-
Ναι βρε, εννοείται ότι υπάρχουν - όσο, ειδικά, ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, τόσο μεγαλύτερες - αποκλίσεις. Παρόλα αυτά, τα 193, π.χ., δύσκολο να 'ταν 156, που έλεγε η Toyota.
-
Η αποκλειση πραγματικής-gps-επισημης σε σχέση με την κοντερίσια-εικονική διαφέρει περίπου 15 και χιλιομετρα σ' αυτές τις ταχύτητες. Στανταρ δεν είναι.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ναι βρε, εννοείται ότι υπάρχουν - όσο, ειδικά, ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, τόσο μεγαλύτερες - αποκλίσεις. Παρόλα αυτά, τα 193, π.χ., δύσκολο να 'ταν 156, που έλεγε η Toyota.Καθόλου δύσκολο. Παλιότερα ειδικά, αποκλίσεις 30 και 40 χιλιομέτρων από τα πραγματικά (κοντά στην τελική πάντα) ήταν συνηθισμένες. Τώρα περιορίζονται στα 10-20 χιλιόμετρα, αναλόγως και του αυτοκινήτου.
-
Την απόκλιση μεταξύ πραγματικης ταχύτητας και αποτυπωμένης στο κοντέρ την έχω λάβει υπόψη μου. Απλώς εστιάζω κυρίως στο τί αποτυπώνεται στο καντράν. συνεπώς από 175 γύρω στο 190-195 το πολύ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά
-
Ο χρήστης johnathan έγραψε:
Την απόκλιση μεταξύ πραγματικης ταχύτητας και αποτυπωμένης στο κοντέρ την έχω λάβει υπόψη μου. Απλώς εστιάζω κυρίως στο τί αποτυπώνεται στο καντράν. συνεπώς από 175 γύρω στο 190-195 το πολύ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιάΤο στησιμο του Juke (εκτός επο το 1,6Τ που νομίζω ότι διαφερει) μην νομίσεις ότι θα τις αγαπαει αυτές τις ταχύτητες. Ψηλό αμαξωμα, κοντα μετατρόχια, μαλακές αναρτήσεις ... όλα αυτά μπορούν να δώσουν μια τετοια τελική σε ευθεία, χωρίς ανεμο, σε τελεια άσφαλτο κλπ.
Με απογοήτευσε που δεν μπόρεσαν να του δώσουν την συμπεριφορά του αντιστοιχου QQ. -
Δλδ εχεις οδηγησει και τα δύο και κατεληξες σ αυτο το συμπέρασμα? στο οριο εννοω? που το βασίζεις? γτο το κασκάι φέρεται να είναι πιο αργό και λογικο καθώς είναι βαρύτερο
-
Δλδ εχεις οδηγησει και τα δύο και κατεληξες σ αυτο το συμπέρασμα? στο οριο εννοω? που το βασίζεις? γτο το κασκάι φέρεται να είναι πιο αργό και λογικο καθώς είναι βαρύτεροΤο Juke 1,6 και το Qasqhai 1,5d. Και έχω το QQ 1,6.
Ναι. Το βενζινοκίνητο Juke το περίμενα πιο σπορτιβ απο το αντίστοιχο QQ μου. Το βρήκα πολύ ανετο και μαλακό και το κοντό αλλα και ψηλο του αμαξωμα δεν μου έδωσαν την σταθερότητα του QQ. -
εκτιμας οτι ταχυτητες άνω των 160 κμ δεν μπορει να πιασει?
-
δωσε μοθ τη γνωμη σου οσον αφορα επιλογη μεταξυ ντιζελ τζουκ και κασκάι αν θελεις
-
Φυσικά και τις πιάνει και ευκολα. Εχει πολύ καλό ηλεκτρόγκαζο και η ροπή του 1,5 είναι εκπληκτική.
Τοτε όμως θελεις και 'αίσθηση'. Αισθηση ασφαλειας και άνεσης. Θες σταθερότητα, ρόδες που πατανε συνέχεια, αμαξωμα που δεν πλέει. Και μόνο ο θόρυβος στα 185 ... αρκεί για να μειώσει κάποιος ταχύτητα. -
δωσε μοθ τη γνωμη σου οσον αφορα επιλογη μεταξυ ντιζελ τζουκ και κασκάι αν θελειςDiesel Juke δεν έχω οδηγησει. Το αντιστοιχο QQ πάντως μου άρεσε. Δείχνει νευρο και δύναμη αλλα δεν μ' αρεσει ο ηχος 'τραχτερ' στο ... επιβατικό μου.
-
σ ευχαριστω πολυ για την ενημερωση.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το στησιμο του Juke (εκτός επο το 1,6Τ που νομίζω ότι διαφερει) μην νομίσεις ότι θα τις αγαπαει αυτές τις ταχύτητες. Ψηλό αμαξωμα, κοντα μετατρόχια, μαλακές αναρτήσεις ...
1.525mm έχει μπρος πίσω σε σχέση με τα 1540 mm-1550 mm μπρος πίσω αντίστοιχα του Qashqai.
-
μικρες διαφορες. τα ειδα και απο κοντα σε μια εκθεση το απλο κασκαι δεν είναι όσο μεγαλύτερο θέλουν να το παρουσιάζουν ακόμα και ορισμένα σαιτ αυτοκινητων ιδιως στις κρισεις που κανουν γι αυτο. Μπήκα μέσα και στα δύο μπρος πίσω. Υπάρχει μια μικρή διαφορά. Τίποτα το ιδιαίτερο. Απλώς το τζούκ το κολακεύουν ανοιχτά χρώματα. Και κάτι τελευταίο όσον αφορά τους πίσω χώρους του τζούκ που θέλω να αναφέρω. Η μέτρηση που έχει κάνει το περιοδικό autotriti το οποίο θεωρώ από τα πλέον έγκυρα, διαβάζω και σέβομαι είναι πέρα για πέρα λανθασμένη. Μπήκα στο πίσω μέρος και του νότε και του νέου μίκρα αλλα και του νέου κόρσα το οποίο έχει ένας φίλος μου και οι χώροι του είναι μεγαλύτεροι από τα δύο νισσάν αλλά και οριακά από το κόρσα μεγαλύτεροι . Συνεπώς η μετρηση που κάνει λόγο για 1.252χιλ. είναι άδικη. Τέλος να αναφέρω ότι γίνονται εξαιρετικά άδικες κριτικές από μη γνωρίζοντες ενίοτε κ'άτι στο οποίο διαφωνώ.
-
Επανέρχομαι στο θέμα της αποτυπώμενης στο κοντέρ ταχύτητας σε σύγκριση με την ανώτερη τελική που δίνει ο κατασκευαστής με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός. Κατανοώ την μικρή απόκλιση μεταξύ της πραγματικής ταχύτητας και της εμφανιζόμενης στο καντράν της τάξης των 15 χμ. δλδ από 175 για το ντίζελ τζουκ στο 190-195. Δεν καταλαβαίνω όμως την τεράστια απόκλιση που παρατήρησα σε κασκάι ντίζελ 1.5 φίλου μου και σε τζούκ ντίζελ στο ίντερνετ όπου η τελική άγγιξε τα 220 χλμ. Ρωτάω αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις και που οφείλεται? συγγνωμη εκ των προτερων αν γίνομαι κουραστικός
-
Επανέρχομαι στο θέμα της αποτυπώμενης στο κοντέρ ταχύτητας σε σύγκριση με την ανώτερη τελική που δίνει ο κατασκευαστής με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός. Κατανοώ την μικρή απόκλιση μεταξύ της πραγματικής ταχύτητας και της εμφανιζόμενης στο καντράν της τάξης των 15 χμ. δλδ από 175 για το ντίζελ τζουκ στο 190-195. Δεν καταλαβαίνω όμως την τεράστια απόκλιση που παρατήρησα σε κασκάι ντίζελ 1.5 φίλου μου και σε τζούκ ντίζελ στο ίντερνετ όπου η τελική άγγιξε τα 220 χλμ. Ρωτάω αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις και που οφείλεται? συγγνωμη εκ των προτερων αν γίνομαι κουραστικός
-
220 χλμ με 100 και άλογα?
Εως και απίθανο μου φαίνεται! Δεν γνωρίζω κάτι τετοιο και δεν το έχω δει πουθενα. -
Το ξαναείπαμε, οι αποκλίσεις των ταχυμέτρων διαφέρουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Αυτό προφανώς έχει μεγάλη απόκλιση αλλά είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις (π.χ. κατηφόρα επιπέδου γκρεμού). Βάλτε GPS στο αυτοκίνητο του φίλου σου και μετρήστε την τελική σε οδόστρωμα χωρίς κλίση.
-
Κι εκεί που πιστεύεις, πως χειρότερα δεν γίνεται ...μπόινγκ :
Ευτυχώς προς το παρόν, μόνο στην Ιαπωνία !!
-
Ωραίο με αυτή την μάσκα. Του 'φτιάχνει' λίγο την πρόσοψη.
Nissan Juke