-
@ panosss ---> Οτι πείς φίλε μου, χατήρι θα σου χαλάσω ?
@ nΕκ ---> Φωτοβολταϊκά
Εξοικονόμηση κατ΄οίκονΟ χρήστης Thάnos έγραψε:
Αγοράζεις σπίτια για τα παιδιά...
Κάποια στιγμή θα θέλουν να μείνουν μόνα τους..., αλλά: Όταν σήμερα (και αύριο) δεν βρίσκουν δουλειά, ούτε ΦΩΣ-ΝΕΡΟ-Τ/Φ -ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ δεν θα μπορούν να πληρώσουν, οπότε μάλλον προτιμούν να έχουν μόνο το δωμάτιό τους στην πατρική κατοικία, παρά να επωμισθούν τέτοια οικονομικά βάρη. Αν και αρχικά ακούστηκε στα παιδιά ως υπέροχη ιδέα και 'δώρο', στη συνέχεια αρχισε το 'κλάμα' !
ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!
Άρχισα να μην σας προλαβαίνω !!! Επανέρχομαι για τον koutsan, αφού τον 'μελετήσω' λιγάκι, παρότι έχω διαβάσει σχετικές απόψεις του σε παρόμοια θέματα !
-
Και μια προταση λιγο ανορθοδοξη καντα δολλαρια.... σε τραπεζα στην Ελλαδα....
-
(και γιατί Ελλάδα και όχι έξω;)
Μπα, μεγάλο ρίσκο (βέβαια ΙΣΩΣ με σχετικά μεγάλο κέρδος). Διασπορά κινδύνου, αυτό που λέει ο κουτσαν, κλασσική συνταγή. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Και μια προταση λιγο ανορθοδοξη καντα δολλαρια.... σε τραπεζα στην Ελλαδα....Εξαιρετικά ανορθόδοξη όμως, που τη σκέφτηκες σαν επένδυση ;
Οι περισσότεροι προτιμούν τα kwanza Αγκόλας. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Και μια προταση λιγο ανορθοδοξη καντα δολλαρια.... σε τραπεζα στην Ελλαδα....Αυτο δεν είναι... λίγο ανορθόδοξη...
Να τα κάνει δολάρια για ποιο λόγο; Για να χάσει απο την αξία τους;
Πότε θα ανέβει το δολάριο; σε 3 σε 5 σε 10 χρόνια; Θα ανέβει; μηπως μένει για άλλους λόγους κάτω απο το ευρώ;Αμα είναι να αλλάξει σε νόμισμα, τότε χίλιες φορές καλύτερα σε χρυσό.
Μέσα σε 6 μήνες έχει πάρει πάνω απο 500 δολάρια η ουγγιά.
Μπορεί να πέσει ελάχιστα στο άμεσο μέλλον, αλλά αν όντως εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο η κρίση στην υπόλοιπη ευρώπη συν την Ιαπωνία (το επόμενο θύμα) τότε θα κάνει τεράστιο άλμα προς τα επάνω. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εξαιρετικά ανορθόδοξη όμως, που τη σκέφτηκες σαν επένδυση ;
Οι περισσότεροι προτιμούν τα kwanza Αγκόλας.Ναι αλλα εκει (ΗΠΑ) ενας αποφασιζει... ενω εδω 27 (οπου λαλλουν πολλοι κοκοροι.....) σε βαθος χρονου μηπως συμφερει...???
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ναι αλλα εκει (ΗΠΑ) ενας αποφασιζει... ενω εδω 27 (οπου λαλλουν πολλοι κοκοροι.....) σε βαθος χρονου μηπως συμφερει...???Οχι.-
-
Σου χω αντάξια, μόλις γύρισε φίλος
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αυτο δεν είναι... λίγο ανορθόδοξη...
Να τα κάνει δολάρια για ποιο λόγο; Για να χάσει απο την αξία τους;
Πότε θα ανέβει το δολάριο; σε 3 σε 5 σε 10 χρόνια; Θα ανέβει; μηπως μένει για άλλους λόγους κάτω απο το ευρώ;Αμα είναι να αλλάξει σε νόμισμα, τότε χίλιες φορές καλύτερα σε χρυσό.
Μέσα σε 6 μήνες έχει πάρει πάνω απο 500 δολάρια η ουγγιά.
Μπορεί να πέσει ελάχιστα στο άμεσο μέλλον, αλλά αν όντως εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο η κρίση στην υπόλοιπη ευρώπη συν την Ιαπωνία (το επόμενο θύμα) τότε θα κάνει τεράστιο άλμα προς τα επάνω.Αν είναι τόσο σίγουρος ο χρυσός, τότε να μετατρέψουμε τα πάντα σε χρυσό...ΧΤΕΣ!
Δυστυχώς (ή ευτυχώς), το μόνο σίγουρο είναι η αβεβαιότητα. -
Μεταξύ των τυφλών, βασιλεύει ο μονόφθαλμός...
Γιατί αν δεν σου κάνει ούτε ο χρυσός, τότε να μετατρέψει σε πυρηνικά και να τα πουλάει στην μαύρη αγορά.
-
Θάνο πρόσεχε, γιατί όπου να 'ναι αλλάζει σελίδα...
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Θάνο πρόσεχε, γιατί όπου να 'ναι αλλάζει σελίδα...Παίζει με τον πόνο μου και όταν κάει η bsi στο 206, έλα να σε παρηγορήσω...
-
Και ναι, άλλαξε σελίδα!
-
Κλαίωωω...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μεταξύ των τυφλών, βασιλεύει ο μονόφθαλμός...Γιατί αν δεν σου κάνει ούτε ο χρυσός, τότε να μετατρέψει σε πυρηνικά και να τα πουλάει στην μαύρη αγορά.
Εγώ του 'πα να μου τα δώσει να τα διαχειριστώ να ξενοιάσει...αλλά αυτός...πού μυαλό...άστον να βασανίζεται...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σου χω αντάξια, μόλις γύρισε φίλοςΑν σου πω τώρα ότι αυτό ήθελα να βάλω αλλά έκανα τον εξής περίπλοκο συλλογισμό! : Σκέφτηκα ότι αν γράψω δολάριο Ζιμπάμπουε μπορεί να λάβω ως απάντηση 'μα αυτό εννοούσα ' (δεδομένου ότι δεν είχε πρoσιδορίσει USA $) οπότε και κατέφυγα στα κουάνζα Αγκόλας (μάλλον το παρακουράζω ε
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πόσα ακίνητα ακόμα έχεις ; 4, το 1 μετράει, τα 2 είναι παλαιά-μικρής αξίας + μικρό εξοχικό διαμέρισμα
Έχεις υπολογίσει τι θα πληρώνεις σε φόρους ακίνητης περιουσίας ; Δεν είναι τέτοια τα ποσά, που με απασχολούν. Αν έχεις 3-4 ακίνητα και σου λείπουν πχ 500€/μήνα που ίσως είναι οι φόροι, λάθος διαχείριση κάνεις! Έχεις σκεφτεί πόσο πιθανό είναι οι φόροι να τσακίσουν στο κοντινό μέλλον τους ιδιοκτήτες ακινήτων ;
Που θα πάνε οι αντικειμενικές ; Ως ανωτέρω
Σε ενδιαφέρει η υπόθεση 'κληρονομικό δίκαιο' ; Τα ακίνητα πχ θα τα πληρώσουν χρυσά (ίσως) οι κληρονόμοι σου , τον τρπαεζικό σου λογαριασμό όχι. Θα 'καθαρίσουν' πρίν 'κληρονομηθούν', το κόστος θα έχει προπληρωθεί, επιδιώκοντας να είναι το ελάχιστο.
Αυτό το μετρητό είναι όλη η (μη ακίνητη) περιουσία σου ; Ναι και για αυτό γίνεται η κουβέντα, αν και δεν θα το 'στραγγίσω' . Έχεις ομόλογα και τί ομόλογα ................ ΜΗΔΕΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ!Και φυσικά τι ακίνητο και σε τι τιμή θα πάρεις ; ....... μπορεί και να είναι τρελή ευκαιρία. Κατά πάσα πιθανότητα νομίζεις ότι ξέρεις από ακίνητα και ότι δεν θα πιαστείς κότσος πράγμα που σε κάνει να φοβάσαι λιγότερο γι αυτό και κατευθύνεσαι προς τα εκεί, εγώ θα σου έλεγα να κρατήσεις και 2-3 πισινές.
Ευκαιρία είναι , τρελή δεν είναι και όλο και κάτι ξέρω, αλλά-δυστυχώς- Κάλχας δεν είμαι ...Για συντηρητικούς τύπους και 'κοινούς θνητούς' ........................
Για όλα τα παραπάνω του ποστ σου, ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ, δεν έχω απαντήσεις, αλλά υποθέτω ότι η αίσθηση της εξασφάλισης ή επένδυσης, με το συνεπαγόμενο ρίσκο, είναι διαφορετική για τον καθένα .Και τέλος, σ΄ευχαριστώ για τον κόπο να γράψεις 'σεντονάκι' και για τις σκέψεις σου !
-
Ε όχι και ΡΟΖ!
-
Πάρε ελληνικά ομόλογα.
-
Αντε πάλι, σας βρήκα απασχόληση για το υπόλοιπο της μέρας!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ