-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όλα τα μεγάλα αμάξια που θα καταθέσουν πινακίδες όχι μόνο μειώνουν τα έσοδα από τα τέλη αλλά μειώνουν θεαματικά τον τζίρο που έκανε ο ιδιοκτήτης.
Τέτοια τέλη και τεκμήρια βάζεις αν έχει υπερθερμανθεί η οικονομία και θέλεις να τη φρενάρεις.Πραγματικά πιστεύεις ότι 120-130k θα καταθέσουν πινακίδες; (αν είναι σωστό το νούμερο)
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Καλά μερικές φορές δεν αντέχω ούτε να διαβάζω τις μέγιστες ανοησίες (και ο χαρακτηρισμός είναι ευγενικός) όσων υποστηρίζουν ότι καλώς έκανε και (ξανα)έφερε τα τεκμήρια το παλιοκράτος.Κύρε Nikos δεν μου απάντησες σε αυτό:
...
Έχει τύχει να έχω έλθει σε επαφή με την σαπίλα και ξέρω. Αμέτρητες ορδές δημοσίων καθήμενων που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να τα... ξύνουν. Δύο άτομα είχαν διοριστεί σε οργανισμό που δεν είχε καν γραφεία, κάθονταν στα σπίτια τους και έπαιρναν κανονικό μισθό, με επιδόματα κλπ.!! Ο οργανισμός αυτός επί δύο και πλέον έτη λειτουργούσε στα χαρτιά και πλήρωνε μόνο στην περιοχή μου πέντε τέτοιους 'υπαλλήλους'. Αλλά και μετά που απέκτησε γραφεία, οι 'υπάλληλοι' δεν είχαν... αντικείμενο! Φυσικά πήγαινε κάθε μέρα μόνο ένας από αυτούς, εκ περιτροπής. Ο οργανισμός είχε κάποια σχέση με επιμόρφωση ή εκπαίδευση, ούτε εγώ δεν κατάλαβα ακριβώς όταν μου τα λέγανε. Και φυσικά έπαιρνε και επιχορήγηση από την Ε.Ε.!! Δεν γνωρίζω αν ακόμα υπάρχει, αλλά πιθανολογώ ότι θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.Β' παράδειγμα: Όποιος έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές με τις 'αναπτυξιακές' Α.Ε. των Δήμων, γνωρίζει οτι σε αυτές δεν υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος με βάση το δημόσιο λογιστικό, διότι δεν είναι δημόσιες, αλλά ιδιωτικού δικαίου!. Αποτέλεσμα τα διοικητικά συμβούλια και ιδίως οι πρόεδροί τους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως διορίζονται άμεσα από τον Δήμαρχο, να διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ ανά την Ελλάδα χωρίς κανέναν έλεγχο! Το τι εικονικά τιμολόγια εκδίδονται και πληρώνονται για ανύπαρκτα έργα, που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, δεν περιγράφεται!
Φυσικά λοιπόν, ακόμα και αν είμασταν εντάξει στις φορολογικές υποχρεώσεις μας, δηλαδή να δίνουμε το... 50% των εισοδημάτων μας στο κράτος (βλέπε http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=289822, το μόνο που θα γινόταν θα ήταν να τρώνε ακόμα περισσότεροι χαραμοφάηδες και λαμόγια.
Το να μου λες ότι επειδή πήρα το S-Max στα 2.500 κυβικά, την εποχή που ΔΕΝ υπήρχαν τεκμήρια και διαλαλούσαν οι άθλιοι ότι ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ, και την εποχή επίσης που τα τέλη ήταν κάπου στα 500 €, τώρα σημαίνει ότι εγώ βγάζω μόνο εξαιτίας του αυτοκινήτου, ... 15.000 € ετησίως, ε με βγάζει από τα ρούχα μου.
Το αυτοκίνητο, που όπως είπα εδώ μου κόστισε κάπου στις 32.000 €,
Τι έχω πληρώσει με την αγορά του αυτοκινήτου σε φόρους, όπως αναγράφονται πάνω στο τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου:
Δηλαδή πλήρωσα φόρους κατά την αγορά ποσού 10.554 €!!
μπορούσα να το πάρω και να καλύψω τότε τα έξοδά του. Και μάλιστα τότε το εισόδημά μου ήταν υπερδιπλάσιο από σήμερα.
Τι σχέση έχει τώρα το αυτοκίνητο με τα σημερινά εισοδήματά μου; Που λόγω της κρίσης έχουν καταποντιστεί; Που κάνω με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ούτε 4.000 χλμ το χρόνο; Που το πήρα γιατί ήθελα να πάρω ΑΥΤΟ αντί για ακίνητο ή αντί να τα φάω με γκόμενες/μπουζούκια/καζίνο κλπ.; Τι σχέση έχει ρε φίλε με το εισόδημά μου;
Το αυτοκίνητο δεν μου κοστίζει ούτε 4.000 € το χρόνο! Και πολλά λέω! Έχω και ασφαλιστή στην οικογένεια και η ασφάλεια του είναι σχεδόν τζάμπα (δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα)! Από που και ως που ένα οικογενειακό πολυμορφικό που απλώς έχει πολλά κυβικά, είναι δηλωτικό πλούτου; Για κούνα το κεφάλι σου να συνέλθεις λίγο!
Φέτος το εισόδημά μου θα είναι πενιχρό και άθλιο! Οι δουλειές καταρρέουν! Και εσύ μου λες ότι μόνο για το αυτοκίνητο θα με χρεώσουν με φανταστικό εισόδημα 15.000 €, συν σπίτι συν δεν ξέρω γω τι άλλο θα σκεφτούν. Έξω φρενών είμαι!
Το συμπέρασμά μου είναι ή ότι είσαι εγκάθετος της κυβέρνησης, ή πραγματικά το IQ σου πιο χαμηλό δεν γίνεται να υπάρξει. Και αν δεν απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα, δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω...
Υ.Γ. Και το άλλο γελοιοδέστατο επιχείρημα, ότι δεν νομίζω λέει να σου έβαλε κάποιος πιστόλι στον κρόταφο να πάρεις τα 2.500 κυβικά... Ήθελα και το πήρα! Το πήρα με βάση την φορολογία και τις συνθήκες της εποχής! Μπορούσα και ήταν το όνειρό μου! Αν ήξερα ότι θα βάζαν τρελλά τεκμήρια και θα τριπλασιάζαν και βάλε τα τέλη ΔΕΝ θα το 'παιρνα! Η κοροϊδία από το 'Κράτος' σε όλο της το μεγαλείο! Το Κράτος κύριε Nikos πρέπει να διακατέχεται από σοβαρότητα και συνέχεια, και πρέπει να έχει σταθερούς κανόνες και να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες. Όχι να συμπεριφέρεται σαν τον μεγαλύτερο κλέφτη και τον πιο πονηρό απατεώνα!
Άντε γιατί το παρακάναμε με τους εγκάθετους εδώ μέσα...
Για όσους στο Δημόσιο βλέπουν μόνο τσουγκράνες να τους πω να κοιτάξουν
Τον ιπτάμενο που κάνει αεροδιακομιδές
Τον δασοπυροβέστη που περιμένει στο όχημα
Τον Ελεγκτη Εναέριας Κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο
Τον Λιμενικο σε κάθε λιμάνι
Τον οδηγό του ΕΚΑΒ
Τον δάσκαλο στην Αμοργό
Τον γιατρό που κάνει το αγροτικό του και ένα κατεβατό ανθρώπους.Τα τεκμήρια το ξέρει και η Κυβέρνηση ότι είναι λαθος και θα τα καταργησουν με την εφαρμογή του νέο φορολογικού συστήματος που θα εφαρμοστεί με την βοήθεια των τεχνοκρατών που θα έρθουν να μας δείξουν πως το κάνουν έξω γιατι εδώ είμαστε @@@@. Ταυτόχορνα θα ελαχιστοποιηθεί η κυκλοφορία μετρητών.
Εφόσον αποφέυγουμε την φορολογια το κράτος βάζει τεκμήρια και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρα. αν και τα τεκμήρια είναι μαχητά.Τέλος, οι Δήμοι ερχονται ενωπιων των @@@κιων τους και αν δεν μαζέψουν αυτα που σκορπίσαν τόσα χρόνια από τους κατοίκους μέσω Δημοτικών Τελών δεν θα έχουν ούτε λάμπες απο χειμώνα. Επιπλέον οι κάτοικοι τους θα πληρώσουν και για το κόστος μεταφοράς των σκουπιδίων τους σε ΧΥΤΑ γιατί δεν ήθελαν ΧΥΤΑ στην περιχή τους.
Στην τελευταία σου δήλωση αμαν με τους εγκάθετους, εγώ θα πω αμαν με τους ασχετους και τους κουτοφραγκους.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
**με την βοήθεια των τεχνοκρατών που θα έρθουν να μας δείξουν πως το κάνουν έξω γιατι εδώ είμαστε @@@@. **Αμήν και πότε. Εφόσον η επανεφεύρεση του τροχού δεν μας βγαίνει καιρός ήταν να γίνει κάτι τέτοιο. Βέβαια ετοιμάσου για αντιδράσεις από όλους τους 'πατριώτες'.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για όσους στο Δημόσιο βλέπουν μόνο τσουγκράνες να τους πω να κοιτάξουν
Τον ιπτάμενο που κάνει αεροδιακομιδές
Τον δασοπυροβέστη που περιμένει στο όχημα
Τον Ελεγκτη Εναέριας Κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο
Τον Λιμενικο σε κάθε λιμάνι
Τον οδηγό του ΕΚΑΒ
Τον δάσκαλο στην Αμοργό
Τον γιατρό που κάνει το αγροτικό του και ένα κατεβατό ανθρώπους.o δασοπυροσβεστης ταλαιπωρειται επειδη περιμενει στο οχημα?
μαθε ποσα παιρνουν και ποσο δουλευουν οι ελεγκτες και θα αλλαξεις γνωμη...
ο Λιμενικος ειναι επισης πολυ χαλαρος...ακομη και ολους αυτους να τους βαλεις, ειναι περιπου 5.000 ανθρωποι? Μεχρι τις 750.000 εχουμε πολυ δρομο
εννοειται οτι υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι που εργαζονται σκληρα και φιλοτιμα στον ΔΤ. Μαλλον χαρις σε αυτους η χωρα δεν εχει γινει ακομη Αφρικη. Οποτε δεν υπαρχει λογος να λεμε τα αυτονοητα.
και φυσικα, οποιος ΔΥ πιστευει οτι δεν αμοιβεται αναλογα με τη προσφορα/προσοντα του, μπορει να αναζητησει το μελλον του στον ΙΤ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
**με την βοήθεια των τεχνοκρατών που θα έρθουν να μας δείξουν πως το κάνουν έξω γιατι εδώ είμαστε @@@@. **
Αμήν και πότε. Εφόσον η επανεφεύρεση του τροχού δεν μας βγαίνει καιρός ήταν να γίνει κάτι τέτοιο. Βέβαια ετοιμάσου για αντιδράσεις από όλους τους 'πατριώτες'.
δεν ειναι οτι δεν ξερουνε οι δικοι μας, απλα δεν θελουν.-
μακαρι να μπει το αγγουρι στον σωστο κ@λο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτή η βλακεία με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τους πασόκους για οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη, δεν νομίζετε οτι πρέπει να σταματήσει;
σταματας το τρολλαρισμα εσυ;
διαφορετικη αποψη ειναι κι ο κανιβαλισμος, δεν θα τον χαρκατηρισουμε κανιβαλο;
τρως ανθρώπους->κανίβαλος
διαφορετική άποψη->πασόκος
Υποθέτω πως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πασόκος.
διαφορετικη αποψη->τα τεκμηρια ειναι καλα και θα παταξουν τη φοροδιαφυγη
ποσοι το πιστευουν αυτο; ουτε οι ιδιοι, (μην τα ξαναλεμε για το 2003) αρκει να το πιστεψουν τα προβατα-οπαδοι
ο δρακοεγγονος δεν απεχει και πολυ απο πασοκος, εκτος κι αν πιστευει κανεις πως το πασοκ ειναι αριστεροσοσιαλιστικοπροοδευτικο κομμα
εσενα η αποψη σου;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Όλα τα μεγάλα αμάξια που θα καταθέσουν πινακίδες όχι μόνο μειώνουν τα έσοδα από τα τέλη αλλά μειώνουν θεαματικά τον τζίρο που έκανε ο ιδιοκτήτης.
Τέτοια τέλη και τεκμήρια βάζεις αν έχει υπερθερμανθεί η οικονομία και θέλεις να τη φρενάρεις.Πραγματικά πιστεύεις ότι 120-130k θα καταθέσουν πινακίδες; (αν είναι σωστό το νούμερο)
Αν κατέθεταν τόσο πολλοί πινακίδες η οικονομία θα είχε 30% ύφεση.
Λιγότεροι θα καταθέσουν πινακίδες και τα έσοδα από τα τέλη θα είναι αυξημένα αλλά η ύφεση που δημιουργείται από την ακινητοποίηση των οχημάτων θα μειώσει το ΑΕΠ περισσότερο από την αύξηση των τελών.
Η ύφεση φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από πέρσι λόγω των ηλίθιων πολιτικών και όχι λόγω της κρίσης δανεισμού της χώρας.
Και πιο σημαντικό είναι ότι οι δουλειές που κλείνουν δεν ξανανοίγουν - μόνιμη ύφεση. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
τρως ανθρώπους->κανίβαλος
διαφορετική άποψη->πασόκος
Uploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν κατέθεταν τόσο πολλοί πινακίδες η οικονομία θα είχε 30% ύφεση.
Λιγότεροι θα καταθέσουν πινακίδες και τα έσοδα από τα τέλη θα είναι αυξημένα αλλά η ύφεση που δημιουργείται από την ακινητοποίηση των οχημάτων θα μειώσει το ΑΕΠ περισσότερο από την αύξηση των τελών.
Η ύφεση φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από πέρσι λόγω των ηλίθιων πολιτικών και όχι λόγω της κρίσης δανεισμού της χώρας.
Και πιο σημαντικό είναι ότι οι δουλειές που κλείνουν δεν ξανανοίγουν - μόνιμη ύφεση.Δεν ξέρω που βασίζεις τις παραπάνω εκτιμήσεις, αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι περισσότερο από αυθαίρετες.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μα εσύ πετάς νούμερα στο ξεκάρφωτο για θέματα που δεν σχετίζονται με τα τέλη. Εμένα ρωτάς τι σχέση έχει; Έπειτα λες να μιλάμε με επιχειρήματα αλλά το νούμερο μάλλον στην τύχη το έβγαλες. Δεν πειράζει, το προσπερνάμε.Έγραψα ότι δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα...και ότι ο τουρισμός τουλάχιστον έχει πάρει τα πάνω του και σου ανέφερα τι είπαν οι άνθρωποι που είναι σε ΑΚΡΩΣ τουριστικά μέρη.
Επιλογή σου βεβαίως είναι να το αγνοήσεις ή να το πιστέψεις.
Μέχρι και φώτο σου έβαλα.
Τέσπα...
Συνεχίζεις να πιστεύεις πως σωστά σκύβεις το κεφάλι και πληρώνεις ότι σου λένε;
Δε σκύβω κανένα κεφάλι. Με το κεφάλι ψηλά θα πάω να πληρώσω τα 180 ευρώ έκτακτης εισφοράς για το αυτοκίνητό μου.
Έχω δόξα το Θεό την υγεία μου και το χαίρομαι κάθε στιγμή που μπαίνω μέσα σ'αυτό.
Προσπαθείς να με πείσεις να μη πληρώσω? Να κυκλοφορώ με τι? Με τα πόδια μου?
Εγώ λέω να πάρεις το Golf GTI σου, να ανοίξεις την οροφή του και να πας μια βόλτα στη Πεντέλη, να το απολαύσεις!
@ nidosan. Απορώ που βρίσκετε το χρόνο μερικοί να γράφεται σεντόνια στη 1 τη νύχτα.
Εν πάση περιπτώσει.
Τα κυβικά στον ορισμό του τεκμηρίου είναι το παράλογο, πιστεύεις, ή όλο το concept 'πες μου τι αμάξι έχεις να σου πω πώς ζεις γενικότερα'? Αν φταίνε τα κυβικά, αλλά το concept το βρίσκεις σωστό, γράψε σε παρακαλώ ένα δίκαιο ορισμό τεκμηρίου όπως τον φαντάζεσαι, να δούμε πώς το εννοείς...
Θα προσπαθήσω να το πω διαφορετικά.
Δεν πρέπει τα κυβικά να καθορίζουν το τεκμήριο. Εκεί είναι το λάθος κατά την άποψή μου. Θα πρέπει να βγαίνει σύμφωνα με την αγοραία αξία...αλλά αυτό θα έκανε τους υπολογισμούς ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ πολύπλοκους...οπότε βγάζουν ένα τεκμήριο στα κυβικά και τέλος. Λάθος, αλλά αυτό είναι...δεν αλλάζει.
Οπότε επειδή 'είναι η χρονιά που θα εξαρτηθεί για το αν θα χρεωκοπήσουμε ή όχι και δεν υπάρχει λογική' (και το πιθανότερο είναι τέτοιες χρονιές να είναι και οι επόμενες που θα έρθουν...) εσύ θα σκύψεις το κεφάλι μπροστά σ' ό,τι παράλογο φόρο και αν σου βάλουν, που σε αδικεί σε σχέση με τους άλλους, και αν έχεις (ή έστω μπορείς να βρεις) τα χρήματα θα τον πληρώσεις και δε θα αντιδράσεις ζητώντας κάτι πιο δίκαιο. Σωστά?
Το έγραψα και πριν. Δεν θα σκύψω κανένα κεφάλι.
Θα πάρω το αμαξάκι μου που ΓΟΥΣΤΑΡΩ, θα πάω στην εφορία με το κεφάλι πάνω και θα τους πληρώσω τα 180 ευρώ μου που αντιστοιχεί στην έκτακτη εισφορά. Μιλάμε για 180 ευρώ...όχι 5.000 ευρώ!
Θα ξαναμπώ μετά στο αμαξάκι μου που ΓΟΥΣΤΑΡΩ και θα επιστρέψω στη δουλειά μου.
Τόσο απλό.
Τώρα καθόμαστε και κλαίμε πάνω από χυμένο γάλα. Δεν θα αλλάξει κάτι, αυτό είναι καλώς ή κακώς.
Ερώτηση 1:
Κι εσύ πήρες αμάξι με >1928cc. Θα έκανες την ίδια επιλογή αν σου είχαν πει ότι θα πρέπει να πληρώνεις 'τέλη' 1100 ευρώ το χρόνο?Καταρχάς μη τα μπερδεύεις. Τα τέλη είναι 660 ευρώ και η έκτακτη εισφορά 180 ευρώ. Σύνολο, 840€ (260€ κάτω ).
Πολύ πιθανόν να μην έκανα την ίδια επιλογή...όμως από 2λτ πήγα πάλι σε 2λτ εν γνώσει μου, όταν τα τέλη ήταν 590 ευρώ.
Όσο μπορώ, θα το πληρώνω, γιατί το γουστάρω...αν δε μπορέσω να το πληρώσω...θα το κοιτάξω τότε. Τώρα είναι ανούσιο να κάνουμε αυτή τη κουβέντα.
Ερώτηση 2:
Θεωρείς ανόητο όποιον πίστεψε το κράτος όταν είπε π.χ. 'τέρμα τα τεκμήρια σε ό,τι έχει κάτω από Χ ευρώ' και τώρα το παίρνει πίσω ακόμα και για όσους με βάση αυτό πήραν ό,τι πήραν? Τα εγκρίνεις εσύ αυτά τα κόλπα?Δεν θεωρώ κανένα ανόητο, ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.
Μεγάλα παιδιά νομίζω ότι είμαστε και υπεύθυνοι για τις επιλογές μας.
Προφανώς και αν είναι ανάγκη το πουλάς, το θέμα είναι Νίκο αν θα είναι ΟΝΤΩΣ ανάγκη (π.χ. έληξε η εγγύηση και σου βγάζει προβλήματα και σε έχει μαδήσει) ή αν ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ θα το κάνει 'ανάγκη' με το 'έτσι θέλω' ζητώντας σου π.χ. 5000 το χρόνο για να σε αφήσει να το κρατήσεις επειδή τόσα του λείπουν κι αποφάσισε να τα ζητήσει από εσένα.
Εσύ τα τέλη κυκλοφορίας/ασφάλεια κλπ...δεν τα υπολογίζεις μέσα στη 'συντήρησή' του? Μπορεί αύριο η ασφαλιστική να σου πει...'κύριε, πόσα πληρώνεις? 500 ευρώ...στα κάνω 590 ευρώ το 6μηνο' και όπου κι αν ψάξεις, τα ίδια θα πληρώσεις γιατί αποφάσισαν όλες οι ασφάλειες να αυξήσουν τα ασφάλιστρα. Άρα αυξήθηκαν κατά 180 ευρώ, όσα θα δώσεις για την έκτακτη εισφορά. Δε θα τα δώσεις?
Μ@λ@κί@ είναι και στη μια και στην άλλη περίπτωση, αλλά τι να κάνουμε...αφού αυτά είναι.
Σε αυτοκινητιστικό φόρουμ είμαστε, όχι σε πολιτικό. Θεωρητικά μας αρέσει η οδήγηση και τα αυτοκίνητά μας και τα 'καλά' τα έχουμε χρυσοπληρώσει. Στα 180 ευρώ θα κολλήσουμε τώρα για να το κρατήσουμε για άλλη μια χρονιά?!
Όταν δεν έχεις σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όταν αφήνεις τους 'δικούς σου' να τρώνε και να πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο, όταν αντί να φορολογήσεις δίκαια βαράς αλύπητα αυτούς που δεν το αξίζουν οδηγώντας τους στο να ψάξουν να βρουν 'πατέντες' μπας και δουν άσπρη μέρα, πιστεύεις ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή κάποιοι δε βλέπουν άλλη λύση (έστω προσωρινή) από το να καταθέσουν πινακίδες και να επισημάνουν το μέγεθος της αδικίας?!...
Παρεμπιπτόντως, εσένα τι είδους συμπέρασμα μέσα από αυτήν εδώ τη συζήτηση θα σε ικανοποιούσε?
Ας κάνει ο καθένας όπως νομίζει...κι αυτό το έχω γράψει 5 χιλιάδες φορές...δεν προσπαθώ να αλλάξω την άποψή κανενός.
Επιστρέφω με απαντήσεις, γιατί μου γίνονται ερωτήσεις.
Δεν πάω να πω στον καθένα τι να κάνει...αντιθέτως έγραψα μια άποψη (το αυτονόητο δηλαδή, ότι θα πληρώσω) και βρίσκομαι απολογούμενος με ένα κάρο επίθετα στη πορεία.
Το 2009 είδα μια πολύ όμορφη BMW Z4 Coupe 3.0si (αμάξι φετίχ) 3.000κ.εκ στα ίδια λεφτά με το si. Δεν την πήρα γιατί το κράτος χρόνια τώρα 'βαράει' στα κυβικά. Δεν είναι κάτι καινούριο. Επίσης, με 20Κ βρίσκω Μ3 Ε46 (όσο ένα Golf), επίσης αμάξι όνειρο. Δεν το παίρνω όχι φέτος...τα τελευταία 3 χρόνια!
Το έχω γράψει άλλες 5 χιλιάδες φορές...τα τέλη είναι παράλογα και ακριβά...αλλά αυτά είναι.
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
... Κυριάκος Μητσοτάκης ...
...ο δρακοεγγονος ...
Δρακογιός μήπως;
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
...ο δρακοεγγονος ...
Δρακογιός μήπως;
Αναλόγως αν πιστεύεις ή όχι τα κουτσομπολιά που τον θέλουν γιο της ανήλικης μητσοτακικής θυγατέρας...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δε σκύβω κανένα κεφάλι. Με το κεφάλι ψηλά θα πάω να πληρώσω τα 180 ευρώ έκτακτης εισφοράς για το αυτοκίνητό μου.Θα πάρω το αμαξάκι μου που ΓΟΥΣΤΑΡΩ, θα πάω στην εφορία με το κεφάλι πάνω και θα τους πληρώσω τα 180 ευρώ μου που αντιστοιχεί στην έκτακτη εισφορά. Μιλάμε για 180 ευρώ...όχι 5.000 ευρώ!
Όσο μπορώ, θα το πληρώνω, γιατί το γουστάρω...αν δε μπορέσω να το πληρώσω...θα το κοιτάξω τότε. Τώρα είναι ανούσιο να κάνουμε αυτή τη κουβέντα.
To ακούσαμε και αυτό μεταξύ άλλων. Μέσα στην καλή χαρά θα πάμε να πληρώσουμε με το κεφάλι ψηλά από περηφάνια τα γ@μησιάτικα που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται. Άλλα υπολογίζαμε, άλλα μας έλεγαν και άλλα βλέπουμε.
Στα 180 ευρώ θα κολλήσουμε τώρα για να το κρατήσουμε για άλλη μια χρονιά?!
.τα τέλη είναι παράλογα και ακριβά...αλλά αυτά είναι.
Ναι θα κολλήσουμε γιατί δεν είναι 180 είναι και η βενζίνη στα ύψη, είναι και τα ασφάλιστρα, είναι και τα τεκμήρια, είναι και ο ΦΠΑ, είναι και τα είδη πρώτης ανάγκης, φαγητό κλπ είναι, είναι, είναι και τελειωμό δεν έχουν τα είναι εδώ και 2 χρόνια. Εσύ βέβαια και σε αυτά και σε όσα θα έρθουν μπορείς να πας να πληρώνεις με το κεφάλι ψηλά αλλά πάρα πολύς κόσμος πια δεν μπορεί. Δεν βγαίνει είτε γιατί απολύθηκε είτε γιατί μειώθηκε το εισόδημά του.
....αλλά τι να κάνουμε...αφού αυτά είναι.
Λάθος, αλλά αυτό είναι...δεν αλλάζει.
Δεν θα αλλάξει κάτι, αυτό είναι καλώς ή κακώς.Όσο κάποιοι έχουν αυτή τη νοοτροπία τόσο θα συνεχίζουν αυτοί οι άχρηστοι, άεργοι τον ορυμαγδό νέων κεφαλικών φόρων και μέτρων ενώ δεν κάνουν τπτ απολύτως να πιάσουν την πραγματική φοροδιαφυγή σε μεγαλοφειλέτες ΙΚΑ, ΠΑΕ, πετρέλαια και 1002 άλλες περιπτώσεις.
-
Το χειρότερο είναι πως αν κάποιος δεν αντέχει πια την κατοχή 2λιτρου+ λόγω όλων των παραπάνω, δεν μπορεί να το πουλήσει ούτε και για ένα κομμάτι ψωμί. Οπότε και σε χαρατσώνουν και σε εγκλωβίζουν.
Δηλαδή αν χάσεις την δουλειά σου, θα πρέπει να συνεχίσεις να πληρώνεις γαμησιάτικα για το αμάξι, αφού κανείς δεν θα βρεθεί να στο αγοράσει μπας και ξελασπώσεις...
Τόσο όμορφα!
-
τρέχει large-ίλα απ' τα μπατζάκια
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...ο δρακοεγγονος ...
Δρακογιός μήπως;
Αναλόγως αν πιστεύεις ή όχι τα κουτσομπολιά που τον θέλουν γιο της ανήλικης μητσοτακικής θυγατέρας...
το πιασες το υπονοουμενο...
και ψιτ κυριος, να μην επαιρνες διλιτρο, ενταξει;
τωρα που το πηρες και δεν μπορεις να το πουλησεις, να πλερωσεις κυριος, για το καλο της χωρας ενταξει;
ασε που αν δεν πλερωσεις εσυ, θα πλερωσουν αλλοι περισσοτερο του χρονου
αλλιως δεν θα πτωχευσει η πτωχευμενη χωρα
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ναι θα κολλήσουμε γιατί δεν είναι 180 είναι και η βενζίνη στα ύψη, είναι και τα ασφάλιστρα, είναι και τα τεκμήρια, είναι και ο ΦΠΑ, είναι και τα είδη πρώτης ανάγκης, φαγητό κλπ είναι, είναι, είναι και τελειωμό δεν έχουν τα είναι εδώ και 2 χρόνια. Εσύ βέβαια και σε αυτά και σε όσα θα έρθουν μπορείς να πας να πληρώνεις με το κεφάλι ψηλά αλλά πάρα πολύς κόσμος πια δεν μπορεί. Δεν βγαίνει είτε γιατί απολύθηκε είτε γιατί μειώθηκε το εισόδημά του.Ε τότε ρε παίχτη αν δεν έχεις να φας και έχεις αμάξι αξίας 15-20Κ ευρώ και δεν έχεις να δώσεις τα 180 παραπάνω σε σχέση με πέρσι...πούλα το όσο, όσο να ζήσεις.
Εδώ και 2 χρόνια λοιπόν αν έβλεπες ότι δεν έβγαινες, ας το πούλαγες! Τι το κράταγες αφού ξέρεις ότι τα τέλη πάνε στο θεό!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ναι θα κολλήσουμε γιατί δεν είναι 180 είναι και η βενζίνη στα ύψη, είναι και τα ασφάλιστρα, είναι και τα τεκμήρια, είναι και ο ΦΠΑ, είναι και τα είδη πρώτης ανάγκης, φαγητό κλπ είναι, είναι, είναι και τελειωμό δεν έχουν τα είναι εδώ και 2 χρόνια. Εσύ βέβαια και σε αυτά και σε όσα θα έρθουν μπορείς να πας να πληρώνεις με το κεφάλι ψηλά αλλά πάρα πολύς κόσμος πια δεν μπορεί. Δεν βγαίνει είτε γιατί απολύθηκε είτε γιατί μειώθηκε το εισόδημά του.
Ε τότε ρε παίχτη αν δεν έχεις να φας και έχεις αμάξι αξίας 15-20Κ ευρώ και δεν έχεις να δώσεις τα 180 παραπάνω σε σχέση με πέρσι...πούλα το όσο, όσο να ζήσεις.
πόσο θεός
και η βενζίνη δεν έχει ακριβύνει πολύ. σιγά, 500 ευρώ παραπάνω το χρόνο δίνετε και μας τα χετε πρήξει.
και μια έκτακτη εισφορά 1/1000 του εισοδήματός σας + άλλη μία για το σπίτι που έχετε, καβούρια έχετε στην τσέπη σας ρε και γκρινιάζετε;
reality check pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
Και μετά σου φταίει ο κόσμος που λέει πως είσαι παντελώς αποκομένος από την πραγματικότητα.
Τραγική κατάσταση
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ε τότε ρε παίχτη αν δεν έχεις να φας και έχεις αμάξι αξίας 15-20Κ ευρώ και δεν έχεις να δώσεις τα 180 παραπάνω σε σχέση με πέρσι...πούλα το όσο, όσο να ζήσεις.
Εδώ και 2 χρόνια λοιπόν αν έβλεπες ότι δεν έβγαινες, ας το πούλαγες! Τι το κράταγες αφού ξέρεις ότι τα τέλη πάνε στο θεό!
Ετσι παει τωρα. Οποιος καταλαβαινει οτι μπαινει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ξενο χερι στην τσεπη, ισουται με: 'δεν εχεις να φας' κτλ, 'γιατι κρατας αυτοκινητο 2λιτρο?', που μεχρι πριν λιγο καιρο, ΔΕΝ ειχε τεκμηριο, και διατυμπανιζαν οτι ΔΕΝ επροκειτο να ξαναεχει.
Απο μεσαιος λοιπον, γινε μικρομεσαιος, και να εισαι ευτυχισμενος που δεν σου τα πηραν ΟΛΑ! Ακους εκει, θελεις να παραμεινεις στην μεσαια ταξη... Γρηγορα γρηγορα, μικρομεσαιος τωρα και πολυ σου ειναι. Εδω εχουμε προβλημα!, και εσυ τυχαρπαστε 'μεσαιε' μου θελεις 2λιτρο?
Δεν παραδειγματιστηκες απο τον κακομοιρη τον συνταξιουχο που πετυχε τον ΓΑΠ στον δρομο, και του ειπε: 'αμμα ειναι να σωθει η πατριδα, να του δωσω απο την συνταξη των 300ευρω που παιρνω!' Εμπρος ολοι παιδια στον ερανο, για να σωθει η πατριδα...Μην στριμωχνεστε ολοι μαζι ομως, συνενοηθειτε πρωτα ποιες μερες θα πατε, για να μην κουρασετε και τα παιδια που δουλευουν στις υπηρεσιες του Δημοσιου...
Τέλη κυκλοφορίας