-
Μπόχουμ, δέρνουμε?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Μπόχουμ, δέρνουμε? -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
την βγάζει και την παίζει με το εγκεφαλογράφημακαλή φάση
απαιτούμε συνέντεξη peterpan
ΔΟΥΛΕΥΕΙ κύριε! Είναι 08.51 και έχει ήδη έξι ώρες δουλειά στην πλάτη του. Την Δευτέρα που θα επιστρέψει σπίτι του για ύπνο (ναι, εκεί ο ιατρός έχει ελεύθερη την ημέρα μετά από 6 συνεχόμενα 24ωρα εφημερίας), θα κανονίσουμε κάτι για τις απαραίτητες δηλώσεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν εννοουσε αυτο, μιλαγε για τραπεζικη χρηματοδοτηση. Κ η επιχειρηση για την οποια μιλαω ειναι η οικογενειακη δικια μας, που ποτε δεν χρησιμοποιησε κεφαλαια αλλα εκτος απο τα δικα μας.Είναι λάθος επιχείρηση.
Μπορεί να μην θέλεις να κάνεις τπτ άλλο, μπορεί εσένα να σε καλύπτει, μπορεί να κάλυπτε κ εμένα αλλά είναι λάθος.Αν το δούμε συνολικά, θα σε συνέφερε να την κλείσεις,να μαζέψεις τα κεφάλαιά σου κ να ασχοληθείς με κάτι άλλο, μεγαλύτερο κ καλύτερο. Αν δεν μπορείς να τα μαζέψεις, στα οικονομικά το λένε παγίδα, δεν το λένε επιχείρηση.
Χωρίς παρεξήγηση, εντάξει? Μια επιχείρηση που θα δουλεύει κ δεν θα χρωστάει σε τράπεζες είναι κατά βάθος το όνειρο όλων μας.
-
Καταρχην οσοι εισαστε παλαιοτεροι θα θυμοσαστε οτι στην τραπεζα πηγαινες μονο για καταθεσεις,αντε και για στεγαστικο με κρατικη εγγυηση για καποιους.Ε αυτη η εποχη απο οτι φαινεται ξαναρθε,αλλωστε ακομα και αν σου δινει δανειο μια τραπεζα,το να παρεις δανειο με τα τρεχοντα επιτοκια (10%) και μια σειρα απο εξασφαλίσεις (πχ τραπεζα κυπρου θελει 120% εξασφαλιση με ακινητο) για να επενδυσεις σε μια οικονομια με υφεση και φέσια, ειναι απλως αυτοκτονια εκτος εαν πουλας ηρωινη.
-
ililias
Διαβασε τι εγραψα πιο κατω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ililiasΔιαβασε τι εγραψα πιο κατω.
Αυτό που εννοεί είναι ότι η απόδοση του κεφαλαίου που αναφέρεις είναι πολύ μικρή και σε 'συμφέρει'* να τα έχεις στην τράπεζα και να παίρνεις 3-4%.
- Το συμφέρει σε εισαγωγικά γιατί μιλάω αυστηρά χρηματοοικονομικά. Προφανώς δεν εξετάζω τα προσωπικά γούστα / απόψεις και μερικές εκατοντάδες άλλα κριτήρια που θα έκαναν κάποιον να επιλέξει αυτό που επέλεξες εσύ. Προφανώς επίσης κάνεις πάρα πολύ καλά, αν σε ικανοποιεί! Και τέλος, δεν συζητάμε καταθέσεις σε τράπεζα αυτή την εποχή...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για καποιους που φωνασκουν οτι οι επιχειρηματιες βγαζουν τις επιχειρησεις απο την χωρα, εγκαταλειπουν την πατριδα, δεν στηριζουν την εθνικη προσπαθεια, κ γενικοτερα δεν νοιαζονται για τις συνεπειες της κινησης τους να πανε εξω να στησουν την επιχειρηση (ανεργεια, μειωση παραγωγικοτητας της χωρας) κ αλλα τετοια αστεια πραγματα:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_23/10/2011_460210
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_23/10/2011_460209
Και όλα αυτά για έναρξη μιας 'απλής' ΕΠΕ. Αν το αντικείμενο σου είναι πιό σύνθετο και θέλει επιπλέον άδειες και βεβαιώσεις και απο άλλες υπηρεσίες τότε η διαδικασία μπορεί να θέλει μήνες ή χρόνια.
Ένα δείγμα γνωστού μου: είχε βρεί χώρο για να ανοίξει την επιχείρηση του αλλά χρειαζόταν αλλαγή χρήσης στην πολεοδομία για το αντικείμενο που το ήθελε. Υπο ΚΣ κάτι τέτοιο ήθελε 1-2 μήνες για να γίνει. Όμως εδώ και πολύ καιρό οι αρχιτεκτονικές επιτροπές απο τις οποίες περνάνε αυτές οι αιτήσεις υπολειτουργούν. Οπότε εδώ και 2 χρόνια περιμένει την αλλαγή χρήσης για να προχωρήσει.
Επίσης κάτι που δέν λέει το άρθρο είναι οτι αντε και τελείωσες με την έναρξη, αυτό ήταν μόνο η αρχή. Απο κεί και πέρα κάθε αλλη συναλλαγή με το δημόσιο θα κινείται σε αυτό το μοτίβο
-
Βρε αυτο το ξερω, αλλα αυτο που δεν καταλαβαινετε ειναι το εξης:
Αν πουμε οτι αυριο βρισκοταν καποιος να μου σκασει τα λεφτα που αντικειμενικα αξιζει η επιχειρηση μου, θα μαζευα ενα Χ ποσο*. Αυτο θα εβγαζε 3-4-5% του Χ, αν καθοταν σε μια τραπεζα.
Εγω σημερα βγαζω καθαρα γυρω στο 1% του Ψ (τζιρου μου), που ειναι γυρω στις 15-16 φορες μεγαλυτερο απο το Χ.
Για συγκρινετε το 5% χ Χ με το 1% χ 15Χ...
*Ασε που δεν υπαρχει περιπτωση να βρεθει καποιος να δωσει αυτα τα λεφτα τετοια εποχη. Το σεναριο ειναι για οσκαρ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βρε αυτο το ξερω, αλλα αυτο που δεν καταλαβαινετε ειναι το εξης:Αν πουμε οτι αυριο βρισκοταν καποιος να μου σκασει τα λεφτα που αντικειμενικα αξιζει η επιχειρηση μου, θα μαζευα ενα Χ ποσο*. Αυτο θα εβγαζε 3-4-5% του Χ, αν καθοταν σε μια τραπεζα.
Εγω σημερα βγαζω καθαρα γυρω στο 1% του Ψ (τζιρου μου), που ειναι γυρω στις 15-16 φορες μεγαλυτερο απο το Χ.
*Ασε που δεν υπαρχει περιπτωση να βρεθει καποιος να δωσει αυτα τα λεφτα τετοια εποχη. Το σεναριο ειναι για οσκαρ.
Κacey συμφωνω με ιλιλια.Δειχνει πολυ επικινδυνο ρισκο η δουλεια σου εαν σκασει καποιος μεγαλοπελατης σου.Το ξερω οτι δεν μπορεις να κανεις κατι οταν ολος ο κλαδος δουλευει με αυτον τον τροπο,αλλα....
-
Μα τοτε Kacey βγαζειςπολυ περισσωτερα σαν ποσοστο της 'πραγματικης' αξιας= τι πιανει στην αγορα 'σημερα'... οποτε ναι δεν σε συμφερει... να τη διωξεις... σε καθε περιπτωση... η καταλαβα κατι λαθος...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Κacey συμφωνω με ιλιλια.Δειχνει πολυ επικινδυνο ρισκο η δουλεια σου εαν σκασει καποιος μεγαλοπελατης σου.Το ξερω οτι δεν μπορεις να κανεις κατι οταν ολος ο κλαδος δουλευει με αυτον τον τροπο,αλλα....Υπάρχει δουλειά [πλην λιανικής] που αν σου σκάσει μεγαλοπελάτης δεν θα ζοριστείς;
Εγώ δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται το περίεργο σε αυτό που λέει πάντως
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Κacey συμφωνω με ιλιλια.Δειχνει πολυ επικινδυνο ρισκο η δουλεια σου εαν σκασει καποιος μεγαλοπελατης σου.Το ξερω οτι δεν μπορεις να κανεις κατι οταν ολος ο κλαδος δουλευει με αυτον τον τροπο,αλλα....
Δεν βλεπω που διαφωνουμε. Ειναι προφανες οτι σε οποιαδηποτε δουλεια σου βγαζει καθαρο γυρω στο 1% ειναι τεραστιο ρισκο, ειδικα οταν εγω πληρωνω με μ.ο 7ημερη επιταγη, ειμαι δεμενος με εγγυητικη τραπεζης, κ γενικα δεν μπορω να κανω κιχ, ενω οι πελατες μου ειναι 'χρωσταω τοσα κ εχει ο θεος', κ δεν εχω κανενα χαρτι πλην ληγμενου τιμολογιου (δεν εχω πχ μια επιταγη του, ωστε αν θελω να του κανω τη ζωη δυσκολη). Επισης οταν καποιος πελατης αποφασιζει να 'χαιρετησει', 1ον εγω πρεπει να τον κυνηγησω κ 2ον ματωνω για να αναπληρωσω την οποια απωλεια.
Αλλα τι προτεινεις, δεδομενου οτι αυτα που μου χρωστανε αυτη τη στιγμη που μιλαμε, δεν τα παιρνω πισω? Να κλεισω? Τα εχασα αυτοματως κ αυτα που μου χρωστανε, κ αυτα που βγαζω τωρα.
Μα τοτε Kacey βγαζειςπολυ περισσωτερα σαν ποσοστο της 'πραγματικης' αξιας= τι πιανει στην αγορα 'σημερα'... οποτε ναι δεν σε συμφερει... να τη διωξεις... σε καθε περιπτωση... η καταλαβα κατι λαθος...
Αυτο λεω κ εγω ρε παιδια. Βεβαια υπαρχει κ το προβλημα οτι σιχαινομαι τη συγκεκριμενη δουλεια/ειδος δουλειας (σκετο εμποριο), αλλα δεν θα παρατησουμε ετοιμη στημμενη επιχειρηση επειδη 'δεν ειναι του γουστου μου'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν βλεπω που διαφωνουμε. Ειναι προφανες οτι σε οποιαδηποτε δουλεια σου βγαζει καθαρο γυρω στο 1% ειναι τεραστιο ρισκο, ειδικα οταν εγω πληρωνω με μ.ο 7ημερη επιταγη, ειμαι δεμενος με εγγυητικη τραπεζης, κ γενικα δεν μπορω να κανω κιχ, ενω οι πελατες μου ειναι 'χρωσταω τοσα κ εχει ο θεος', κ δεν εχω κανενα χαρτι πλην ληγμενου τιμολογιου (δεν εχω πχ μια επιταγη του, ωστε αν θελω να του κανω τη ζωη δυσκολη). Επισης οταν καποιος πελατης αποφασιζει να 'χαιρετησει', 1ον εγω πρεπει να τον κυνηγησω κ 2ον ματωνω για να αναπληρωσω την οποια απωλεια.
Αλλα τι προτεινεις, δεδομενου οτι αυτα που μου χρωστανε αυτη τη στιγμη που μιλαμε, δεν τα παιρνω πισω? Να κλεισω? Τα εχασα αυτοματως κ αυτα που μου χρωστανε, κ αυτα που βγαζω τωρα.
Οχι προς θεου kacey δεν ειμαι εγω αυτοςπου θα σου πω τι θα κανεις.Απλα οταν λογω της φυσης της δουλειας σου στα 1.000.000 ευρω που εχεις ανοικτα το κερδος σου ειναι 30.000 ευρω,εαν βαρεσει ενας μεγαλοπελατης εχεις ουσιαστικα ατοφιο το μυριο χαμενο,και πρεπει να το αναπληρωσεις για να μπορεις να πουλησεις στους υπολοιπους πελατες σου.
Εαν ειχες ομως μια εταιρεια με 20% ποσοστο κερδους θα εχανες τα 800.000.Οχι οτι αυτο δεν ειναι βαρυ,αλλα στην δικια σου περιπτωση εννοω οτι θελει πολυ προσοχη γιατι εχεις πολυ μικρο περιθωριο κερδους.
Ειναι πολλες δουλειες ετσι με μικροποσοστο,και ειναι οι πλεον επικινδυνες μιας και δεν σηκωνουν την παραμικρη χασουρα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Υπάρχει δουλειά [πλην λιανικής] που αν σου σκάσει μεγαλοπελάτης δεν θα ζοριστείς;
Εγώ δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται το περίεργο σε αυτό που λέει πάντως
Ναι υπαρχουν χοντρικες ή αντιπροσωπειες που δουλευεις με 20-30-40% κερδος.Ειναι πιο δυσκολο να βουλιαξεις ετσι.
Επισης σημαντικος παραγοντας στο ποση πιστωση κανεις.
Ενας πελατης σου με μινιαιο τζιρο 10.000 εαν τον εχεις ανοικτο 2 μηνες μεχρι να σου δωσει επιταγη και μετα σου δινει 5μηνη=7 μηνες.Στους 7 μηνες εαν βαρεσει ο πελατης σου εχεις 70.000 στον αερα και αναβεις λαμπαδες μπας και παρεις τιποτα απο αυτα.
Εαν ομως τελος καθε μηνα σου κληνει τα 10.000 που σου αγοραζει,και αντι για 5μηνη του λες μεχρι 3μηνη=4 μηνες.Αρα εαν βαρεσει πας για λαμπαδα των 40.000 ευρω καιοχι για 70.000.
Εχω δει και βλεπω πολλες εταιρειες του ιδιου κλαδου να δουλευουν με μεγαλες διαφορες πιστωσης προς τους πελατες τους.
Καποιες φορες το κανουν απο μαλακια και φοβια μην χασουν τον πελατη.Καποιες αλλες φορες ομως δεν γινεται οταν ολοι δινουν 5 ή 6 μηνες σε καποιον συγκεκριμενο κλαδο.
Στον δικο μου γινεται της κ@ριολας.Απο αυστηρα 4μηνο,μεχρι να περνας να παιρνεις εναντι με μεσο ορο εξοφλησης τους 6-7-8 μηνες!! Καθαρη αυτοκτονια δλλ! παιζεις με χειροβομβιδα ειδικα σε αυτες τις δυσκολες ημερες που παιρναει το εμποριο. -
dim8
I know, αλλα οπως κληρονομησα την ετοιμη στημενη επιχειρηση που μου βγαζει Χ λεφτα, ετσι κληρονομησα κ την κατασταση αυτη, για την οποια φταινε οι φιλοτιμοι κ κατανοητικοι (= κοροιδα, κ το λεω με ολη την αγαπη) γονεις μου.
Το μονο καλο ειναι οτι αυτα τα χρωστουμενα εχουν διαμορφωθει σε μια περιοδο ΠΟΛΛΩΝ ετων, κ τα εχω ξεγραμμενα (=δεν μου λειπουν, οχι οτι δεν θα προσπαθησω να τα συμμαζεψω), κ εννοειται οτι τωρα πια δεν μεγαλωνουν οι πιστωσεις για κανενα λογο.
Για το δευτερο ποστ σου, ενδεικτικα σου αναφερω οτι συναδελφοι, προκειμενου να μου παρουν τον αφερεγγυο πελατη που με εχει βαλει ηδη μεσα, του δινουν ΚΑΙ πιστωση 'καλη τη πιστει' (αν το εγραψα σωστα)(ενω ειναι ηδη αφερεγγυος), ΚΑΙ εκπτωση 1%-2% σε μεικτο κερδος 2,9% (κ δικο μου καθαρο, με μεγαλη προσπαθεια ελατωσης εξοδων, το ~0,95%), με την ελπιδα οτι θα αντεξουν αρκετα ετσι ωστε οταν θα εχουν δεσει τον πελατη, να αρχισουν να βγαζουν λεφτα (ΑΝ τα παρουν). Το οτι εχουν κλεισει 4-5 γνωστοι συναδελφοι απο τετοιες μλκιες, κ αλλοι 2-3 σωστοι συναδελφοι θυματα τετοιων μαλακων, δεν τους ιδρωνει καθολου...
Γενικα ειμαστε ενας κλαδος γεματος μαλακες
ΥΓ Οπως εγραψα, επιταγες δεν υπαρχουν. 'Το τιμολογιο εχει πιστωση 7 ημερων' (εδω κ 25 χρονια ) κ αν δεν το εξωφλησει, αντε κυνηγα τον.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
dim8I know, αλλα οπως κληρονομησα την ετοιμη στημενη επιχειρηση που μου βγαζει Χ λεφτα, ετσι κληρονομησα κ την κατασταση αυτη, για την οποια φταινε οι φιλοτιμοι κ κατανοητικοι (= κοροιδα, κ το λεω με ολη την αγαπη) γονεις μου. .
Ολοι οι παλιοι δουλευαν ετσι,ειδικα εαν προερχονται απο την δεκαετια του 60-70-80.
Το μονο καλο ειναι οτι αυτα τα χρωστουμενα εχουν διαμορφωθει σε μια περιοδο ΠΟΛΛΩΝ ετων, κ τα εχω ξεγραμμενα (=δεν μου λειπουν, οχι οτι δεν θα προσπαθησω να τα συμμαζεψω), κ εννοειται οτι τωρα πια δεν μεγαλωνουν οι πιστωσεις για κανενα λογο. .
Και καλα κανεις εαν θελεις να εχεις την επιχειρηση σου και αυριο.
Για το δευτερο ποστ σου, ενδεικτικα σου αναφερω οτι συναδελφοι, προκειμενου να μου παρουν τον αφερεγγυο πελατη που με εχει βαλει ηδη μεσα, του δινουν ΚΑΙ πιστωση 'καλη τη πιστει' (αν το εγραψα σωστα)(ενω ειναι ηδη αφερεγγυος), ΚΑΙ εκπτωση 1%-2% σε μεικτο κερδος 2,9% (κ δικο μου καθαρο, με μεγαλη προσπαθεια ελατωσης εξοδων, το ~0,95%), με την ελπιδα οτι θα αντεξουν αρκετα ετσι ωστε οταν θα εχουν δεσει τον πελατη, να αρχισουν να βγαζουν λεφτα (ΑΝ τα παρουν). Το οτι εχουν κλεισει 4-5 γνωστοι συναδελφοι απο τετοιες μλκιες, κ αλλοι 2-3 σωστοι συναδελφοι θυματα τετοιων μαλακων, δεν τους ιδρωνει καθολου...
Γενικα ειμαστε ενας κλαδος γεματος μαλακες
Μακαρι να στον παρουν αυτον τον πελατη.Αστον να παει να κλησει αλλον,οχι εσενα.
Και εγω στενοχωριεμαι οταν χανω πελατες/πωλησεις ειδικα μεγαλου τζιρου,αλλα οταν μετα απο λιγους μηνες(και μολις εχεις εξαργυρωσει την τελευταια προς εσενα επιταγη του) μαθεις οτι βαρεσε κανονακι αξιας 100.000 ευρω στον χοντρεμπορο που στον πηρε με ηλιθιο τροπο,θα χαλαρωσεις και θα λες παλι καλα που μου τον πηρε τον πελατη.Been there done that πολλες φορες!!
Δυστυχως πολλοι kacey πεφτουν στην παγιδα του τζιρου,εμαθαν να κοιτανε τον τζιρο του 09 του 10 και ποσο χαλια ειναι το 11.
Ειναι πανευκολο να κανεις τζιρο σημερα οταν οι πιστωσεις εχουν σφιξει παντου.Στα @ρχιδια μου ο τζιρος,εισπραξεις με οσο το δυνατον χαμηλοτερο μεσο ορο ημερων εξωφληση κοιταω.Δινω εκπτωσεις μονο σε καλες πληρωμες.
Κλασσικη ερωτηση μεγαλου μαγαζιου κατα την ''προσεγγιση'' για πελατη.
''Ποσο εκπτωση θα εχω? Εγω κανω μεγαλους τζιρους!!''
Απανταω με ρωτηση.'' Εσυ πως θα με πληρωνεις? Οι καλυτερες τιμες ειναι στο μετρητοις'' Εκει αναλογα την απαντηση βλεπεις και την ''δυναμικη'' του.
Δεν θελω να χασω ουτε ευρω. Ενας εαν χτυπησει we drink it.
Kαι αυτο το εκτιμαει ο εργοδοτης μου,οπως το χρησιμοποιω και εγω για μενα σε συζητησεις τυπου γιατι επεσες πχ 10% αυτο το μηνα απο περσυ κλπ.
Επεσα αλλα δεν εχασες ουτε σεντ κυριε Εργοδοτα.Οταν οι συναδελφοι σου δεν εχουν χρηματα να αγορασουν απο τον αντιπροσωπο(τα μαθαινουμε μιας και ολοι αγοραζουμε απο συγκεκριμενους αντιπροσωπους),εσυ εχεις, γιατι εγω, οχι μονο στα εφερα ΟΛΑ πισω,αλλα στα εφερα και με χαμηλο μεσο ορο ημερων, σε συγκριση με τους συναδελφους σου,που επαιρναν τις 7μηνες αβερτα κουβερτα.Ετσι πουλαω και εγω σημερα με τις κανουλες κλειστες απο τις τραπεζες,αρα με αναγκη χρηματοδοτησης/πιστωσης μεγαλης. -
Διακοπτω τη ροη της συζητησης...Χθες στον σιδηρδρομικο σταθμο της θεσνικης..
ουρα:τεραστια
Λεπτα για να φυγει το τρενο : 10
Tιμη εισητηριου : 9.40
Της εδωσα : 10
2 λεπτα να κανει την προσθεση στα κουπονακια του προαστιακου να συμπληρωσει 9.40
Και αποκορυφωμα η αφαιρεση μπροστα μου στο κομπιουτερακι της ''' 10-9.40 ''' για να μου δωσει ρεστα με ρυθμους τραγικα αργους αφου λογω προβληματικης ορασης δυσκολευοταν να ξεχωρισει τα πενηνταλεπτα απο τα 20λεπτα..Θεε μου γιατι να υπαρχουν ανεργοι με μεταπτυχιακα και να πληρωνονται τετοια αμορφωτα ζωα για χρονια ολοκληρα.Μα ουτε μια απλη αφαιρεση για ρεστα??? -
dim8
το θεμα ειναι οτι ο πελατης που μου παιρνουν, μου χρωσταει ΠΟΛΛΑ κ θεωρει οτι μπορει αυριο να σταματησει να ψωνιζει απο εμενα (επειδη ο αλλος προμηθευτης του κανει Μιντλετονς), να με ξεπληρωνει με ρυθμο κανα 100ρικο το μηνα (ενω χρωσταει 6 χιλιαρικα), κ παει λεγοντας. Γιατι βλεπεις ακομα κ την πιστωση που θα του δωσει ο καινουριος μαλακας (βλεπε συναδελφος), αντι να μου τη δωσει να ριξει το χρεος του πχ στο μισο, θα την βαλει στην τσεπη του ή στην τσεπη αλλου που δεν μπορει να του χρωσταει...
Κ προφανως με 1% καθαρο κερδος ο τζιρος ειναι το τελευταιο πραγμα που με απασχολει.
Το εγραψα κ πιο πανω, μακαρι να μπορουσα τους 40 πελατες μου να τους κανω 20 αλλα εννοειται τους 20 που θα πεταγα να με ξοφλαγαν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βρε αυτο το ξερω, αλλα αυτο που δεν καταλαβαινετε ειναι το εξης:Αν πουμε οτι αυριο βρισκοταν καποιος να μου σκασει τα λεφτα που αντικειμενικα αξιζει η επιχειρηση μου, θα μαζευα ενα Χ ποσο*. Αυτο θα εβγαζε 3-4-5% του Χ, αν καθοταν σε μια τραπεζα.
Καλά, σε κάθε περίπτωση η κουβέντα είναι τελείως θεωρητική, προφανώς, μιας και α) δεν θα σου πούμε τι να κάνεις με το μαγαζί σου / την περιουσία σου και β) δεν θα σου καθορίσουμε τι θα γουστάρεις να κάνεις ως επάγγελμα.
Απλά, στην σκέψη του 'τα βάζω στην τράπεζα και παίρνω 3-4%' πρέπει να συμπεριλάβεις ΚΑΙ τα κεφάλαια κίνησης. Δηλαδή όχι μόνο τα όσα θα εισπράξεις από την πώληση, αλλά και τα πόσα χρήματα (δικά σου όπως είπες) έχεις δεσμεύσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο 'μαγαζί' και τα οποία θα πάρεις πίσω (θεωρητικά πάντα).
Σε κάθε περίπτωση βέβαια σενάριο επιστημονικής φαντασίας...
Περίεργος κλάδος όμως...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....