-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
τα παπακια τα εχουν πάει στα 70 ευρώ από 20
πιο πολλά από τα πολλά 600αρια.τα τέλη του 2012 μας ενδιαφέρουν, που είναι 10% αυξημενα σε σχεση με αυτά που βάζετε. Του 2011 τα εχουμε πληρώσει κ τέλος
κάτσε να έρθει Δεκέμβριος να δούμε τι να αποφασίσουν (τελευταία στιγμή όπως πάντα )...
@dim8
Περίεργο σου φαίνεται?μαλακια μου φαινεται,οχι περιεργο.
Το δικο μου αυτοκινητο αξιας σημερα 20.000 ευρω 7 ετων θα πληρωσει 660+189=849 ευρω και η χαρλευ/χαγιαμπουσα ιδιας ή μεγαλυτερης αξιας 120 ευρω? Το δικο μου το αυτοκινητο ειναι για το κρατος ''υπερβολη'' και το σκιζει στα τελη αλλα η χαρλευ 1400 των 25κ ευρω το χαγιαμπουσα και το gsx/r 1000 αναγκη?ΓΤΜΠΣΠΚ,ΓΤΜΤΜΣΞ
-
Προσπαθώ να θυμηθώ ποια μοτό έχει 1500 κιλά μεικτό ( ) βάρος, αλλά τίποτα ...
-
μαλακια μου φαινεται,οχι περιεργο.
Το δικο μου αυτοκινητο αξιας σημερα 20.000 ευρω 7 ετων θα πληρωσει 660+189=849 ευρω και η χαρλευ/χαγιαμπουσα ιδιας ή μεγαλυτερης αξιας 120 ευρω? Το δικο μου το αυτοκινητο ειναι για το κρατος ''υπερβολη'' και το σκιζει στα τελη αλλα η χαρλευ 1400 των 25κ ευρω το χαγιαμπουσα και το gsx/r 1000 αναγκη?ΓΤΜΠΣΠΚ,ΓΤΜΤΜΣΞ
Τέλη κυκλοφορίας είναι, λογικό η μηχανές να έχουν πολύ πιο μικρά από τα αμάξια. Παγκοσμίως έτσι είναι
το θέμα είναι άλλο. με το 'καινούργιο' υπολογισμό των τελών στις μηχανες πληρώνουν όλες 70 ευρώ? μήπως ειναι λάθος ο πίνακας που μπήκε πιο πριν?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μαλακια μου φαινεται,οχι περιεργο.
Τέλη κυκλοφορίας είναι, λογικό η μηχανές να έχουν πολύ πιο μικρά από τα αμάξια. Παγκοσμίως έτσι είναι
το θέμα είναι άλλο. με το 'καινούργιο' υπολογισμό των τελών στις μηχανες πληρώνουν όλες 70 ευρώ? μήπως ειναι λάθος ο πίνακας που μπήκε πιο πριν?
σου φαινεται λογικο η xαγιαμπουσα και χαρλευ και αντιστοιχα 1000αρια εντουρο/στριτ κοστους παραπανω απο 1400αρια αυτοκινητα να πληρωνουν λιγοτερο? Μας το εξηγεις λιγο?
Πες μου γιατι το σαντα φε που θα βαλω την οικογενεια μου μεσα, πρεπει να πληρωσει 10 φορες παραπανω απο την χαρλει/gsx/r/zzr/cbr/ducati -
γιατί είναι τέλη κυκλοφορίας κ τα μηχανάκια επιβαρυνουν πολυ λιγότερο. άρα το σαντα φε πρέπει να πληρώνει πιο πολύ από κάθε μηχανή. ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΛΕΜΕ
Στα 2λιτρα+ τώρα την είδαν φοροεισπραχτικά, οπότε χάνεται η λογική του τέλους κυκλοφορίας. Το ίδιο θα κάναν αν υπήρχαν πολλές μηχανές γενικά. Κυκλοφορούν πολυ λίγα μηχανάκια όμως σε σχέση με τα αυτοκίνητα κ η αξία τους είναι γελοία. Οπότε αν έκανε μαγκιές το κράτος δεν θα έβγαζε τίποτα αφού είναι μικρός ο αριθμός των μηχανών (πόσο μάλλον των 1000+) αν αποφασίζαν να πληρώσουν όλοι οι δίκυκλοι αλλά κ θα γινόταν ακόμα πιο μικρός αφού όλοι θα τα πετάγαν τα πιο παλιά ή θα τα παρόπλιζαν σε ένα βράδυ
Αυτό που δεν γίνεται παγκοσμίως είναι το γ@μησι που έχει αποφασίσει να ρίχνει το κράτος σε όλα τα 2λιτρα+, χωρίς κανένα οικονομικό κριτήριο (εργοστασιακή τιμή δηλαδή, σε συνάρτηση με την παλαιοτητα) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
γιατί είναι τέλη κυκλοφορίας κ τα** μηχανάκια επιβαρυνουν πολυ λιγότερο**. άρα το σαντα φε πρέπει να πληρώνει πιο πολύ από κάθε μηχανή. ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΛΕΜΕΑν είναι όμως δίχρονα....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
γιατί είναι τέλη κυκλοφορίας κ τα** μηχανάκια επιβαρυνουν πολυ λιγότερο**. άρα το σαντα φε πρέπει να πληρώνει πιο πολύ από κάθε μηχανή. ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΛΕΜΕ
Αν είναι όμως δίχρονα....
Συναντάς πολλά τελευταίως στους δρόμους (εγώ πάντως όχι...) ;
-
Μάλλον χωροταξικό είναι το κριτήριο της επιβάρυνσης, αποκλείω την πιθανότητα ο νομοθέτης να στάθμισε σωστά τις εκπομπές ρύπων των μηχανών....εδώ δεν μπορεί να το κάνει σωστά για τα ΙΧ, με αυτό το μικτό σύστημα που έχει υιοθετήσει
Πάντως μια 1000άρα άνετα πρέπει να καίει όσο ένα μικρό ΙΧ...μπορεί κ παραπάνω!
-
παιδια μερικα απο τα παραπανω ειναι σωστα που λετε,αλλα εαν ειναι θεμα ρυπων το 2λιτρο μου ρυπαινει οσο 6 χιλιαρια? Η ρυπαινει οσο 4 1600αρια αυτοκινητα? Η ρυπαινει οσο 8 gsx/r 1000?
Ασχετοι .....ουτε για κουλουρια στην ομονοια ΓΤΜΠΤΠ
Πολυ θα ηθελα να ειχα μπροστα μου τον ''εγκεφαλο'' αυτης της εξυπναδας απο το υπουργειο,να μου εξηγησει το σκεπτικο του. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
γιατί είναι τέλη κυκλοφορίας κ τα μηχανάκια επιβαρυνουν πολυ λιγότερο. άρα το σαντα φε πρέπει να πληρώνει πιο πολύ από κάθε μηχανή. ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΛΕΜΕΠαγκοσμιως γινονται και ''αλλα'' ,που δεν εχουν γινει και δεν θα γινουν μαλλον ποτε εδω.Οποτε δεν ειναι λογος αυτος ουτε σκεπτικο με λογικη που σε κανει να ξεκολιαζεις τα 2λιτρα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
γιατί είναι τέλη κυκλοφορίας κ τα μηχανάκια επιβαρυνουν πολυ λιγότερο. άρα το σαντα φε πρέπει να πληρώνει πιο πολύ από κάθε μηχανή. ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΛΕΜΕ
Παγκοσμιως γινονται και ''αλλα'' ,που δεν εχουν γινει και δεν θα γινουν μαλλον ποτε εδω.Οποτε δεν ειναι λογος αυτος ουτε σκεπτικο με λογικη που σε κανει να ξεκολιαζεις τα 2λιτρα.
συμφωνώ κ τα έχουμε ξαναπεί.
αν ήθελε να βάλει έκτακτη εισφορά ας έπαιρνε τις εργοστασιακες τιμές κτλ κτλ
τώρα ότι κ να πουμε, σας έπιασε μαλάκες τους δίλιτρους+, οπότε για εσάς είναι loose loose κατάσταση πια. Ότι κ να κάνεις, χαμένος βγαίνεις (ή πουλήσεις ή κρατήσεις κ πληρώσεις ή παραδόσεις πινακίδες) -
Καλά, σοβαρά θέλουν να βάλουν 70 ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας? Από 20 στα 70? Τι ζώα!
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Καλά, σοβαρά θέλουν να βάλουν 70 ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας? Από 20 στα 70? Τι ζώα!εχει γίνει ήδη για αυτά που ταξινομηθηκαν από τέλη του 2010. Τραγικό! ή παπακι ή 1000αρι τα ίδια τέλη
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
παιδια μερικα απο τα παραπανω ειναι σωστα που λετε,αλλα εαν ειναι θεμα ρυπων το 2λιτρο μου ρυπαινει οσο 6 χιλιαρια? Η ρυπαινει οσο 4 1600αρια αυτοκινητα? Η ρυπαινει οσο 8 gsx/r 1000?
Ασχετοι .....ουτε για κουλουρια στην ομονοια ΓΤΜΠΤΠ
Πολυ θα ηθελα να ειχα μπροστα μου τον ''εγκεφαλο'' αυτης της εξυπναδας απο το υπουργειο,να μου εξηγησει το σκεπτικο του.Ειλικρινά, πιστεύεις ότι θα μπορούσες να συζητήσεις λογικά μαζί του?
-
μυριστηκαν κονομα με τα παπιά-σκουτερ μου φαινεται μιας και οι πωλησεις των αυτοκινητων αρα και των κρατικων εσοδων πηγαν στον βροντο και εκτος (προ)-υπολογισμου.
αρχιζει ο κοσμος και το γυριζει στο δικυκλο και τρεχουν να το μαζεψουν απο εκει.
μ' αρεσει που εβαλαν και σαν οριο τον εναμιση τονο στο βαρος . ουτε harley τσοπερια δεν παει με την καμια τοσο πολυ!
δεν σχολιαζω βεβαια την επομενη κατηγορια που φτανει το...θεμα στους 3,5 τονους και αυτο με μολις 25 ευρω παραπανω. ευκαιρια δηλαδη..
προτεινω να βαλουν και επομενη κατηγορια ανω των 3,5 τονων, να βαλουμε και εναν ταχογραφο και να βγουμε για δρομολογιο!!! -
Αν το μηχανάκι το οδηγάει ο Πάγκαλος χαλαρά περνάει το 1,5 τόνο μεικτό
-
Σκεφτόμουν τo εξής (μπορεί να είναι και μ@λακία, αλλά what the hell εδώ που έχουμε φτάσει
Πέρα από καταθέσεις πινακίδων κλπ όσων 'αντέχουν' χωρίς το αμάξι τους, μια καλή -ενδεχομένως- αντιμετώπιση από μέρους μας θα ήταν [εάν 'βγαίνουν' τα νούμερα και εάν μπορούσαμε να βρούμε στοιχεία] να κάναμε μια 'μελέτη' στην οποία να φαινόντουσαν τα έσοδα του κράτους από τέλη 'κυκλοφορίας', βενζίνες, τέλη ταξινόμησης, ΦΠΑ κλπ από τα αμάξια μας με χαμηλά/λογικά τέλη κυκλοφορίας, και αντίστοιχα, μακροπρόθεσμα, με παράλογα υψηλά τέλη και έκτακτες, όπως τώρα. Να φαινόταν δηλαδή [επαναλαμβάνω, αν βγαίνουν τα νούμερα] πόσα χρήματα χάνει το κράτος έχοντας ρημάξει την αγορά των 'μεγάλων' σε κυβικά εκατοστά αυτοκινήτων από μειωμένες πωλήσεις, καταθέσεις πινακίδων, ελαχιστοποίηση χρήσης, κλπ, σε σχέση με όσα βγάζει με τα χαράτσια που έβαλε.
Δεν ξέρω αν παίζει κάτι τέτοιο, απλά το σκεφτόμουν επειδή μόνο από τη γλώσσα του χρήματος φαίνεται να καταλαβαίνουν οι τύποι.... Μπορεί κα να τα έχουν κάνει ήδη, να έχουν προβλέψει 10 χρόνια μπροστά, κλπ, κλπ...
(χλωμό, αλλά λέμε!) -
Αν και δεν μου εχουν δώσει την εντύπωση οτι σκέφτονται ορθά για το πως θα εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα (απεναντίας θέλουν να δώσουν την εντύπωση οτι το κάνουν), μπορείς αν βρείς τα στοιχεία να στείλεις ενα mail στον herr Horst Reichenbach.
Πλεον μονο αυτος μπορει να κανει κατι... -
Έχει κι αυτός λογαριασμό στο twitter ;
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σκεφτόμουν τo εξής (μπορεί να είναι και μ@λακία, αλλά what the hell εδώ που έχουμε φτάσειΠέρα από καταθέσεις πινακίδων κλπ όσων 'αντέχουν' χωρίς το αμάξι τους, μια καλή -ενδεχομένως- αντιμετώπιση από μέρους μας θα ήταν [εάν 'βγαίνουν' τα νούμερα και εάν μπορούσαμε να βρούμε στοιχεία] να κάναμε μια 'μελέτη' στην οποία να φαινόντουσαν τα έσοδα του κράτους από τέλη 'κυκλοφορίας', βενζίνες, τέλη ταξινόμησης, ΦΠΑ κλπ από τα αμάξια μας με χαμηλά/λογικά τέλη κυκλοφορίας, και αντίστοιχα, μακροπρόθεσμα, με παράλογα υψηλά τέλη και έκτακτες, όπως τώρα. Να φαινόταν δηλαδή [επαναλαμβάνω, αν βγαίνουν τα νούμερα] πόσα χρήματα χάνει το κράτος έχοντας ρημάξει την αγορά των 'μεγάλων' σε κυβικά εκατοστά αυτοκινήτων από μειωμένες πωλήσεις, καταθέσεις πινακίδων, ελαχιστοποίηση χρήσης, κλπ, σε σχέση με όσα βγάζει με τα χαράτσια που έβαλε.
Δεν ξέρω αν παίζει κάτι τέτοιο, απλά το σκεφτόμουν επειδή μόνο από τη γλώσσα του χρήματος φαίνεται να καταλαβαίνουν οι τύποι.... Μπορεί κα να τα έχουν κάνει ήδη, να έχουν προβλέψει 10 χρόνια μπροστά, κλπ, κλπ...
(χλωμό, αλλά λέμε!)Αυτά τα ρεπορτάζ τα εχει ένας δημοσιογράφος της ημερισίας που ειναι και στην ΝΕΤ
Αυτός εχει πληροφόρηση...Δες Γιώργος Ανδρής
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111413225
καπου είχε γραψει κάτι αλλά δε το βρίσκω τωρα.
Στείλτου εμαιλ!!!?
Τέλη κυκλοφορίας