-
Προσπαθείς τελικα να καταλάβεις ποιός είναι γραφικότερος, οι καθηγητές ή οι φοιτητικές παρατάξεις.
-
δεν ειναι θεμα γραφικοτητας ειναι θεμα συμφεροντων και απειλης ενος ολοκληρου κατεστημενου/συστηματος , το οποιο εξυπηρετει πολυ κοσμο (σιγουρα ομως οχι τη πλειοψηφια) και πλεον απο οτι φαινεται καταρρεει
απλα ελπιζουν ,με αφορμη και τα μεγαλα αρνητικα του νεου νομοσχεδιου (γιατι οι πραγματικοι λογοι ειναι συγκεκριμενοι και δεν ανηκουν απαραιτητα στα 'αρνητικα' ) , να εχουν αποδοχη οι πραξεις τους απο το κοσμο.
ομως ειμαι βεβαιος οτι οι περισσοτεροι φοιτητες αδιαφορουν για τα συμφεροντα των κομματων και των καθηγητων (οχι ολων βεβαια γιατι εγω προσωπικα ηξερα αρκετους που απλα κοιτουσαν τη δουλεια τους και αδιαφορουσαν για ολα αυτα)
το να χαθει ομως τελειως η εξεταστικη , δεν ξερω κατα ποσο τελικα θα τους ωφελησει, ισως απλα θα κανουν καταληψη για συγκεκριμενο διαστημα μεχρι να οριστικοποιηθει ο νομος για να πιεσουν τη κατασταση, αλλα απο τη στιγμη που θα περασει πιστευω ή θελω να πιστευω οτι θα σταματησουν (στις περισσοτερες σχολες τουλαχιστον) γιατι μετα οι φοιτητες θα στραφουν εναντιον τους και απο τη στιγμη που ετσι κι αλλιως θα χασουν δυναμη και θα υποβιβαστει ο ρολος τους , το τελευταιο που θα ηθελαν ειναι και το κοσμο εναντιον τους (και οχι απλα αδιαφορο οπως ειναι μεχρι σημερα)
βεβαια κανεις δεν ξερει πώς θα αντιδρασουν τελικα τις επομενες μερες, γιατι εδω που τα λεμε χανουν σχεδον τα παντα απο αποψη δυναμης και επιρροης (και αλλων..) οποτε η αποδοχη του κοσμου ισως ειναι το τελευταιο που τους νοιαζει , οπως δεν ενοιαζε τους ταξιτζηδες , φορτηγατζηδες κτλ..
-
Γνωμη περι του νομοσχεδιου σαν συνολο εχουμε ή μονο για τις καταληψεις?
Το οτι αποσαθρωνει εκ θεμελιων την δημοσια εκπαιδευση το αντιλαμβανομαστε?Τους ειπαν καντε ιδιωτικοποιησεις και αυτοι ξεκωλιαστηκαν -
εγω δεν ειπα οτι δεν εχει παρα πολλα αρνητικα σημεια, ειπα απλως γιατι αντιδρουν οι παραταξεις
(κατα τη γνωμη μου βεβαια, δεν εκφραζω καποια απο αυτες)ΥΓ
οριστε και το σχεδιο νομου για οποιον ενδιαφερεται να το διαβασει για να εχει ιδια αποψη (και οχι οτι ακουει στην τηλεοραση)ΥΓ2
εσυ γνωμη για τις καταληψεις δεν εχεις? το θεωρεις δηλαδη σωστο ? -
Βασικα δεν διαφωνω στον λογο που ΔΑΠ-ΠΑΣΠ αντιδρουν..Μιας και ο νομος τους κανει να χανουν τα βασικα τους προνομια και να φτιαχνουν στρατους των αντιστοιχων κομματων..Το θεμα ειναι οτι το νομοσχεδιο περιλαμβανει πολυ πιο σοβαρες μεταρρυθμισεις απο αυτη.
-
Eγω απο το νομο δεν εχω δει κατι ιδιαιτερα κακο για τους φοιτητες.Αντιθετως.Αργα η γρηγορα αυτο θα το καταλαβουν οι 'ανεξαρτητοι' απο κομματα φοιτητες και οι σχολες θα ανοιξουν.
-
Oι σχολες δεν θα ανοιξουν επειδη ο νομος ειναι καλος αλλα επειδη κυριως δεν θελουν να χανουν εξεταστικες..
-
Ναι απλα ο λογος που εχουν κλεισει ειναι ο νομος.Οταν θα παψει να ειναι ο λογος θα ανοιξουν.
-
Θα ήθελα γνώμες από κάποιον συνάδελφο που έχει ασχοληθεί με CCNA...αξίζει κόπο και χρήμα ή να τα ξοδέψω για κανένα τρέντυ Master ακόμα και σε άσχετο αντικείμενο (π.χ οικονομικά).
-
Αν θες να 'ξοδέψεις' φάτα σουβλάκια ή με πουτάνες καλύτερα (όχι τα σουβλάκια, τα λεφτά), αν θες να 'μάθεις' βρες κάτι που να σου αρέσει και go for it.
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Oι σχολες δεν θα ανοιξουν επειδη ο νομος ειναι καλος αλλα επειδη κυριως δεν θελουν να χανουν εξεταστικες..Είναι κακό να μη θέλει να χάσει τη χρονιά του και τον χρόνο του ένας φοιτητής; Είναι κακό να μη θέλει να ξοδέψει κι άλλα χρήματα (έξοδας συντήρησης, μεταφοράς, ενοίκια, κτλ) ένας φοιτητής; Είναι κακό να μη μπορεί ένας φοιτητής να κρίνει μόνος του το μέλλον του; (γιατί τώρα το κρίνουν οι γαμωπαρατάξεις)
Μία πολύ καλή φίλη χάνει 6 ημερολογιακούς μήνες, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να ξεκινούσε το διδακτορικό της στο Cambridge. Γιατί κάποιοι φοιτητές αποφάσιζαν γι'αυτήν, χωρίς αυτήν... (ποιός θα πεταχτεί να μου πει πως έπρεπε να ψήφιζε στις συνελεύσεις; Όλως τυχαίως, πάντα κατάληψη ψηφιζόταν)
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Αν θες να 'ξοδέψεις' φάτα σουβλάκια ή με πουτάνες καλύτερα (όχι τα σουβλάκια, τα λεφτά), αν θες να 'μάθεις' βρες κάτι που να σου αρέσει και go for it.Αν δεν μου άρεσε δεν θα ρωτούσα....το δίλημα είναι να 'ξοδέψω' χρόνο και χρήμα για κάτι τελείως εξειδικευμένο ή να πάω σε κάτι μοδάτο αλλά γενικό, πάντα με γνώμονα την μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξη.
Στην πληροφορική έχω καταλάβει ότι υπάρχουν 2 δρόμοι.
Είτε πας για hardcore (δίκτυα, system Admin κλπ) είτε κάνεις την στροφή και πας στο εμπορικό κομμάτι (στο οποίο σημειωτέον έχει περισσότερα λεφτά και πιο εύκολη εύρεση εργασίας)Μετά από 3 χρόνια στο hardcore κομμάτι βρίσκομαι στο σταυροδρόμι, μου αρέσει αυτό που κάνω αλλά έχει άγχος, τρέξιμο και ευθύνες από την άλλη το εμπορικό κομμάτι είναι πιο χαλαρό, με περισσότερο PR αλλά είναι και βαρετό ώρες ώρες.
Στην αγορά εργασίας πάλι για να κυνηγήσεις καλύτερη θέση-μισθό πρέπει να μαζεύεις γνώση όλη σου την ζωή καθώς οι παρισσότεροι ζητάνε κάποιον που τα ξέρει όλα και έχει όλες τις πιθανές πιστοποιήσεις. Η θέση στον εμπορικό τομέα βρίσκεται πιο εύκολα ειδικά αν είσαι γνώστης του τεχνικού.Και εδώ ζητάω την γνώμη κάποιου πιο έμπειρου...αξίζει να επενδύσω σε πιστοποιήσεις aka CCNA, CCNP, MSCA -MSCΕ, ή να πάω για 'άλλα' χαρτιά πιο θεωρητικά τύπου ΜΒΑ, Information Systems Management κλπ.
Ένα βήμα πριν τα τριάντα θα ήθελα στην επόμενη 5ετία να κάνω ένα καλό βήμα στην καριέρα μου, όχι για κανέναν άλλο λόγω αλλά για να μπορώ να δημιουργήσω-ζήσω οικογένεια πιο άνετα.
P.S μιλάω για εξωτερικό πάντα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Θα ήθελα γνώμες από κάποιον συνάδελφο που έχει ασχοληθεί με CCNA...αξίζει κόπο και χρήμα ή να τα ξοδέψω για κανένα τρέντυ Master ακόμα και σε άσχετο αντικείμενο (π.χ οικονομικά).Το CCNA χρήμα δε θέλει. Αν πας να κάνεις μαθήματα θα πληρώσεις 2.5 με 3.5 χιλιάρικα, αλλά αν έχεις το υπόβαθρο και την επιμονή να διαβάσεις και να ψαχτείς μόνος σου παίρνεις ένα βιβλίο των 50 ευρώ (Todd Lammle Sybex 6th edition) και λιώνεις.
Εγώ το είχα πάρει με 3 μήνες προσωπικό διάβασμα παράλληλα με δουλειά συναφή στο αντικείμενο των δικτύων.Το πρόβλημα είναι ότι το CCNA δίνει γνώσεις για μικρής κλίμακας δίκτυα και τα πράγματα έχουν προχωρήσει. Δε θα σου βρει καλή δουλειά αυτή η πιστοποίηση πλέον, για να χτυπήσεις μισθό πρέπει να έχεις γνώσεις που ο εργοδότης δε θα βρει εύκολα σε άλλον ήτοι CCNP (είναι το επόμενο στάδιο από το CCNA) + κατά προτίμηση και κάποια εξειδίκευσή του (voice, wireless, security) την οποία για να πάρεις πρέπει πρώτα να πάρεις την αντίστοιχη εξειδίκευση του CCNA.
Μιλάμε δλδ για 4 πιστοποιήσεις.
Αυτό προϋποθέτει 2-3 χρόνια σοβαρής ενασχόλησης και συνολικά σα διαδικασία είναι σαφώς πιο απαιτητική από ένα μέσο μεταπτυχιακό γενικού τύπου (management, πληροφοριακά συστήματα κλπ τρέντυ θέματα) γιατί πρέπει να μάθεις το αντικείμενο τόσο καλά που να τα βλέπεις στον ύπνο σου Και οι πιστοποιήσεις λήγουν και πρέπει να ανανεώνονται κάθε 3 χρόνια για να είναι έγκυρες. Φυσικά αν είσαι στον ίδιο εργοδότη δε θα σου ζητήσει να πας ξανά για εξετάσεις, αλλά αν θέλεις να πας σε άλλο εργοδότη ή να προχωρήσεις για CCIE (αν είσαι τρελός ) πρέπει η τελευταία πιστοποίηση να είναι valid.
Επιπλέον οι πιστοποιήσεις δεν έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα και δεν αναγνωρίζονται όπως ένα μεταπτυχιακό. Αν στον εργοδότη σου δεν κάνει η πιστοποίηση γιατί είναι άσχετο το αντικείμενό της με αυτό που θέλει να σε βάλει να κάνεις, δε θα σου πληρώσει δεκάρα παραπάνω.
Your call
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Oι σχολες δεν θα ανοιξουν επειδη ο νομος ειναι καλος αλλα επειδη κυριως δεν θελουν να χανουν εξεταστικες..
Είναι κακό να μη θέλει να χάσει τη χρονιά του και τον χρόνο του ένας φοιτητής; Είναι κακό να μη θέλει να ξοδέψει κι άλλα χρήματα (έξοδας συντήρησης, μεταφοράς, ενοίκια, κτλ) ένας φοιτητής; Είναι κακό να μη μπορεί ένας φοιτητής να κρίνει μόνος του το μέλλον του; (γιατί τώρα το κρίνουν οι γαμωπαρατάξεις)
Μην ταραζεσαι..Εγω ειπα γιατι δεν θελουν να κλεισει η σχολη και δεν εκρινα την αποφαση τους αυτη.Το σιγουρο ειναι οτι αν ολοι διαβαζαν τα βασικα εστω σημεια του νομοσχεδιου τα πραγματα θα ταν αρκετα διαφορετικα..
Περι ορεξεως -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Θα ήθελα γνώμες από κάποιον συνάδελφο που έχει ασχοληθεί με CCNA...αξίζει κόπο και χρήμα ή να τα ξοδέψω για κανένα τρέντυ Master ακόμα και σε άσχετο αντικείμενο (π.χ οικονομικά).
Το CCNA χρήμα δε θέλει. Αν πας να κάνεις μαθήματα θα πληρώσεις 2.5 με 3.5 χιλιάρικα, αλλά αν έχεις το υπόβαθρο και την επιμονή να διαβάσεις και να ψαχτείς μόνος σου παίρνεις ένα βιβλίο των 50 ευρώ (Todd Lammle Sybex 6th edition) και λιώνεις.
Εγώ το είχα πάρει με 3 μήνες προσωπικό διάβασμα παράλληλα με δουλειά συναφή στο αντικείμενο των δικτύων.Το πρόβλημα είναι ότι το CCNA δίνει γνώσεις για μικρής κλίμακας δίκτυα και τα πράγματα έχουν προχωρήσει. Δε θα σου βρει καλή δουλειά αυτή η πιστοποίηση πλέον, για να χτυπήσεις μισθό πρέπει να έχεις γνώσεις που ο εργοδότης δε θα βρει εύκολα σε άλλον ήτοι CCNP (είναι το επόμενο στάδιο από το CCNA) + κατά προτίμηση και κάποια εξειδίκευσή του (voice, wireless, security) την οποία για να πάρεις πρέπει πρώτα να πάρεις την αντίστοιχη εξειδίκευση του CCNA.
Μιλάμε δλδ για 4 πιστοποιήσεις.
Αυτό προϋποθέτει 2-3 χρόνια σοβαρής ενασχόλησης και συνολικά σα διαδικασία είναι σαφώς πιο απαιτητική από ένα μέσο μεταπτυχιακό γενικού τύπου (management, πληροφοριακά συστήματα κλπ τρέντυ θέματα) γιατί πρέπει να μάθεις το αντικείμενο τόσο καλά που να τα βλέπεις στον ύπνο σου Και οι πιστοποιήσεις λήγουν και πρέπει να ανανεώνονται κάθε 3 χρόνια για να είναι έγκυρες. Φυσικά αν είσαι στον ίδιο εργοδότη δε θα σου ζητήσει να πας ξανά για εξετάσεις, αλλά αν θέλεις να πας σε άλλο εργοδότη ή να προχωρήσεις για CCIE (αν είσαι τρελός ) πρέπει η τελευταία πιστοποίηση να είναι valid.
Επιπλέον οι πιστοποιήσεις δεν έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα και δεν αναγνωρίζονται όπως ένα μεταπτυχιακό. Αν στον εργοδότη σου δεν κάνει η πιστοποίηση γιατί είναι άσχετο το αντικείμενό της με αυτό που θέλει να σε βάλει να κάνεις, δε θα σου πληρώσει δεκάρα παραπάνω.
Your call
To πιασα....CCNA σε συνδυασμό με τρέντυ Master για περισσότερες πιθανότητες καλής (€€€) διοικητικής θέσης. Συνδυασμός τεχνικού και θεωρητικού υπόβαθρου.....
Δυστυχώς δεν έχω χρόνο και κουράγιο για CCNP και μετά αν και θα μου άρεσε να λιώσω
Thanks για τις πληροφορίες
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Το σιγουρο ειναι οτι αν ολοι διαβαζαν τα βασικα εστω σημεια του νομοσχεδιου τα πραγματα θα ταν αρκετα διαφορετικα..
Περι ορεξεωςΔεν μας λες βρε φιλαράκι πιο συγκεκριμένα τους προβληματισμούς σου και όχι αοριστίες; Μπορεί να είμαστε λίγο γκάου και να πρέπει να μας δώσεις τα φώτα σου.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Το σιγουρο ειναι οτι αν ολοι διαβαζαν τα βασικα εστω σημεια του νομοσχεδιου τα πραγματα θα ταν αρκετα διαφορετικα..
Περι ορεξεωςΔεν μας λες βρε φιλαράκι πιο συγκεκριμένα τους προβληματισμούς σου και όχι αοριστίες; Μπορεί να είμαστε λίγο γκάου και να πρέπει να μας δώσεις τα φώτα σου.
Φορτσατο σε βλεπω
Ξεκαθαρα μιλαω.Διαβασες τον νομο?Συμφωνεις?Αν ναι κανενα προβλημα,αν οχι ψαξου. -
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Ξεκαθαρα μιλαω.Διαβασες τον νομο?Συμφωνεις?Αν ναι κανενα προβλημα,αν οχι ψαξου.Φίλε μου, εγώ δεν είπα αν συμφωνώ ή διαφωνώ. Εσύ που προφανώς διαφωνείς, σου ζήτησα να μας διευκρινήσεις και να μας κάνεις να ξυπνήσουμε. Εκτός και αν σ'αρέσει να μιλάς αόριστα και μόνο για τις εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Eγω απο το νομο δεν εχω δει κατι ιδιαιτερα κακο για τους φοιτητες.Αντιθετως.Αργα η γρηγορα αυτο θα το καταλαβουν οι 'ανεξαρτητοι' απο κομματα φοιτητες και οι σχολες θα ανοιξουν.τα 3ετή ΑΕΙ, και 2ετή ντεμέκΕΙ, να φανταστώ είναι κι αυτά μια μεγάλη πρόοδος.
Γενικότερα, δηλαδή ποιο είναι το μεγάλο καλό που περιμένετε να γίνει με το φοβερό και τρομερό νομοσχέδιο;
Θα τρέξουν να ανοίξουν ιδιωτικά ΠΡΟπτυχιακά τμήματα σε τι ακριβώς; Που να έχουμε και κάποια φοβερή έλλειψη δλδ.
Οι καθηγητές από εκεί που ήταν έτσι ή αλλιώς θα μεταμορφωθούν σε κάτι άλλο γαμάτο και υπέροχο, για ποιο λόγο ακριβώς; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Eγω απο το νομο δεν εχω δει κατι ιδιαιτερα κακο για τους φοιτητες.Αντιθετως.Αργα η γρηγορα αυτο θα το καταλαβουν οι 'ανεξαρτητοι' απο κομματα φοιτητες και οι σχολες θα ανοιξουν.
τα 3ετή ΑΕΙ, και 2ετή ντεμέκΕΙ, να φανταστώ είναι κι αυτά μια μεγάλη πρόοδος.
Γενικότερα, δηλαδή ποιο είναι το μεγάλο καλό που περιμένετε να γίνει με το φοβερό και τρομερό νομοσχέδιο;
Θα τρέξουν να ανοίξουν ιδιωτικά ΠΡΟπτυχιακά τμήματα σε τι ακριβώς; Που να έχουμε και κάποια φοβερή έλλειψη δλδ.
Οι καθηγητές από εκεί που ήταν έτσι ή αλλιώς θα μεταμορφωθούν σε κάτι άλλο γαμάτο και υπέροχο, για ποιο λόγο ακριβώς;Μεγαλο καλο δεν περιμενει κανεις.Μην το βλεπεις απ την αλλη μερια.Εγω το βλεπω απ τη μερια του 'τι σκατα θελουμε καταλήψεις;Νομος που περασε με πλειοψηφια της βουλης δυσκολα παιρνεται πισω.Ας το δουμε πως δουλευει (αν δουλευει) και κρινουμε'. Αυτο γιατι:
α) ιδιωτικα προπτυχιακα τμηματα δε διαβασα καπου στο νομο να δημιουργουνται.Μιλαει μονο για καποιες 'πιστοποιησεις' που δεν θα ειναι ισοτιμες βεβαια με πτυχιο.
β)το οτι πλεον καθε ιδρυμα μπορει να βαζει διδακτρα στο 4ο και 5ο ετος ειναι το μονο ασαφες που βλεπω.προσωπικη μου εκτιμηση οτι δυσκολα θα αποφασιστει απο ενα ιδρυμα κατι τετοιο.
γ)εκει που πατουν τωρα ολες οι παραταξεις για να σου βαλουν σκατα στο κεφαλι: 'δε θα μπορουμε πλεον οι φοιτητες να εκλεξουμε τον πρυτανη.Ειναι δυνατον να εκλεγεται απο καποιον αλλο;' Σορρυ αλλα δεν καταλαβαινω πως ενας φοιτητης (ειδικα 1ου,2ου ετους) εχει την αποψη οτι ο πρυτανης θα πρεπει να ειναι ο Σιμοπουλος ή η Μοροπουλου η ο ταδε;Με λιγα λογια πως κρινει ποιος ειναι καλυτερος πρυτανης αρα μπορει να διαχειριστει τα οικονομικα κλπ του ιδρυματος καλυτερα απ τον αλλο; Καλυτερα να αποφασιστει αυτο με βαση το βιογραφικο.
Τελος παντων,αυτα πιστευω,προτιμω να το δω να εφαρμοζεται και μετα να δραστηροποιηθουν τα κομματογαβγαβ για καταληψεις και κουραφεξαλα.
Περί Σπουδών