν επεφτε πάνω στου το ίδιο θα ισχυε. Τα λάστιχα αν ηταν φθαρμένα ή αν δεν είχε ΚΤΕΟ λίγη σημασία εώς καθόλου σημασία δεν έχουν.
Το ότι έγραψε η αστυνομία οτι βγαίνεις απο ιδιωτικό χώρο μεγάλη βλακεία που άφησες να το γράψουν καθώς ειναι επιβαρυνιτκό στοιχείο και σιγουρα ειναι κατα σου. Ασ έγραφαν από πάροδο κάθετο στο συγκεκριμένο δρόμο στο νουμερο τάδε.
Δες λοιπόν αν λέει οτι ησουν σταματημένος , έστω και σε ιδιωτικό χώρο , μάζεψε και την δήλωση αν έχεις από ασφαλιστική του πραγματογνόμωνα και προχώρα δικστικά.
-
Έχουμε ένα τρακάρισμα που ο λόγος σου είναι απέναντι στον λόγο του άλλου εμπλεκόμενου και οι ασφαλιστικές δέχτηκαν την εκδοχή του άλλου ως αληθή.Δηλαδή ότι έβγαινες και τρακάρατε, με αποτέλεσμα να σου καταλογίζουν υπαιτιότητα.
Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι υπήρχε περιθώριο να σε αποφύγει χωρίς να τρακάρετε. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιον λόγο ''πλακώθηκε'' στα φρένα,και δυστυχώς για'σένα η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι σε είδε να βγαίνεις και προσπάθησε να σταματήσει,κάτι που δεν θα έκανε ο οποιοσδήποτε έχει ελάχιστη εμπειρία στην οδήγηση εάν σε έβλεπε σταματημένο και χωρούσε να περάσει.Απλά θα έκοβε λίγο και θα περνούσε.
Εάν δεν υπαρχει μάρτυρας (δεν ανέφερες κάτι για μάρτυρες) που να στηρίξει την άποψη σου, θα περάσει εύκολα η εκδοχή του άλλου.Οπότε το να αποδείξεις ότι φταίει ο άλλος και όχι εσύ ,με αυτά τα δεδομένα,θεωρώ οτι είναι χαμένος χρόνος.
Το σημείο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου και εκεί θα πρεπει να εστιάσεις,είναι το λάθος του ασφαλιστή σου, και η ευκολία με την οποία έβγαλε το λάθος πόρισμα ενώ δεν είχε δει την εκδοχή του άλλου οδηγού.
Το αποτέλεσμα αυτού του λάθους καλείσαι τώρα να πληρώσεις και εσύ και ο φανοποιός.
Το παραπάνω λάθος είναι αυταπόδεικτο από την στιγμή που ο ασφαλιστής έδωσε στον φανοποιό τα στοιχεία του αυτοκινήτου και την εντολή για επισκευή ,σε συνδυασμό και με την δική σου εξουσιοδότηση.
Όταν εξέτασε η ασφαλιστική το θέμα σου, ανακάλυψε το προφανές που είναι η δική σου υπαιτιότητα,και ενημέρωσε τον φανοποιό ότι δεν τον πληρώνει.
Ο μάστορας από την μεριά του κανονικά θα έπρεπε να διεκδικήσει τα χρήματα από την εταιρία.Σιγά όμως που θα τα βάλει με το μαγαζί που του δίνει τις δουλειές.Με σένα θα τα βάλει!
Η γνώμη μου είναι ότι την ζημιά σου θα πρεπει να την πληρώσεις,αλλά στην πραγματική της αξία που σου είχε πει ο γνωστός σου φανοποιός,άντε και λίγο παραπάνω,όχι όμως τα διπλά λεφτά.Εάν εξαρχής σου έλεγε ότι δεν πληρώνει ,τότε φυσικά θα πήγαινες στον μάστορα που σου ζητούσε τα λιγότερα χρήματα.
Ο ασφαλιστής σου θα πρεπει να μιλησει στο συνεργάτη του φανοποιό,και πιστεύω ότι μπορει ( και πρέπει αφού αυτός έκανε το λάθος) να τον πείσει, ώστε να πληρώσεις την πραγματική αξία της επισκευης. -
Σου δώσανε κάποιο χαρτί για το 'υπέρ σου'; Εκεί θα βασισθείς. Αν ήταν στο προφορικό ...άστα...βράστα...
υ.γ. το ποιος φταίει ή όχι είναι άλλο θέμα.
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
Αν βγαλουνε οτι φταις σου κλεινουνε ραντεβου με εκτιμητη για φωτογραφιες και συνεργειο για να σου το φτιαξουνε?? Ο συγκεκριμενος που πηγα δεν ηταν αυτος που ρωτησα εγω και μου ειπε 600 ευρω>Ηταν δικος τους ο οποιος οταν πηγα το αυτοκινητο με περιμενε ηδη με εντολη επισκευης(ειχε ηδη παρει με φαξ τα στοιχεια μου,αδεια αυτοκινητου κτλ).Το μονο που μου ειπε ειναι οτι ο προφυλακτηρας γινεται αλλα στον εκτιμητη να επιμενω για αλλαγη.Κλαψου μου λεει λιγο να τον αλλαξουμε κι αυτον.
Φίλε μου όλες οι ασφαλιστικές προτείνουν ή και σε στέλνουν σε συνεργεία.
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι αν έχεις έγγραφη απόδειξη ότι είναι 'υπέρ σου' το περιστατικό.
Στο προφορικό ή στο τι λέει ο κάθε ασφαλιστής είναι μάλλον αερολογίες.Τα πράγματα είναι απλά. Αν ήρθε στο περιστατικό πραγματογνώμονας, αν κατέγραψε επακριβώς το τι συνέβη, αν έγιναν οι δηλώσεις και όλα αυτά είναι υπέρ σου τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
Από εκεί και πέρα αν δεν έχουν γίνει αυτά τότε δεν νομίζω να μπορέσεις να καταφέρεις και πολλά.
Στη θέση σου θα προσπαθούσα απλά να κατεβάσω το κόστος επιδιόρθωσης. Αυτό μπορεί σίγουρα να γίνει.Το δικό σου συνεργείο σου είπε κόστος 600euro. Σου έδωσε χαρτί ή και αυτός στο είπε στο προφορικό;
Και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο.
Όπως καταλαβαίνεις τα προφορικά έχουν πολύ μικρή αξία. -
.....και φυσικά όλα τα προβλήματα προέκυψαν από το γεγονός οτι >Δηλωση υπαιτιοτητας δεν εκανε κανεις
και όταν φυσικά πήγε μέσω φιλικής δήλωσης η άλλη εταιρεία αρνηθηκε να πληρώσει......
-
greek πολυ σωστος φιλε μου ισχυουνε ολα οσα λες.
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Έχουμε ένα τρακάρισμα που ο λόγος σου είναι απέναντι στον λόγο του άλλου εμπλεκόμενου και οι ασφαλιστικές δέχτηκαν την εκδοχή του άλλου ως αληθή.Δηλαδή ότι έβγαινες και τρακάρατε, με αποτέλεσμα να σου καταλογίζουν υπαιτιότητα.
Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι υπήρχε περιθώριο να σε αποφύγει χωρίς να τρακάρετε. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιον λόγο ''πλακώθηκε'' στα φρένα,και δυστυχώς για'σένα η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι σε είδε να βγαίνεις και προσπάθησε να σταματήσει,κάτι που δεν θα έκανε ο οποιοσδήποτε έχει ελάχιστη εμπειρία στην οδήγηση εάν σε έβλεπε σταματημένο και χωρούσε να περάσει.Απλά θα έκοβε λίγο και θα περνούσε.
Εάν δεν υπαρχει μάρτυρας (δεν ανέφερες κάτι για μάρτυρες) που να στηρίξει την άποψη σου, θα περάσει εύκολα η εκδοχή του άλλου.Οπότε το να αποδείξεις ότι φταίει ο άλλος και όχι εσύ ,με αυτά τα δεδομένα,θεωρώ οτι είναι χαμένος χρόνος.
Το σημείο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου και εκεί θα πρεπει να εστιάσεις,είναι το λάθος του ασφαλιστή σου, και η ευκολία με την οποία έβγαλε το λάθος πόρισμα ενώ δεν είχε δει την εκδοχή του άλλου οδηγού.
Το αποτέλεσμα αυτού του λάθους καλείσαι τώρα να πληρώσεις και εσύ και ο φανοποιός.
Το παραπάνω λάθος είναι αυταπόδεικτο από την στιγμή που ο ασφαλιστής έδωσε στον φανοποιό τα στοιχεία του αυτοκινήτου και την εντολή για επισκευή ,σε συνδυασμό και με την δική σου εξουσιοδότηση.
Όταν εξέτασε η ασφαλιστική το θέμα σου, ανακάλυψε το προφανές που είναι η δική σου υπαιτιότητα,και ενημέρωσε τον φανοποιό ότι δεν τον πληρώνει.
Ο μάστορας από την μεριά του κανονικά θα έπρεπε να διεκδικήσει τα χρήματα από την εταιρία.Σιγά όμως που θα τα βάλει με το μαγαζί που του δίνει τις δουλειές.Με σένα θα τα βάλει!
Η γνώμη μου είναι ότι την ζημιά σου θα πρεπει να την πληρώσεις,αλλά στην πραγματική της αξία που σου είχε πει ο γνωστός σου φανοποιός,άντε και λίγο παραπάνω,όχι όμως τα διπλά λεφτά.Εάν εξαρχής σου έλεγε ότι δεν πληρώνει ,τότε φυσικά θα πήγαινες στον μάστορα που σου ζητούσε τα λιγότερα χρήματα.
Ο ασφαλιστής σου θα πρεπει να μιλησει στο συνεργάτη του φανοποιό,και πιστεύω ότι μπορει ( και πρέπει αφού αυτός έκανε το λάθος) να τον πείσει, ώστε να πληρώσεις την πραγματική αξία της επισκευης.Ακριβως τα ιδια μου ειπε ο δικηγορος μου.!!!!!!!>Το 99% τετοιων περιπτωσεων τελειωνουνε με συμβιβασμο>Εσυ μου ειπε θα πεις πληρωνω τοσα γιατι τοσα θα εδινα αν το εφτιαχνα μονος μου.Απο εκει και περα αν δεν δεχτει ας τον να παει νομικα.Δυστηχως με την ασφαλιστικη μου δεν εχω πλεον σχεσεις πηγα προχθες και εγινε της Πουλας>
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το δικό σου συνεργείο σου είπε κόστος 600euro. Σου έδωσε χαρτί ή και αυτός στο είπε στο προφορικό;
Όπως καταλαβαίνεις τα προφορικά έχουν πολύ μικρή αξία.Ρε φιλε μου συγνωμη πηγες ποτε σε συνεργειο και σου δωσανε αναλογο χαρτι οταν ρωτησες ποσο κανει αυτο και ποσο εκεινο??θα μας τρελανεις?
-
Το δικό σου συνεργείο σου είπε κόστος 600euro. Σου έδωσε χαρτί ή και αυτός στο είπε στο προφορικό;
Όπως καταλαβαίνεις τα προφορικά έχουν πολύ μικρή αξία.Ρε φιλε μου συγνωμη πηγες ποτε σε συνεργειο και σου δωσανε αναλογο χαρτι οταν ρωτησες ποσο κανει αυτο και ποσο εκεινο??θα μας τρελανεις?
Τώρα αν ισχυρισθώ ότι εσύ προσπαθείς να μας τρελάνεις με το θέμα που άνοιξες πως θα σου φανεί;
Εγώ από παντού ζητώ να μου δώσουν το κόστος γραμμένο 'κάπου' με κάποια υπογραφή και ημερομηνία.
Το 'κάπου' είτε είναι το πίσω μέρος μίας επαγγελματικής κάρτας, είτε χαρτί προσφοράς, είτε απλά ένα λευκό χαρτί από μπλοκ του συνεργείου.Και όλοι το δεχόντουσαν και το δέχονται. Κανείς δεν το έχει αρνηθεί.Αν αυτό εσύ δεν το κάνεις, σε αυτό δεν σου φταίω εγώ.
-
Φυσικά εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω!!!! Το χαρτί αυτό λέγεται : Προσφορά !
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τώρα αν ισχυρισθώ ότι εσύ προσπαθείς να μας τρελάνεις με το θέμα που άνοιξες πως θα σου φανεί;
Δεν εισαι υποχρεωμενος ουτε να το διαβασεις ουτε να απαντησεις.Εγω σε θεματα που θεωρω βλακειες δεν εχω απαντησει ποτε>Κανε κι εσυ το ιδιο
Επιπλεον το χαρτι με την προσφορα να το κανω τι?? την συγκεκριμενη στιγμη?Να το δειξω που??
-
@sofoklis_A3TFSI
Καταρχήν μην αρπάζεσαι . Εσύ το άνοιξες άρα θα έπρεπε να περιμένεις όλου του είδους τις απαντήσεις .
Στο θέμα μας.
Την προσφορά ή το 'χαρτί ' θα έπρεπε να το πάρεις για να το συγκρίνεις με του δικού σου συνεργείου και να αποφασίσεις αν θα πας εκεί ή στο ακριβό που σε ' έστειλε ' η ασφαλιστική χωρίς να γνωρίζεις αν ο 'άλλος' έκανε θετική ή αρνητική δήλωση .
Δεν λέμε ότι λες ή ισχυρίζεσαι ψέματα . Έχεις το καημό σου και το καταλαβαίνουμε απλά όλοι σου καταδεικνύουν ότι θα έπρεπε να είχες κάπως ' ψιλιαστεί ' σε ένα ατύχημα που δεν είναι προφανές ποιος φταίει . -
Το συγκεκριμενο συνεργειο που με πηγανε δεν λειτουργει οπως τα υπολοιπα>Σχεδον σε ολα τα συνεργεια πας φτιαχνεις το αυτοκινητο με δικα σου λεφτα και μετα παιρνεις την αποδειξη και πας στην ασφαλιστικη και σου δινει την αποζημιωση αν βγει υπερ σου η υποθεση.
Το συνεργειο που με πηγανε λειτουργει ως εξης>Εφοσον σε στελνει η ασφαλιστικη δεν πληρωνεις τιποτα>Πας αφηνεις το αυτοκινητο και αυτο αναλαμβανει ζημιες στο σασι /ηλεκτρολογικα ή οτιδηποτε αλλο χρειαστει να επισκευαστει.Δεν κανεις ΚΑΜΙΑ συζητηση για το ποσο θα στοιχίσει>κτλ Με την παραλαβη του αυτοκινητου υπογραφεις ενα χαρτι που λεει 1)εγω ...εξουσιοδοτω τον κ ταδε να εισπραξει το ποσο....(δεν ειχε συμπληρωθει το ποσο οταν υπέγραψα)που προέκυψε απο την επισκευη του αυτοκινητου μου>Αν ομως η ασφαλιστικη αρνηθει να πληρωσει την αποζημιωση δεσμευομαι να πληρωσω εγω το κοστος της επισκευης>2)το αυτοκινητο το παρελαβα πληρως επισκευασμενο και δεν εχω καμια απαιτηση για επιπλεον επισκευη.
Εννοειται η παραπανω διαδικασια αν σε στειλει ασφαλιστικη>Αν πας μονος σου σαν ιδιωτης σου λεει κανονικα τιμες για βαφη τοσο, τοποθετηση τοσο οπως ολα τα υπολοιπα συνεργεια.
-
Δηλ τωρα σου κραταει το αμαξι και δε στο δινει αν δεν πλερωσεις???
-
Εισαι λαθος, εχω κανει κ εγω επισκευες ετσι (σε συνεργαζομενα με ασφαλιστικη συνεργεια, κ διαφορετικα μαλιστα) κ μου εχουν δωσει κανονικα προσφορα επισκευης. Κ οταν εχει τελειωσει τους εχω εξουσιοδοτησει κανονικα με τον τροπο που λες. Προσφορα επισκευης, εγγραφη κ αναλυτικοτατη. Κ αυτο ειναι το στανταρ, να σου δινουν χαρτι. Δεν μιλαμε για σερβις 'μεγαλε βαλε λαδια ξυδια τακακια κ τα λεμε αυριο'.
Ο ασφαλιστής σου θα πρεπει να μιλησει στο συνεργάτη του φανοποιό,και πιστεύω ότι μπορει ( και πρέπει αφού αυτός έκανε το λάθος) να τον πείσει, ώστε να πληρώσεις την πραγματική αξία της επισκευης.Φυσικα κ ΟΧΙ. Απο που κι ως που? Ο Sof ειναι ο πελατης, εκεινος του πηγε το αυτοκινητο, για εκεινον το εφτιαξε, εκεινος ειναι ο εντολεας της εργασιας, τι δουλεια εχει η ασφαλεια για να την κυνηγησει ο φανοποιος???
Οι υπολοιποι προσεξτε εδω: δεν του ειπε 'ο ασφαλιστης' του οτι εχει ευθυνη ο αλλος, αλλα 'η εταιρια' κ αυτη ηταν που ειπε οτι θα τον καλυψει κ τον εστειλε στον 'δικο της' φανοποιο. Ο οποιος ολως τυχαιως εβγαλε τη ζημια στο διπλασια κοστος απο οσο ενας αλλος (το οποιο ειναι τραγικο). Το ενδεχομενο επιτηδες λαμογιας εκ μερους της ασφαλιστικης, προκαταβολικα, ωστε α) να τον στειλει στο συνεργαζομενο φανοποιο κ β) να φερει τον Sof προ τετελεσμενου γεγονοτος - το να εχει επισκευασει το οχημα βασιζομενος στα λεγομενα τους κ τωρα να σφυραει αδιαφορα για να μην πληρωσει τιποτα κ να καθαρισει τσαμπα - δεν το σκεφτηκε κανεις σας?
Sof
Το λοιπον, αν μπορεις να αποδειξεις οτι ησουν σταματημενος κ επεσε πανω σου, προχωρα στο κυνηγι της υπαιτιοτητας. Αν οχι, την εκατσες σε αυτο το κομματι.
Αν μπορεις να αποδειξεις οτι η ασφαλιστικη δεχτηκε υπαιτιοτητα του αλλου = σου ειπε οτι θα σε καλυψει = σε οδηγησε στο να φτιαξεις το οχημα στον ακριβο συνεργατη της κ τωρα τα παιρνει πισω, κυνηγα την ασφαλιστικη.
-
Ο χρήστης mehari έγραψε:
Δηλ τωρα σου κραταει το αμαξι και δε στο δινει αν δεν πλερωσεις???Οχι βεβαια, το αυτοκινητο το εχω παραλαβει απο τον Αυγουστο που επισκευαστηκε.Απο τοτε δεν με ενοχλησε κανεις μεχρι προχθες που με πηρε τηλεφωνο ο φανοποιος και μου ειπε οτι η ασφαλιστικη δεν τον πληρωνει γιατι το βγαλανε εις βαρος μου.
-
Δηλ τωρα σου κραταει το αμαξι και δε στο δινει αν δεν πλερωσεις???
Οχι βεβαια, το αυτοκινητο το εχω παραλαβει απο τον Αυγουστο που επισκευαστηκε.Απο τοτε δεν με ενοχλησε κανεις μεχρι προχθες που με πηρε τηλεφωνο ο φανοποιος και μου ειπε οτι η ασφαλιστικη δεν τον πληρωνει γιατι το βγαλανε εις βαρος μου.
ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!! Πες του λοιπον του μαστορα τι υπογραψαμε ρε καρντασι και μ λες τωρα να σε δωσω γκαφρα? Μην του δωσεις μια...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν μπορεις να αποδειξεις οτι η ασφαλιστικη δεχτηκε υπαιτιοτητα του αλλου = σου ειπε οτι θα σε καλυψει = σε οδηγησε στο να φτιαξεις το οχημα στον ακριβο συνεργατη της κ τωρα τα παιρνει πισω, κυνηγα την ασφαλιστικη.
Γιαυτο τον λογο ο δικηγορος αρχικα με συμβουλεψε να μην πληρωσω τιποτα.Μου ειπε ασε να ζητησουνε συμβιβασμο>αν ο φανοποιος ζηταει τα εντερα του τωρα,στο Δικαστηριο(αν γινει) θα καει γιατι δεν θα μπορει να με τιποτα να δικαιλογησει το κοστος επισκευης.
-
Ααα θα το δικαιολογησει το κοστος στα δικαστηρια θα το βαλει σε εργατοωρα. Ου μπλεξεις με δικηγορους και ασφαλιστικες...
Αθετηση ασφαλιστικης καλυψης.