-
Έλα παιδιά, playtime is over. Back to work, και αύριο μέρα είναι.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Έλα παιδιά, playtime is over. Back to work, και αύριο μέρα είναι.Εγώ αύριο έχω ταξίδι για δουλειά και δεν γίνεται να ποστάρω από το κινητό!
Αλλά η αλήθεια είναι πως κουράστηκα...
Θα έπρεπε να είμαι ΔΥ για να είμαι πιο ξεκούραστος, να τώρα τι παθαίνω!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έλα παιδιά, playtime is over. Back to work, και αύριο μέρα είναι.
Εγώ αύριο έχω ταξίδι για δουλειά και δεν γίνεται να ποστάρω από το κινητό!
Αλλά η αλήθεια είναι πως κουράστηκα...
Θα έπρεπε να είμαι ΔΥ για να είμαι πιο ξεκούραστος, να τώρα τι παθαίνω!
Μπα...μην το λες αυτό. Κι ο δημόσιος υπάλληλος, πρέπει να αναπνεύσει. Μόνος του! Χωρίς υποβοήθηση! Απίστευτο! Μιλάμε Η ΚΟΥΡΑΣΗ!
Ανάλγητο κράτος...τι περιμένεις; -
για τις τελευταίες σελίδες...
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Πάντως είναι εντυπωσιακό γι' ακόμη μια φορά, πως ενώ από την μεταπολίτευση και δώθε, δύο κόμματα ουσιαστικά έχουν κυβερνήσει (άρα και είναι υπεύθυνα για ό,τι καλό ( ) και κακό μας έχει συμβεί...), κάποιοι εξακολουθούν να χτυπάνε τα αριστερά κόμματα, λες και φταίνε αυτά για το όποιο χάλι!
Μα όλα αυτά τα χρόνια και ακόμα περισσότερα, αριστερές πολιτικές (σοσιαλδημοκρατία) εφαρμόστηκαν από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν. Εδώ ο όρος δεξιά σημαίνει κρατισμός, κτλ καμία σχέση με τα συντηρητικά ή φιλελεύθερα κόμματα σε καπιταλιστικές χώρες. Αποτέλεσμα της ιδεολογικής διάβρωσης από τις απόψεις τις αριστεράς, ίσως και λόγω τύψεων από τον εμφύλιο.
Ο απλός δεξιός ψηφοφόρος μέχρι πρότινος περίμενε το μισθό του να τον αυξήσει η κυβέρνηση και όχι η επιχείρηση που δουλεύει!Σοσιαλδημοκρατια ηταν το καθεστως στην Ελλαδα οσο ηταν κομμουνισμος ο υπαρκτος σοσιαλισμος..Την καραμελα την εχουμε πιπιλισει για τα καλα ομως..
Έ δεν είμαστε όλοι διανοούμενοι του επιπέδου ενός φάφλα ... και ζούμε στον υπαρκτό κόσμο και όχι στο χώρο του ιδεοπαραληρήματος
-
Τι σχέση εχει η διανόηση με τη χρησιμοποίησης μιας λέξης για την περιγραφή μιας κατάστασης που δεν ανταποκρίνεται σε αυτή?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για τις τελευταίες σελίδες...Δεν θα το έλεγα ...
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Πάντως είναι εντυπωσιακό γι' ακόμη μια φορά, πως ενώ από την μεταπολίτευση και δώθε, δύο κόμματα ουσιαστικά έχουν κυβερνήσει (άρα και είναι υπεύθυνα για ό,τι καλό ( ) και κακό μας έχει συμβεί...), κάποιοι εξακολουθούν να χτυπάνε τα αριστερά κόμματα, λες και φταίνε αυτά για το όποιο χάλι!
Μα όλα αυτά τα χρόνια και ακόμα περισσότερα, αριστερές πολιτικές (σοσιαλδημοκρατία) εφαρμόστηκαν από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν. Εδώ ο όρος δεξιά σημαίνει κρατισμός, κτλ καμία σχέση με τα συντηρητικά ή φιλελεύθερα κόμματα σε καπιταλιστικές χώρες. Αποτέλεσμα της ιδεολογικής διάβρωσης από τις απόψεις τις αριστεράς, ίσως και λόγω τύψεων από τον εμφύλιο.
Ο απλός δεξιός ψηφοφόρος μέχρι πρότινος περίμενε το μισθό του να τον αυξήσει η κυβέρνηση και όχι η επιχείρηση που δουλεύει!Σοσιαλδημοκρατια ηταν το καθεστως στην Ελλαδα οσο ηταν κομμουνισμος ο υπαρκτος σοσιαλισμος..Την καραμελα την εχουμε πιπιλισει για τα καλα ομως..
Έ δεν είμαστε όλοι διανοούμενοι του επιπέδου ενός φάφλα ... και ζούμε στον υπαρκτό κόσμο και όχι στο χώρο του ιδεοπαραληρήματος
Πριν πεταξεις την εξυπναδομαλακιουλα δωσε μου να καταλαβω του δυσμοιρου που βρισκοταν η σοσιαλοδημοκρατια στην Ελλαδα και ποια περιοδο..Εχω διψα για γνωση..
Δεν εχω κανενα φοβο να συμφωνησω οτι ''αριστερες πολιτικες'' εφεραν την οικονομια εδω που ειναι αρκει να μου βρεις αυτες τις... αριστερες πολιτικες οι οποιες μαλιστα θα συνδεονται με την κριση χρεους..Οχι σαν τις παπαριες που πεταει ο πανοςςς περι σχολειων και μετα τρεχουν 10 για να προλαβουν. -
Ένας σοφός εδώ μέσα είχε γράψει το εξής καλό. Οι εκπαιδευτικοί προσποιούνται ότι δουλεύουν και το κράτος προσποιείται ότι τους πληρώνει. Ή κάπως έτσι...
Οι εκπαιδευτικοί όντως παίρνουν λίγα όμως το έργο που παρέχουν αυτή τη στιγμή σε συντριπτική πλειοψηφία είναι για τον φαλλό.
Το δυσάρεστο βέβαια με την περίπτωση των εδώ αγωνιστών -aka OΛΜΕ- είναι ότι δεν αγωνίζονται τον αγώνα τους για αναβάθμιση του επαγγέλματος αλλά για να διασφαλίσουν κεκτημένα του εργατικού κινήματος (με αίμα, ιδρώτα κλπ) όπως το να μην ελέγχεται το έργο και η απόδοση τους, να μην υπάρχει θέμα με τις ελλείψεις προσωπικού στην επαρχία αλλά στο υπουργείο να στριμώχνονται ένα μελίσσι κηφήνες κλπ.
Και ακριβώς επειδή δεν βγήκαν ποτέ να κλείσουν κανά σχολείο με αίτημα να εξασφαλίσει το κράτος μεγαλύτερο και ποιοτικότερο έλεγχο στη δουλειά τους -με απώτερο στόχο να αναβαθμιστούν και μισθολογικά- οι σημερινές φωνές τους δεν κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο από ροχάλα στην άσφαλτο.
Διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανείς για τη μαύρη εργασία και τους διπλο-τριπλο-τετραπλοθεσίτες και τους ιδιαιτεράδες;
Διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανείς που τα περισσότερα δημόσια λύκεια έχουν καταντήσει ελεεινά μπουρδέλα και οι καθηγητές baby sitters για έφηβους;
Όχι και όχι.Στα περί καπιταλισμού και Ινδών, Μανδαρίνων κλπ.
HF αν εσύ θεωρείς ότι με την καπιταλιστική δουλειά σου κάνεις κακό σε έναν Ινδό ώστε εσύ να πλουτίζεις εις βάρος του, πήγαινε αύριο στον εργοδότη σου και πες του να σε πληρώνει το 1/3 του μισθού σου και τα υπόλοιπα να τα στέλνει σε 10 ινδικές οικογένειες για να μην έχεις το βάρος.
Ακολούθως ψάξε να βρεις όλους τους προμηθευτές της BMW για τη σειρά 1. Τσέκαρε σε ποιές χώρες έχουν κατασκευαστεί εξαρτήματα, βίδες, παξιμάδια, πριτσίνια, τζάμια, κλωστές.
Αν έστω και μια από αυτές είναι τίποτα Κίνα, Ταιβάν, Βιετνάμ που εκμεταλλεύονται το εργατικό δυναμικό κλπ μη βγάλεις κιχ και πέτα τη στη θάλασσα (είναι και μπλε) ή εναλλακτικά κάψτην στην κεντρική πλατεία Περισσού.
ΑΠΑΛΛΑΞΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ.Το αυτό εννοείται και για τίποτα Nike, Diesel, Replay κλπ. Σαγιονάρα μιτσούκο, ελβιέλα μιγκάτο και μπλουζάκι από βιοτεχνία Παναγιώτη Καλαπόδη και σια από τη Ν. Ιωνία.
Σου πάει καρδιά να φοράς παπούτσι που το χουν ράψει Βιετναμέζοι που πληρώνονται 8 νταν (0,0000000000000......0001) ευρώ και να βγάζει κέρδη η παλιοNike; -
Διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανείς που τα περισσότερα δημόσια λύκεια έχουν καταντήσει ελεεινά μπουρδέλα και οι καθηγητές baby sitters για έφηβους;
Φανταζομαι το παραπανω αποτελει προσωπικη εκτιμιση ετσι..?
-
Τώρα άμα θες να παίξουμε τις κουμπάρες επι της στατιστικής χαίρω πολύ. Δημόσιο έβγαλα και έχω εικόνα από πολλά παιδιά που μέχρι και πρόσφατα τέλειωσαν δημόσιο.
Μια λέξη: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
Που στην τελική λογικό είναι αν λάβουμε υπόψη το ότι το κράτος προσποιείται ότι τους πληρώνει.
@φίλους εκπαιδευτικούς του φόρουμ
μια απάντηση σε αυτό παρακαλώΔιαμαρτυρήθηκε ποτέ κανείς για τη μαύρη εργασία και τους διπλο-τριπλο-τετραπλοθεσίτες και τους ιδιαιτεράδες;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ένας σοφός εδώ μέσα είχε γράψει το εξής καλό. Οι εκπαιδευτικοί προσποιούνται ότι δουλεύουν και το κράτος προσποιείται ότι τους πληρώνει. Ή κάπως έτσι...Οι εκπαιδευτικοί όντως παίρνουν λίγα όμως το έργο που παρέχουν αυτή τη στιγμή σε συντριπτική πλειοψηφία είναι για τον φαλλό.
Το δυσάρεστο βέβαια με την περίπτωση των εδώ αγωνιστών -aka OΛΜΕ- είναι ότι δεν αγωνίζονται τον αγώνα τους για αναβάθμιση του επαγγέλματος αλλά για να διασφαλίσουν κεκτημένα του εργατικού κινήματος (με αίμα, ιδρώτα κλπ) όπως το να μην ελέγχεται το έργο και η απόδοση τους, να μην υπάρχει θέμα με τις ελλείψεις προσωπικού στην επαρχία αλλά στο υπουργείο να στριμώχνονται ένα μελίσσι κηφήνες κλπ.
Και ακριβώς επειδή δεν βγήκαν ποτέ να κλείσουν κανά σχολείο με αίτημα να εξασφαλίσει το κράτος μεγαλύτερο και ποιοτικότερο έλεγχο στη δουλειά τους -με απώτερο στόχο να αναβαθμιστούν και μισθολογικά- οι σημερινές φωνές τους δεν κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο από ροχάλα στην άσφαλτο.
Διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανείς για τη μαύρη εργασία και τους διπλο-τριπλο-τετραπλοθεσίτες και τους ιδιαιτεράδες;
Όχι και όχι.Ποια επαγγελματική ομάδα έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο; Ποια επαγγελματική ομάδα είναι τόσο μαμάτη και είναι οι καθηγητές/δάσκαλοι, τόσο άχρηστοι και για τον... φαλλό;
Ποια επαγγελματική ομάδα και ΠΟΥ έχει ζητήσει αυτά που λες;Το ότι το λύκειο το απαξιώνουμε ΟΛΟΙ γιατί αυτό που μας νοιάζει είναι το πανεπιστήμιο, φταίνε οι καθηγητές και μόνον; Τι να σου κάνει ο καθηγητής της 3ης λυκείου, όταν κανένας δεν συμμετέχει γιατί όλοι ασχολούνται για το πως θα μπουν στο πανεπιστήμιο;
Δεν έχω καταλάβει ποιος ο λόγος της επίθεσης σε μια επαγγελματική ομάδα, που στην τελική, όλοι την χρειαστήκαμε και οι περισσότεροι θα την χρειαστούμε και στο μέλλον, αφού δεν νομίζω πως τα λαρτζιλίκια να στέλνουμε τα πιτσιρίκια σε ιδιωτικό, όντας απλοί υπάλληλοι θα συνεχιστούν στα χρόνια του μνημονίου...
Στα περί καπιταλισμού και Ινδών, Μανδαρίνων κλπ.
HF αν εσύ θεωρείς ότι με την καπιταλιστική δουλειά σου κάνεις κακό σε έναν Ινδό ώστε εσύ να πλουτίζεις εις βάρος του, πήγαινε αύριο στον εργοδότη σου και πες του να σε πληρώνει το 1/3 του μισθού σου και τα υπόλοιπα να τα στέλνει σε 10 ινδικές οικογένειες για να μην έχεις το βάρος.
Ακολούθως ψάξε να βρεις όλους τους προμηθευτές της BMW για τη σειρά 1. Τσέκαρε σε ποιές χώρες έχουν κατασκευαστεί εξαρτήματα, βίδες, παξιμάδια, πριτσίνια, τζάμια, κλωστές.
Αν έστω και μια από αυτές είναι τίποτα Κίνα, Ταιβάν, Βιετνάμ που εκμεταλλεύονται το εργατικό δυναμικό κλπ μη βγάλεις κιχ και πέτα τη στη θάλασσα (είναι και μπλε) ή εναλλακτικά κάψτην στην κεντρική πλατεία Περισσού.
ΑΠΑΛΛΑΞΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ.Το αυτό εννοείται και για τίποτα Nike, Diesel, Replay κλπ. Σαγιονάρα μιτσούκο, ελβιέλα μιγκάτο και μπλουζάκι από βιοτεχνία Παναγιώτη Καλαπόδη και σια από τη Ν. Ιωνία.
Σου πάει καρδιά να φοράς παπούτσι που το χουν ράψει Βιετναμέζοι που πληρώνονται 8 νταν (0,0000000000000......0001) ευρώ και να βγάζει κέρδη η παλιοNike;Υπάρχει κάτι ΜΗ καπιταλιστικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω; Αυτές οι @@ριες, είναι σοβαρά επιχειρήματα;
Το να πάρεις την (υπολοιπόμενη...) υπεραξία μου και να την μοιράσεις στους Ινδούς, δεν προσφέρει τίποτε. Το να μοιράζεις την υπεραξία των φτωχών στους πλούσιους είναι που δημιουργεί το σημερινό πρόβλημα, δεν το καταλαβαίνεις; Πως η συσσώρευση του πλούτου στα χέρια ολίγων, έχει φτάσει να απειλεί ακόμη και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα;Με το ν' αφήνω τον Ινδό νηστικό , παράλληλα να συμπιέζω του μισθούς και του Ευρωπαίου, ν' αφήνω τον Αμερικάνο ανασφάλιστο κλπ, και όλη αυτή την υπεραξία να την κάνω τοξικά ομόλογα δεν πετυχαίνω τίποτε άλλο από μια τεράστια φούσκα, που δεν επανεπενδύει ΠΟΥΘΕΝΑ τον πλούτο και στο τέλος θα φτάσουμε να πεινάμε όλοι χωρίς να καταλαβαίνουμε τον πραγματικό λόγο!
Κι εσύ αντί να σκεφτείς λίγο αν η 'άλλη' πλευρά έχει και κάποια δίκια, το μόνο που βρήκες να γράψεις είναι επιχειρήματα πρώτου έτους ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (πριν τα μπουζούκια, γιατί μετά τον Κιάμο, ούτε τέτοια δεν είναι ικανοί να πουν... ).
-
Δεν μιλάω για θέμα ηθικής και τάξης αλλά απλής αλληλεγγύης στους άνεργους εκπαιδευτικούς που περιμένουν άπειρα χρόνια να διοριστούν. Αν είχαν ίχνος τσίπας και δεν ήταν οι ίδιοι στο κόμπο του μάυρου γιούρο θα είχαν κάνει κάτι αλλιώς τι σκατά συνδικαλιστές είναι;
Ποια επαγγελματική ομάδα έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο;
Αυτό άστο είναι πονεμένη κουβέντα... Έχει γίνει και γίνεται πάντως... Δηλαδή εταιρείες που πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι (για τους δικούς τους λόγους και όχι για την ψυχή της μάνας τους διευκρινίζω) απέναντι σε ανταγωνισμό που κάνει όργια παρανομίας.
Υπάρχει κάτι ΜΗ καπιταλιστικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω;
Προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί σε χώρες που δεν εκμεταλλεύονται το εργατικό δυναμικό.
@@ριες; Πουρκουά;
Εσύ δεν λες ότι ο καπιταλισμός σημαίνει ότι ο Αμερικάνος της Nike θα βγάλει χρήμα απ' τον ιδρώτα του Βιετναμέζου που θα κάνει όλη τη δουλειά για 8 νταν και ο Γιάνκης θα βγάλει 48 ντάλαρς;
Και εσύ έρχεσαι μετά να ψωνίσεις το παλιοπάπουτσο για να πλουτίζει ο Γιάνκης και να βασανίζεται τζάμπα ο Βιετναμέζος;Εγώ θεωρώ ότι με το να το ψωνίζω βγαίνουν και οι δυο κερδισμένοι. Γιατί και ο Βιετναμέζος προτιμά να ράβει παπούτσια γιατί αλλιώς θα μαζεύει χαρούπια για 6 νταν. Το γιατί ο Βιετναμέζος παίρνει 8 νταν και όχι 15 ντουν είναι θέμα της κυβέρνησης του και όχι της Nike.
Η Nike και κάθε Nike οφείλει να τηρεί κάποιους κανόνες, δηλαδή να μην απασχολεί ανήλικους, να προσφέρει στοιχειώσεις συνθήκες εργασίας κλπ. Και πάλι αν αυτά δεν τηρούνται είναι δουλειά του κράτους του Βιετνάμ να της κόψει τον κώλο και να της πει πάγενε στο Λαος να φτιάξεις τα παλιοπάπουτσα σου.
Μπερδεύετε τη διαφθορά με τον καπιταλισμό.
Η διαφθορά είναι μια κατάσταση που υπάρχει από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος και φυσικά τίμησε με την παρουσία της ΟΛΑ τα κοινωνικά-οικονομικά συστήματα. -
Τώρα άμα θες να παίξουμε τις κουμπάρες επι της στατιστικής χαίρω πολύ. Δημόσιο έβγαλα και έχω εικόνα από πολλά παιδιά που μέχρι και πρόσφατα τέλειωσαν δημόσιο.
Μια λέξη: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΑντιστοιχα υπαρχουν αλλες τοσες περιπτωσεις που η εικονα του σχολειου μονο αδιαφορια δεν βγαζει.
Για την εικονα του λυκειου ετσι και αλλιως δεν φταινε μονον οι καθηγητες ακομα και οι χειροτεροι του ειδους τους αλλα το συνολικοτερο εκπαιδευτικο συστημα που απο τη μια προσπαθει να ρομοπτοποιει τα παιδια μεσω του θεσμου των πανελληνιων απο την αλλη το κανει αυτο με μεγαλο επιπλεον κοστος σε ιδιωτικη εκπαιδευση..Ο καθηγητης,κυριως ο ανεργος,που θα προβει σε ''μαυρα'' μαθηματα δεν ειναι ο κυριος υπευθυνος για αυτο..Σε μερικες περιπτωσεις μαλιστα ειναι και η μονη διεξοδος που ετσι και αλλιως το ελληνικο συστημα αφηνει. -
Δεν διαφωνώ με τίποτα από όσα γράφεις...
Μια μόνο επισήμανση. Ο άνεργος καθηγητής που αργεί να διοριστεί θα κάνει μαθήματα για να επιβιώσει (το ότι θα μπορούσαν να μην είναι μαύρα το προσπερνάω). Όμως τον διορισμένο που παίρνει ένα κάρο μαύρα λεφτά από ιδιαίτερα και φροντιστήρια θα πρεπε η κάθε ΟΛΜΕ να του κόψει τον κώλο για να προστατέψει τον άνεργο. -
Ουτε εγω διαφωνω σε αυτο..Αλλωστε τοτε τα χρονια του σχολειου οι καθηγητες μου που ηταν και ιδιαιτεραδες σε παιδια του σχολειου μου ηταν και οι πιο αντιπαθεις
Οσο για τα αλλα περι καπιταλισμου καλα στα λεει ο hf ακου τον.
-
Δεν μιλάω για θέμα ηθικής και τάξης αλλά απλής αλληλεγγύης στους άνεργους εκπαιδευτικούς που περιμένουν άπειρα χρόνια να διοριστούν. Αν είχαν ίχνος τσίπας και δεν ήταν οι ίδιοι στο κόμπο του μάυρου γιούρο θα είχαν κάνει κάτι αλλιώς τι σκατά συνδικαλιστές είναι;Ποια επαγγελματική ομάδα έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο;
Αυτό άστο είναι πονεμένη κουβέντα... Έχει γίνει και γίνεται πάντως... Δηλαδή εταιρείες που πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι (για τους δικούς τους λόγους και όχι για την ψυχή της μάνας τους διευκρινίζω) απέναντι σε ανταγωνισμό που κάνει όργια παρανομίας.
Υπάρχει κάτι ΜΗ καπιταλιστικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω;
Προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί σε χώρες που δεν εκμεταλλεύονται το εργατικό δυναμικό.
@@ριες; Πουρκουά;
Εσύ δεν λες ότι ο καπιταλισμός σημαίνει ότι ο Αμερικάνος της Nike θα βγάλει χρήμα απ' τον ιδρώτα του Βιετναμέζου που θα κάνει όλη τη δουλειά για 8 νταν και ο Γιάνκης θα βγάλει 48 ντάλαρς;
Και εσύ έρχεσαι μετά να ψωνίσεις το παλιοπάπουτσο για να πλουτίζει ο Γιάνκης και να βασανίζεται τζάμπα ο Βιετναμέζος;Εγώ θεωρώ ότι με το να το ψωνίζω βγαίνουν και οι δυο κερδισμένοι. Γιατί και ο Βιετναμέζος προτιμά να ράβει παπούτσια γιατί αλλιώς θα μαζεύει χαρούπια για 6 νταν.** Το γιατί ο Βιετναμέζος παίρνει 8 νταν και όχι 15 ντουν είναι θέμα της κυβέρνησης του και όχι της Nike.**
Η Nike και κάθε Nike οφείλει να τηρεί κάποιους κανόνες, δηλαδή να μην απασχολεί ανήλικους, να προσφέρει στοιχειώσεις συνθήκες εργασίας κλπ. Και πάλι αν αυτά δεν τηρούνται είναι δουλειά του κράτους του Βιετνάμ να της κόψει τον κώλο και να της πει πάγενε στο Λαος να φτιάξεις τα παλιοπάπουτσα σου.
Μπερδεύετε τη διαφθορά με τον καπιταλισμό.
Η διαφθορά είναι μια κατάσταση που υπάρχει από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος και φυσικά τίμησε με την παρουσία της ΟΛΑ τα κοινωνικά-οικονομικά συστήματα.Ε οχι κι ετσι ρε μαστορα, η κυβερνηση το ενα η κυβερνηση το αλλο, πες μας κιολας οτι η αγορα ειναι αδυναμη μπροστα στα πανισχυρα κρατικα μονοπωλια αθλητικων παπουτσιων.
Και btw δεν εχουμε μπερδεψει τιποτα, εσυ εχεις γραψει τουλαχιστον 99999 ποστ που ονοματιζουν ΟΛΑ τα προβληματα του οικονομικου συστηματος ως διαφθορα,κακοδιαχειρηση κλπ.
-
(το ότι θα μπορούσαν να μην είναι μαύρα το προσπερνάω).Για τα ιδιαιτερα ειδικα, δε γινεται να μην ειναι 'μαυρα', μην το ψαχνετε...
-
Η Nike εξελίχθηκε από το πορτ μπαγκάζ του ιδρυτή της σε οικονομικό κολοσσό (λεω πριν βγει εκτός ΗΠΑ) χωρίς να εμπλακεί ούτε ένας εργάτης από το Βιετνάμ και ούτε μισή κυβέρνηση ασιατικής χώρας. Αυτό δεν ήταν καπιταλισμός;
Από την άλλη αν δούμε το θέμα πολύ μακροπρόθεσμα, αν η Nike και κάθε αμερικανική πολυεθνική μεταφέρει όλες (όχι μόνο την παραγωγή/μεταποίηση) τις δραστηριότητες της σε αναπτυσσόμενες οικονομίες τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν άνεργοι οι Αμερικάνοι και να μην αγοράζει κανείς τα προϊόντα τους στη σημαντικότερη αγορά τους.
Αυτό είναι και το νόημα του συστήματος ότι εξελίσσεται δυναμικά και δεν μένει κολημένο σε προπολεμικές θεωρίες και βιβλία.
Στοιχηματίζω ότι αν οι Ρούσκι ακολουθούσαν μια πιο 'ελεύθερη' βερσιόν της μαρξιστικής θεωρίας, κάποια στιγμή θα συναντιούνταν με τους απέναντι...
Γιατί η μεγιστοποίηση του κέρδους αν δεν λάβει υπόψην της την ευημερία του κοινωνικού συνόλου κινδυνεύει να εκμηδενίσει την αγορά και έτσι να εκμηδενίσει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
Τι πωλήσεις θα είχε η Coca Cola αν την αγόραζαν μόνο πλούσιοι και το υπόλοιπο 90% του πλανήτη θα πρεπε να την κλέψει καθότι δεν θα είχε να φάει ούτε πασατέμπο; -
Την τελευταία διετία ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών μειώθηκε κατά 20.000 περίπου και ο (από τους χαμηλότερους στο δημόσιο) μισθός τους κατά 20-25%. Χωρίς να έχουμε ακόμα εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Επίσης από φέτος το υπουργείο έχει δικαίωμα να στείλει όποιον εκπαιδευτικό δεν διαθέτει οργανική, οπουδήποτε στην Ελλάδα έχει κενό στην ειδικότητα. Τέλος οι αποσπάσεις σε φορείς έχουν μειωθεί κατά 60% περίπου. Και βεβαίως κάτι ρουσφέτια του τύπου είμαι Αθήνα αλλά παίρνω μόρια μετάθεσης της Ικαρίας έχουν καταργηθεί.
Αυτά προς ενημέρωσή σας.ps. Για όποιον ενδιαφέρεται: Στην ίδια τάξη αφήνει ο ΟΟΣΑ την ελληνική εκπαίδευση
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!