-
Λίγο πολύ, σε αρκετούς από εμάς κυλά η ματαιοδοξία στο αίμα μας...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πρέπει να ανοιξουμε ένα θέμα με τις ατάκες που έχουν γραφτεί στο φόρουμ (βέβαια νομίζω ότι υπήρχε παλαιότερα....)
έχεις το λινκ???
Σπύρος
Το βρήκα! Τελικά ήταν μόνο για αστείες ατάκες....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πρέπει να ανοιξουμε ένα θέμα με τις ατάκες που έχουν γραφτεί στο φόρουμ (βέβαια νομίζω ότι υπήρχε παλαιότερα....)
έχεις το λινκ???
Σπύρος
Το βρήκα! Τελικά ήταν μόνο για αστείες ατάκες....
Αυτό έλειπε να μην το έβρισκες γιατρέ!!!
Οταν είχα δει εκείνη την ψηφοφορία του spiros19...μου έφυγε ο τάκος! -
Είναι θέμα κοσμοθεωρίας και προτεραιοτήτων...
Δεν πηγαίνω σε club, γιατί δεν μου αρέσει ο κόσμος που συχνάζει εκεί καθώς και οι θεωρίες τους περί διασκέδασης. Δεν επιθυμώ να πιάσω δουλειά σε κάποια εταιρία ως γιάπης, γιατί δεν πληρώ ευτυχώς τις προϋποθέσεις για γιάπικες δουλειές. Δεν με ενδιαφέρουν οι γκόμενες μιας νύχτας, πρωτίστως γιατί δε γουστάρω να κολλήσω τίποτα. Δεν με ενδιαφέρει να δείχνουν το αμάξι μου στο δρόμο επειδή είναι μη συνηθισμένο (με τη θετική ή την αρνητική έννοια). Δεν βρίσκομαι ποτέ ζορισμένος με χρήματα γιατί δεν πληρώνω συνήθως με έντοκες δόσεις και, όταν το κάνω, έχω ήδη καταθέσει στην τράπεζα το πλήρες ποσόν.
Και από την ανάποδη...
Ζω άνετα, όχι πλούσια, με αυτά που μου έχω επιλέξει μετά από λογική και ώριμη σκέψη να έχω ανάγκη. Με τα λεφτά που κερδίζω από τη δουλειά μου (μείον τις καθημερινές ανάγκες) αγοράζω βιβλία, δίσκους, ταινίες, πηγαίνω στον κινηματογράφο, ταξιδεύω τον κόσμο, πηγαίνω σε μερικά bar που εγώ γουστάρω με παρέα που γνωρίζω και ξέρω ότι θα περάσω καλά, ενίοτε σε καμιά ταβερνούλα με αντίστοιχη παρέα. Όταν θέλω να αγοράσω κάτι ψάχνω το αντικείμενο έχοντας εκ των προτέρων δεδομένο το έξοδο. Όταν μεγαλώσω κι άλλο, θα πουλήσω το opel corsa και θα αγοράσω ένα μικρό daihatsu cuore και μία μοτοσυκλέττα. Μου αρέσει στο δρόμο να με δείχνουν ως 'καλό κι ευγενικό οδηγό' και να μου γνέφουν 'ευχαριστώ' με χαμόγελο όταν παραχωρώ προτεραιότητα σε πεζούς, μοτοσυκλέττες και μη έμπειρους οδηγούς. Και όσον αφορά το 'γκομενικό', είμαι 20 ετών έχω κάνει 5 σχέσεις ως τώρα και έχω ζήσει γεγονότα και καταστάσεις που μου άφησαν εμπειρίες και με βελτίωσαν ως άνθρωπο.
Ζω ωραία και το χαίρομαι και, όχι, δεν έχω ανάγκη καμιά Χ5!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Άσχετο λίγο, αλλά έχετε οδηγήσει Harley; Εγώ που έχω, τη λέω Har-Harley... (απ το χάρχαλο)Ε, παιδιά με συγχωρείτε... Να διορθώσω κάτι στο post μου, επειδή το διάβασα και μου έκατσε κάπως άσχημα. Δεν **έχω **Harley. **Έχω οδηγήσει **Harley... Απλώς για την αποκατάσταση της τάξης...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Άσχετο λίγο, αλλά έχετε οδηγήσει Harley; Εγώ που έχω, τη λέω Har-Harley... (απ το χάρχαλο)
Ε, παιδιά με συγχωρείτε... Να διορθώσω κάτι στο post μου, επειδή το διάβασα και μου έκατσε κάπως άσχημα. Δεν **έχω **Harley. **Έχω οδηγήσει **Harley... Απλώς για την αποκατάσταση της τάξης...
τι ντροπή να είχες μια, ε;
-
Ενα μεσσαίο αμαξάκι είναι ότι πρέπει για μένα.
Δεν είμαι των υπερβολών... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ατυχής η σύγκριση φίλε trelovet. Εσύ αν είχες 18k για 'πέταμα' και (λέμε τώρα) τόσο κόστιζε η Harley και τα ίδια η Mustang ποιά από τις δύο θα προτιμούσες?Σπύρος
Εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις. ΅Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα κανένα από τα δυο γιατί δεν είναι καθόλου του στυλ μου. Το Mustang μου θυμίζει αμερικανό αγρότη στο Texas (άποψή μου βέβαια) ενώ η Harley ταιριάζει σε ανθρώπους που βάζουν το πουλ-μουρ ως πρώτη πρωτεραιότητα στην ζωή τους. Και φυσικά δεν έχω 18000 για πέταμα. Εγώ προτιμώ να είμαι διακριτικός σε ότι κάνω στην ζωή μου , αν και δεν θα έλεγα όχι να έχω κάτι σπέσιαλ στο γκαράζ μου και να το χαίρομαι μακριά από τα αδιάκριτα βλέματα όταν μου κάνει κέφι !!
-
Στην Αμερική βέβαια η κατοχή μιας Harley συνοδεύεται πολλές φορές και από την αντίστοιχη φιλοσοφία ζωής που καμία σχέση δεν έχει με το Ελληνικότατο πουλ-μουρ.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πραγματικα με λυπει το αποτελεσμα της ψηφοφοριας, γιατι δειχνει οτι πολλοι πιστευετε σε αυτη τη λογικη, με αποτελεσμα να την διαιωνιζετε....
Φίλε μου δεν έχεις δίκιο... Όσοι ψηφίσαμε την τελευταία επιλογή (και εγώ μέσα) δε σημαίνει ότι πιστεύουμε το ίδιο, απλά λέμε ότι (δυστυχώς) ισχύει αυτό...
Δεν είναι και λίγες οι φορές που έχω δει γύρω μου ή έχω αντιμετωπίσει ελλειψη σεβασμού επειδή δεν έχω 'Μερτσεντέ' ή κανένα γιγάντιο SUV... Και μην πάτε μακριά με γκόμενες ή εργοδότες. Πόσοι σέβονται ένα ταπεινό Saxo που ανάβει φώτα στην αριστερη της εθνικής και πόσοι τσακίζονται να κάνουν ακρη βλέποντας να τους πλησιάζει μια bmw, για παράδειγμα?
Ακόμα και στους εκπρόσωπους του νόμου μετράει τι οδηγάς... 5 αυτοκίνητα στη σειρά ήμασταν την άλλη φορά στην εθνικη με 120 σε όριο 90, τα 4 οικογενειακά, εγώ με το vts, εμένα σταμάτησαν οι φίλοι μας με τα μπλε. Και στην ερώτησή μου 'γιατί εμένα' η απάντησή τους ήταν 'εσύ ήσουν ο τυχερός' !! Μη χέ@ω...
Όσο για τις γκόμενες, είμαι σίγουρος ότι μετράει τι αμάξι καβαλάς, δυστυχώς και πάλι... Και το χειρότερο είναι ότι έχουμε και εμείς αυτόν τον ρατσισμό. Έχω ακούσει γνωστό μου να λέει για φίλο μου, ότι και αυτός θα έριχνε γκόμενα σαν εκείνου, αν είχε Leon VT με δέρματα κτλ. Το θέμα είναι ότι ο φίλος με το Λεόν (ο οποίος είχε πράγματι πολύ ωραία κοπέλα) είναι και ωραίο παιδί και πολύ καλό παιδί και πάντα είχε επιτυχίες στις γυναίκες. Ο άλλος δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο, ούτε εμφανισιακά, ούτε πνευματικά θα έλεγα... Λες και θα αποκτήσει ξαφνικά χιούμορ και λέγειν με ένα χλιδάτο αμάξι...
Άσε που μου έχει τύχει και εμένα να μου γκρινιάζει πρώην ότι την χάλαγε που κάναμε ταξίδια με το μιραφιόρι που είχα τότε, αντί με το αμάξι του πατέρα μου, που είχε δέρματα και 8 ηχεία... Βέβαια με τα μυαλά που είχε, πήρε πόδι και έκανε κάμποσο καιρό να δει χαρά στα σκέλια της...
Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα στο Ελλαδιστάν, που προτιμάμε να πεινάσουμε προκειμένου να πάρουμε ένα χλιδάτο αμάξι με 500 δόσεις των 1000 Ευρώ... Αυτά τα λίγα
Πόσο σε νιώθω φίλε μου...κι εγώ το VTS 1.6 liter έχω και όταν πλησιάζω στην αριστερή και του παίζω φώτα τον βλέπω που κοιτά τον εσωτερικό του καθρέπτη και συνεχλιζει χωρίς να συμβαίνει τίποτα!Οταν δε τον προσπερνώ από δεξιά και τον αφήνω σε χρόνο dt πίσω βλέπω το ύφος του που αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν αυτό το μικρό 2πορτο (sic) να το κάνει αυτό!
Οταν οδηγώ την 166 του πατέρα μου όμως πριν καν φτάσω πισω τους έχουν κάνει δεξιά!
Για τις γυναίκες δεν κάθομαι να το συζητήσω μιας και η κοπελιά μου 'γουστάρει' το VTS αν και μου παραπονιέται για την σκληρότητα της ανάρτησης...αμορτερισόμετρο την αποκαλώ..χα χα χα!
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
η Harley ταιριάζει σε ανθρώπους που βάζουν το πουλ-μουρ ως πρώτη πρωτεραιότητα στην ζωή τους -
Αυτό το σφυρί είναι για μένα ? Ελπίζω πως όχι !!!
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Αυτό το σφυρί είναι για μένα ? Ελπίζω πως όχι !!!Μάλλον δείχνει την άποψη του για τις γενικεύσεις
-
Ο χρήστης FORESTER έγραψε:
Μάλλον δείχνει την άποψη του για τις γενικεύσειςΑκριβώς αυτό και βασικά για τη συγκεκριμένη γενίκευση.
Αν ήταν προσβλητικό, ζητώ συγγνώμη!
-
Ο χρήστης artech έγραψε:
η Harley ταιριάζει σε ανθρώπους που βάζουν το πουλ-μουρ ως πρώτη πρωτεραιότητα στην ζωή τους
Αυτό πιστευω και εγω....μιας και κατα τα αλλα ειναι επικυνδηνο μηχανακι για οποιον το καβαλαει... δεν στριβει δεν φρεναρει, ζυγιζει υπερβολικα...απλά απαραδεκτό.
-
Με το συμπάθειο, αλλά επικίνδυνο δεν είναι ποτέ το εργαλείο, αλλά ο χρήστης. ΕπικίνδυνοΣ είναι ο οδηγός της πάπιας, αν νομίζει ότι καβαλάει ποδήλατο. Επικίνδυνος είναι ο οδηγός της Hornet, αν νομίζει ότι καβαλάει παπάκι. Επικίνδυνος είναι ο οδηγός της Harley, αν νομίζει ότι καβαλάει Hornet. Επικίνδυνος είναι ο οδηγός του Corsa, αν νομίζει ότι οδηγεί Hornet... and so the story goes.
Είμαι κάπως εκτός θέματος και με συγχωρείτε, αλλά χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο ένα όχημα, καταλήγουμε να αθωώνουμε τους οδηγούς από τα (ενίοτε θανατηφόρα) σφάλματά τους...
-
Παρεπιπτόντως...είναι απίστευτο το μέγεθος και οι εκδηλώσεις φθόνου και κακίας που εκδηλώνονται (πίσω απο την πλάτη σου, συνήθως) εάν κάνεις το λάθος και εμφανισθείς στην δουλειά με 'καλο' αυτκίνητο. Υπάρχει κίνδυνος και για την ίδια σου την καριέρα!
Σχόλια του στύλ 'ο μπαμπάς του τον έβαλε στην θέση αυτή', 'τι ανάγκη έχει να δουλέψει', 'σιγα μην κουραστεί' κτλ., δεν είναι καθόλου απίθανα.
Οπότε...σκεφτήτε το καλά - εκτός εάν είσαι το αφεντικό...
-
Ο χρήστης artech έγραψε:
Με το συμπάθειο, αλλά επικίνδυνο δεν είναι ποτέ το εργαλείο, αλλά ο χρήστης. ΕπικίνδυνοΣ είναι ο οδηγός της πάπιας, αν νομίζει ότι καβαλάει ποδήλατο. Επικίνδυνος είναι ο οδηγός της Hornet, αν νομίζει ότι καβαλάει παπάκι. Επικίνδυνος είναι ο οδηγός της Harley, αν νομίζει ότι καβαλάει Hornet. Επικίνδυνος είναι ο οδηγός του Corsa, αν νομίζει ότι οδηγεί Hornet... and so the story goes.Σαν γενική τοποθετηση ισως εχεις δικιο, αλλα τα συγκεκριμενα κατασκευασματα το μονο κοινο που εχουν με τις μοτοσυκλετες ειναι οτι εχουν 2 ροδες.
Οταν εχεις οδηγησει παμπολες μοτο και διαφορων τυπων,δρομου,εντουρο , καθαρα σκουτερ, παπια , και ολα λιγο πολυ 'σεβονται' βασικά οδηγικά χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφαλειας, δλδ θα στριψει σε λιγα μετρα και οχι σε γηπεδο, πατωντας το φρενο θα φρεναρει εγκαιρα κα, και ο συγκεκριμενςο τυπος μοτο δεν εχει καμια σχεση με αυτα τα πραγματα συγνωμη αλλα δεν ειναι ο οδηγος το προβλημα αλλα αυτα τα σουργελα.....
Τωρα, πολυ τα αγοραζουν ,αλλα ειναι αυτοι που δεν εχουν ιδεα απο μοτο , και ναι, ειναι οι ιδιοι που θα αγορασουν Χ5 για να πανε για καφε στο Κολωνακι...
-
Λοιπόν, για να μην ανοίξω νέο topic, θα παρουσιάσω εδώ (έμμεσα σχετιζόμενο θέμα) το άρθρο που ψάρεψα από την Καθημερινή αυτής της Κυριακής.
Στα άλλοτε πλατιά μεσαία στρώματα πλέον ανήκει μόνο το 30% των Eλλήνων, ενώ το φτωχότερο 50% του ελληνικού πληθυσμού κατέχει μικρότερο εισόδημα από όσο κατέχει το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού. Oι μισοί Eλληνες καταφεύγουν στο πλαστικό χρήμα και τα καταναλωτικά δάνεια (το 16% του πληθυσμού δεν έχει καν πιστοληπτική ικανότητα) για να ψωνίσουν τα δώρα, να πληρώσουν το φροντιστήριο των παιδιών, να πάνε διακοπές ή να αποπληρώσουν προηγούμενα χρέη... Mια άλλη Eλλάδα, η Eλλάδα της υπερκατανάλωσης, της προκλητικής χλιδής, αλλά και της ασφυκτικής υπερχρέωσης, της κατ' ευφημισμόν άνετης ζωής, της οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και της απόλυτης ένδειας αναδεικνύεται μέσα από τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eθνικής Στατιστικής Yπηρεσίας και του Eθνικού Kέντρου Kοινωνικών Eρευνών.
*Το 2000 κυκλοφορούσαν περίπου 70 πιστωτικές κάρτες στην αγορά. Σήμερα κυκλοφορούν περίπου διακόσιες. Το 2001 τα καταστήματα που δέχονταν να πληρωθούν μέσω καρτών με δόσεις ήταν διακόσιες χιλιάδες. Σήμερα ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί. Από το 2000 έως τον Σεπτέμβριο του 2004 ο δανεισμός, μέσω πιστωτικών καρτών, προσωπικών και καταναλωτικών δανείων έχει αυξηθεί κατά 285% -από 5.511,4 σε 15.722,9 εκατομμύρια ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση έχουν γνωρίσει τα προσωπικά δάνεια, που συνήθως λαμβάνονται από κατόχους καρτών, για την αποπληρωμή χρεών από πιστωτικές κάρτες.
Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Καταναλωτή της Ε.Ε., η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τρίτη υψηλότερη υπερχρέωση νοικοκυριών. Το 24% των Ελλήνων δηλώνει υπερχρεωμένο, με αντίστοιχο μέσο όρο σε επίπεδο πρώην 15 κρατών-μελών 16%. Tο 6% των δανειζόμενων Eλλήνων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου του, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε πλειστηριασμό της περιουσίας του.
Φταίει, αλήθεια, γι' αυτό η υπερκατανάλωση και ο νεοπλουτισμός της νεοελληνικής κοινωνίας; Οχι, λένε οι αριθμοί. Σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε., η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία «μοιράζονται» τη δεύτερη θέση με το υψηλότερο ποσοστό (20%) φτωχών. Πρώτη έρχεται η Ιρλανδία (21%). Την ίδια στιγμή, ο φτωχός της Ελλάδας είναι ίσως ο φτωχότερος στην Ευρώπη των πρώην «15». Μια τετραμελής οικογένεια στα όρια της φτώχειας έχει ετήσιο εισόδημα 8.955 ευρώ (στη Γερμανία 19.855 ευρώ, Δανία 25.175 ευρώ, Λουξεμβούργο 29.113 ευρώ).
Συγχρόνως, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στην ακρίβεια, στην Ευρώπη των πρώην «15», με πρώτη την Ιρλανδία που όμως έχει διπλάσιο σχεδόν εισόδημα. Αυτό προκύπτει από άλλη πανευρωπαϊκή έρευνα της Κομισιόν, όπου διαπιστώνεται ότι σε 82 βασικά προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης η Ελλάδα έχει τις δεύτερες υψηλότερες τιμές. Πώς, λοιπόν, να μη χρεώνεται σε πιστωτικές κάρτες το 50% των Ελλήνων, συχνά, ακόμη κι όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ; Πώς να μην καταλήγει σε εορτοδάνειο για να αγοράσει δώρα σε «ελληνικές» (υψηλές) τιμές με «ελληνικούς» (χαμηλούς) μισθούς;
Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών σε συνεργασία με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, χρεωμένο σε δάνεια για απόκτηση ειδών και υπηρεσιών είναι το 45,28% των μη φτωχών Ελλήνων και το 4,14% των φτωχών Ελλήνων. Ενα 15,86% δεν έχει πιστοληπτική ικανότητα, λόγω ελάχιστων εισοδημάτων και απομένει μόνο ένα 36,8% του ελληνικού λαού που δεν είναι χρεωμένο στις τράπεζες για κατανάλωση...*
-
Διαφωνώ. Δεν υπήρχαν ποτέ πλατιά μεσσαία στρώματα στην Ελλάδα. Καλά, πλάκα μας κάνουνε;
Πόσο απαραίτητο είναι το "καλό" αμάξι στην κοινωνί