-
Αν αφήνεις 1 πόντο στις άκρες δεν κινδυνεύεις να σου ανοίξουν? Βάζεις κάτι ευπίεστο ώστε να σου τα κρατάει; Ή εννοείτε μόνο στον έναν άξονα όπου η στενή μεριά θα φτάσει στον τοίχο;
-
Μαστορια, σημερα ξεκινησα ενα μινι θερμοκηπιο για τις γλαστρες. Το δαπεδο θα ειναι το χώμα του κήπου και απο πάνω εχω φτιάξει σκελετο με μπετοβεργες και ναυλον σκληρο. Εχω βάλει και μονοτικα φύλα μεχρι περιπου τους 60 ποντους απο το έδαφος.
Το σκέφτηκα καλά ή οχι? Αναρωτιεμαι ομως αν πρεπει να αφησω τρύπες εξαερισμου και αναπνοης! Βασικα αν αφησω ανοιγματα δεν θα παιρνάει κρύος αέρας? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν αφήνεις 1 πόντο στις άκρες δεν κινδυνεύεις να σου ανοίξουν? Βάζεις κάτι ευπίεστο ώστε να σου τα κρατάει; Ή εννοείτε μόνο στον έναν άξονα όπου η στενή μεριά θα φτάσει στον τοίχο;Τα 'τεχνικά χαρακτηριστικά' του laminate αναφέρουν μεταβολή σε μήκος-πλάτος 2+ χιλιοστά/μέτρο .
Αρα για δωμάτιο πχ: 4χ4 m, απαιτείται 'διάκενο' περίπου 5-6 χιλιοστών απο την κάθε πλευρά τοίχου . -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν αφήνεις 1 πόντο στις άκρες δεν κινδυνεύεις να σου ανοίξουν? Βάζεις κάτι ευπίεστο ώστε να σου τα κρατάει; Ή εννοείτε μόνο στον έναν άξονα όπου η στενή μεριά θα φτάσει στον τοίχο; -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μαστορια, σημερα ξεκινησα ενα μινι θερμοκηπιο για τις γλαστρες. Το δαπεδο θα ειναι το χώμα του κήπου και απο πάνω εχω φτιάξει σκελετο με μπετοβεργες και ναυλον σκληρο. Εχω βάλει και μονοτικα φύλα μεχρι περιπου τους 60 ποντους απο το έδαφος.
Το σκέφτηκα καλά ή οχι? Αναρωτιεμαι ομως αν πρεπει να αφησω τρύπες εξαερισμου και αναπνοης! Βασικα αν αφησω ανοιγματα δεν θα παιρνάει κρύος αέρας?Αν και δεν έχω φτιάξει/ασχοληθεί, πρέπει να υπάρχουν τρύπες, αλλιώς θα σαπίσουν τα φυτά χωρίς αέρα. Δε θα αναπτυχθούν.. Τι μέγεθος έχει; Μήπως χρειαστείς και κάποιο αερόθερμο;
Ρώτα καλύτερα εδώ viewtopic.php?f=13&t=28797&p=2391455#p2391455 ή εδώ viewtopic.php?f=13&t=43031&p=2386997#p2386997
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Ξέρει κανείς αν γίνεται να βαφτεί σε ένα σπίτι 1 ή 2 δωμάτια το πολύ και όχι όλα; Υπάρχει μπογιατζής που θα έρθει μόνο για 2 δωμάτια και όχι για όλα;
Φυσικα και γινεται. Ακομη κι αρχαριος να εισαι ομως, αν δεν ειναι πααααρα πολυ χαλια το δωματιο, καντο μονος σου (καλο ειναι να σου πει και καποιος 2-3 πραγματακια). Θα παιδευτεις λιγακι, αλλα σκεψου το οφελος: θα ερχεσαι στα μαστορεματα του 4τφ και θα λες βαθυστοχαστα λογια για τους στοκους και τα κοψιματα. Αξια ανεκτιμητη.
Δεν μου έχω εμπιστοσύνη.
Δε ξέρω αν ειρωνεύεται ο pro λέγοντας περί βαθυστόχαστων κτλ, αλλά εγώ θα επέμενα να το κάνεις μόνος σου με την προϋπόθεση ότι α) έχεις χρόνο, οπότε θέλει υπομονή και β) θα κάνεις απλώς ένα φρεσκάρισμα (2 χέρια) και όχι τριψίματα, σοβατίσματα, κτλ. που ίσως δεν έχεις ιδέα. Ψάξε στο net (π.χ. http://www.domika.gr/newSolutions/xromata/xroma5.asp ), ρώτα 1-2 άτομα που γνωρίζουν και go for it.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Δε ξέρω αν ειρωνεύεται ο pro λέγοντας περί βαθυστόχαστων κτλ, αλλά εγώ θα επέμενα να το κάνεις μόνος σου
Όχι, σοβαρά το λέω - απλά με ολιγον απο χιουμορ. Και μονο που θα του μεινει η εμπειρια (και τα μεσα) για μελλοντικη χρηση, αξιζει τον κοπο.
-
Ρε παιδιά... έλεος!
Πόσο δύσκολο ειναι να βάλεις χαρτόνια στο πατωμα, ταινία στα σοβατεπιά και στις κάσες και να πάρεις το ρολό να περάσεις 4 τοίχους;!
Τα χρώματα έτοιμα είναι... και αν δεν είναι, σου λένε τι να κάνεις... ενα δυο ποτήρια νερό και τέλος.
Τα ρολά έτοιμα, όλα έτοιμα... σιγά το πράμα κιόλας. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν αφήνεις 1 πόντο στις άκρες δεν κινδυνεύεις να σου ανοίξουν? Βάζεις κάτι ευπίεστο ώστε να σου τα κρατάει; Ή εννοείτε μόνο στον έναν άξονα όπου η στενή μεριά θα φτάσει στον τοίχο;πουθενά δεν πρέπει να εφάπτεται με τοίχο ή κάτι άλλο σταθερό. παντού πρέπει να έχει 'αέρα'.
όταν ξεκινήσεις την τοποθέτηση, να έχεις και σφήνες που να ελέγχεις το κενό από τον τοίχο, ώστε να μπορείς να 'σπρώχνεις' προς τα κει για τέλεια τοποθέτηση. στο τέλος οι σφήνες φεύγουν και βάζεις τα σοβατεμπί.
ο συνδυασμός σοβατεμπί και κλείδωμα της μιας σανίδας με την άλλη είναι αρκετός, δεν θα ανοίξουν τα κομμάτια.
το καλοκαίρι έκανα μια ανακαίνιση σε ένα δωμάτιο και ήταν πανεύκολο, αν και είχα δύο πολύτιμους βοηθούς. ένα σετάκι από το IKEA που το είχα πάρει για παν ενδεχόμενο, που έχει ένα μεταλικό εργαλειάκι για το σφυρί που βοηθά πάρα πολύ στο... τελευταίο κομμάτι και ηλεκτρικό πριόνι σε πάγκο (αν το λέω καλά).
Μιλάμε ότι τα σοβατεμπί είναι ίσως το πιο δύσκολο, είχε και κολώνες στο δωμάτιο..
-
Απορία για καλοριφέρ. στο σπίτι (διώροφο) τις τελευταίες μέρες ακούω το νερό στους σωλήνες που περνάν απ το δωμάτιο(δεύτερεος όροφος).
'Εκανα εξαερώσεις, συμπληρώσαμε νερό, αλλά συνεχίζει... Τί μπορεί να παίζει?(νερό συμπληρώσαμε μέχρι το μανόμετρο να δείξει 2 bar, το κόκκινο είναι στα 3)
-
Από την εμπειρία μου, ένα από τα δύο μπορεί να συμβαίνει:
- Ο κυκλοφορητής είναι ρυθμισμένος σε μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ό,τι θα έπρεπε (ή η χαμηλότερη σκάλα του είναι και αυτή πιο γρήγορη απ' ό,τι θα έπρεπε, οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα).
- Η θερμοκρασία νερού του κυκλώματος είναι αρκετά υψηλή με αποτέλεσμα αυτό σχεδόν να βράζει (εξ ου και ο ήχος).
-
Αν δεν γίνει εξαέρωση σε ολο το σύστημα θέρμανσης στο κτίριο, δεν πρόκειται να σταματήσει το φαινόμενο.
Ο καυστήρας πρέπει να είναι ρυθμισμένος στους 75-80οC, ο θερμοστάτης του κυκλοφορητή στους 45οC και η πίεση για 2οροφο κτίριο μέχρι 250 τετραγωνικά σύνολο, συνήθως δεν ξεπερνάει το 1,2-1,5 bar ΜΑΧ. Το κόκκινο στο δικό μου μανόμετρο είναι στα 4 bar αλλά μιά φορά που ξεχάστηκα και την έφτασα συμπληρώνοντας νερό στο 1,8 bar , άρχισε να στάζει στην είσοδο του τελευταίου σώματος του συστήματος και παραλίγο να μου 'πετάξει ' το πλαστικό μονοσωλήνιο, απο το ρακόρ εισόδου στο σώμα , οπότε μην το λαμβάνεις ως 'μέτρο σύγκρισης'.
Κάνοντας εξαέρωση ΠΑΝΤΟΥ, ρίξε την πίεση στο 1,1 bar και συνεχίστε -εξαερώνοντας/συμπληρώνοντας σταδιακά νερό -ανεβάζοντας την 0,2 bar τη φορά, έχοντας πάντα ζεστό το κύκλωμα, ώστε να έχετε τη μέγιστη πίεση λειτουργίας παίζοντας λίγο και με τις ταχύτητες του κυκλοφορητή, απο ελάχιστη σε μέγιστη, αλλά σωστά θα πρέπει να λειτουργεί στη μεσαία σκάλα.
H διαφορά πίεσης στο κύκλωμα απο κρύο στο ζεστό, είναι συνήθως μέχρι 0,2 bar.
Καλή επιτυχία ! -
Παιζει ρόλο η πίεση του νερου στη μεταφορα της θερμότητας ?
-
Θα τσεκαρω θερμοκρασιες και πιεσεις και θα επανελθω.
Ερωτησση: εχουμε κλεισει ενα μεγαλο σωμα στο ισογειο, γιατι κατω γινοταν φουρνος και εκλεινε γρηγορα ομθερμοστατης, παιζει να φταιει κ αυτο?
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Παιζει ρόλο η πίεση του νερου στη μεταφορα της θερμότητας ?Ψηλοτερη πιεση συνεπαγεται αυξηση της θερμοκρασιας βρασμου, αρα δυνατοτητα μεταφορας περισσοτερης θερμοτητας
-
Στο σπίτι έχουμε ένα τεπόζιτο νερού.. Φυσικά όχι για να πιούμε,αλλά για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις. Σήμερα το ξήλωσα και σκέφτομαι να το βάψω εσωτερικά. ¨Εχει κάποιος να προτείνει κάτι σχετικά με το τι μπογιά να χρησιμοποιήσω ; Υπ όψην πως είναι από αλουμίνιο.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θα τσεκαρω θερμοκρασιες και πιεσεις και θα επανελθω.Ερωτησση: εχουμε κλεισει ενα μεγαλο σωμα στο ισογειο, γιατι κατω γινοταν φουρνος και εκλεινε γρηγορα ομθερμοστατης, παιζει να φταιει κ αυτο?
Ευχαριστω
Χωρίς να είμαι σίγουρος, θα υπέθετα ότι επειδή με αυτόν τον τρόπο κατ' ουσίαν 'κονταίνει' λίγο το κύκλωμα, η ταχύτητα του νερού αυξάνεται και ενδεχομένως ν' ακούγεται λίγο παραπάνω και γι' αυτό το λόγο. Όμως πιθανότατα η αιτία είναι άλλη...
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Στο σπίτι έχουμε ένα τεπόζιτο νερού.. Φυσικά όχι για να πιούμε,αλλά για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις. Σήμερα το ξήλωσα και σκέφτομαι να το βάψω εσωτερικά. ¨Εχει κάποιος να προτείνει κάτι σχετικά με το τι μπογιά να χρησιμοποιήσω ; Υπ όψην πως είναι από αλουμίνιο.Γιατι να το βαψεις;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
.. εχουμε κλεισει ενα μεγαλο σωμα στο ισογειο, γιατι κατω γινοταν φουρνος και εκλεινε γρηγορα ομθερμοστατης, παιζει να φταιει κ αυτο?Αν έχει κλείσει καλά ο διακόπτης, οπότε θα είναι κρύο το σώμα, όχι. Αν είναι έστω και λίγο ζεστό, μπορεί να μην έχουν κλείσει πλήρως οπότε..... Κάνε και σε αυτό εξαέρωση, με κλειστο διακόπτη σώματος και δές αν θα τρέξει έστω και νερό.
Τα σώματα έχουν ένα ή δύο διακόπτες έκαστο ???τεπόζιτο νερού.. σκέφτομαι να το βάψω εσωτερικά. ¨.......Υπ όψην πως είναι από αλουμίνιο.
Βάφεται το αλουμίνιο με χ-ψ μπογιές? Ειδικά μάλιστα αν θές να βάλεις νερό σε βαμμένο (αν γίνεται) αλουμίνιο???
Μα .... για αυτό το τεπόζιτο ήταν αλουμινίου, για να μην σκουριάζει και ......... να μη θέλει βάψιμο.
Ξέρω μόνο για ηλεκτροστατικές βαφές . Για δώστε ινφο , γιατί ...εκπλήσσομαι! -
ντρίφτη, αν δεν μπορείς να μειώσεις την ταχύτητα του κυκλοφορητή, κλείσε λίγο τις βάνες στα σώματα που ακούγεται το νερό.
Το αλουμίνιο βάφεται μια χαρά, αστάρι και μπογιά (για αλουμίνιο).
Τα αλουμινένια σκάφη είναι βαμμένα στο τμήμα που είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού γιατί σκουριάζουν (λιγότερο από τα σιδερένια). Πάντως και τα σιδερένια και τα αλουμινένια σκάφη θέλουν προστασία από θαλασσινό νερό - βαφή ΚΑΙ ανόδιο.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]