-
Σορρυ αν έχει αναφερθεί αλλά που να διαβαζω 250 σελίδες θέμα:
Καφέ kimbo πού θα βρω; Αν δεν βρούμε προτείνετε καμιά μάρκα καφέ γιατί ο lavazza από το σούπερ μάρκετ είναι κοπριά
Α, και μιά που ρωτάω τους ειδικούς, πείτε και κανένα αλεστήρι φτηνό και καλό. -
φθηνό και καλό θέλεις;
Αν και το ' ότι πληρώνεις παίρνεις' ισχύει από αρχαιοτάτων χρόνων, μαλλον χρειάζεσαι και 241 σελίδες διάβασμα
Γιατί αλλιώς σε βλέπω να γράφεις ποστ με θέμα: Πως μετετρεψα και τον Κimbo σε κοπριά! -
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Σορρυ αν έχει αναφερθεί αλλά που να διαβαζω 250 σελίδες θέμα:Καφέ kimbo πού θα βρω;
http://www.coffees.gr/index.php?target= ... ory_id=780Αν δεν βρούμε προτείνετε καμιά μάρκα καφέ γιατί ο lavazza από το σούπερ μάρκετ είναι κοπριά
Α, και μιά που ρωτάω τους ειδικούς, πείτε και κανένα αλεστήρι φτηνό και καλό.ascaso στα 214 ευρω ,μολις εχασες τις προσφορες .
-
δώσε λίγα παραπάνω και πάρε anfim best
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
ττο κόψιμο του καφέ illy ταιριάζει πολύ καλά με τις gaggia . επίσης ο illy θεωρώ ότι είναι απ τους καλύτεΡΟΥΣ commerCIAL καφέδεΣ σου κυκλοφορούν. η γνώμη μου είναι τώρα στην αρχή να μην αλλάζεις καφέδεσ . Μαθε τη μηχανή με ένα καφέ κράτησε τον 6 μήνες τουλάχιστον και μετά δοκίμασε άλλον . μπες στο site της rancilio και διάβασε το pdf για το silvia school . εκεί θα μάθεις πολλά. όσο για τη μηχανή σου , εάν είναι η baby dose τότε μπορείς να ρυθμίσεις την ποσότητα εκχυλισης . αργότερα εάν δεις ότι εκτός από του να φτιάχνεις ένα καφέ αρχίζει και σε ενδιαφέρει σαν χόμπι και σου αρέσει να εμβαθύνεις . . τότε σε περιμένει ο μυλος στη γωνία ! όσον αφορά το ταφ για την αφάνταστη (και που είμαστε τυχεροί πού υπάρχει στην ελλάδα ) ποιότητα , δεν νομίζω ότι είναι ακριβό . εάν υπολογίσεις ότι ο illy super market έχει την ίδια τιμή με ένα specialty . . .+00
-
o κόσμος είναι τόσο sideblinded που θεωρεί λογικό να πληρώνει 5 ευρώ τα 200γρ σκουπιδο νες
απο τα 6-8 ευρώ τα 250γρ specialty ή έστω 100% arabica.
το αντιλαμβάνομαι οτι διαφορά δεν ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις οπότε το λογικό φαίνεται λίγο διαστημικό. πάρε όμως το κώλο σου ρε καταναλωτή και τράβα μάθε τι και πως όταν σου λένε οτι υπάρχει διαφορά που αξίζει το κόπο. -
Πόσο δίκιο έχεις...
Ομως θέλει αντοχές και ψάξιμο.
Εδώ έχουν καταφέρει να περάσουν σαν μόδα τις τεχνητές γεύσεις, για να πουλάνε σκουπιδοκαφέ αρωματισμένο με βανίλια, καραμέλα, φουντούκι κλπ και να έχουν το μέγιστο κέρδος με το μικρότερο κόστος.
Και όλα αυτά τα σερβίρουν σαν πρόοδο! -
'Τι καφεδες εχεις γιαγια ?'
Α! Ιμις περνουμι μονου μι το τουλούμ απ του Ταλούμ , που νι κι καλο πιδι ....
ιεχουμ Μαργαριτα , Σανπεδρο , σουιτ-μπλού .... κι κατ λιγο Ντονχοσε μας πιρισιψι .... Θελτι ? -
-
'Φρένο' στο ράλι του καφέ αναμένουν αναλυτές
http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1283726 -
Μετα απο καιρο παιδια ,
πέρασα να πω για αρχη
μια καλημέρα/καλησπέρα .
Χειμώνας βαρύς έρχεται ,
θα τα λέμε με...καφέ
Ασε που θα κοψω τα pods- ναι ρε μη γελατε ακόμα pods χρησιμοποιω /
και θα πάω σε 'κανονικό' καφέ .
Αυτα για αρχή , καλο χειμώνα
και καλές ( μας ) εκχυλισεις !!
Κάπου πήρε το μάτι μου ένα μοντέλο
'φτιαγμένο ' με μπαρομετρα , pid και nitro . Need for Speed έχει γίνει το thread- respect για την modA
Sent from the Dark Side using the Force
- ναι ρε μη γελατε ακόμα pods χρησιμοποιω /
-
Καλα καφεδακια φιλε!!
-
Thnx .
Αυτο που έχω καταλάβει μέχρι στιγμής στην Παρασκευή καφέ - κανονικά όχι pod- είναι ότι θέλω ζυγαριά .Δεν βάζω παντα την σωστή δόση .
Η εκκχυλιση πρέπει να ξεκινα στα 5 sec και τελειώνει στα 25' στα 50 ml?
Γραμμάρια καφε ποσα περίπου ; Η σε κουταλιες γλυκού -traditional waySent from the Dark Side using the Force
-
Το σωστό είναι να γεμίζεις καφέ το μεγάλο ή το μικρό καλαθάκι (διπλός-μονός) κάνοντας βουναλάκι, να το στρώνεις για να φύγει η πλεονάζουσα ποσότητα καλύπτοντας τελικά όλο το φίλτρο και μετά να ταμπονάρεις .
Για διπλό espresso, η απαιτούμενη ποσότητα καφέ είναι 15-18 γραμ (3 κουταλάκια γλυκού πλούσια) , για να έχουμε στο φλυτζάνι 50-60 ml. Μισές ποσότητες καφέ-αποτελέσματος, για τον μονό espresso.
Ο χρόνος της σωστής εκχύλισης είναι από 25 - 30 sec, (για μονό-διπλό το ίδιο) απο την ώρα που πατάμε το κουμπί της αντλίας εκχύλισης.
Όσο εκπαιδευόμαστε, καλό είναι να κοιτάζουμε κιόλας την ποσότητα που πέφτει στο φλυτζάνι. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Το σωστό είναι να γεμίζεις καφέ το μεγάλο ή το μικρό καλαθάκι (διπλός-μονός) κάνοντας βουναλάκι, να το στρώνεις για να φύγει η πλεονάζουσα ποσότητα καλύπτοντας τελικά όλο το φίλτρο και μετά να ταμπονάρεις .
Για διπλό espresso, η απαιτούμενη ποσότητα καφέ είναι 15-18 γραμ (3 κουταλάκια γλυκού πλούσια) , για να έχουμε στο φλυτζάνι 50-60 ml. Μισές ποσότητες καφέ-αποτελέσματος, για τον μονό espresso.
Ο χρόνος της σωστής εκχύλισης είναι από 25 - 30 sec, (για μονό-διπλό το ίδιο) απο την ώρα που πατάμε το κουμπί της αντλίας εκχύλισης.
Όσο εκπαιδευόμαστε, καλό είναι να κοιτάζουμε κιόλας την ποσότητα που πέφτει στο φλυτζάνι.To μόνο που ξέχασες να πείς είναι ότι χωρίς αξιοπρεπή μύλο....καλό καφέ δεν πίνεις
Η απαιτούμενη ποσότητα εξαρταται (την βρίσκουμε γευστικά) από το είδος του καφέ.
Σαν ένας απλουστευμένος κανόνας ισχύει ότι όσο περισσότερο καβουρδισμένος είναι, τόσο λιγότερη ποσότητα βάζουμε.
Επίσης την ροή την ρυθμίζουμε συνδιάζοντας ποσότητα καφέ με πάχος κοπής
Πχ 50ml στα 27sec μπορούμε να έχουμε, με λίγο καφέ και λεπτο κόψιμο ή με πολύ καφέ και πιό χονδρό κόψιμο ( και με όλα τα ενδιάμεσα)
Η γεύση δεν είναι ίδια. -
Παιδια χίλια ευχαριστώ για την βοηθεια σας .
Φίλε γ.ν. για τον μύλο unfortunately
το ξέρω αλλα το πάω λαου λαου
Τις δοκιμές τις έκανα με sweet blue σε 2,7 κόψιμο . Μου τελείωσε και τώρα έχω στο ίδιο κόψιμο τον don jose.Διαπίστωσα την διαφορετική συμπεριφορά των καφεδων στην ίδια - περίπου ποσότητα - και με το ίδιο κόψιμο .Ο δεύτερος νομίζω ότι θέλει λιγότερη ποσότητα και λιγότερο πάτημα.
Ακόμα είμαι στις... πρόβες
Κάθε επιπλέον βοηθεια,γνώμη, συμβουλή δεκτή (πάτημα, εκχυλιση,καφές )
Μη πείτε μύλο , μη πείτε μύλο χαχαχαχα.... ακόμα .Sent from the Dark Side using the Force
-
οκ και τι θα κάνεις κάθε φορά θα παραγγέλνεις με διαφορετικό κόψιμο για δοκιμές; ταλαιπωρία χαράς το κουράγιό σου
-
-
Επανέρχομαι με κάποιες απορείες....
Αγόρασα από TAF για πρώτη φορά τον La Margarita 250gr αλεσμένο.Η κοπέλα του TAF σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί της (με κάλεσε για να μου λύσει τις απορείες που είχα θέσει στην παραγγελία μου), μου είπε οτι επιλέγουν άλεσμα του καφέ για να ταιριάζει με τις περισσότερες μηχανές espresso άρα θα έκανε και στη δική μου Gaggia Baby Black.
Άψογη η συμπεριφορά του TAF σε αντίθεση με την χείριστη (μην πω τίποτα βαρύτερο) από το Tailor Made που θα παραθέσω αργότερα για το τι μου απάντησαν σε email μου σχετικά με τα μεταφορικά που ρωτούσα...
Όσον αφορά τον καφέ τώρα:
Oι εκχυλίσεις που βγάζω είναι αρκετά καλές αλλά δεν ταιριάζουν με τα δεδομένα (15-17gr καφέ - 50-60ml σε 30-25sec).
Συγκεκριμένα όταν βάζω 17gr καφέ , στα 20sec μου γεμίζει σχεδόν όλη την κούπα του καφέ (100ml) είτε πατήσω γερά με το τάμπερ είτε ελαφρά.Αυτό τι σημαίνει; Φταίει το κόψιμο; Άσχετα πάντως με τους χρόνους και την ποσότητα , είμαι υπερευχαριστημένος με την ποιότητα του καφέ που βγάζει η μηχανή. -
το κόψιμο φταίει.
θέλεις πιο ψιλό.πως είσαι ευχαριστημένος με την ποιότητα όταν παίρνεις υποκεχυλισμένο αποτέλεσμα? πάρε πρώτα το βέλτιστο αποτέλεσμα και μετά μπαίνεις στη διαδικασία των κρίσεων.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)