-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν γίνονται αυτά. Επειδή το είδα αποσπασματικά δεν είπε για φοροκάρτα. Ηλεκτρονικός τρόπος είναι και το εξελάκι.
Για 5Κ αφορολόγητο θα τα γράψω στα φρύδια μου, μου φαίνεται. Ελεος δηλ σιγά το κίνητρο...Σωστά, καραγκιοζιλίκι, ντροπή τους κλπ.
Όχι όμως ότι δεν είναι κίνητρο το να πληρώνει ο επίδοξος φοροφυγάς, στον οποίο δίνεις τα χρήματά σου, αυτό που του αναλογεί για τα χρήματα που κερδίζει από εσένα, τα οποία, αν δεν τα πληρώσει αυτός, θα τα πληρώσεις εσύ ο ίδιος που δηλώνεις ό,τι βγάζεις.
Έτσι δεν είναι; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν γίνονται αυτά. Επειδή το είδα αποσπασματικά δεν είπε για φοροκάρτα. Ηλεκτρονικός τρόπος είναι και το εξελάκι.
Για 5Κ αφορολόγητο θα τα γράψω στα φρύδια μου, μου φαίνεται. Ελεος δηλ σιγά το κίνητρο...Σωστά, καραγκιοζιλίκι, ντροπή τους κλπ.
Όχι όμως ότι δεν είναι κίνητρο το να πληρώνει ο επίδοξος φοροφυγάς, στον οποίο δίνεις τα χρήματά σου, αυτό που του αναλογεί για τα χρήματα που κερδίζει από εσένα, τα οποία, αν δεν τα πληρώσει αυτός, θα τα πληρώσεις εσύ ο ίδιος που δηλώνεις ό,τι βγάζεις.
Έτσι δεν είναι;Ναι αλλά να υπάρχει και μία λογική γιατί σε λίγο θα σου λένε αν δεν μαζέψεις με εισόδημα 20Κ το 80% σε αποδείξεις θα σε απαυτώνουμε. Σορις αλλά σε κοροϊδεύουν και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι.
-
Σημερα πλήρωσα την εισφορα μου! Μεσω κάρτας και με την έκπτωση ... σε 3 ατοκες δόσεις!
-
Άλλο αυτό. Δεν είναι καν ανάγκη να τις μαζεύεις αν το θεωρείς κοροϊδία (εγώ τις παίρνω και τις πετάω συνήθως).
Αλλά δεν χρειάζομαι επιπλέον κίνητρο για να ζητάω απόδειξη (εκτός αν μου κόβει κανα 20άρι% ο πωλητής).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έτσι δεν είναι;Το ίδιο motivational (που λένε και στο χωριό μου) θα ήταν και το θεσμοθετημένο δικαίωμα του πελάτη να ασκήσει βία σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης, προκειμένου να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωσή του να ελέγξει την φοροδιαφυγή, όμως δε θέλουμε ο νομοθέτης να σκέφτεται έτσι, θέλουμε;
-
Όχι μεν, αλλά οι εντεταλμένοι προς τούτο κρατικοί λειτουργοί αποφάσισαν εδώ και πολύ καιρό ότι τα φορολογικά έσοδα του κράτους τούς ανήκουν σε ένα σημαντικό ποσοστό. Σήμερα αυτό το αισθανόμαστε στο πετσί μας, άρα δεν είναι λογικό να παραχωρούμε στον κάθε φοροφυγά ένα μέρος του εισοδήματός μας, επειδή δεν μας κάνει το καλό μας κράτος τη χάρη να μας φοροαπαλάσσει για ένα Χ ποσό.
-
Καλά λέγε εσύ ότι θες ...ας βγει να μαζεύω το 50% σε αποδείξεις και σου λέω εγώ...
-
απο οτι ακουσα οι αποδειξεις θα χρειαζονται για να μην πληρωσεις ΕΠΙΠΛΕΟΝ φορο απο αυτον που σου αναλογει και οχι για εκπτωσεις απο το φορο!
-
Ναι, Σπύρο. Πλέον αποσυνδέονται από τη φοροαπαλλαγή.
-
Σάββα, σε καταλαβαίνω, αλλά δες το ως εξής:
Ως σήμερα ένας μισθωτός, κάποιος που τέλος πάντων δεν έκρυβε εισόδημα για οποιονδήποτε λόγο, πλήρωνε ένα καλό ποσό στην εφορία, ενώ ορισμένοι που είχαν αυτή τη δυνατότητα, συνήθως με την ανοχή μας (μην πω συνενοχή μας), ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ζούσαν καλύτερα και μας υποχρέωναν να ζούμε χειρότερα (από πλευράς εισοδήματος).
Φυσικά, όταν ο φοροφυγάς αγόραζε mercedes κι εσύ citroen, κάπου τον 'ανεχόσουν'.
Όταν όμως αυτός θα εξακολουθεί να έχει mercedes, ενώ ένας μισθωτός δεν θα μπορεί να πάρει ούτε σκούτερ, θα πληρώνει τα κέρατά του στην εφορία άμεσα ή έμμεσα και θα ακούει διαρκώς για μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό, θα είναι μαλακία να συναινεί στη διατήρηση της φορολογικής παράδοσης των Νεοελλήνων, απαξιώντας να ζητάει απόδειξη ακόμα και από τον περιπτερά. -
χαχα νομίζεις ότι η βούληση είναι να παταχθεί η φοροδιαφυγή?
Σορρυ Μάνο αλλά κοιμάσαι ύπνο ''δικαίου'' (νομική δεν τελείωσες? )
-
Το αντίθετο έγραψα.
Ότι οι κρατικοί λειτουργοί (από Υπουργό ως έφορα) δεν δίνουν δεκάρα για το πόσα θα εισπράξουν από τους πραγματικούς φοροφυγάδες.
Εμείς τι κάνουμε; -
δεν θα πληρώσω εφορία, απλά!
εγώ ο νομοταγής θα φτάσω σε αυτό το σημείο. Πλήρωσα την εισφορά αλλά χαράτσι ακινητού και λοιπά χαράτσια τέλος!
εδώ μιλάμε ότι θα έχουμε πρόβλημα επιβίωσης όπως πάμε... -
Λυπάμαι, αλλά.....νομίζεις!
Τρόφιμα, βενζίνη, υπηρεσίες με ενσωματωμένους φόρους και ΦΠΑ δεν θ' αγοράσεις;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απο οτι ακουσα οι αποδειξεις θα χρειαζονται για να μην πληρωσεις ΕΠΙΠΛΕΟΝ φορο απο αυτον που σου αναλογει και οχι για εκπτωσεις απο το φορο!Μαλλον θα παρακουσες, δεν γινεται να πληρωσεις επι πλεον φορο απο αυτον που σου αναλογει( ο οποιος για τους μισθωτους εχει παρακρατηθει ΟΛΟΣ απο την πηγη).Τι σοι αναλογια ειναι αν πληρωνεις παραπανω;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λυπάμαι, αλλά.....νομίζεις!Τρόφιμα, βενζίνη, υπηρεσίες με ενσωματωμένους φόρους και ΦΠΑ δεν θ' αγοράσεις;
Ναι ρε Μάνο αυτά εννοείται. Μιλάω για τα έκτακτα και τους φόρους επί των φόρων. (ότι έχει γκισέ )
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
απο οτι ακουσα οι αποδειξεις θα χρειαζονται για να μην πληρωσεις ΕΠΙΠΛΕΟΝ φορο απο αυτον που σου αναλογει και οχι για εκπτωσεις απο το φορο!
Μαλλον θα παρακουσες, δεν γινεται να πληρωσεις επι πλεον φορο απο αυτον που σου αναλογει( ο οποιος για τους μισθωτους εχει παρακρατηθει ΟΛΟΣ απο την πηγη).Τι σοι αναλογια ειναι αν πληρωνεις παραπανω;
Πως δεν γίνεται, ό,τι θες γίνεται
Δεν έχω ιδέα πως σκ@τά θα το κάνουν εν τέλει αλλά αυτό που λες δεν θέτει κάποιο ζήτημα : θα τεθεί ένα έξτρα ποσό (θα υπολογίζεται σε ποσοστό %) που θα καλείσαι να καταβάλλεις εν είδει 'ποινής' εφόσον δεν θα έχεις συγκεντρώσει τον απαιτούμενο, βάσει του εισοδήματος σου, αριθμό αποδείξεων.
Σου λείπουν 5000 € πχ αποδείξεις δώσε μας ένα έξτρα 500ρικο, σου λείπουν 10.000 € αποδείξεις χρωστάς ένα έξτρα 1000ρικάκι στην εφορία κοκ
Μην το ψάχνεις θα γίνει αγριότατο γδάρσιμο χωρίς αναισθητικό.Ελπίζω να ανακτήσει και ο manosk την όρασή του με το καλό
Εγώ δεν βλέπω υψηλούς φόρους, σε σχέση με άλλα δυτικά κράτη.
viewtopic.php?p=2314432#p2314432
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μαλλον θα παρακουσες, δεν γινεται να πληρωσεις επι πλεον φορο απο αυτον που σου αναλογει( ο οποιος για τους μισθωτους εχει παρακρατηθει ΟΛΟΣ απο την πηγη).Τι σοι αναλογια ειναι αν πληρωνεις παραπανω;
Κι εγώ άκουσα ότι πρέπει να ξοδέψεις (το μισό?) εισόδημά σου και να έχεις αποδείξεις.
Αν δεν έχεις αποδείξεις γιατί αγοράζεις μαύρα ή γιατί κάνεις οικονομία και τα βάζεις στη τράπεζα, θα πληρώσεις φόρο.
-
Οι λογιστές φροντίζουν και έχουν 'απόθεμα' αποδείξεων τουλάχιστον για όσους εξυπηρετούνται απο λογιστές.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
.................................................................
Δεν έχω ιδέα πως σκ@τά θα το κάνουν εν τέλει αλλά αυτό που λες δεν θέτει κάποιο ζήτημα : θα τεθεί ένα έξτρα ποσό (θα υπολογίζεται σε ποσοστό %) που θα καλείσαι να καταβάλλεις εν είδει 'ποινής' εφόσον δεν θα έχεις συγκεντρώσει τον απαιτούμενο, βάσει του εισοδήματος σου, αριθμό αποδείξεων.
Σου λείπουν 5000 € πχ αποδείξεις δώσε μας ένα έξτρα 500ρικο, σου λείπουν 10.000 € αποδείξεις χρωστάς ένα έξτρα 1000ρικάκι στην εφορία κοκ.......................................................................................Τοτε να δεις διαρρηξεις μαγαζιων.Εκτος απο χρηματα θα παιρνουν και τη ταμειακη μηχανη για να κοβουν αποδειξεις για πουλημα......
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος