-
Μάλλον θα πίνεις χειρότερο καφέ από αυτόν που σου κόβουν έξω με τόσο φθηνό μύλο. Τέτοιοι ΙΜΗΟ είναι για καφέ φίλτρου.
Θα σου πουν όμως περισσότερα άλλοι χρήστες, πιο έμπειροι με τους μύλους. -
Ναι αυτό φοβάμαι, γι αυτό ρώτησα... Γιατί όταν πάω στο μαγαζί με ρωτάει πόσο ψιλό το θέλω.
Να σου πω την αληθεια έχω ένα μύλο στο πατρικό μου από το 1960 και δουλεύει ακόμη. Θα κόψω με αυτόν και θα δοκιμάσω.
Πάντως τα λεφτα της la pavonni ειναι τα μόνο που ποτέ δεν είπα ότι πηγανε χαμένα... τα 100.000 δρχ που είχα δώσει.... ήταν ότι καλύτερο -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μύλος
http://www.getitnow.gr/prod/me-and-home ... 1070090pp/
αν και χρόνια χρήστης με 4 καφετιέρες.... μύλο δεν έχω. Τον θέλω για την LaPavonni μου...
Να πάρω αυτόν? Το πρόβλημα με τους φτηνούς μύλους πιο είναι? δεν κόβουν ψιλό τον καφέ?http://www.skroutz.gr/c/446/koptika/f/1 ... CE%AD.html
Είναι τόσο μικρό το ποσό που .... φαντάζομαι ότι οικιακοί δεν υπάρχουν με πέτρες... οπότε όλοι λεπίδες έχουν
Μεχρι τωρα πως εφτιαχνες καφε με την παβοννι σου γιατι εφοσον γνωριζω ,ειναι δυσκολο μηχανημα οσον αφορα το κοψιμο του καφε .Θελει λεπτο κοψιμο που δυσκολα το πετυχαινεις στα καταστηματα .
Μαλλον θα χρειαστεις πιο ακριβο μυλοΑπό το 2000 περίπου φτιάχνω καφέ συνήθως από αγορά σουπερ μαρκετ και μάλιστα και καλό καφε... Ειναι η μηχανή παρα πολυ καλή θεωρω. Απλά λεω να δοκιμάσω το μύλο. Θεωρώ τον εαυτό μου πλέον πολύ έμπειρο ( )
Αν η εμπειρια μετραται με τα χρονια που πινεις καφε ,τοτε σε πληροφορω ειμαι πολυ πιο εμπειρος απο σενα ο καφες δεν ειναι οπως το σεξ ,αλλα κ γιάυτο εχω τις ενστασεις μου .
Ειμαι λοιπον περιεργος να μαθω ποιος ειναι αυτος ο καλος καφες που βρισκεις στα σουπερ μαρκετ κ μαλιστα ¨συνεργαζεται'με την παβονι
Την παβονι την θεωρω κορυφη στις οικιακες καφετιερες αλλα λιγο 'ιδιοτροπη' κ θελει ενα καλο μυλο . -
χα χα δεν εννοώ αυτό. Καταρχήν όσο περνούν τα χρόνια κάνω χειρότερο σεξ....
Εννοώ ότι γενικά ζεσταίνω την μηχανή και πετάω μία κούπα νερό στην αρχή...
Βάζω ζάχαρη μαύρη στον πάτο για να την λιώσω με τον καυτό καφέ...
Βάζω τα 3/4 του διπλού για να κάνω έναν καλό εσπρέσο
χτυπάω συγκεκριμένο γάλα 1,5% μιλκυ για καλό αφρόγαλο
(έχω κι άλλες λύσεις... αλλα δεν έχει σημασία, απλά παιζω με ιταλικά αξεσουάρ)Ο καφές που αγοράζω τώρα... Να σου πω... Μόνο ο illy μου αρέσει από τους έτοιμους (τον θεωρώ με πιο καλή γεύση)
Από μαγαζί πάντα δοκιμάζω κάτι καινούργιο... δεν έχω μάρκα συγκεκριμένη ούτε μαγαζί. Αν κατέβω Αθηνάς πειραματίζομαι...
Προσοχή δεν πουλάω κανένα εξπερτίζ... Απλά δεν φτιάχνω καφέ και βαριέμαι ... Γουστάρω να φτιάξω καφέ για κάποιον. Αυτό μου αρκει. -
ποια pavoni έχεις;
-
http://www.faemacanada.com/la_pavoni_eurobar.html
σαν αυτή ειναι ίσως όχι τόσο νικελ. Αλλα το μοντέλο ειναι αυτό το σιδερένιο και όχι αυτό με το πολύ πλαστικό
-
έχει pressurized filter.
οπότε ό,τι και να πάρεις τσάμπα θα είναι.εάν θες ν'αρχίσεις να παίζεις λιγάκι και να έχεις το χέρι στην κάθε παράμετρο θα πρέπει να πάρεις ελεύθερο φίλτρο (εάν υπάρχει) και στη συνέχεια tamper και μύλο και φυσικά όρεξη και λεφτά πολλά λεφτά
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχει pressurized filter.
οπότε ό,τι και να πάρεις τσάμπα θα είναι.εάν θες ν'αρχίσεις να παίζεις λιγάκι και να έχεις το χέρι στην κάθε παράμετρο θα πρέπει να πάρεις ελεύθερο φίλτρο (εάν υπάρχει) και στη συνέχεια tamper και μύλο και φυσικά όρεξη και λεφτά πολλά λεφτά
ναι το διάβασα... ίσως με τον μύλο να πάρω λίγο αρωμα ακόμα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
την καθαρίζεις/αφαλατώνεις;εμπειρικα οσο μπορω ναι
υπαρχει κανας 'οδηγος';? -
Βρες 'ξινό' από σούπερ μάρκετ. Βάλε στο γεμάτο με νερό δοχείο 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας και ανακάτεψε να διαλυθεί. Άσε να τρέξει 1 λεπτό νερό και σβήσε τη μηχανή. Περίμενε κανα τέταρτο-μισάωρο, άσε να τρέξει το υπόλοιπο, σβήσε μηχανή, γέμισε το δοχείο με φρέσκο νερό και πάτα να αδειάσει όλο σε δόσεις. Γενικά, μην αφήνεις την αντλία να δουλεύει διαρκώς πάνω από λεπτό κάθε φορά γιατί υπερθερμαίνεται από ένα σημείο και μετά.
Προτείνω να μαζεύεις το νερό που τρέχει με μια μικρή κανάτα που θα τοποθετήσεις από κάτω, πιο βολικό από το να πέφτει στο πιατάκι που γεμίζει γρήγορα.
Χονδρικά αυτή είναι η διαδικασία και είναι καλό να επαναλαμβάνεται ανά 4-6 μήνες, ανάλογα και με τη χρήση της μηχανής.Το 'ξινό' είναι απλό κιτρικό οξύ, φυσική ουσία, μη τοξική. Δεν αφήνει μυρωδιά όπως το (λευκό) ξύδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά.
Στη δική μου μηχανή προτείνεται να ξεβιδώνεται η 'ντουζιέρα' πριν τον καθαρισμό και να ξαναβιδώνεται στο τέλος.
-
Προσοχη σ' αυτα, γιατι εχουν μια ταση να λεκιαζουν τις επιφανειες...
-
μην είναι απο τπτ άλλο ο άσπρος λεκές καπετάνιε
-
Αναγκαστικός αυτοσχεδιασμός στα ξένα
Sent from my GNex using smoke signals.
-
εχεις δικιο, ρε τριφασικε, αλλα τι σκατα δουλεια εχει η οδοντοκρεμα εκει και κυριως, ποιος την εβαλε?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχει pressurized filter.
οπότε ό,τι και να πάρεις τσάμπα θα είναι.εάν θες ν'αρχίσεις να παίζεις λιγάκι και να έχεις το χέρι στην κάθε παράμετρο θα πρέπει να πάρεις ελεύθερο φίλτρο (εάν υπάρχει) και στη συνέχεια tamper και μύλο και φυσικά όρεξη και λεφτά πολλά λεφτά
Εμένα έχει πολλές τρυπίτσες μέσα στην δόση αλλά όλο το νερό τελικά από το τις τρυπίτσες θα περάσει από μία τρύπα ενσωματωμένη στο χερούλι που μπαίνει η δόση στο φίλτρο
Αρα θέλω αλλαγή όλο το χερούλι?
να δοκιμασω αυτο?http://www.greekespresso.gr/forum/viewt ... f=5&t=1239
-
αν το καλαθάκι έχει πολλές δεν είναι pressurized. Αν έχει μία, είναι. Από κει και πέρα όσες τρύπες και να χει εκεί που κουμπώνει δεν έχει σημασία. Δε βγάζεις καμιά φωτό καλύτερα;
-
είναι σαν το προηγουμενο στο video που έβαλα
-
Ερωτηση. Δεν έχουμε ελευθερο φίλτρο. Οι οδηγίες χρήσης tamper είναι οι ίδιες? γενικά
-
μπα, και με ελαφρύ πάτημα γίνεται δουλειά.
-
Δε πειράζει όμως που το πατάω πολυ?
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)