-
Θέμα μεγέθους αγοράς...ο Έλληνας του skroutz απευθύνεται σε αγορά 11.200.000 ψυχών και ο Κινέζος σε 6.790.000.000...
Έτσι ο Κινέζος ας πούμε πουλάει πόσες-φορές-χωράει-ο-πληθυσμός-της-Ελλάδας-στον-παγκόσμιο switches έναντι του Έλληνα. Ντάξει, μπακαλολογική... αλλά ΟΚ -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Θέμα μεγέθους αγοράς...ο Έλληνας του skroutz απευθύνεται σε αγορά 11.200.000 ψυχών και ο Κινέζος σε 6.790.000.000...
Έτσι ο Κινέζος ας πούμε πουλάει πόσες-φορές-χωράει-ο-πληθυσμός-της-Ελλάδας-στον-παγκόσμιο switches έναντι του Έλληνα. Ντάξει, μπακαλολογική... αλλά ΟΚΚαι γιατί ο Έλληνας έμπορος δεν παίρνει το switch από τον Κινέζο με 6 ευρώ, και να το μεταπωλήσει με 8-9 ευρώ, γαμώ το φελέκι μου?
Αλλά το ότι έχει βάλει τιμή 16 ευρώ επειδή μας θεωρεί μαϊμούδες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν το αγόρασε όντως από τον παραπάνω κινέζο στα 6 ευρώ. -
τα προιοντα δεν εχουν παντου την ιδια τιμη και γιατι δεν εχουν την ιδια ζητηση.
Πχ αν πεις σε αμερικάνο να πληρωσει 7-10$ για να πιει εναν καφε,θα σε ρωτησει εαν θα εχει και strippers πανω του και ο καφες θα σερβίρεται σε σπανια πορσελάνη. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πχ αν πεις σε αμερικάνο να πληρωσει 7-10$ για να πιει εναν καφε,θα σε ρωτησει εαν θα εχει και strippers πανω του και ο καφες θα σερβίρεται σε σπανια πορσελάνη.Οκ, παραγγέλνω τον 'καφέ' από το ebay και τελειώνει εκεί το θέμα...
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Πχ αν πεις σε αμερικάνο να πληρωσει 7-10$ για να πιει εναν καφε,θα σε ρωτησει εαν θα εχει και strippers πανω του και ο καφες θα σερβίρεται σε σπανια πορσελάνη.Οκ, παραγγέλνω τον 'καφέ' από το ebay και τελειώνει εκεί το θέμα...
Αυτο ειναι χαζο. Ουτε ο Αμερικανος τον παιρνει απο το eBay τον καφε, απο μαγαζι τον παιρνει. Αλλα:
Πχ αν πεις σε αμερικάνο να πληρωσει 7-10$ για να πιει εναν καφε,θα σε ρωτησει εαν θα εχει και strippers πανω του και ο καφες θα σερβίρεται σε σπανια πορσελάνη.Του λες να πληρωσει τον καφε ή την ποση του καφε? Εχει τεραστια σημασια & διαφορα. Για αυτο αφηστε στην ακρη ΟΤΙ εχει να κανει με εστιαση. Γιατι δεν πληρωνεις το προιον αλλα την καταναλωση του προιοντος (avec de μουσικη, περατζαδα, θεα στην θαλασσα, γκομενακια να σε τριγυρνανε) οπως επισης κ την διαμονη στο καταστημα επι 3ωρου να συζητας με την παρεα σου οτι μλκια σου κατεβει. Ο καφες σαν προιον ειναι το τελευταιο πραγμα που πληρωνεις.
Στο θεμα μας. Μπαταρια CR2032 (στρογγυλη πλακε) απο Γερμανο 2,50 ευρω, απο ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 2,30. Ιδια μαρκα κ μοντελο, γιατι αμα πχ παμε σε Sony (δηλαδη οχι κινεζικα ανωνυμα προιοντα), τοτε βρηκα ΠΕΝΤΕ μπαταριες με 1 λιρα κ δωρεαν αποστολη...
Οταν λοιπον ο αλλος σου πουλαει 5 χ ιδιο προιον ~1,25ε = περιπου στη μιση τιμη που ο (ελληνο)Γερμανος σου πουλαει το ΕΝΑ ιδιο, δεν μπορω να ακουω ουτε για οικονομια κλιμακας, ουτε για διαφορετικη ζητηση, ουτε για τιποτα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο ειναι χαζο. Ουτε ο Αμερικανος τον παιρνει απο το eBay τον καφε, απο μαγαζι τον παιρνει. Αλλα:
Εσύ πραγματικό καφέ κατάλαβες? Τα εισαγωγικά γιατί τα έβαλα?
-
Ε για καφε μιλαγαμε, αυτο καταλαβα (νομιζα οτι το ξεσκιζες επιτηδες το θεμα για να περασεις ενα επιχειρημα).
-
Αν μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία: Τί στο καλό είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ) και τί ακριβώς υποτίθεται οτι κάνει?
Μου έρχεται το περιοδικό κάθε μήνα και συνήθως όπως έρχεται καταλήγει στα σκουπίδια. Όσες φορές έχω κάνει τον κόπο να το ανοίξω εχω διαπιστώσει οτι είναι εντελώς κενό περιεχομένου. Ολο για συνέδρια και εκδηλώσεις του ΕΒΕΑ λέει των οποίων το αντικείμενο είναι εντελώς νεφελώδες και τα συμπεράσματα ανύπαρκτα. Αλλά και όλα τα υπόλοιπα άρθρα είναι τόσο γενικόλογα γραμμένα που δέν καταλαβαίνεις απολύτως τίποτα.
Μήπως απλά εγώ είμαι τόσο βλάκας και δέν καταλαβαίνω τι λέει?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
...όπως έρχεται καταλήγει στα σκουπίδια.... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία: Τί στο καλό είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ) και τί ακριβώς υποτίθεται οτι κάνει?Μου έρχεται το περιοδικό κάθε μήνα και συνήθως όπως έρχεται καταλήγει στα σκουπίδια. Όσες φορές έχω κάνει τον κόπο να το ανοίξω εχω διαπιστώσει οτι είναι εντελώς κενό περιεχομένου. Ολο για συνέδρια και εκδηλώσεις του ΕΒΕΑ λέει των οποίων το αντικείμενο είναι εντελώς νεφελώδες και τα συμπεράσματα ανύπαρκτα. Αλλά και όλα τα υπόλοιπα άρθρα είναι τόσο γενικόλογα γραμμένα που δέν καταλαβαίνεις απολύτως τίποτα.
Μήπως απλά εγώ είμαι τόσο βλάκας και δέν καταλαβαίνω τι λέει?
Καταρχην δινει εναν τιτλο στον Μιχαλο,τον αέργο γαλαζοφρουρο,αυτο ειναι πολυ σημαντικο
Κατα δευτερον εχει διαφορες επιχειρηματικες συναντησεις με αλλςε χωρες κτλ,απο τις οποιες προσωπικα δεν καταφερα ποτε να βρω καποια χρησιμη επαφη,let alone να γινει καποιο business deal,αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι εντελως ανευ νοηματος ολα αυτα.
Τελος το ΕΒΕΑ εχει καποιες υπηρεσιες οπως να ρωτησεις δωρεαν δικηγορο,λογιστη κτλ για καποιο θεμα της εταιρειας σου,δεν τις χρησιμοποιησα ποτε για να ξερω αν εχει νοημα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Του λες να πληρωσει τον καφε ή την ποση του καφε? Εχει τεραστια σημασια & διαφορα. Για αυτο αφηστε στην ακρη ΟΤΙ εχει να κανει με εστιαση. Γιατι δεν πληρωνεις το προιον αλλα την καταναλωση του προιοντος (avec de μουσικη, περατζαδα, θεα στην θαλασσα, γκομενακια να σε τριγυρνανε) οπως επισης κ την διαμονη στο καταστημα επι 3ωρου να συζητας με την παρεα σου οτι μλκια σου κατεβει. Ο καφες σαν προιον ειναι το τελευταιο πραγμα που πληρωνεις.Άντε να συμφωνήσουμε για την μουσική.
Η περατζάδα, η θέα και τα γκομενάκια πόσο ακριβώς κοστίζουν σε ένα κατάστημα ;;;Να υποθέσουμε δε πως στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει άγραφος κανόνας σε ΟΛΕΣ τις καφετέριες ότι καθόμαστε, πίνουμε τον καφέ με 5 γουλιές, σε 20 το πολύ 30 λεπτά έχουμε σηκωθεί από το τραπέζι και για αυτό το λόγο χρεώνεται στο 1/2 της τιμής από ότι εδώ ;;;
Είναι τα φώς/νερό/νοίκι/δημοτικοί φόροι στο Μόναχο ή την Κωνστάντζα (μιας έχω πάει πρόσφατα) μισά από ότι εδώ ;;;
Τα γκαρσόνια εκεί πέρνουν το πολύ ένα 400ρικο ή και λιγότερα μήπως ;;;Η δικαιολογία ότι έχω 10 καθίσματα και πάνε και κάθονται από το πρωϊ 10 παρέες άρα μπορώ να τιμολογώ τον καφέ 5 και 6 ευρώ δεν στέκει...
Βόλταρα στις παραπάνω πόλεις και έκατσα στις καφετέριες τους, ήταν ακριβώς όπως και εδώ.Σόρρυ για το ΟΤ...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Του λες να πληρωσει τον καφε ή την ποση του καφε? Εχει τεραστια σημασια & διαφορα. Για αυτο αφηστε στην ακρη ΟΤΙ εχει να κανει με εστιαση. Γιατι δεν πληρωνεις το προιον αλλα την καταναλωση του προιοντος (avec de μουσικη, περατζαδα, θεα στην θαλασσα, γκομενακια να σε τριγυρνανε) οπως επισης κ την διαμονη στο καταστημα επι 3ωρου να συζητας με την παρεα σου οτι μλκια σου κατεβει. Ο καφες σαν προιον ειναι το τελευταιο πραγμα που πληρωνεις.
Άντε να συμφωνήσουμε για την μουσική.
Η περατζάδα, η θέα και τα γκομενάκια πόσο ακριβώς κοστίζουν σε ένα κατάστημα ;;;Να υποθέσουμε δε πως στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει άγραφος κανόνας σε ΟΛΕΣ τις καφετέριες ότι καθόμαστε, πίνουμε τον καφέ με 5 γουλιές, σε 20 το πολύ 30 λεπτά έχουμε σηκωθεί από το τραπέζι και για αυτό το λόγο χρεώνεται στο 1/2 της τιμής από ότι εδώ ;;;
Είναι τα φώς/νερό/νοίκι/δημοτικοί φόροι στο Μόναχο ή την Κωνστάντζα (μιας έχω πάει πρόσφατα) μισά από ότι εδώ ;;;
Τα γκαρσόνια εκεί πέρνουν το πολύ ένα 400ρικο ή και λιγότερα μήπως ;;;Η δικαιολογία ότι έχω 10 καθίσματα και πάνε και κάθονται από το πρωϊ 10 παρέες άρα μπορώ να τιμολογώ τον καφέ 5 και 6 ευρώ δεν στέκει...
Βόλταρα στις παραπάνω πόλεις και έκατσα στις καφετέριες τους, ήταν ακριβώς όπως και εδώ.Σόρρυ για το ΟΤ...
Έτσι όπως το περιγράφεις, η καφετέρια στην Ελλάδα πρέπει να 'χει και γαμώ τις κονόμες.
Δεν ξέρω, ίσως.
(πάντως, αν εγώ διαπίστωνα κάτι τέτοιο, θα άνοιγα καφετέρια και θα τα κονόμαγα, και δεν θα 'γραφα στα φόρουμ παραπονούμενος για την τιμή του καφέ για να μην το πάρουν χαμπάρι κι άλλοι) -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
(πάντως, αν εγώ διαπίστωνα κάτι τέτοιο, θα άνοιγα καφετέρια και θα τα κονόμαγα, και δεν θα 'γραφα στα φόρουμ παραπονούμενος για την τιμή του καφέ για να μην το πάρουν χαμπάρι κι άλλοι)
-
-
Στο εξωτερικο πανε κ καθονται σε ενα τραπεζι 3 ωρες για να πιουν ΕΝΑ καφε?
-
Οπου εχει περατζαδα, θεα κ γκομενακια, εχει κ ακριβο νοικι.
Το ποιος τα κοστολογει ολα αυτα, ειναι απλο: αυτος που βλεπει οτι θα τα σκασεις. Το ποσο τα κοστολογει, το ιδιο. Απλα εγω εκανα την παρενθεση οτι δεν πληρωνεις το προιον αλλα την καταναλωση του.
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ποιος τα κοστολογει ολα αυτα, ειναι απλο: αυτος που βλεπει οτι θα τα σκασεις.Εδώ λοιπόν είναι και το νόημα.
Αν ΔΕΝ πηγαίναμε σαν το κοπάδι όλοι μαζί στην πρώτη in καφετέρια του καθενώς που νομίζει ότι έχει πιάσει τον priest από τα cohones θα έβλεπες μετά πόσο θα τα κοστολογούσαν.Βασικά θα δούμε σε λίγο καιρό πόσο θα φτάσει να κοστίζει ο καφές και θα αναρωτιώμαστε πώς βγαίνει το μαγαζί με τόσα έξοδα όταν παλιότερα τον πούλαγε τόσο ακριβά...
-
Ξερετε τι ειπε ο Μπομπ Τρα χτες-προχτες;Δεν θα το βρειτε σε link γιατι ηταν σε μια εκδηλωση στην πρεσβεια,τα καναλια δεν πηγαν γιατι ασχολουνται με την καλτσοδετα της Καϊλη.
Για να κανω μια σουμα,ειπε οτι αν δεν σταματησουμε να ψωνιζουμε ωστε να αναγκαστουν να ριξουν τις τιμες στα προιοντα οι πωλητες,το ΔΝΤ θα συνεχισει να μας πηδαει αμείωτα για να πετυχει την εσωτερικη υποτιμηση. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πχ αν πεις σε αμερικάνο να πληρωσει 7-10$ για να πιει εναν καφε,θα σε ρωτησει εαν θα εχει και strippers πανω του και ο καφες θα σερβίρεται σε σπανια πορσελάνη.Ο αμερικάνος θα δώσει 10$ για Big Macs, σιγά μην πιει ξενέρωτους καφέδες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πχ αν πεις σε αμερικάνο να πληρωσει 7-10$ για να πιει εναν καφε,θα σε ρωτησει εαν θα εχει και strippers πανω του και ο καφες θα σερβίρεται σε σπανια πορσελάνη.Ο αμερικάνος θα δώσει 10$ για Big Macs, σιγά μην πιει ξενέρωτους καφέδες.
για να δωσει 10$ θα πρεπει να φαει το μισο μαγαζι ρε
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
για να δωσει 10$ θα πρεπει να φαει το μισο μαγαζι ρε
Exactly.
-
Τριήμερο απασχόλησης «κυριεύει» την αγορά...
Η κρίση αλλάζει τον εργασιακό χάρτη. Έρχονται συμβάσεις μιας ημέραςΗ επιδείνωση της ύφεσης αλλάζει δραματικά τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η κατάσταση είναι ζοφερή, όχι τόσο για τους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών, που πλήττονται και αυτό από την έλλειψη ακόμη και προσωρινής απασχόλησης, αλλά κυρίως για τις παραγωγικές ηλικίες 30 έως 54 ετών. Μία κατηγορία στην οποία εντάσσονται τουλάχιστον 6 από τους 10 ανέργους.
Ήδη, 1 στις 3 συμβάσεις που μετατράπηκαν από πλήρη σε εκ περιτροπής εργασία παρέχει απασχόληση μόνο για 3 ημέρες, ενώ το 61% των νέων συμβάσεων μερικής εργασίας αφορά 4ωρα. Μέσα στους πρώτους 7 μήνες του 2011, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 23%.
**Με η χωρίς τη συμφωνία των εργαζομένων η μείωση των μισθών στις μετατροπές των συμβάσεων εργασίας έφτασε στο 38,7%. Ο μέσος μισθός σε πολλές περιπτώσεις διαμορφώνεται κάτω και από το μέσο επίδομα ανεργίας των 500 ευρώ, και παγιώνεται γύρω από τα 450 ευρώ. **
http://www.skai.gr/news/greece/article/185399/triimero-apasholisis-kurieuei-tin-agora-/
Μπορούμε ανεμπόδιστα να πανυγηρίζουμε για τη συναίνεση των 2 κομμάτων
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....