-
@faflas
Η έρευνα που παράγει το σύγχρονο ελληνικό Πολυτεχνείο είναι αστεία σε σχέση με τις δυνατότητες του ανθρώπινου και τεχνικού υποβαθρου που διαθέτει ... Και στην τελικη το ερεθισμα ια την έρευνα οφείλει να δίνεται απο την κοινωνία και το ανάλογο τμήμα της ...
Είναι τρομακτικά αυτα που γραφεται ... Ακόμα πιο τρομακτικά αν αναλογιστεί κανείς Ότι υπάρχουν δεκάδες μηχανικοί με εξαιρετικά βιογραφικά και όρεξη που δίνουν και το δεξί τους @ για το αυτονόητο απο την πλειοψηφία ...
Ξυπνατε και δείτε λίγο την πραγματικότητα ... -
Dimik..Δεν μπαινω σε αυτο το παιχνιδακι..Δεν ηξερα οτι ειχαμε καθορισμενους ρολους αναλογα με το εισοδηματικο μας επιπεδο..Οι πλουσιοι επιστημονες και οι φτωχοι τεχνιτες..Τα μυαλα και τα χερια δηλαδη..Την δυνατοτητα επιλογης την ξεχναμε ε?
Απο ποτε το πανεπιστημιο ειναι τοπος εξειδικευσης εργαζομενων?Να το μαθω και γω δηλαδη.Μανο..Προφανως η εκπαιδευση μεσα στο συστημα που ζουμε πρεπει να προσαρμοζεται με την εποχη της.Πχ δεν μπορουν σημερα να βγαινουν γιατροι που να μην εχουν ιδεα σε νεες τεχνολογιες στα μηχανηματα η να συνεχιζουν την ερευνα σε θεματα ηδη λυμμενα.Αλλα το πανεπιστημιο πρεπει να ''παραγει'' με προταγμα την κοινωνια και οχι την αγορα.Η αγορα περαν του οτι κινειται με βαση το κερδος και φυσικα οχι παντα με βαση την ευημερια του συνολου ειναι τοσο ευμεταβλητη και ασταθης(ιδιως σε περιοδους κρισης) που δεν μπορει να στηριχτει πανω της ολοκληρη η εκπαιδευση.Το πανεπιστημιο βρισκεται εκει για να εφοδιασει ανθρωπους με ολοκληρωμενο τροπο σκεψης και μεθοδολογια πανω στα εκαστωτε επιστημονικα ζητηματα και φυσικα να τους δωσει εφοδια για τον επαγγελματικο τους τομεα.Το πανεπιστημιο δεν προοριζεται να βγαζει προγραμματισμενους εργαζομενους-ρομποτακια.
-
Η δημόσια έρευνα ανοίγει τα μυαλά και διευρύνει τους ορίζοντες και η έρευνα εταιριών δημιουργεί ρομποτακια ;;;
Φαφλα ; Σπουδαζεις κάπου και είσαι τόσο βολεμενος που (και με βάση την κατάσταση στην ελλαδα ) δεν σε νοιάζει να βρεις άμεσα εργασία ;;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@faflas
Η έρευνα που παράγει το σύγχρονο ελληνικό Πολυτεχνείο είναι αστεία σε σχέση με τις δυνατότητες του ανθρώπινου και τεχνικού υποβαθρου που διαθέτει ...Δεν θα μπορούσες να κάνεις μεγαλύτερο λάθος.
-
Απο ποτε το πανεπιστημιο ειναι τοπος εξειδικευσης εργαζομενων?Να το μαθω και γω δηλαδη.
Το πανεπιστήμιο είναι πολλά πράγματα, ένα -βασικό- από αυτά είναι και αυτό που ρωτάς. Θα ήθελες ο χειρουργός που θα χειρουργούσε εσένα ή δικό σου πρόσωπο να πέρναγε 10 χρόνια στο πανεπιστήμιο μελετώντας αρχαίες μεθόδους χειρουργικής, τις απόψεις του Ιπποκράτη περί φαρμάκων και την επίδραση της ομοιοπαθητικής σε μετεγχειρητικό στάδιο αλλά να μην είναι ατσίδα στο νυστέρι;
Θα ήθελες ο λογιστής σου να έχει μελετήσει το βυζαντινό σχέδιο καταχώρησης εξόδων και απόψεις για το μέλλον της λογιστικής ως μέσο εναλλακτικής οικονομικής ανάπτυξης (+ιστορίες για αγρίους) αλλά να μην είναι σίγουρος για το αν κάποια ποσά περνάνε σε έξοδα ή έσοδα ή αν δικαιολογούνται;Αναρίθμητα τα παραδείγματα...
Σε καμμία περίπτωση πάντως το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος εκτροφής κομματόσκυλων. Αυτό είναι ελληνική πατέντα στην οποία δεν σας βλέπω και πολύ αρνητικούς... aka κεκτημένα φοιτητικού κινήματος...
-
Βαιπερ
Αστεία όχι απλά λίγη ... Έχω ασχοληθεί και ξέρω -
Βαιπερ
Αστεία όχι απλά λίγη ... Έχω ασχοληθεί και ξέρωΕντάξει τότε...
Αλήθεια, με ποια ιδιότητα κρίνεις ως αστεία το σύνολο της έρευνας του πολυτεχνείου;
ΥΓ Εμένα προσωπικά θα με συνέφερε πολύ να ίσχυε αυτό που λες. Αλλά ευτυχώς δεν ισχύει.
-
Με αυτα που βλέπω σε μεγάλη εταιρία πετρ/ων , με την έρευνα που ζητάνε σε δεκάδες τομείς π.χ. Συγκολλησεις αγωγών Και το Πολυτεχνείο σφιριζει αδιάφορα ...
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Dimik..Δεν μπαινω σε αυτο το παιχνιδακι..Δεν ηξερα οτι ειχαμε καθορισμενους ρολους αναλογα με την ειδοηματικη μας ικανοτητα..Οι πλουσιοι επιστημονες και οι φτωχοι τεχνιτες..Τα μυαλα και τα χερια δηλαδη..Την δυνατοτητα επιλογης την ξεχναμε ε?
Απο ποτε το πανεπιστημιο ειναι τοπος εξειδικευσης εργαζομενων?Να το μαθω και γω δηλαδη.Μανο..Προφανως η εκπαιδευση μεσα στο συστημα που ζουμε πρεπει να προσαρμοζεται με την εποχη της.Πχ δεν μπορουν σημερα να βγαινουν γιατροι που να μην εχουν ιδεα σε νεες τεχνολογιες στα μηχανηματα η να συνεχιζουν την ερευνα σε θεματα ηδη λυμμενα.Αλλα το πανεπιστημιο πρεπει να ''παραγει'' με προταγμα την κοινωνια και οχι την αγορα.Η αγορα περαν του οτι κινειται με βαση το κερδος και φυσικα οχι παντα με βαση την ευημερια του συνολου ειναι τοσο ευμεταβλητη και ασταθης(ιδιως σε περιοδους κρισης) που δεν μπορει να στηριχτει πανω της ολοκληρη η εκπαιδευση.Το πανεπιστημιο βρισκεται εκει για να εφοδιασει ανθρωπους με ολοκληρωμενο τροπο σκεψης και μεθοδολογια πανω στα εκαστωτε επιστημονικα ζητηματα και φυσικα να τους δωσει εφοδια για τον επαγγελματικο τους τομεα.Το πανεπιστημιο δεν προοριζεται να βγαζει προγραμματισμενους εργαζομενους-ρομποτακια.
Δηλαδή εσύ βλέπεις εύκολο τώρα ένα παιδί από φτωχή οικογένεια να περάσει στο πανεπιστήμιο....πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι. Ξέρεις γιατί; γιατί η φτωχή οικογένεια με τον εργάτη πατέρα και την βασική του ή και καθόλου εκπαίδευση πολύ δύσκολα θα βοηθήσει ένα παιδί που θέλει να σπουδάσει...εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα και συνήθως διαπρέπουν γιατί τους διακατέχει μια ασυγκράτητη φιλοδοξία να ξεφύγουν από την μιζέρια, η οποία τους βοηθάει στο να ξεπεράσουν όλους τους σκοπέλους.
Δυνατότητα επιλογής υπάρχει μια...αυτή της φυσικής επιλογής....ο μη έχων έστω ένα από τα παρακάτω είναι καταδικασμένος....μυαλό, χρήμα, γνωριμίες. Φυσικά όποιος έχει και τα 3 κάνει ότι γουστάρει....
Δεν τα λέω γιατί μου αρέσουν σαν γεγονότα αλλά θέλω δεν θέλω έτσι είναι και πρέπει να προσαρμοστώ για επιβιώσω.
-
Έχουν περάσει πολλά φτωχά παιδιά στο πανεπιστήμιο και μάλιστα τα πήγαν πολύ καλά ως επιστήμονες.
Σίγουρα έχουν να περάσουν ένα μεγάλο χάντικαπ, αλλά τουλάχιστον δεν τους είναι απαγορευτικό.
Το ότι βέβαια κάποια τσοχλάνια, με χαρτζηλίκι και χωρίς θέμα επιβίωσης, τους κλείνουν την πόρτα στα μούτρα για να παίξουν με την ησυχία τους τις ροκιές τους και να βρουν να πηδήξουν μπας και κάνουν κάτι με τα σπυράκια (γιατί μόνο με κλιραζίλ δεν...), είναι ένα αναγκαίο κακό, για το οποίο ευθύνεται η πλουτοκρατία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχουν περάσει πολλά φτωχά παιδιά στο πανεπιστήμιο και μάλιστα τα πήγαν πολύ καλά ως επιστήμονες.Σίγουρα έχουν να περάσουν ένα μεγάλο χάντικαπ, αλλά τουλάχιστον δεν τους είναι απαγορευτικό.
Το ότι βέβαια κάποια τσοχλάνια, με χαρτζηλίκι και χωρίς θέμα επιβίωσης, τους κλείνουν την πόρτα στα μούτρα για να παίξουν με την ησυχία τους τις ροκιές τους και να βρουν να πηδήξουν μπας και κάνουν κάτι με τα σπυράκια (γιατί μόνο με κλιραζίλ δεν...), είναι ένα αναγκαίο κακό, για το οποίο ευθύνεται η πλουτοκρατία.
Όπως απαγορευτικό δεν θα τους ήταν αν χρειαζόταν να πληρώνουν δίδακτρα...οι άξιοι θα έβρισκαν τον τρόπο.
-
Παιδια,σορρυ που χαλαω τη συζητηση,αλλα μετα την εγγραφη μου για να βγαλω ΠΑΣΟ ποσος χρονος χρειαζεται για να εκδοθει?
Ή ειναι διαδικασια 5 λεπτων? -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Απο ποτε το πανεπιστημιο ειναι τοπος εξειδικευσης εργαζομενων?Να το μαθω και γω δηλαδη.
Το πανεπιστήμιο είναι πολλά πράγματα, ένα -βασικό- από αυτά είναι και αυτό που ρωτάς. Θα ήθελες ο χειρουργός που θα χειρουργούσε εσένα ή δικό σου πρόσωπο να πέρναγε 10 χρόνια στο πανεπιστήμιο μελετώντας αρχαίες μεθόδους χειρουργικής, τις απόψεις του Ιπποκράτη περί φαρμάκων και την επίδραση της ομοιοπαθητικής σε μετεγχειρητικό στάδιο αλλά να μην είναι ατσίδα στο νυστέρι;
Θα ήθελες ο λογιστής σου να έχει μελετήσει το βυζαντινό σχέδιο καταχώρησης εξόδων και απόψεις για το μέλλον της λογιστικής ως μέσο εναλλακτικής οικονομικής ανάπτυξης (+ιστορίες για αγρίους) αλλά να μην είναι σίγουρος για το αν κάποια ποσά περνάνε σε έξοδα ή έσοδα ή αν δικαιολογούνται;Αναρίθμητα τα παραδείγματα...
Σε καμμία περίπτωση πάντως το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος εκτροφής κομματόσκυλων. Αυτό είναι ελληνική πατέντα στην οποία δεν σας βλέπω και πολύ αρνητικούς... aka κεκτημένα φοιτητικού κινήματος...
Ισως το διατυπωσα λαθος.Ειναι μονο αυτο?Αλλωστε τα πραγματα που λες γινονται και στο σημερινο προβληματικο ελληνικο πανεπιστημιο σε μεγαλο βαθμο.Δεν θεωρω οτι υστερουμε σε αυτο το τομεα αλλα σε εκεινον της πρακτικης εφαρμογης και αυτο σε μεγαλο βαθμο λογω των ελλειψεων που υπαρχουν.
Πχ οταν στα ΤΕΙ σου λεει οτι εργαστηρια και καθηγητες ειναι σε πολυ περιορισμενο αριθμο αρα δεν θα μπορεσετε ολοι να παρακολουθησετε το ταδε εργαστηριο.Ναι εκει υπαρχει προβλημα.Οπως και οταν στο πολυτεχνειο εχεις θεωρητικες γνωσεις υψηλου επιπεδου αλλα στις εφαρμογες καπου χωλαινεις.
Βεβαια καμια απο τις κυβερνησεις τωρινες και μη δεν προσπαθησε πριν κανει ''ριζικες τομες και αλλαγες στα πανεπιστημια κλπ κλπ'' μια μερικη αναδιοργανωση.Ελεγχοντας την υπαρχουσα χρηματοδοτηση και τον τροπο διαχειρισης της απο τα ιδρυματα.Ενισχυοντας την εκει που χρειαζεται.Διενεργωντας ελεγχους σε ακαδημαικους οχι για να τους περιορισει αλλα για να δει ποιοι πληρωνονται και δεν δουλευουν(χρησιμοποιοντας αλλους) ή λειτουργουν αντιθετικα προς τα ιδρυματα.Πχ μεσω ανεξαρτητων ερευνων προς τριτους με αποτελεσμα την μηδενικη αφοσιωση.Τα διοικητικα..Ξερεις τωρα διαφθορα και αλλα τετοια γραφικα.Οσον αφορα τα κεκτημενα δεν αφορουν τα κομματοσκυλα αλλα την δυνατοτητα που εχουν οι φοιτητες οντας ενα απο τα συμβαλλομενα μερη σε αυτη τη διαδικασια να μπορουν να μετεχουν σε αποφασεις που τους επηρεαζουν αμεσα.
Το πασο εκδιδεται αμεσως κανονικα.Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τον τελευταιο καιρο.(εκτος του οτι θα το πληρωσεις )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχουν περάσει πολλά φτωχά παιδιά στο πανεπιστήμιο και μάλιστα τα πήγαν πολύ καλά ως επιστήμονες.Σίγουρα έχουν να περάσουν ένα μεγάλο χάντικαπ, αλλά τουλάχιστον δεν τους είναι απαγορευτικό.
Όλοι έχουν δικαίωμα στην μόρφωση και προσωπικά βλέπω παιδια απο όλα τα κοινωνικά στρώματα να γίνονται καταπληκτικοι επιστήμονες ...
Τώρα για αυτούς που κλείνουν την σχολη με το ετσι Θέλω ... Χάθηκε το φιλότιμο ρε γμτ ...
Έχω φίλο απο επαρχία που τα κουκιά του είμαι μετρημένα ... Κάθε μέρα που περνάει και δεν Κάνει τίποτα σφιγγεται ακόμα περισσότερο ...
Με πιο δικαίωμα ρε γαμωπαιδα του το κάνετε Αυτό ;;;; -
Με αυτα που βλέπω σε μεγάλη εταιρία πετρ/ων , με την έρευνα που ζητάνε σε δεκάδες τομείς π.χ. Συγκολλησεις αγωγών Και το Πολυτεχνείο σφιριζει αδιάφορα ...Α εντάξει τότε (vol 2)...
Επομένως, επειδή το ΕΜΠ δεν ασχολείται με την μεγάλη εταιρεία, αυτομάτως το ΣΥΝΟΛΟ της έρευνας του είναι αστείο.
Επίτρεψε μου να ξέρω ότι ειδικά στο πεδίο των συγκολλήσεων το ΕΜΠ κάνει αρκετά hi-tech πράγματα.
Αλλά και να μην έκανε, ούτε ο NEwey δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο για ένα ολόκληρο ίδρυμα με 1000άδες τομείς. Είπαμε, το ΕΜΠ έχει ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα, αλλά μην τα κάνουμε όλα χώμα. Προσβάλεις πολύ κόσμο που δουλεύει σκληρά, παράγει αποτελέσματα και αναγνωρίζεται διεθνώς, οπότε είναι κρίμα.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Παιδια,σορρυ που χαλαω τη συζητηση,αλλα μετα την εγγραφη μου για να βγαλω ΠΑΣΟ ποσος χρονος χρειαζεται για να εκδοθει?
Ή ειναι διαδικασια 5 λεπτων?Έχω την εντύπωση ότι από φέτος άλλαξε ο τρόπος έκδοσης του φοιτητικού πάσο. Αν δεν άλλαξε, είναι διαδικασία ούτε 5 λεπτών (εξαρτάται από την ουρά στην γραμματεία σου βασικά ). Όπως και να 'χει, πάρε ένα τηλέφωνο στην γραμματεία του τμήματός σου γιατί παίζουν και καθυστερήσεις .
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ή ειναι διαδικασια 5 λεπτων?Έχω την εντύπωση ότι από φέτος άλλαξε ο τρόπος έκδοσης του φοιτητικού πάσο. Αν δεν άλλαξε, είναι διαδικασία ούτε 5 λεπτών (εξαρτάται από την ουρά στην γραμματεία σου βασικά ). Όπως και να 'χει, πάρε ένα τηλέφωνο στην γραμματεία του τμήματός σου γιατί παίζουν και καθυστερήσεις .
Παίζει πάντα και το ενδεχόμενο να μην έχουν κάρτες διαθέσιμες...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Με αυτα που βλέπω σε μεγάλη εταιρία πετρ/ων , με την έρευνα που ζητάνε σε δεκάδες τομείς π.χ. Συγκολλησεις αγωγών Και το Πολυτεχνείο σφιριζει αδιάφορα ...
Α εντάξει τότε (vol 2)...
Επομένως, επειδή το ΕΜΠ δεν ασχολείται με την μεγάλη εταιρεία, αυτομάτως το ΣΥΝΟΛΟ της έρευνας του είναι αστείο.
Επίτρεψε μου να ξέρω ότι ειδικά στο πεδίο των συγκολλήσεων το ΕΜΠ κάνει αρκετά hi-tech πράγματα.
Να ρωτήσω...ένα μεταλλικό πόδι από τραπεζάκι που 'ξήλωσε', μπορούν να μου το κολλήσουν αν τους το πάω ή θα γίνουν παραναύλωμα του μπυρός;
viper, καμία αντίρρηση σε όσα λες
μήπως όμως μια μεγάλη εταιρεία θα τους έδινε των ταλέντων ένα παραπάνω κίνητρο να εμβαθύνουν στην επιστήμη τους, να καταπιαστούν με θέματα πιο ζόρικα σε σχέση με το βιβλίο που θέλει να εκδώσει ο hyper καθηγηταράς τους;Μια παραβολή τώρα, για να γίνουμε πιο κατανοητοί:
Πλοίαρχος, τζιμάνι στη σχολή, αναλαμβάνει τις τύχες ενός πλοίου.
Βάζει τη λευκή στολή, τα σιρίτια, ατσάκιστος και καλεί το λοστρόμο, το μηχανικό και το μάγειρα να τους ρωτήσει πώς πάνε τα πράγματα στο καράβι.
Μπλαμπλαμπλα, όλα τέλεια Καπιτάνο, του απαντάνε. Του δίνουν και γραπτή αναφορά, όλα εν-τάξει.Μεσοπέλαγα το πλοίο μένει από μηχανές, χάνει 50 βαρέλια λάδι από διαρροή στα ύφαλα, το πλήρωμα δεν έχει να φάει γιατί έγινε σκατά διαχείριση των προμηθειών.
Μήπως έπρεπε να βάλει από πριν τη φόρμα, να κατέβει στην 'κουβέρτα', στο μηχανοστάσιο και την κουζίνα, να λερωθεί και λίγο, αλλά να έχει έλεγχο της κατάστασης;
Αν δεν του τα πουν ΚΑΙ ΔΕΙΞΟΥΝ αυτά στη σχολή, ποιος φταίει; -
Προτείνω να κάνουμε ένα real life πείραμα.
Socrates πήγαινε σε γραφειάκι της ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ, πες τους τον προβληματισμό σου συν το ότι σκέφτεσαι να γραφτείς στην Hitlerjugend τους. Άμα δεν έχεις πάσο μέσα στη μέρα πόσταρε gif με ροχάλα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Προτείνω να κάνουμε ένα real life πείραμα.
Socrates πήγαινε σε γραφειάκι της ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ, πες τους τον προβληματισμό σου συν το ότι σκέφτεσαι να γραφτείς στην Hitlerjugend τους. Άμα δεν έχεις πάσο μέσα στη μέρα πόσταρε gif με ροχάλα.επειδη γενικα ειμαι κατα της οποιαδηποτε κομματοκοινοτητας θα το κανα στο πολυ χαλαρο,αλλα δε θελω να μπλεξω ουτε τοοοοοοοσο δα με τετοια γλυωδη ατομα
Περί Σπουδών