-
Λοιπον παιδια προέκυψε προβλημα και θελω την πολυτιμη συμβουλη σας.
Το καλοκαρι ειχα ενα μικρο ατυχημα οπως βλεπετε στις photos.Ειχα παρει το αυτοκινητο απο τον χωρο σταθμευσης σταματησα να βαλω την ζωνη και μετα απο λιγο ενα αγροτικο ηρθε πανω μου>Εγω την στιγμη εκεινη ημουνα ακινητος αλλα ο αλλος με την ταχυτητα που ειχε και με τα λαστιχα σαπουνι συρθηκε 2-3 μετρα και απλα σταματησε πανω μου>.Ηρθε τροχαια κατεγραψε τα στοιχεια.Δηλωση υπαιτιοτητας δεν εκανε κανεις>Πηγα σε φανοποιο δικο μου ειδε την ζημια και μου ειπε φτερο αλλαγη προφυλακτηρας στοκαρισμα κανενα 600αρι ζημια αν πληρωσεις εσυ.Την επομενη παω στην ασφαλιστικη τους δινω το χαρτι της τροχαιας και τις φωτογραφιες και το βγαζουνε υπερ μου.Με ρωτανε αν εχω φανοποιο δικο μου η να παω σε δικο τους και τους λεω δεν εχω προβλημα ας ειναι και δικος τους>Το παω σε εκτιμητη φωτογραφιες κτλ.Στο συνεργειο που το πηγα υπεγραψα δηλωση οτι εξουσιοδοτώ τον φανοποιό να παρει αυτος τα λεφτα απο την σφαλιστικη αντι για μενα>ολα αυτα γινανε τον ιουλιο.Προχθες πηρε τηλεφωνο ο φανοποιος και μου ειπε οτι η ασφαλιστικη δεν πληρωνει γιατι βγαζουνε το φταιξιμο δικο μου μετα απο 4 μηνες αλλαξανε την υποαιτιοτητα(ο αλλος δεν ειχα ζημια)-οτι παραβιασα στοπ(που δεν υπαρχει_ )και αρα πρεπει να πληρωσω 1200 ευρω που κανει η ζημια>Και αν δεν πληρωσω θα στραφει νομικα εις βαρος μου και θα εχω αλλα 1000 ευρω εξοδα.
Δηλαδη μου βγαλανε το ατυχημα υπερ μου, με στειλανε σε δικο τους φανοποιο, και τωρα με τα απο 4 μηνες(που ειναι να πληρωσουνε) βγαζουνε το τρακαρισμα εις βαρος μου.Με καλουνε να πληρωσω 1200 ευρω ενω αν μου λεγανε απο την αρχη οτι φταιω εγω θα το εφτιαχνα με 600 ευρω.
Το απογευμα εχω ραντεβου με δικηγορο θα κινηθω νομικα , αλλα θελω και την δικη σας αποψη.Τι αλλο μπορω να κανω??
Η ασφαλιστικη ειναι η personal.
http://img577.imageshack.us/img577/8527/43949974.jpg
http://img143.imageshack.us/img143/3922/51777552.jpg
http://img171.imageshack.us/img171/7711/79998915.jpg -
Το καλοκαρι ειχα ενα μικρο ατυχημα οπως βλεπετε στις photos.Ειχα παρει το αυτοκινητο απο τον χωρο σταθμευσης σταματησα να βαλω την ζωνη και μετα απο λιγο ενα αγροτικο ηρθε πανω μου>Εγω την στιγμη εκεινη ημουνα ακινητος αλλα ο αλλος με την ταχυτητα που ειχε και με τα λαστιχα σαπουνι συρθηκε 2-3 μετρα και απλα σταματησε πανω μου>.Ηρθε τροχαια κατεγραψε τα στοιχεια.Δηλωση υπαιτιοτητας δεν εκανε κανεις>Πηγα σε φανοποιο δικο μου ειδε την ζημια και μου ειπε φτερο αλλαγη προφυλακτηρας στοκαρισμα κανενα 600αρι ζημια αν πληρωσεις εσυ.Την επομενη παω στην ασφαλιστικη τους δινω το χαρτι της τροχαιας και τις φωτογραφιες και το βγαζουνε υπερ μου.Με ρωτανε αν εχω φανοποιο δικο μου η να παω σε δικο τους και τους λεω δεν εχω προβλημα ας ειναι και δικος τους>Το παω σε εκτιμητη φωτογραφιες κτλ.Στο συνεργειο που το πηγα υπεγραψα δηλωση οτι εξουσιοδοτώ τον φανοποιό να παρει αυτος τα λεφτα απο την σφαλιστικη αντι για μενα>ολα αυτα γινανε τον ιουλιο.Προχθες πηρε τηλεφωνο ο φανοποιος και μου ειπε οτι η ασφαλιστικη δεν πληρωνει γιατι βγαζουνε το φταιξιμο δικο μου μετα απο 4 μηνες αλλαξανε την υποαιτιοτητα(ο αλλος δεν ειχα ζημια)-οτι παραβιασα στοπ(που δεν υπαρχει_ )και αρα πρεπει να πληρωσω 1200 ευρω που κανει η ζημια>Και αν δεν πληρωσω θα στραφει νομικα εις βαρος μου και θα εχω αλλα 1000 ευρω εξοδα.
Δηλαδη μου βγαλανε το ατυχημα υπερ μου, με στειλανε σε δικο τους φανοποιο, και τωρα με τα απο 4 μηνες(που ειναι να πληρωσουνε) βγαζουνε το τρακαρισμα εις βαρος μου.Με καλουνε να πληρωσω 1200 ευρω ενω αν μου λεγανε απο την αρχη οτι φταιω εγω θα το εφτιαχνα με 600 ευρω.
Το απογευμα εχω ραντεβου με δικηγορο θα κινηθω νομικα , αλλα θελω και την δικη σας αποψη.Τι αλλο μπορω να κανω??
ΙΜΟ
για το τροχαίο έιναι δική σου υπαιτιότητα.
Όλα αυτα που ακολούθησαν δεν αποδεικνύονται απο κανένα έγγραφο με νομική ισχυ.
Αντι να πας σε δικηγόρο και να ταλαιπωρησαι, πήγαινε στον φανοπειό να μειώσεις το τιμολόγιο και να ξεμπερδευεις.Για να διεκδικήσεις λίγο υπαιτιότητα θα έπρεπε να βεβαιώσει επιτόπου η τροχαία γθορά ελαστικών στο φορτηγάκι. Αν δεν το έκανε τα λαστιχα του είναι ok για δρομο.
-
Αν το αυτοκίνητο είχε σταματήσει εκεί για κάποιο λόγο έχει δίκιο αυτός που έπεσε επάνω του; Λίγο τραβηγμένο μου φαίνεται αυτό.
Εκτός αν βρισκόταν σε κίνηση δηλαδή 'πετάχτηκε' διακόπτοντας την πορεία του αγροτικού και προκαλώντας τη σύγκρουση.
Μου φαίνεται ότι σε αυτό 'πατάει' η ασφαλιστική.
_
-
Φιλε μου δεν προκειται να βρεις το δικιο σου. Ειναι ο λόγος σου , (οτι ησουν σταματημενος) εναντιον του δικου του.
Εχω βρεθει από την αντιθετη περιπτωση όπου εγώ έπεσα πάνω σε εναν που πεταχτηκε (απο στοπ) ,δεν ηταν σταματημενος , και μετα ελεγε στην αστυνομια, στους ασφαλιστες ότι πηγαινα με 200 και αυτος ηταν σταματημενος κλπ . Ολα ψεματα. Τελικα πήρε τα @@ μου και πληρωσε κανονικα τη ζημια.
-
Φίλε μου,χωρίς παρεξήγηση τον έχεις απο δεξιά και έχει υπαιτιότητα το φορτηγάκι?? Ποιός σου το είπε αυτό? Μάλλον ο ασφαλιστής έδωσε καλό μεροκάματο στο φανοποιό.1200 ευρώ?? Τι είδους ζημιά είχες,αφου λες οτι απλώς σε ακούμπησε??Απο εκεί που έβγαινες είναι δρόμος ή χώρος στάθμευσης?? Αν είχες και στόπ, αστο τον δικηγόρο και κοιτα να τα βρείς με το φανοποιό και τον ασφαλιστή σου.Το οτι δεν είχε λάστιχα υπάρχει βεβαίωση ΚΤΕΟ ή της τροχαίας???
-
Από τις Photo, που είναι τα βασικά στοιχεία ανάλυσης του ατυχήματος , φαίνεται ότι φταις .
Είσαι Δεξιά , Είναι έξοδος από ακάλυπτο χώρο , έχετε χτυπήσει και οι δύο εμπρός .
Αν δεν υπάρχει κατάθεση μάρτυρα ή μαρτύρων που να περιγράφει αυτά που λες ( περί ακινησίας ) τότε έχει πλήρη υπαιτιότητα. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις ούτε την περίπτωση συνυπαιτιότητας .Ο δικηγόρος είναι μάλλον χάσιμο χρημάτων . Κάνε deal όπως λένε και οι προλαλήσαντες με το συνεργείο.
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
...Την επομενη παω στην ασφαλιστικη τους δινω το χαρτι της τροχαιας και τις φωτογραφιες και το βγαζουνε υπερ μου.Σου δώσανε κάποιο χαρτί για το 'υπέρ σου'; Εκεί θα βασισθείς. Αν ήταν στο προφορικό ...άστα...βράστα...
υ.γ. το ποιος φταίει ή όχι είναι άλλο θέμα.
-
Οι φωτογραφίες δυστηχώς δείχνουν εσένα υπαίτιο. Αν βέβαια δεν λάβει κανείς υπ' όψην τα λάστιχα του.
-
Ποτε δε βασιζεσαι σε προφορικες ¨διαβεβαιωσεις¨
Απο τις φωτο φαινεται οτι φταις εσυ.
Απο εκει κ περα αν υπαρχουν μαρτυρες και εχεις και καλυψη νομικης προστασιας στην ασφαλεια σου , τοτε δεν χανεις τιποτα να δεις τι μπορει να γινει. Περνεις μαζι σου τις φωτο την εκθεση της τροχαιας και πας μια βολτα .
Αν δεν εχεις καλυψη νομικης προστασιας , τοτε σε δικο σου δικηγορο την ιδια διαδικασια.Εννοειται οτι το φαναρτζιδικο θα πρπει να το πληρωσεις και να διεκδικησεις μετα οτι πληρωσες απο αυτον που θεωρεις υπαιτιο.
-
Λοιπον ρωτησα δικηγορο και μου ειπε να μην πληρωσω τουλαχιστον αυτα που ζητανε και οτι απλα οι ασφαλιστικες τα βρηκανε μεταξυ τους.Ο αλλος δεν απαιτησε καμια επισκευη για το δικο του εσυ τους χρεωνεις 1000 ευρω αρα...φταις εσυ. για αυτο το γυρισανε.Επισης ο δικηγορος μου ειπε να ζητησω απο την ασφαλιστικη το χαρτι με το πορισμα που λεει τον λογο που φταιω...Ο φανοποιος που με πηρε τηλεφωνο μου ειπε οτι δεν πληρωνει η ασφαλιστικη γιατι του ειπανε το πορισμα της τροχαιας λεει οτι παραβιασα στοπ(που δεν υπαρχει).Μολις πηγα απο τα γραφεια και ζητησα να δω το χαρτι που λεει κατι τετοιο μου ειπανε οτι κανανε λαθος για το στοπ αλλα οτι φταιω γιατι ειμαι 1.5μετρο μεσα στον δρομο.
Σου δώσανε κάποιο χαρτί για το 'υπέρ σου'; Εκεί θα βασισθείς. Αν ήταν στο προφορικό ...άστα...βράστα...
υ.γ. το ποιος φταίει ή όχι είναι άλλο θέμα.
Αν βγαλουνε οτι φταις σου κλεινουνε ραντεβου με εκτιμητη για φωτογραφιες και συνεργειο για να σου το φτιαξουνε?? Ο συγκεκριμενος που πηγα δεν ηταν αυτος που ρωτησα εγω και μου ειπε 600 ευρω>Ηταν δικος τους ο οποιος οταν πηγα το αυτοκινητο με περιμενε ηδη με εντολη επισκευης(ειχε ηδη παρει με φαξ τα στοιχεια μου,αδεια αυτοκινητου κτλ).Το μονο που μου ειπε ειναι οτι ο προφυλακτηρας γινεται αλλα στον εκτιμητη να επιμενω για αλλαγη.Κλαψου μου λεει λιγο να τον αλλαξουμε κι αυτον.
Ο εκτιμητης απο την αλλη....ουτε καν πολυ ασχοληθηκε>Μολις ειδε το αυτοκινητο ανοιξε το καπο, με ρωτησε αν εχει προβλημα το φαναρι και αν αναβουνε τα φωτα, του ειπα οχι τραβηξε μια φωτογραφια και μου ειπε , φτερο προφυλακτηρας ζημια που θα πας να τα φτιαξεις Στον ΧΧΧΧΧ???(το ονομα του φανοποιου)...τιποτα αλλο.Την συνεχεια την ξερετε.
H ζημια των 1200ευρω.
-
1200 ευρώ για φτερό,προφυλακτήρα,βάψιμο και τοποθέτηση??? Μα καλά τι βγάζουν και τι χρεώνουν?? Ο φανοποιός ήξερε απο πριν τα στοιχεία σου
-
Ναι τον πηρε α ασφαλιστης απο πριν να με περιμενει για να δει το αυτοκινητο και να κανονισουμε ποτε μπορω να το αφησω για επισκευη
Βρηκα μια καλυτερη photo που δειχνει ολο τον δρομο
-
Δεν το χειρίστηκες από την αρχή σωστά !! Τώρα..... έπλεξες!!! Οι φωτό δείχνουν ότι φταίς!!!!!
Είναι κρίμα πάντως να πληρώνουμε ασφαλειες και να πληρώνουμε και ζημιές , θέλει κουβέντα με τον αντίδικο , στο φιλικό και στο τέλος θα καταλάβει!!!!! Ολα αυτά ΠΡΙΝ!!!!!!!!! -
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Φίλε μου,χωρίς παρεξήγηση τον έχεις απο δεξιά και έχει υπαιτιότητα το φορτηγάκι?? Ποιός σου το είπε αυτό? Μάλλον ο ασφαλιστής έδωσε καλό μεροκάματο στο φανοποιό.1200 ευρώ?? Τι είδους ζημιά είχες,αφου λες οτι απλώς σε ακούμπησε??Απο εκεί που έβγαινες είναι δρόμος ή χώρος στάθμευσης?? Αν είχες και στόπ, αστο τον δικηγόρο και κοιτα να τα βρείς με το φανοποιό και τον ασφαλιστή σου.Το οτι δεν είχε λάστιχα υπάρχει βεβαίωση ΚΤΕΟ ή της τροχαίας???α) Το οτι τον εχει απο δεξια στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ασημαντο, γιατι ως αποδεικτικο προτεραιοτητας προηγειται το οτι βγαινει απο ιδιωτικο χωρο/χωρο σταθμευσης σε δρομο. Δηλαδη κ απο αριστερα να τον ειχε, παλι ο αλλος εχει προτεραιοτητα γιατι αυτος που εισερχεται στο δρομο απο ιδιωτικο χωρο/χωρο σταθμευσης δεν εχει καμμια προτεραιοτητα.
β) ΣΤΟΠ δεν υπαρχει.
@παθοντα
Πρεπει να ΔΕΙΣ τι πορισμα εχει δωσει η αστυνομια πριν αποφασισεις. Αν γραφει οτι ησουν ακινητος κ αυτος επεσε πανω σου κ το εχετε υπογραψει κ οι δυο, τοτε εχεις ελπιδα.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η συμπεριφορα της ασφαλιστικης ειναι τελειως ακυρη κ το οτι επικαλεστηκαν αναφορα περι ΣΤΟΠ η οποια τελικα δεν υπαρχει, σημαινει λαμογια κ για αυτο πρεπει να ΔΕΙΣ το πορισμα με τα ματια σου. Το οποιο φυσικα εχεις δικαιωμα να παρεις απο την ασφαλιστικη ή εστω να το δεις κ σιγουρα εχεις δικαιωμα να αιτηθεις να το παρεις ως αντιγραφο απο την Τροχαια. Οποτε παρ'το, δες τι γραφει κ αποφασισε.
-
Ακριβώς,πριν πας στον ασφαλιστή πήρες αντίγαφο απο το βιβλίο συμβάντων της τροχαίας,για να το δείξεις στον ασφαλιστή μαζί με τις φωτογραφίες σου???
-
Δεν ειναι ιδιωτικος χωρος σταθμευσης>Παροδος ειναι ο συγκεκριμενος δρομος.Η τροχαια που ηρθε με ρωτησε που οδηγει αυτος ο δρομος και πως λεγεται για να γραψει την διασταυρωση και τους ειπα παροδος ειναι αλλα δεν ξερω ονομα εγω απλα παρκαρω το αυτοκινητο εκει και λενε>''Καλα θα γραψουμε οτι το audi εβγαινε απο ιδιωτικο χωρο σταθμευσης.
Επειδη καποιος πιο πανω ειπε οτι χτυπησατε και οι 2 μπροστα αρα φταιω ο δεξια...απο τον συγκεκριμενο δρομο πολλες φορες βγαινω με την οπισθεν...αρα αν το αγροτικο με χτυπουσε πισω δεξιο φτερο ποιος θα εφταιγε??
Η τροχαια δεν κανει πραγματογνωμοσύνη>Απλα καταγραφει το συμβαν>Οταν τους ρωτησα ποιος φταιει ?πειτε την γνωμη σας μου ειπανε αυτο θα το αποφασισουνε οι ασφαλιστικες σας.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Ακριβώς,πριν πας στον ασφαλιστή πήρες αντίγαφο απο το βιβλίο συμβάντων της τροχαίας,για να το δείξεις στον ασφαλιστή μαζί με τις φωτογραφίες σου???Εννοειται, το συμβαν εγινε Πεμπτη.Την παρασκευη περασα απο την τροχαια και πηρα το χαρτι με την καταγραφη.Το Σαββατο πηγα στον δικο μου φανοποιο και του εδειξα την ζημια>Μου λεει >το Καλυπτει η ασφαλεια?Δεν ξερω του λεω Δευτερα θα παω>Αν το καλυψει μου λεει καλως αλλιως να ξερεις αλλαγη φτερου με καινουργιο γιατι ειναι κομμένο και προφυλακτηρας στοκαρισμα κανενα 500αρικο
Την Δευτερα παω στην Ασφαλιστικη με την εκθεση της τροχαιας και ολες τις φωτογραφιες>ο Ασφαλιστης τα κοιταει μου λεει οτι φταιει ο αλλος και παιρνει 1)τηλεφωνο τον εκτιμητη να με περιμενει για φωτογραφιες και 2)σε καποιον αλλον και του λεει ''Ελα ταδε(δεν θυμαμαι ονομα) ειχαμε ατυχημα με εναν δικο σου προχθες πες του να κανει δηλωση.Ο δικος μου δεν φταιει.και με ρωταει αν θελω να το φτιαξω σε δικο μου συνεργειο η να με στειλουνε σε δικο τους...την συνεχεια την ξερετε.
-
α) ειναι επισημως παροδος? Δηλαδη εμφανιζεται στους χαρτες ως παροδος ταδε?
β) οχι οτι εχει σημασια, γιατι 1ον ειναι οντως απο δεξια σου, κ 2ον λες οτι η τροχαια εχει γραψει οτι ειναι ιδιωτικος χωρος = δεν εχεις προτεραιοτητα πουθενα.
γ) Αν εβγαινες με την οπισθεν παλι δεν θα ειχες προτεραιοτητα γιατι οποιος κανει οπισθεν δεν εχει προτεραιοτητα εναντι κανενος, οποτε αυτο που ρωτας για δεξι φτερο (αρα το πας στο οτι σε εκεινο το σεναριο θα ησουν εσυ απο δεξια, σωστα?) παλι δεν εχει σημασια.
δ) Η τροχαια οντως δεν γνωμοδοτει, αλλα καταγραφει το συμβαν. Το θεμα ειναι οτι αυτα που καταγραφει, τα υπογραφουν οι εμπλεκομενοι οδηγοι, σωστα? Οποτε αν εχει καταγραψει οτι εσυ ειπες οτι ησουν ακινητος κ ο αλλος το εχει συνυπογραψει αυτο το πραγμα, τοτε μπορεις να πατησεις σε αυτο.
Οποτε, αφου εχεις το χαρτι, γραψε μας ακριβως τι λεει κ αν ειναι υπογεγραμμενο κ απο τους δυο σας (που πρεπει να ειναι), για να εχουμε μια καλυτερη ιδεα.
ΥΓ Ηθικον διδαγμα = ποτε δεν προχωραμε σε επισκευη αν δεν εχουμε εγγραφως απαντηση απο την ασφαλιστικη αυτου που θεωρουμε φταιχτη (ή τη δικια μας αν παιζει φιλικη δηλωση) που να λεει οτι εχει εγκρινει την επισκευη κ την πληρωμη της.
Αθετηση ασφαλιστικης καλυψης.