-
tryphon ξέρεις οτι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει πετρέλαια ή φυσικό αέριο? Οπως δεν είχε και η Κυπρος και ξαφνικά εντελώς τυχαία ανακαλύφθηκαν 10 τρις κυβικα μέτρα φυσικου αεριου? Δεν ξέρω αν η Μύκονος έχει σχέση με το Μπεβερλι Χιλς ή με το Μονακο,γιατι δεν συχνάζω σε αδερφίστικα μέρη. Απο εκει και πέρα σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ οτι η Ελλαδα έχει ορυκτό πλουτο. Εκτος και αν νομίζεις οτι το φυσικό αέριο της Κυπρου είναι παραμύθι ή οτι είναι παραμύθι οτι η συγκεκριμένη περιοχη νοτια της Κρήτης είναι πλουσια σε φυσικό αέριο.
-
Μια βασική παρατήρηση koulis.
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εκτός από ωραίες μελέτες πρέπει να κάνει και ωραίους ελέγχους και όταν βρίσκει εταιρείες με εργαζόμενους μαύρους (ανασφάλιστους όχι σκυλάραπες) ή περιπτώσεις εργαζομένων που πληρώνονται για 6ωρο και δουλεύουν 10ωρο να δίνουν ωραία πρόστιμα και να κόβουν -όχι- ωραίους κώλους.Για πήγαινε ξεψάχνισε εσύ τα δρώμενα στο ένδοξο Σώμα και όταν βρεθείς αντιμέτωπος με εργατικά κεκτημένα και ένα κάρο παραμάγαζα τότε ξαναγράφεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εκτός από ωραίες μελέτες πρέπει να κάνει και ωραίους ελέγχους και όταν βρίσκει εταιρείες με εργαζόμενους μαύρους (ανασφάλιστους όχι σκυλάραπες) ή περιπτώσεις εργαζομένων που πληρώνονται για 6ωρο και δουλεύουν 10ωρο να δίνουν ωραία πρόστιμα και να κόβουν -όχι- ωραίους κώλους.Για πήγαινε ξεψάχνισε εσύ τα δρώμενα στο ένδοξο Σώμα και όταν βρεθείς αντιμέτωπος με εργατικά κεκτημένα και ένα κάρο παραμάγαζα τότε ξαναγράφεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους.
Εργατικά κεκτημένα και παραμάγαζα ποιών; Των επιθεωρητών; Έχεις στοιχεία ή είναι κλασσικό συμπέρασμα του στυλ 'για όλα φταίνε οι κακοί ΔΥ'; Γιατί εγώ έχω υπόψη περιπτώσεις που δεν είχαν καν βενζίνη για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο...
Ακόμα και αν ισχύει το περί παραμάγαζων, απορώ γιατί κανείς δεν έχει ασχοληθεί με ένα τόσο νευραλγικό τομέα... Ίσως, λέω, ίσως, επειδή η τυχόν ορθή λειτουργία του θα έθιγε αυτούς που 'δεν πρέπει' να θιγούν... -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εκτός από ωραίες μελέτες πρέπει να κάνει και ωραίους ελέγχους και όταν βρίσκει εταιρείες με εργαζόμενους μαύρους (ανασφάλιστους όχι σκυλάραπες) ή περιπτώσεις εργαζομένων που πληρώνονται για 6ωρο και δουλεύουν 10ωρο να δίνουν ωραία πρόστιμα και να κόβουν -όχι- ωραίους κώλους.
Για πήγαινε ξεψάχνισε εσύ τα δρώμενα στο ένδοξο Σώμα και όταν βρεθείς αντιμέτωπος με εργατικά κεκτημένα και ένα κάρο παραμάγαζα τότε ξαναγράφεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους.Εργατικά κεκτημένα και παραμάγαζα ποιών; Των επιθεωρητών; Έχεις στοιχεία ή είναι κλασσικό συμπέρασμα του στυλ 'για όλα φταίνε οι κακοί ΔΥ'; Γιατί εγώ έχω υπόψη περιπτώσεις που δεν είχαν καν βενζίνη για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο...
Ακόμα και αν ισχύει το περί παραμάγαζων, απορώ γιατί κανείς δεν έχει ασχοληθεί με ένα τόσο νευραλγικό τομέα... Ίσως, λέω, ίσως, επειδή η τυχόν ορθή λειτουργία του θα έθιγε αυτούς που 'δεν πρέπει' να θιγούν...Έχεις ποτέ επισκεφθεί ΣΕΠΕ ή έχεις ελεγχθεί από το έμπειρο προσωπικό του ;
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
tryphon ξέρεις οτι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει πετρέλαια ή φυσικό αέριο? Οπως δεν είχε και η Κυπρος και ξαφνικά εντελώς τυχαία ανακαλύφθηκαν 10 τρις κυβικα μέτρα φυσικου αεριου? Δεν ξέρω αν η Μύκονος έχει σχέση με το Μπεβερλι Χιλς ή με το Μονακο,γιατι δεν συχνάζω σε αδερφίστικα μέρη. Απο εκει και πέρα σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ οτι η Ελλαδα έχει ορυκτό πλουτο. Εκτος και αν νομίζεις οτι το φυσικό αέριο της Κυπρου είναι παραμύθι ή οτι είναι παραμύθι οτι η συγκεκριμένη περιοχη νοτια της Κρήτης είναι πλουσια σε φυσικό αέριο.Θα δούμε τι έχει, προς το παρόν δεν έχει τίποτα που να μην υπάρχει αλλού φθηνότερα. Αλλά όταν ακούω τέτοια μου έρχεται στο μυαλό ο Ελληνας που κάθεται στο καφενείο, βλέπει τις πετρελαιοπηγές και κονομαει (χωρίς να δουλεύει, το όνειρο του). Αν το έχετε δει έτσι μάλλον θα πέσετε από ψηλά....
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εκτός από ωραίες μελέτες πρέπει να κάνει και ωραίους ελέγχους και όταν βρίσκει εταιρείες με εργαζόμενους μαύρους (ανασφάλιστους όχι σκυλάραπες) ή περιπτώσεις εργαζομένων που πληρώνονται για 6ωρο και δουλεύουν 10ωρο να δίνουν ωραία πρόστιμα και να κόβουν -όχι- ωραίους κώλους.
Για πήγαινε ξεψάχνισε εσύ τα δρώμενα στο ένδοξο Σώμα και όταν βρεθείς αντιμέτωπος με εργατικά κεκτημένα και ένα κάρο παραμάγαζα τότε ξαναγράφεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους.Εργατικά κεκτημένα και παραμάγαζα ποιών; Των επιθεωρητών; Έχεις στοιχεία ή είναι κλασσικό συμπέρασμα του στυλ 'για όλα φταίνε οι κακοί ΔΥ'; Γιατί εγώ έχω υπόψη περιπτώσεις που δεν είχαν καν βενζίνη για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο...
Ακόμα και αν ισχύει το περί παραμάγαζων, απορώ γιατί κανείς δεν έχει ασχοληθεί με ένα τόσο νευραλγικό τομέα... Ίσως, λέω, ίσως, επειδή η τυχόν ορθή λειτουργία του θα έθιγε αυτούς που 'δεν πρέπει' να θιγούν...Έχεις ποτέ επισκεφθεί ΣΕΠΕ ή έχεις ελεγχθεί από το έμπειρο προσωπικό του ;
Αυτό πώς ακριβώς σχετίζεται με την παρατήρησή μου; Μου λες πως είναι gtp και για κάποιν περίεργο λόγο φταίνε αυτοί και μόνο; Είναι σα να μου λες πως για το μπάχαλο στις εφορίες φταίνε οι κακοί εφοριακοί.
Γενικά, μου κάνει τρομερή εντύπωση πως οι σταυροφόροι της μεταρρύθμισης του κράτους ξεχνούν συνέχεια να αναφέρουν το ΣΕΠΕ.
-
Τι λέμε τώρα. Εδώ δεν έχει θιχτεί ο πλέον νευραλγικός χώρος των εφοριακών (aka έσοδα κράτους) και θα βρεθεί άτομο να ασχοληθεί με το ΣΕΠΕ.
Εδώ και χρόνια βλέπω μια ασυδοσία μικροεργοδοτών (που δεν φαίνονται πολύ προς τα έξω) να επιβάλλουν παράνομους όρους εργασίας στα όρια της εκμετάλλευσης. Σε απολύω, παίρνε το επίδομα ανεργίας, παίρνε και χαρτζηλίκι από τη γιαγιά σου, θα σου δίνω κι εγώ κάτι, θα σου παίρνω και τυρόπιτα και θα δουλεύεις μαύρος σα το βυζί της Ναόμι. Αν το ΣΕΠΕ έκανε τη δουλειά του όλοι αυτοί είτε θα είχαν κλείσει τα μπουρδέλα τους, είτε θα είχαν φάει μια ψωλή(sic) στον κώλο και θα καθόντουσαν φρόνιμα παιδάκια.
Και αυτά γίνονται πολύ πριν έρθει οποιοδήποτε ΔΝΤ, πολύ πριν τους στερέψουν τα λεφτά για μπενζίνα (τα καημένα ). -
Τι λέμε τώρα. Εδώ δεν έχει θιχτεί ο πλέον νευραλγικός χώρος των εφοριακών (aka έσοδα κράτους) και θα βρεθεί άτομο να ασχοληθεί με το ΣΕΠΕ.Εδώ και χρόνια βλέπω μια ασυδοσία μικροεργοδοτών (που δεν φαίνονται πολύ προς τα έξω) να επιβάλλουν παράνομους όρους εργασίας στα όρια της εκμετάλλευσης. Σε απολύω, παίρνε το επίδομα ανεργίας, παίρνε και χαρτζηλίκι από τη γιαγιά σου, θα σου δίνω κι εγώ κάτι, θα σου παίρνω και τυρόπιτα και θα δουλεύεις μαύρος σα το βυζί της Ναόμι. Αν το ΣΕΠΕ έκανε τη δουλειά του όλοι αυτοί είτε θα είχαν κλείσει τα μπουρδέλα τους, είτε θα είχαν φάει μια ψωλή(sic) στον κώλο και θα καθόντουσαν φρόνιμα παιδάκια.
Και αυτά γίνονται πολύ πριν έρθει οποιοδήποτε ΔΝΤ, πολύ πριν τους στερέψουν τα λεφτά για μπενζίνα (τα καημένα ).Το θέμα είναι πως αυτή η κατάσταση αποτελούσε(και αποτελεί) συνειδητή πολιτική και όχι παρεπόμενο της παράλυσης του κράτους.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Αυτό πώς ακριβώς σχετίζεται με την παρατήρησή μου; Μου λες πως είναι gtp και για κάποιν περίεργο λόγο φταίνε αυτοί και μόνο; Είναι σα να μου λες πως για το μπάχαλο στις εφορίες φταίνε οι κακοί εφοριακοί.
Γενικά, μου κάνει τρομερή εντύπωση πως οι σταυροφόροι της μεταρρύθμισης του κράτους ξεχνούν συνέχεια να αναφέρουν το ΣΕΠΕ.Έχεις δίκιο, μάλλον θα φταίνε (πάλι) ο τζέφφρι, τα Νεφιλίμ ή ακόμη κι ο Χριστός, αφού οι δύσμοιροι διευθυντάδες αυτών των 'υπηρεσιών' έχουν (πάντοτε) το ακαταλόγιστο ...
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Έχει κανείς τα λεφτά να σώσει την Ιταλία ; Δεν νομίζω.
Και αν αποχωρούσε απ' το € η Ιταλία, μάλλον δεν θα πεινούσε αν αναλογιστεί κανείς το τι παράγει.
Διαβάστε αυτό το ενδιαφέρον πόνημα για την δομή της ελληνικής οικονομίας.
Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι
Published by Αρίστος Δοξιάδης June 7th, 2010 in Ελλαδα, Κοινωνιολογια, Οικονομικα
Θεσμοί και νοοτροπίες στην ελληνική οικονομία
(Δημοσιεύτηκε στο Athens Review of Books, τεύχος 8, Ιούνιος 2010.)Εξαιρετικό, το είχα διαβάσει παλιότερα. Έχω πει πολλές φορές ότι είναι άσκοπο να κοιτάμε να αντιγράψουμε ηλιθιωδώς συστήματα που δούλεψαν σε άλλες χώρες χωρίς να λαμβάνουμε υπ'όψιν τις ιδιαιτερότητες της δικής μας. Εξ'ου και η πλήρης αποτυχία των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα - ποτέ δεν σεβάστηκαν ούτε κατάλαβαν καν την ιδιαιτερότητα του λαού μας, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Κανείς αρχηγός δεν βρέθηκε ικανός να εμπνέυσει, να κινητοποιήσει και να δαμάσει προς μία κατεύθυνση τα πανίσχυρα πλεονεκτήματά μας, αλλά αντιθέτως καλλιέργησαν με επιμέλεια και για ίδιο όφελος ότι χειρότερο μπορούσαμε να δείξουμε σαν λαός.
Η κοινωνιολογική ανάλυση της ελληνικής οικονομίας εξαιρετική
Αλλά διαφωνώ στο βασικό της συμπέρασμα, ότι δηλ. να ενισχύσουμε αυτά και εκείνα, που είναι οι ιδιαιτερότητές μας.
Διότι αυτά ακριβώς είναι που μας έχουν φέρει στον πάτο του βαρελιού, και δημόσια και ιδιωτικά (σε επίπεδο οικονομίας πάντα).
Αρα reset θέλουμε, όχι reboot. -
Τι λέμε τώρα. Εδώ δεν έχει θιχτεί ο πλέον νευραλγικός χώρος των εφοριακών (aka έσοδα κράτους) και θα βρεθεί άτομο να ασχοληθεί με το ΣΕΠΕ.
Εδώ και χρόνια βλέπω μια ασυδοσία μικροεργοδοτών (που δεν φαίνονται πολύ προς τα έξω) να επιβάλλουν παράνομους όρους εργασίας στα όρια της εκμετάλλευσης. Σε απολύω, παίρνε το επίδομα ανεργίας, παίρνε και χαρτζηλίκι από τη γιαγιά σου, θα σου δίνω κι εγώ κάτι, θα σου παίρνω και τυρόπιτα και θα δουλεύεις μαύρος σα το βυζί της Ναόμι. Αν το ΣΕΠΕ έκανε τη δουλειά του όλοι αυτοί είτε θα είχαν κλείσει τα μπουρδέλα τους, είτε θα είχαν φάει μια ψωλή(sic) στον κώλο και θα καθόντουσαν φρόνιμα παιδάκια.
Και αυτά γίνονται πολύ πριν έρθει οποιοδήποτε ΔΝΤ, πολύ πριν τους στερέψουν τα λεφτά για μπενζίνα (τα καημένα ).Τους αδικείς... Εδώ δεν έχουν ακόμα 'κομπιούτερ' στα περισσότερα γραφεία !
-
Πληροφοριακά, το ΣΕΠΕ έχει χονδρικά 1 ελεγκτή για 1000 και βάλε επιχειρήσεις. Όλως τυχαίως, δεν γίνονται προσλήψεις, παρά το ότι έχουν αποχωρήσει με σύνταξη ακόμα και οι 300 του Λεωνίδα.
-
Το θέμα είναι πως αυτή η κατάσταση αποτελούσε(και αποτελεί) συνειδητή πολιτική και όχι παρεπόμενο της παράλυσης του κράτους.
Βασικά η κατάσταση αυτή είναι μια ακόμα ένδειξη ανυπαρξίας του κράτους. Δεν υπάρχει έλεγχος για το ποιός κάνει και ποιός δεν κάνει τη δουλειά του και αφού δεν υπάρχει έλεγχος δε στήνουμε και ένα μαγαζάκι γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι;
Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί όταν αξιωθεί το ένδοξο Σώμα να βγει για σουλάτσο έξω θα ψάξει να φτιάξει κανά καλό κουστούμι για να πέσει μετά η win win προσφορά και να βγάλουμε το κατιτίς. Γιατί οι κλέφτες οι πολιτικοί δεν μας πληρώνουν καλά κλπ κλπ -
Δεν ισχύει, σίγουρα όχι στο βαθμό που το βλέπεις στους εφοριακούς. Άσε που είναι συχνότερα τα φαινόμενα βίας ή εκβιασμού κατά ελεγκτών του ΣΕΠΕ, παρά χρηματισμού τους. Τις προάλλες ένας έλουσε με βενζίνη ελεγκτή και απειλούσε να τον κάνει ψητό. Άλλος αμολάει σκυλιά, δικηγόρους, μπράβους, τον tiger Δεν είναι εύκολη δουλειά.
-
Προς ναυάγιο οδηγείται η υποψηφιότητα Παπαδήμου ,καθώς τις τελευταίες ώρες κερδίζουν πόντους οι υποψηφιότητες του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, αλλά και του νυν προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 9&catID=11
-
Μάνο και οι ελεγκτές στο μετρό τα βρήκαν σκούρα με την επαναστατημένη πιτσιρικαρία αλλά επειδή υπήρχε 'καλή θέληση' βρέθηκε τρόπος.
τον tiger
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Προς ναυάγιο οδηγείται η υποψηφιότητα Παπαδήμου ,καθώς τις τελευταίες ώρες κερδίζουν πόντους οι υποψηφιότητες του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, αλλά και του νυν προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου.http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 9&catID=11
Άλλο, άλλο!!!

-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Μπλα, μπλα, μπλα, κατεβατά και αηδίες. Κάποιος σαν και σένα ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να σωθεί απλά. Παραθέτω όλο το επαναστατικό σου κείμενο για να μην φωνάζεις.
Πάμε:
Αν νόμιζαν ότι η Ελλάδα δεν έχει ικανά άτομα να κυβερνήσουν, τότε ποιός ήταν ο λόγος να δώσουν λεφτά, για να τα πετάξουν στα σκουπίδια; Το ότι δίνουν, μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα: α) είτε ότι έχουν ένα σχέδιο και προσβλέπουν σε κάποιο άλλο όφελος το οποίο απαιτεί την θυσία των δις ευρώ που δίνουν ή β) ότι αναλαμβάνουν ένα ρίσκο ότι οι άχρηστοι ανίκανοι Έλληνες κυβερνήτες μπορεί και να συμμορφωθούν (και τα ρίσκα έχουν και συνέπειες, όχι μόνο κέρδος). Η κατάσταση μπανανίας στην Ελλάδα ήταν γνωστή σε ΟΛΟΥΣ, δεν δικαιολογείται καμμία άγνοια εκ μέρους της Τρόικας.Ποιος στα είπε αυτά ότι νόμιζε η τρόικα τους Έλληνες ανίκανους να κυβερνήσουν; Μόνο εσύ. Οι τροικανοι μιλούσαν με μια επίσημη κυβέρνηση, τέρμα. Στην πορεία είδαν την ποιότητα εξ'ου και το αποτυχημένο παράδειγμα που παραθέτεις ως απόδειξη της επιβολής πολιτικής. Όταν είπε η τρόικα 50 δις ήταν μετά την παταγώδη αποτυχία ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΛΩΝ των προηγούμενων μέτρων με την οικονομία να έχει φθάσει στο αμήν. Αφελείς αυτοί πίστευσαν ότι αυτό τουλάχιστον οι Έλληνες θα μπορούσαν να το κάνουν, τζίφος.
Οι υπόλοιπες ασυναρτησίες περί οφέλους των ιδίων βοηθώντας την Ελλάδα και θεωριών συνωμοσίας είναι μόνο εν μέρη σωστά. Ναι βοηθούσαν έμμεσα και τον εαυτό τους (μέσω της διατήρησης της σταθερότητας του ευρώ που αποτελεί πολιτική της ΕΚΤ). Ως εκεί. Τα συμπεράσματα που τραβάς είναι λάθος.
Πετρέλαια (χα, χα,...), τουριστικές περιοχές τζάμπα (αλήθεια πότε έγινε η Ελλάδα Κυανή Ακτή, Μονακό, Palm Beach, Τοσκάνη η Beverly Hills; Ξέρεις κάποιον γνωστό ξένο με βίλα στην Ελλάδα;) , συγκινονούντα δοχεία με Ισπανιες, Ιταλιες, κλπ, συνωμοσίες του κεφαλαίου κοκ τα αφήνω στο πλάι είναι για γέλια.
Το οικονομικό πρόβλημα και αδιέξοδο της Ελλάδας δεν το έχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο κράτος πουθενά αν δεις όλη την εικόνα της οικονομίας (κατάσταση και δυναμικό), της κοινωνίας και βέβαια της πολιτικής.Αλλά βέβαια 'κάποιος σαν εσένα' βλέπει τα πράγματα από άλλη γωνία.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο λόγος σου είναι τόσο αλάνθαστος που δεν αξιώνεσαι να κάνεις ένα google search πρωτού γράψεις, όπως π.χ. για σπίτια διάσημων στην Ελλάδα, όπου θα έβλεπες άγνωστα ονόματα όπως Τομ Χανκς, Ρόουαν Άτκινσον, Μπραντ Πιτ που φυσικά δε λένε τίποτα σε κανένα http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=48757147. Καταλαβαίνεις γιατί η αξιοπιστία των όσων γράφεις είναι στο ίδιο επίπεδο με την αξιοπιστία των Ελληνικών ομολόγων; Δεν χρειάζεται να αναφέρω τα σκάφη ξένων υπερ-πλουσίων που επισκέπτονται κάθε χρόνο Ιόνιο και Αιγαίο, γιατί μάλλον έχεις πολύ καιρό να πας διακοπές σε Ελληνικό νησί για να δεις τι παίζει σε φτωχά 'Γκρικ' μέρη όπως Ιθάκη και Κεφαλλονιά. Ούτε φυσικά μπορείς να φανταστείς ότι ο Ελληνικός τουρισμός είναι μια βιομηχανία άμεσης αξίας 14δις ευρώ και συνολικής αξίας στην οικονομία 32δις ευρώ (>14% του ΑΕΠ wttc.org/site_media/uploads/downloads/greecegreekfinal.pdf), γι'αυτό σου φαίνεται ανάξιος να ασχοληθεί κάποιος Ευρωπαίος μαζί του και φυσικά νομίζεις ότι δεν αποτελεί επενδυτική ευκαιρία για κανένα. Έχεις το internet στα χέρια σου και αντί για γνώση, το μόνο όφελος που αποκομίζεις από την τεράστια πηγή αυτή είναι η ικανοποίηση που σε διακρίνει όταν τα 'χώνεις' στους Έλληνες;
Δεν έχεις αντιληφθεί τι μάχη γίνεται στην Ελλάδα όταν παίζει κάποια γερή προμήθεια (π.χ. μαχητικά αεροσκάφη) γιατί θεωρείς ότι οι Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται για 'ψιλοποσά'; Δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν πείθεις όταν θεωρείς ότι στα αρχικά σχέδια της Τρόικας δεν ήταν η απόκτηση σε εξευτελιστικές τιμές Ελληνικής γης, ακινήτων και δημόσιων επιχειρήσεων όπως ΔΕΗ/ΟΠΑΠ. Γιατί να πιστέψω στην 'αφέλεια' των Τροικανών όταν οι ίδιοι χρημάτιζαν επί πολλά χρόνια Έλληνες πολιτικούς για προμήθειες (Siemens, KMW, Dassault, Thales, EADS, Airbus, Thomson, για να αναφέρω μόνο λίγες εταιρείες);
Τελικά πάντως, εμμέσως παραδέχτηκες ότι η Τρόικα όντως ζητά και επιβάλλει μέτρα, κάτι είναι κι αυτό. Συμβαίνει και στους χειρότερους, όταν τους παρουσιάζεται μια οπτική γωνία που υποστηρίζεται από στοιχεία.
Το ποιός είμαι εγώ δεν έχει σημασία. Μπορείς να νομίζεις ότι θες για κάποιον σαν εμένα αλλά δυστυχώς για τις φαντασιώσεις σου έχω φροντίσει πολύ καλά ώστε να μην χρειάζομαι καμμία διάσωση από κάποιους σαν εσένα. Επίσης δυστυχώς για τις φαντασιώσεις σου δεν έχεις καταλάβει ότι δεν είναι η Ελλάδα που χρειάζεται διάσωση αλλά η Ευρώπη για τους λάθος χειρισμούς της τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν μας είπες πως η ΕΕ εξασφαλίζει τη δική της επιβίωση τα τελευταία 2 χρόνια κι αν τα κατάφερε;
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πληροφοριακά, το ΣΕΠΕ έχει χονδρικά 1 ελεγκτή για 1000 και βάλε επιχειρήσεις. Όλως τυχαίως, δεν γίνονται προσλήψεις, παρά το ότι έχουν αποχωρήσει με σύνταξη ακόμα και οι 300 του Λεωνίδα.Μέχρι τις τελευταίες εποχές 'παχέων αγελάδων', δηλ. μέχρι τότε που 'απασχολούντο', ωρομίσθια, αγοράκια και κοριτσάκια κάτω των 25, τρία-τρία, σε γραφεία που χωρούσαν δύο ( ), είχαν και παραείχαν κόσμο για ελέγχους. Μηχανοργάνωση δεν είχαν ΠΟΤΕ, η διασταύρωση στοιχείων με το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τις ΔΟΥ αποτελεί επιστημονική φαντασία, ενώ η ταλαιπωρία του εργοδότη για μια απλή δουλειά (κατάθεση πίνακα προσωπικού αυθημερόν της πρόσληψης π.χ.) παραμένει (αλήθεια, δεν θα γινόταν μέσω ιντερνέτ αυτό από φέτος ; ), όπως και τα μυθικά πρόστιμα, που ποτέ δεν 'πέφτουν' (ή και να 'πέσουν' ΔΕΝ θα εισπραχθούν ) ...
Αυτό που τους απέμεινε πλέον, μέσα σ' αυτόν τον ορυμαγδό 'λαστιχοποιημένων' συμβάσεων, που παραλαμβάνουν καθημερινά (μέχρι τις ...13:00 ), είναι να σε βασανίζουν για το 'ποιος είναι ο τεχνικός ασφαλείας' (ακόμη κι αν το γράφει στο χαρτί) και ατέλειωτες, βλακώδεις συζητήσεις για το 'πότε βγαίνουν στην εφεδρεία', που πρέπει να υπομείνεις (και να γνέψεις καταφατικά, συμπάσχοντας), μέχρι να βάλει, το βλήμα, τη 'στρογγυλή' ...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!