-
thank you.
-
γεια σας. έχω ένα ideal (http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-of ... -disc.html) και θα ήθελα να αλλάξω ανάρτηση. φυσικά πιο μακρύ ψαλίδι γιατί πάω σε βουνά που η ανάρτηση που έχει τώρα τα έχει παίξει.
-
Ο χρήστης chris palas έγραψε:
Εχει κανείς να προτείνει κάποια μάρκα ποδηλάτου για κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με το σπόρ. Βασικά θα ήθελα κάτι όχι ιδιαίτερα ακριβό απλά για βόλτα μπασ και ρίξουμε κάποια περιττά κιλάκια που μαζεύτηκαν το τελευταίο διάστημα. Ευχαριστώ.http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=138022336&LastAdd=138022336&t=�������� SECTOR ZAXX �����/�����
-
52 χιλιομετράκια για εμένα στο αποψινό Freeday, κάποιοι θα συνεχίσουν μέχρι το πρωί για για τα 120 που είχαν ανακοινώσει. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
52 χιλιομετράκια για εμένα στο αποψινό Freeday, κάποιοι θα συνεχίσουν μέχρι το πρωί για για τα 120 που είχαν ανακοινώσει. -
FreeDAY?
FreeNIGHT έπρεπε να το έλεγαν ... χαχαχα!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
52 χιλιομετράκια για εμένα στο αποψινό Freeday, κάποιοι θα συνεχίσουν μέχρι το πρωί για για τα 120 που είχαν ανακοινώσει.Κε Λάππα είχατε σκάσει μύτη στο φριντέι με πορτοκαλομαυροάσπρη έμφανιση? Κάπου είδα ένα υποπτο λαπιέρ σαν αυτό που είχατε ποστάρει
Εμάς το πακετάκι βγήκε στα 100 χλμ (!) και κάτι ψιλά, και ήταν μεγάλο το βήμα για μένα για πρώτη φορά σε φριντέι και με μάξιμουμ μέχρι πριν από λίγο διανυθέντα χιλιόμετρα σε μία ημέρα γύρω στα 35. Θέλω να κοιμηθώ αλλά δεν μπορώ, από την υπερένταση! Ήταν παραπάνω από απλή βόλτα, κάπου μεταξύ δοκιμάσίας και περιπέτειας, ευτυχώς με πολύ μικρά και λίγα απρόοπτα. Καλύτερες στιγμές τα γκάζια στα τούνελ μετά τον Πειραιά και η κατηφόρα από Βαρυμπόμπη (ή μήπως Θρακομακεδόνες) μετά το διάλειμμα με τον ήλιο να σκάει μύτη και με αρκετό κρύο για δροσιά, πιο αστεία όταν κάπου στο Μενίδι σκάσαν από ένα κ@λόμπαρο στο σχόλασμα του δύο κουκλάρες και άρχισαν να χαίρονται σαν μικρά παιδιά με συνέπεια να γίνουν το θέμα συζήτησης σε πολλές παρέες για κανένα μισάωρο και χειρότερες στιγμές οι διαπληκτισμοί με οδηγούς μηχανοκίνητων που θέλαν να περάσουν, όπου οδηγοί αλλά κυρίως ποδηλάτες απέδειξαν ότι εύκολα μπορούν να βγάλουν το ζώο από μέσα τους σε δευτερόλεπτα...
Στο τέλος της πορείας μετά από τόσα χιλιόμετρα, ένιωθες κάτι σαν έχεις οδηγήσει ράλλυ αντοχής πριν μισό αίωνα, με μαυρισμένα χέρια και πολύ μπίχλα, αίματα και μελανιές από τις αναποφεύκτες μικροεπαφές, πολλούς πιασμένους μύες, ικανοποίηση που σου βγήκαν μικροβλάβες και όχι κάτι σοβαρό αλλά και με ένα ηλίθιο χαμόγελο! Μάλλον του χρόνου, καλά να είμαστε, με βλέπω για πιο οργανωμένο, να έχω προπονήσει λίγο παραπάνω τη ποδηλατική συντροφιά μου οπότε να πάμε για ολοκλήρωση αυτού!
Άντε σε καμία δύο ώρες περιμένω ανταπόκριση από φορουμίτη που τερμάτισε στο Θησείο!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Κε Λάππα είχατε σκάσει μύτη στο φριντέι με πορτοκαλομαυροάσπρη έμφανιση? Κάπου είδα ένα υποπτο λαπιέρ σαν αυτό που είχατε ποστάρει
Ναι!
-
μήπως το φρι ντει θα έπρεπε να γίνεται αποκλειστικά σε δρόμους με πολλές λωρίδες, καταλαμβάνοντας μια απο αυτές, ώστε να μην κλείνεται η κυκλοφορία?
Είχα πετύχει πιο παλιά στη δημοκρατίας προς μενίδι κάτι καθυστερημένα με ποδήλατα (ίσως φριντει) να ανεβαίνουν όλο χαρά κ είχε γαμηθεί όλο το σύμπαν με τα αμαξια απο πίσω κ τους οδηγούς να βρίζουν. Τί μαλακία εκδήλωση είναι αυτή δηλαδή? Να στραγγαλίζεται η κυκλοφορία για να γκομενίζουν κάποιοι με τα ποδήλατα τους
Αμα είναι να μαζευτουν κ 20 καρτάδες να κανουν τη βόλτα τους όποτε γουστάρουν κ να κλείνουν τους δρόμους
Όπως κ να έχει, νομίζω πως κάποια στιγμή θα έχουμε σοβαρά επεισόδια ειδικά με κάτι τρόμπες ποδηλάτες που πετάγονται στα αμάξια για να το παίζουν αρμστρονγκ στα γκομενάκια του φριντει προσπερνώντας το κομβοι ποδηλάτων κ μετά το παίζουν κ θιγμένοι-μάγκες με τους γιωταχήδες που κορνάρουν για μη πατήσου το ζωο (μου περιγραφε σκηνικό η φιλη μου. αυτή ήταν με το αμαξι, σε δρομο με πολλές λωρίδες) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μήπως το φρι ντει θα έπρεπε να γίνεται αποκλειστικά σε δρόμους με πολλές λωρίδες, καταλαμβάνοντας μια απο αυτές, ώστε να μην κλείνεται η κυκλοφορία?Δεν γίνεται αυτό. Έτσι απλά. Όταν κατεβαίνουν μερικές χιλιάδες ποδήλατα, δεν μπορούν να οργανωθούν και πλέον μιλάμε για ένα κοπάδι που δεν ελέγχεται, οπότε λογικό είναι να καταλαμβάνονται όλες οι λωρίδες. Δεν ξέρω εάν στο μοναδικό που πήγα είχε τόσο πολύ κόσμο λόγω 'μοναδικότητας' στο ετήσιο ημερολόγιο, αλλά είμαι σίγουρος πως έτσι θα γίνεται και με το μισό κόσμο.
Προφανώς και δεν μου αρέσε το πράγμα αυτό όταν το είδα να γίνεται, όπως και δεν μου αρέσε πως συμμετεχόντες και πολύ χειρότερα ορισμένοι (και ευτυχώς όχι όλων) διοργανωτές τραμπούκιζαν όσους πιθανώς από άγνοια μπήκαν στο γκρουπ με μηχανοκίνητα μέσα. Επίσης σίγουρα στο φριντέι βρέθηκε τόση καγκουριά όση θα έβρισκα στην ετήσια κοπή της πίτας ιδιοκτητών Ε36, που εκτονώνεται πρός πάσα κατεύθυνση...
Οπότε τι μας μένει, ένα αδιαφιλονίκητο πρόβλημα, ότι κάποιοι άνθρωποι αργά έως πολύ αργά το βράδυ καθυστερούν από λίγο έως πολύ, και όσοι κάνουν το λάθος να το διασπάσουν, τραμπουκίζονται αδίκως.
Και τι κερδίζουμε σαν κοινωνία από το φριντέι, ή τα τύπου φριντέι? Τίποτα?
Μάλλον όχι. Μία πολύ καλή διαφήμιση υπέρ του ποδηλάτου στους μη ποδηλάτες και πολύτιμο 'ξεψάρωμα' στις αποστάσεις για τους πιο αρχάριους, με λίγα λόγια προώθηση του ποδηλάτου σαν μεταφορικού μέσου. Μπροστά λοιπόν στην πιθανότητα από ένα φριντέι ακόμα και ένας να κλειδώσει το ΙΧ του και να πάρει το ποδηλατό του για την καθημερινή του μετακίνηση, η καθυστέρηση που υπομένουν 'όσοι πανε στον Κιάμο'* μου φαίνεται μικρή. Αυτό που με πειράζει πραγματικά είναι ότι μάλλον αυξάνει την καγκουριά του νεοφώτιστου έλληνα ποδηλάτη...
*ακούστηκε στο φριντέι
-
Eκανα μινι ανανεωση στο σεκτορ μου που ταχυτητες-φρενα κλπ ηταν οτι να ναι λογω κακης χρησης και εκθεσης του απο χιονια μεχρι 40 βαθμους..Λοιπον καταρχας ηταν mountain με κατι τεραστια τρακτερωτα λαστιχα,του εβαλα καινουρια λεπτα ασφαλτινα(οσο πιο λεπτα χωρουσαν στη ζαντα),ρυθμιστηκαν τα φρενα και οι ταχυτητες,ενω τοποθετηθηκαν και μεταλλικα πεταλια που μου δινουν πολυ πιο σιγουρο πατημα.συνολικα μου κοστισε με τα οποια εργατικα 50 ευρω.με μια πρωτη βολτα εκανα παραλιακα 15 χιλιομετρακια και εχω να πω οτι με την αλλαγη στα λαστιχα και μονο το ποδηλατο μεταμορφωθηκε
βγαζω ανετοτατα χιλιομετρα τα οποια παλια τα εβγαζα με χιλια ζορια και επιπλεον μιλαμε και για μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα.Ως αρνητικο θα μπορουσα να αναφερω μονο την ανεση αλλα γ αυτο παιζει ρολο και η σελα η οποια παραμενει γριφος για μενα -
Στο θέμα της σέλας, και επειδή ζορίζομαι πολύ (χθες ένοιωσα σαν να μούδιασε το μου λόγω ελλειπούς κυκλοφορίας αίματος εκεί ) , σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο. Ή μήπως γίνομαι υπερβολικός και να ψάξω να τη ρυθμίσω καλύτερα;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Στο θέμα της σέλας, και επειδή ζορίζομαι πολύ (χθες ένοιωσα σαν να μούδιασε το μου λόγω ελλειπούς κυκλοφορίας αίματος εκεί ) , σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο. Ή μήπως γίνομαι υπερβολικός και να ψάξω να τη ρυθμίσω καλύτερα;Για ποδηλατικό εσώρουχο το χεις σκεφτεί? Είναι must πιστεύω..
-
Η σέλα βλάπτει το... κρεβάτι
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Στο θέμα της σέλας, και επειδή ζορίζομαι πολύ (χθες ένοιωσα σαν να μούδιασε το μου λόγω ελλειπούς κυκλοφορίας αίματος εκεί ) , σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο. Ή μήπως γίνομαι υπερβολικός και να ψάξω να τη ρυθμίσω καλύτερα;
Για ποδηλατικό εσώρουχο το χεις σκεφτεί? Είναι must πιστεύω..
Exω κολανακι ποδηλατικο με μαξιλαρακι στο επιμαχο σημειο,βοηθαει τρομερα αλλα ειναι μονο για την καθαρη ποδηλασια και το καλοκαιρι σκας απο τη ζεστη.Επιπλεον δε μπορω να το φοραω οταν παω για μπανιο με το ποδηλατο,η οταν πεταγομαι 5-6 χιλιομετρα μακρια να βρω φιλους.Ενα gel μαξιλαρακι ισως βοηθουσε αλλιως ποδηλατικο εσωρουχο
-
Σήμερα νοικιάσαμε ποδηλατα στο Amsterdam και έπαθα πολιτισμικό σοκ. Είναι μακραν ο καλύτερος τρόπος να δεις την πόλη. Τα ποδήλατα που νοικιάζουν είναι city με όλη τη σημασία της λέξης. Πολυ βαριά με 3 ταχύτητες μόνο, και σέλα με ελατηρια, αλλα είναι αναπάντεχα άνετα και ξεκουραστα. Όσα χιλιόμετρα δεν είχαμε κάνει τις 3 πρώτες μέρες τα κάναμε σημερα μέσα σε λίγες ώρες και απείρως πιο ξεκουραστα. Θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ οταν επιστρεψω Ελλάδα.
Τι απίστευτη πόλη BTW.
-
Όπως λέει κι ένας φίλος που πήγε για Εράσμους Άμστερνταμ για 1 εξάμηνο κι έμεινε 1 χρόνο ( ), η μόνες ανηφόρες είναι ... στα γεφυράκια.
-
update στο θεμα του κολαν,εκοψα το μακρυ που ειχα και το εκανα σορτσακι που φτανει λιγο πανω απο το γονατο,σκετη απολαυση η βολτα.19-20 χιλιομετρακια και το μονο που δε με απασχολησε ηταν η σελα.Το προτινω ανεπιφυλακτα σ οσους εχουν θεμα με τη σελα
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
update στο θεμα του κολαν,εκοψα το μακρυ που ειχα και το εκανα σορτσακι που φτανει λιγο πανω απο το γονατο,σκετη απολαυση η βολτα.19-20 χιλιομετρακια και το μονο που δε με απασχολησε ηταν η σελα.Το προτινω ανεπιφυλακτα σ οσους εχουν ευαίσθητο ποπόfixed
-
Ας ανοιξουμε λοιπον ενα θεμα και για χαρτια υγειας για εμας τα ευαισθητα παιδια
Η ζωή...ποδήλατο!